fb pixel code
KATEGÓRIÁK KATEGÓRIÁK
2021. 06. 18

Ismét a fedő alatt - ingyenes az Overcooked 2

Ha a Controlban már mindent darabokra lőttünk, szóljunk a haveroknak, hogy indulás a konyhábaIsmét az étlapon az egyik legjobb co-op játék.

Ügyesen adagolja ingyenes játékait az Epic Store, hiszen amikor már felhúznánk a szemöldökünket a kevésbé vonzó ajándékok miatt, akkor bedob egy olyan nagyágyút, mint a legutóbb felajánlott Control. A soron következő alkotás tehát értelemszerűen nem egy újabb nagy költségvetésű látványorgia, ám ezek nem is kötelező feltételei annak, hogy jól szórakozzunk, az Overcooked 2 ráadásul kooperatív mókát ígér.


Úgy tűnik, hogy az Epic nagyon is tudatosan építette fel az ütemtervét, ami alapján a nyakunkba szórja az ingyen kínált játékokat, hiszen, ha valaki tavaly júniusban jól figyelt, akkor biztosan nem hagyta ki az Overcooked első részét. A bohókás vizualitással megáldott cím egy igazi gyöngyszem, melyről már akkor is tudhattuk, hogy 2016-ban a valaha készült legjobb partyjátékok egyike, és egyben idegpályáink kíméletlen trénere készült el. Megkerülhetetlen tény, hogy egykor szinte alapvető volt, hogy a többjátékos móddal megáldott játékokat akár egyetlen képernyő előtt is többen nyúzhassuk, ahogy az is, hogy a játékstúdiók mára alaposan leszoktak erről a közkedvelt formuláról. Na nem a Ghost Town Games által megtámogatott Team17, aki a Worms szériával a háta mögött a műfaj heges ábrázatú veteránja, és kismillió alkalommal bizonyította már, hogy a baráti társasággal a TV előtt üvöltve játszani olyasmi, amit minden játékosnak érdemes megtapasztalnia. A taktikai főzőcske sikere tehát borítékolható volt, a folytatás pedig két évvel később ott vette fel a serpenyőt, ahol az elődje lerakta.

A hagyományos japán konyha ismerőit nem lesz könnyű lenyűgözni.


Nagyjából a káosz kellős közepén. Legfeljebb négy, mindenre elszánt hős, akik a kukacoskodó katonáktól eltérően fegyver helyett konyhai eszközöket ragadnak, ellenfelük pedig az idő, és azok az éhes szájak, melyeket hatékony összmunkával kell megetetniük különböző fogásokkal. A cél, hogy mindent gyorsan és hatékonyan végezzünk, az alapanyagok előkészítésétől a feldolgozáson át a tálalásig, ráadásul valakinek a mosogatás terhét is magára kell vállalnia, márpedig a konyhát nem véletlenül szokták a pokollal együtt emlegetni. Állandó rohanás, feszültség és végtelen mosatlanhalmok jelentik a szakácsok mindennapjait, ám ezúttal nem Gordon Ramsey, hanem mi fogunk üvölteni, de szerencsére nem csak kínunkban. Az Overcooked 2 ezúttal is pihentebbnél pihentebb feladatokat és helyszíneket szolgáltat nemes küldetésünkhöz, melyek alaposan próbára teszik majd rátermettségünket. Aki pedig az akciót hiányolná, az jó, ha tudja, hogy hömpölygő folyón, többsávos autópályán száguldó kamionokon, és még számos extrém helyszínen főzőcskézhetünk, a lázas munkát pedig az extrém időjárás és más meglepetések is megfűszerezik.

Inkább neégessük le az erdőt, sült baglyot senki sem rendelt.


Szerencsére a séfek kompániája tanult is valamit az első részben megtapasztalt kiképzésből, így a dinamikusabb együttműködés jegyében már hajigálhatunk is dolgokat a másiknak. Ezzel az új mechanikával még a zsúfolt konyhákban is sokkal nagyobb mozgásterünk lesz, hiszen rövidebb idő alatt segíthetjük ki a társainkat a kritikus pillanatokban, ha pedig rutinosak vagyunk, már-már showműsorba illő virtuozitással állíthatjuk össze a megrendeléseket. És ha már rutin, aki az előző részben már szilánkosra püfölte a kontrollert, az valószínűleg nem talál majd akkora kihívást az új epizódban, cserébe új tartalmakkal megtűzdelve folytathatja kedvenc co-op játékát. Mondhatnánk, hogy a fejlesztők ezúttal újramelegítették nekünk az előző fogást, ám az Overcooked még nem tart ott, ahol a Worms, melynek megszámlálni is nehéz a kilencvenes évek óta megjelent folytatásait. A lendület változatlanul sodró, a szórakoztatásért felelős összetevők mind a helyükön vannak, a konyha pedig változatlanul hajlamos lángba borulni, miközben mi éppen jégből próbálunk valami ehetőt varázsolni.

Magas elvárások.


Mint kiderült, játszhatunk egyedül is, de egy jó konyha akkor működik igazán flottul, ha egy csapat kavarja a szószt, így érdemes legalább egy partnert meginvitálni, mely most, hogy a játék ingyenesen elérhető, egész biztosan nem lesz akkora kihívás, mint úszó tutajokon élelmiszert hajigálni egymásnak. Természetesen arra is van lehetőségünk, hogy összeakasszuk a merőkanalakat, mivel nem csak együtt, de egymás ellen is versenyezhetünk. Ha viszont magányos farkasok vagyunk, az alkotók itt már megoldották, hogy a gép helyett a másik séfet is mi irányítsuk, így hiba esetén kizárólag magunkat okolhatjuk, de a sikerélmény is duplán jár. Ez egy ügyességi játék, és számítsunk rá, hogy egyedül nehezebb dolgunk lesz.

Különböző játékmódok és akár 4 fős többjátékos lehetőség, online, vagy közösen egy kijelző előtt, mely pont annyi extrával dobta fel az eredeti receptet, hogy érdemes legyen másodjára is nekiülni. Az Epic Games majdnem pontosan egy év után jelentkezik a folytatással, és ezúttal is egy héten át, konkrétan június 24. délután öt óráig hagyja nyitva a konyha ajtaját, melybe bárki besétálhat és kiszolgálhatja magát.

2021. 06. 18

Elvérzett az Nvidia VGA-ak bányászat elleni védelme?
A közösség állítólag megtalálta a megoldást, hogy újra teljes erővel bányászhassanak
Fény volt az alagút végén, amikor az Nvidia bejelentette, hogy olyan módosításokat végez új kártyáin, melyek által az új RTX-ek kevésbé lesznek vonzók a kriptovalutákat bányászó vásárlók számára. Kezdetben szoftveres korlátokkal próbálkoztak, ám a meghajtóprogramról még a laikusok is sejtették, hogy nem nyújt majd teljes védelmet, végül az Nvidia maga adott ki egy friss verziót, ami nélkülözte a zárat, így nem is volt szükség tört verzióra. A következő lépésükkel már jóval nagyobbat vállaltak, ugyanis azt ígérték, hogy a jövőben kiadásra kerülő kártyáikat már hardveres korlátokkal látják el, így a gyártósorokról jó eséllyel a valódi játékosokhoz juthatnak. Nos, úgy tűnik, hogy ez sem tartott sokáig.
Az Nvidia még az év első felében beszélt arról, hogy a felhasználói piacon is több kategóriára osztja a videokártyáit, ezáltal már nem csak a Quadro különbözik majd el lényegesen a hagyományos, játékra szánt modellektől. Amellett, hogy az új RTX 3000 szérián hardveresen korlátozzák az Ethereum bányászatakor releváns hash rate-et, megjelennek a CMP chipre épülő, videokimenettel nem rendelkező modellek is. Utóbbi kártyák játékra nem, bányászatra viszont kiválóan alkalmasak, így elméletben mindenkinek lenne sajátja, a másik elől pedig nem érné meg elhalászni az első terméket, amihez csak hozzáférünk. A sajtó ekkor, sőt azóta is a kártyák árának csökkenésére várt, ám az az igazság, hogy ott,
Dust 2 néven érkezik a Cougar új mini-ITX háza
Bár a játékot nem igazán juttatja eszünkbe, azért nem fest rosszul a Cougar új kompakt háza
Rengeteg gépházat találunk a piacon gyártó, formátum és ár szerint is, ám az esetek többségében azért ismerős formákkal és külső jegyekkel találkozhatunk, mivel ahogyan a kereskedelem minden területén, úgy a hardverek és gépházak esetében is meghatározó szerepet játszanak az éppen uralkodó trendek. Éppen ezért lehet kellemes meglepetés a Cougar újdonsága, mely a népszerű Counter-Strike legkommerszebb és egyben legikonikusabb pályája után a Dust 2 keresztséget kapta.
Magam sem kevés időt töltöttem el azon a bizonyos pályán, ám akárhogy is néztem, nem igazán akad olyan részlet a házikón, amivel sikerült volna az azonosítás. Először azt hittem, hogy talán a Desert Sand, avagy sivatagi homok fantázianévvel ellátott arany hatású festés lesz az, ám azon kívül Iron Gray és Space Silver, tehát szürke és ezüst színekben is elérhetővé teszik, így feladtam és inkább a házra koncentráltam. Márpedig van mire koncentrálni, hiszen az ipari, indusztriális, vagy akár katonai hangulat már első ránézésre is árad belőle. Amellett, hogy úgy tűnik, itt mindent a fém ural, ezt az összhatást az oldallapok rögzítéséért felelős kapcsok, a ráccsá összeálló szellőzőpontok és persze a két masszívnak tűnő fogantyú kelthetik bennünk, elragadva a figyelmünket, vagy fintort csalva az arcunkra. Akárhogy is, a Cougar állítása szerint a Dust 2 az igaz LAN Party masinákhoz készült, olyan játékosoknak, akik a n
TV vagy monitor? 4K gamer kijelzők a Gigabyte-tól
A Gigabyte ezúttal nem szórakozott, a méretes 4K kijelzőket hozott, végre magas képfrissítéssel
Néhány éve még bizalmatlanul tekintgettünk a Gigabyte új brandjére, mely az Asus ROG-hoz hasonlóan a gyártó játékosoknak szánt, vagy ha úgy tetszik, gamer termékekeit gyűjtötte egy kalapba. Az egyedi dizájn és a megszaporodott RGB LED-eken azonban hamar túljutottak, ugyanis az alaplapokról és videokártyákról ismert cég előállt első Aourus kijelzőjével, mely 144Hz-es képfrissítését IPS panelen kínálta. Az évek múltak, a Gigabyte pedig alaposan felszívta magát, legutóbb például egészen magasra tette a lécet egy adag 100+ Hz-es, sík képernyős 4K monitorral, az egyiknek ráadásul aligha juthat hely egy átlagos íróasztalon.
Kezdjük a sort a képátlók szerinti emelkedő sorrendben, és mivel két 4K felbontású kijelzőről van szó, nagy a valószínűsége, hogy a kisebb, 32 hüvelykes Gigabyte AORUS FI32U modell lesz a vonzóbb ajánlat. Ez érthető is, hiszen sokan szívesen használnának ilyen terebélyes kijelzőt, ám ebben a kategóriában jóval gyakrabban találkozunk 1440p-s felbontással, ami egyes felhasználók szerint 27 col fölött már nem ideális az alacsony képpontsűrűség miatt. A 4K-s lépcsőfok azonban még ritka, legalábbis, ha magas képfrissítést és játékokra optimalizált terméket szeretnénk, nem csoda, hogy a Gigabyte élt a lehetőséggel. Azt is fontos kiemelni, hogy bár a 4K gaming még nem számít hétköznapi igénynek, az újgenerációs konzolok terjedésével, vagy akár felskálázott képpel má
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
PCX 2006-2021.
Kapcsolat: [email protected]
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres
Cookie / süti kezelés
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk a Részedre. Tudj meg többet...