fb pixel code
KATEGÓRIA KATEGÓRIA
Ajánló
2020. 06. 04
AMD-s mobilok? Felbukkant az AMD Ryzen C7
2020. 06. 04
Sok a gond, szünetel az automatikus Windows 10 frissítés
2020. 06. 03
Búcsúznak a 8. generációs Intel processzorok
2020. 06. 03
Konzol gyilkos HTPC, rendkívüli Fortnite teszt
2020. 06. 02
Éves termés - A Thermaltake online mutatta be újdonságait
2020. 06. 02
Trump vs. Twitter - cenzúra és sztrájk a közösségi oldalakon
2020. 06. 02
Elérhető a Windows 10 májusi frissítőcsomagja
2020. 05. 31
Miért nem indul a Fortnite egy menő AMD konfiggal? A cheaterek meg ....... sünt!
2020. 05. 30
Ingyen Borderlands: The Handsome Collection az Epic Games Store-on!
2020. 05. 29
Nyárindító notebook akció a Lenovo-tól!
2020. 05. 29
ASUS ROG Strix GO 2.4 - Prémium funkciók, vezetékek nélkül
2020. 05. 28
Az Asus Z490 alaplapok is promócióval érkeznek
2020. 05. 28
Ajándék ROG Delta Core fejhallgató? Asus Vivobook S akció!
2020. 05. 28
8 TB-os SSD otthonra - érkezik a Sabrent Q sorozat
2020. 05. 27
Csillagromboló konfig 700.000 forintért.
2020. 01. 13

Hűvös és látványos, mi az? Évkezdés a Cooler Master-nél!

A CES-en számos érdekes technikai újdonságról rántották le a leplet, a listán a gépépítők és a játékosok számára egyaránt izgalmas termékekkel. A Cooler Master is állandó szereplője a rendezvénynek, ráadásul az ismerős termékek mellett, a fiatal monitoros palettájuk is újabb tagokkal gazdagodik.

Hűtés

A gép lelke a processzor, az intenzív játékos masinák pedig nem dolgozhatnak megfelelő hűtés nélkül. A Cooler Master frissítésekkel és újdonságokkal is szolgál ezen a téren, még ha gyökeres változást ezúttal nem is láthatunk.

A jól bevált modell masszívabb és csendesebb lesz

Új ventilátorral indít a vállalat, hiszen a hagyományos SickleFlow, fejlesztett V2-es kiadása mellett, hamarosan a MasterFan MF120 Halo is bemutatkozik. A kissé hosszúra sikerült név, egy szilikon rezgéscsillapítókkal szerelt, maximum 1800 RPM-es, ARGB LED-ekkel felcicomázott légkeverőt takar. A PWM vezérlésű rendszerhűtő, legfeljebb 30 decibel zajszint mellett segít a gépház hűvösen tartásában, mindezért átszámítva 6000 Ft-ot kérnek majd.

Látványos lesz, és korrekt hűtést ígér

A MasterAir G2200P egy low-profile, vagyis kisebb, lapos kialakítású hűtő, mely a legtöbb népszerű Intel foglalattal kompatibilis, és természetesen az AMD AM4-re is felszerelhető. A lapos házikókhoz tervezett darab természetesen nem erőművekhez készült. A két hőcsöves megoldás 95 wattos TDP legyűrését ígéri, ezt egy 92 mm-es, 2000 RPM-es ventilátor segít leküzdeni, mely PWM vezérlést, és egy adag elmaradhatatlan RGB LED-et sem nélkülöz. A színek vezérléséhez egy kábeles vezérlő is jár, ami kiváltja a telepíthető szoftvert. Az aprócska, 39,4 mm-es hűtő 13 000 Ft környékén lesz kapható, már január közepétől.

Alacsony profil a vékony gépek szerelmeseinek

Visszatér a régi ismerős Hyper 212 Evo, ami V2 néven frissített kiadást kapott. A sok éve magabiztosan teljesítő modell, csak egy kis finomhangolást kapott. A javított rögzítőnek köszönhetően könnyebb lesz felszerelni, és mostantól az új, 120mm-es SickleFlow V2 ventilátor űzi el a CPU-által megtermelt hőt. A korábbi modell helyére, illetve mellé, valamikor februárban érkezik, ára pedig 11 000 Ft körül alakul majd.

Minden egyben, egy- és két ventis kiadásban

Aki komolyabb hűtési teljesítményre vágyik, és az AIO megoldásokkal szimpatizál, szemügyre veheti a MasterLiquid Lite V2 ML120L és ML240L folyadékhűtőket. A kompakt rendszer kétféle radiátorral kerül forgalomba, így a 240 mm-es, dupla ventilátoros megoldás mellett csak egy 120 mm-es kiadás lesz kapható. A hőséggel, illetve a maximum 200 wattos TDP-vel, a szintén frissített, SickleFlow V2 ventilátorok, az alumínium radiátor, illetve a cég harmadik generációs vízpumpájae küzdenek majd. A boltokba ez is februárban érkezik majd, a kisebb változat nagyjából 36 000 Ft lesz, a 240mm-es nagyobb testvér pedig 38 000 Ft körül lesz kapható.

Monitorok

Ívelt VA panel, magas képfrissítés

Ahogy azt korábban már írtuk, a Cooler Master sem akart lemaradni a gerjedő hullámról, és fel is ugrott a játékosokat célzó perifériák áradatára, a vásárlói visszajelzések alapján ráadásul nem is csinálják rosszul. Az egyik legérdekesebb vonal a monitoroké, a vállalat tavaly nyáron mindjárt egy 30, és egy 35 hüvelykes modellel lépett a színtérre, a GM219-30, és a GM219-35 formájában. A sort idén két friss modellel folytatják, melyek nem csak a képátlóban hoznak változást.

Emelhető és dönthető

A tavalyi kijelzők nem vacakoltak a belépő szinttel, hiszen a kisebb változat 2560x1080 pixeles felbontást és 200 Hz-es képfrissítést kínált, a nagyobb azonban 3440x1440 pixel mellett is hozott, egy kellemes 120 Hz-es értéket. Most azonban érkeznek az árban visszafogottabb darabok, továbbra is szimpatikus paraméterekkel.

Mérséklődnek az árak a gamer kijelzők piacán

Magas felbontás, 144 Hz-es képfrissítéssel

A kisebb GM27-CF végre egy hagyományos 16:9 képarányú darab, ami a játékosok nagy részének továbbra is vonzó, ahogy a 165 Hz-es képfrissítés, és a FresSync Premium nem kevésbé. A 90 000 Ft környékére árazott monitor ugyan csak Full HD-s, és a fényereje sem kiemelkedő, a magas képfrissítés, és fejlettebb adaptív szinkronizáció érdekessé teszi ebben az árkategóriában.

Látványos ív, 34 hüvelykes képátló mellett

Aki viszont a látványt tartja szem előtt, és kellően erős hardverrel rendelkezik, egy újabb 21:9-es kijelzőt választhat 3440x1440-es felbontással, magasabb fényerővel. A korábbi 120 Hz helyett immár 144 Hz elérhető, a válaszidő ráadásul 1ms, így ha hihetünk a gyártónak, a 34 hüvelykes modellt egy jó arányérzékkel összeállított koktélt lett. Tavalyhoz képest, a kisebb változat 30 000 Ft, a nagyobb pedig 60 000 Ft körüli árzuhanást produkál, igaz, felbontás és méret tekintetében is láthatjuk az eltéréseket. A pénzünkért cserébe, a dőlésszög és a magasság szinte teljes szabadsággal állítható, megjelenésük pedig februárban esedékes.

2020. 01. 13

AMD-s mobilok? Felbukkant az AMD Ryzen C7
Az új fejlesztés komoly változást okozhat az okoseszközök piacán  Tavaly izgalmas bejelentést tett közös együttműködéséről az AMD és Samsung, hiszen senki sem számított rá, hogy a két vállalat közös fejlesztésbe kezd. Mint kiderült, a jövőben a grafikus teljesítmény látványos növekedésére számíthatunk, legalábbis az ultra-alacsony fogyasztású mobilos szegmensben. Lényegében annyi tudtunk meg, hogy a Samsung Exynos processzorai Radeon grafikus megoldásokkal egészülhetnek ki, és ahogy Lisa Su fogalmazott, „az AMD felhasználói bázisa jelentős bővülés elé néz”. Ugyan részleteket ekkor még nem közöltek, sokan a szintén szóba hozott RDNA architektúra alternatív változatára számítottak. Úgy néz ki, hogy az elvetett mag egy év alatt szépen kihajtott, ugyanis nemrég kiszivárogtak az első mobilos AMD chip specifikációi. Arról már érkeztek információk, hogy az AMD nagy durranással készül a Samsung számára, ám ha egy nagyközönségnek szánt fejlesztésről van szó, a Qualcomm által tervezett ARM architektúrának rendesen össze kell kapnia magát. A Ryzen C7 kódnéven megismert lapka szívét a 3.0Ghz-es Gaugin Pro magok adják, melyek a Qualcomm Cortex X1-et veszik alapul, a grafikus megoldás azonban még ennél is izgalmasabb, ugyanis ott egy négymagos RDNA 2 Mobile GPU látható. Ez a leírás szerint 45%-kal múlja felül az Qualcomm Adreno 650-et, mely többek között a Samsung Galaxy Z Flip 5G, Lenovo Legion és OnePlus 8 Pro telefonokat is ellátja. Érdemes kiemelni a fejlett Med
Sok a gond, szünetel az automatikus Windows 10 frissítés
Hiába a hosszas tesztidőszak, a Microsoft végül szünetelteti az automatikus frissítést  A Microsoft nemrég örömmel jelentette be, hogy elkészült a Windows 10 korábban beharangozott májusi frissítőcsomagja, mely változtatásokat, újdonságokat és fejlesztéseket egyaránt magában foglal. Naiv módon azt reméltük, hogy a fejlesztők talán tanultak az elmúlt hónapokban érkező frissítésekkel együtt járó folyamatos nehézségekből, és ezúttal talán elegendő lesz pusztán a megjelenésről és a főbb újdonságokról írni. Sajnos a helyzet most is igazodik a sormintához, ugyanis egyre növekszik a hibajelenségek és problémák száma. Az indulás alapból is óvatosan kezdődött, a kompatibilitási problémák ugyanis már ismertek voltak a fejlesztők számára, így azok feltérképezéséhez csak fokozatosan tették elérhetővé a frissítőcsomagot, és ugyan a manuális telepítésre továbbra is van lehetőség, sokaknak az sem működik. Úgy néz ki, hogy a Microsoft nem talál rá a megfelelő ritmusra, hiszen hiába a Windows Insider program egyre növekvő felhasználói létszáma, sajnos a tesztelési folyamat közel sem bizonyul elég hatékonynak. A listán korábbról ismerős hangproblémák és váratlan újraindulások, sajnos egyaránt visszaköszönnek. A jelenségek igen vegyes szórásban jelentkeznek, de az sem ritka, hogy például két azonos típusú és felszereltségű laptopon eltérőek a tapasztalatok. Például van ahol gond nélkül zajlott a frissítés, máshol szintén, de jöttek a hibák, és van ahol egyszerűen nem lehetséges végr
Búcsúznak a 8. generációs Intel processzorok
Hamarosan egy teljes generációnyi Coffee Lake processzor tűnik el a boltokból  A friss bejelentés alapján, hamarosan véget ér a Coffee Lake alnéven bemutatott processzorcsalád gyártása, az Intel itt alkalmazta második alkalommal, az azóta bőségesen bejáratott 14nm-es gyártástechnológiáját. A Coffe Lake a Broadwell, Skylake és Kaby Lake közvetlen utódja a sorban, ám emelt magszámmal, magasabb Turbo frekvenciával, bővített L3 gyorsítótárral és 2666 MHz-es DDR4 memóriák támogatásával igyekezett leváltani elődjét, illetve nagyjából itt szűnt meg végleg a DDR3 támogatás az LGA 1151-es platformon. A sorozat 2017-ben, a 300-as lapkészlettel együtt érkezett, majd 2018-ban a 8 magos i9 is bemutatkozott. A búcsúzó sorozat a teljes 8. generációs vonalat magában foglalja, tehát a Core, Pentium és Celeron modellek egyaránt eltűnnek majd. Az Intel egészen év végéig foglalkozik a 8. generációval, konkrétan december 18-ig fogad megrendeléseket, a teljesítésük határidejét pedig 2021. július 4-ig bezárólag tudja vállalni. Apróság, de valójában a széria frissített 9. generációját is érinti a helyzet, mivel a 9900K-ra beruházó vásárlóknak a továbbiakban le kell mondania a stílusos műanyag dobozkáról, és be kell érniük az olcsóbb modelleknél alkalmazott kartonnal. A közkedvelt sokszög állítólag megnehezítette a termék tárolását, így az Intel végül leegyszerűsíti a partnerek dolgát. A váltás valójában teljesen érthető, hiszen a gyártó elsődleges érdeke a 10. generációs modellek, és az
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres
Cookie / süti kezelés
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk a Részedre. Tudj meg többet...