image
SZAFI FREE GLUTÉNMENTES ROPOGÓS KÉRGŰ HAJDINÁS HÁZIKENYÉR LISZTKEVERÉK 1000G
3 690 Ft
 
 
 
 
 
 
SZAFI FREE GLUTÉNMENTES ROPOGÓS KÉRGŰ HAJDINÁS HÁZIKENYÉR LISZTKEVERÉK 1000G
Cikkszám: 205170
Gyártó : -
Megbízhatóság: 100%
3 690 Ft
Várható átvétel
PCX átvevő pont máj. 21
Packeta máj. 22
MPL Automata máj. 22
Foxpost máj. 22
Easybox automata máj. 22
Sameday futár máj. 22
Posta Pont máj. 22
MPL futár máj. 22
Expressz szállítás máj. 21
Nagy csomag máj. 24

Gluténmentes lisztkeverék, melynek segítségével könnyedén készíthetünk ropogós héjú, élelmi rostokban gazdag kenyeret, élesztő felhasználása nélkül.
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes, zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad.

Összetevők:
hajdinaliszt (53%), tápiókakeményítő, kölesliszt, útifűmaghéj liszt, bambuszrost, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag: citromsav
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Allergének:
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!

Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben / 100 g kész kenyérben*
Energia: 1406 kJ / 333 kcal - 775 kJ / 183 kcal
Zsír: 1,5 g / 1,0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,4 g / 0,2 g
Szénhidrát: 64 g / 35,0 g
- amelyből cukrok: 1,2 g / 0,8 g
Rost: 14,0 g / 7,6 g
Fehérje: 8,7 g / 4,7 g
Só: 0 g / 0,8 g
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján.

Tárolás:
Száraz hűvös helyen tárolandó.

Ropogós héjú illatos házi cipó recept

Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez):

  • 270g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék
  • 3g Himalaya só (ízlés és só szerint változhat)
  • 40g frissen facsart 100%-os citromlé
  • 300 g langyos víz
  • ízlés szerint fűszerek: szárított fokhagymapor, vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok, stb.

Elkészítés:

  • Vízben keverjük el a citromlevet és a sót, majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig).
  • 5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete).
  • 1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét, majd pihentessük 20 percig a kenyeret. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  • Az előmelegített forró sütőben 180 fokon 50 percig süssük, majd 200 fokon 20 percig.
  • Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük.

Fontos megjegyzések: 
Ha valakinek gyengébb a sütője, és úgy érzi, hogy nem teljesen sült át a kenyér, az a következő képen járjon el:
1. Semmi esetre se süsse kenyér formában, ennél a kenyérnél nem szabad erős sütőben sem!
2. Semmiféleképpen ne süsse műanyag szilikonos lapon, hanem papírra tegye rá.
3. Ha a fenti 2 pont után is nedvesnek érzitek, akkor dagasztás után miután kezet mostatok, és neki állnátok a kenyér formázásnak, adjatok még hozzá 15 gramm lisztet úgy is gyúrjátok át a kenyér tésztát, majd formázzátok, és így süssétek meg, így már biztos nem lesz nedves a belseje. Továbbá ajánlom, hogy ne kenyeret, hanem zsemlét, kiflit, esetleg kisebb cipókat formázzatok belőle!

 

Forrás: gyártó/forgalmazó 2016 augusztus

 

Ajánló
image
BIO BIOMENÜ GINSENG POR SZIBÉRIAI 60G
3 590 Ft
image
SZAFI FREE GLUTÉNMENTES HAJDINÁS PALACSINTA LISZTKEVERÉK 1000G
3 590 Ft
image
SZAFI FREE GLUTÉNMENTES BARNA RIZSCSÍRA FEHÉRJEPOR PROTEIN SMOOTHIE ALAPPOR 300G
3 691 Ft
image
SZAFI FREE GLUTÉNMENTES PIZZA LISZTKEVERÉK 1000G
3 590 Ft
PCX 2006-2024.
Kapcsolat: [email protected]
Cookie / süti kezelés Az oldalon cookie-kat használunk, melynek részleteit itt találod.