PCX átvevő pont | máj. 21 | |
Packeta | máj. 22 | |
MPL Automata | máj. 22 | |
Foxpost | máj. 22 | |
Easybox automata | máj. 22 | |
Sameday futár | máj. 22 | |
Posta Pont | máj. 22 | |
MPL futár | máj. 22 | |
Expressz szállítás | máj. 21 | |
Nagy csomag | máj. 24 |
Cirok alapú cipó lisztkeverék.
Összetevők:
cirokliszt (48%), tápióka keményítő, útifű maghéj rost, antioxidáns (aszkorbinsav).
Átlagos tápérték adatok 100g termékben:
Energia: 1470 kJ / 347 kcal
Zsír 2 g
- ebből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát 74 g
- ebből cukrok 0 g
Rost 7 g
Fehérje 5 g
Felhasználás:
Cirok cipó recept
Hozzávalók:
250 g univerzális cirok lisztkeverék
230 ml langyos víz
10 g cukor
10 g friss élesztő
6 g só
Elkészítés sütőben:
A langyos vizet, cukrot és élesztőt összekeverjük, ehhez adagoljuk a lisztet és sót.
A hozzávalókat jól dagasszuk össze, amíg egyenletes nem lesz a tészta. Pihentessük 10 percet majd lisztezett felületen gyúrjuk át és formázzunk belőle cipót. Langyos helyen kelesszük (40C-on kb. 20 perc) a másfélszeresére. Sütés előtt kenjük meg olajjal a tészta tetejét, így tetszetősebb színe lesz és jól vágjuk be. Előmelegített 190C -os, hőlégkeveréses sütőben süssük 45 percig, a sütő aljába helyezzünk egy kis edényben vizet. Hűvös helyen, rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Ipari sütő esetén: Sütés 190C -on, légkeveréssel 45 percig , első 1 perc 200C -on 30% gőzzel.
Palacsinta recept
Hozzávalók:
200 g liszt
600 ml szódavíz v. víz
4 db M-es tojás
12 g olaj
1 csipet só
Elkészítés:
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen, napfénytől védve tárolandó!
Forrás: gyártó/forgalmazó 2022 november