Gluténmentes lisztkeverék, melynek segítségével könnyedén készíthetünk ropogós héjú, élelmi rostokban gazdag kenyeret, élesztő felhasználása nélkül., Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes, zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad.Összetevők:, hajdinaliszt (53%), tápiókakeményítő, kölesliszt, útifűmaghéj liszt, bambuszrost, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag: citromsav, Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.Allergének:, A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben / 100 g kész kenyérben*, Energia: 1406 kJ / 333 kcal - 775 kJ / 183 kcal, Zsír: 1,5 g / 1,0 g, - amelyből telített zsírsavak: 0,4 g / 0,2 g, Szénhidrát: 64 g / 35,0 g, - amelyből cukrok: 1,2 g / 0,8 g, Rost: 14,0 g / 7,6 g, Fehérje: 8,7 g / 4,7 g, Só: 0 g / 0,8 g, * A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján.Tárolás:, Száraz hűvös helyen tárolandó.Ropogós héjú illatos házi cipó receptHozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez):270g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék3g Himalaya só (ízlés és só szerint változhat)40g frissen facsart 100%-os citromlé300 g langyos vízízlés szerint fűszerek: szárított fokhagymapor, vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok, stb.Elkészítés:Vízben keverjük el a citromlevet és a sót, majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig).5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete).1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét, majd pihentessük 20 percig a kenyeret. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra.Az előmelegített forró sütőben 180 fokon 50 percig süssük, majd 200 fokon 20 percig.Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük.Fontos megjegyzések: , Ha valakinek gyengébb a sütője, és úgy érzi, hogy nem teljesen sült át a kenyér, az a következő képen járjon el:, 1. Semmi esetre se süsse kenyér formában, ennél a kenyérnél nem szabad erős sütőben sem!, 2. Semmiféleképpen ne süsse műanyag szilikonos lapon, hanem papírra tegye rá., 3. Ha a fenti 2 pont után is nedvesnek érzitek, akkor dagasztás után miután kezet mostatok, és neki állnátok a kenyér formázásnak, adjatok még hozzá 15 gramm lisztet úgy is gyúrjátok át a kenyér tésztát, majd formázzátok, és így süssétek meg, így már biztos nem lesz nedves a belseje. Továbbá ajánlom, hogy ne kenyeret, hanem zsemlét, kiflit, esetleg kisebb cipókat formázzatok belőle! Forrás: gyártó/forgalmazó 2016 augusztus
3 690
Ft