Miért jó A szezámmag magnézium-, vas,- cinktartalma miatt fontos alapanyaga az egészséges táplálkozásnak. Kitűnő természetes forrása a B- és az E-vitaminoknak. Kiemelkedő a lecitintartalma, így védi az érrendszert a koleszterin lerakódástól, továbbá szerves foszforsav tartalma, mely az agy- és az idegszövetek legfőbb építőköveként szolgál. A magok közül a szezámmagnak van a legmagasabb kalciumtartalma, egy fél pohárnyi szezámmag 3x annyi kalciumot tartalmaz, mint egy pohár tej. Vizsgálatok szerint az olajok közül leginkább a szezámmag olaja gátolja a rákos sejtek növekedését.
A kálium hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez.
A magnézium részt vesz a normál csontozat fenttartásában.
A vas hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
A cink hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
Összetevők: szezámmag
Átlagos tápérték 100g termékben: Energia 2458kJ/594kcal Zsír 51g - amelyből telített zsírsavak 6,4g Szénhidrát 2,2g - amelyből cukrok 1,9g Fehérje 25g Só 0,2g