fb pixel code
KATEGÓRIA KATEGÓRIA
Ajánló
2020. 05. 30
Ingyen Borderlands: The Handsome Collection az Epic Games Store-on!
2020. 05. 29
Nyárindító notebook akció a Lenovo-tól!
2020. 05. 29
ASUS ROG Strix GO 2.4 - Prémium funkciók, vezetékek nélkül
2020. 05. 28
Az Asus Z490 alaplapok is promócióval érkeznek
2020. 05. 28
Ajándék ROG Delta Core fejhallgató? Asus Vivobook S akció!
2020. 05. 28
8 TB-os SSD otthonra - érkezik a Sabrent Q sorozat
2020. 05. 27
Csillagromboló konfig 700.000 forintért.
2020. 05. 25
A Huawei vs. USA - Amerika járhat rosszabbul?
2020. 05. 25
Három új Ryzen 3000 XT processzor érkezik!
2020. 05. 23
A merev csöves és a két jó munkásember.
2020. 05. 22
Az Epic Games nem áll le - Civilization VI ingyen
2020. 05. 22
Bemutatkozott az MSI B550 alaplapkínálata
2020. 05. 21
Begyorsulnak az SD kártyák, jön az SD 8.0
2020. 05. 21
A Noctua néma toronyhűtővel készül
2020. 05. 20
Olcsó kis erőgépek - Ryzen 3 3300X és 3100 teszteredmények
2019. 09. 30

IT hírek 09.30. - Lekörözné a Wi-Fit az Amazon, AMD PRO CPU-k, Oculus Quest PC-n, Metro 2033 ingyen

Új adatkommunikációs technológia az Amazontól

Az tervek izgalmasak, de biztonsággal kapcsolatban komolyak az aggályok


Izgalmas újdonságot mutat be az aukciós oldalból gigavállalattá nőt Amazon, méghozzá egy új, vezeték nélküli adatátviteli szabványt. A technológia a Sidewalk nevet kapta, megszületését pedig az indokolta, hogy az cég szerint a Wi-Fi és Bluetooth technológiák hatótávolsága túl alacsony, míg az LTE vagy az 5G-s műholdas jeltovábbítás, az energiaigényük és a költséges háttérfeltételeik miatt nem ideálisak. A Sidewalk ezeken a területeken kíván előrelépni, így a mobil, illetve IoT eszközök a jövőben sokkal hatékonyabban kommunikálhatnának egymással, mellyel a vállalat okosotthon megoldásai is szintet lépnének. A lokális tesztelés már megkezdődött Los Angelesben, 700 alkalmazott részvételével. Az Amazon ígérete szerint, az amatőr rádiósok, illetve adó-vevők által is használt 900 MHz-es frekvencián működő Sidewalk, nagyjából egy-másfél kilométeres hatótávon belül képes működni, minimális energiafelhasználás mellett.

Elkóborolt kutya, eltűnt eszközök, lámpák és érzékelők vezérlése egy mozdulattal


A fejlesztés szolgál majd néhány új kényelmi funkcióval, többek között megkönnyíti kompatibilis eszközeink helyének meghatározását, így elkóborolt háziállatunkat is megtalálhatjuk, mielőtt túl messze kerülne otthonunktól. Ha Wi-Fi hangszórónkat a kertben használnánk, a házi hálózat hatósugarát jelentősen megnövelhetjük, de akár arról is direkt jelzést kaphatunk, ha valaki az ajtónk előtt várakozik.

Megoldható lesz, hogy Wi-FI eszközeink határait akár a sokszorosára növeljük?


Ez persze csak néhány funkció az úgynevezett „okos otthon” eszközök kínálta lehetőségek közül. Az Amazon arra törekszik, hogy a Sidewalk más cégek számára is elérhető, és könnyen alkalmazható legyen, így ha a szabvány elég népszerű lesz, sem a fejlesztés, sem a végfelhasználói költségek nem lesznek horribilisek. A szükséges fejlesztői környezet kiadását a jövő évre tervezik, melynek segítségével bármilyen 900 Mhz-es egységgel szerelt terméknek biztosítható lesz a kompatibilitás. A legkomolyabb akadályt jelenleg a biztonság kérdése jelenti, mivel a 900 MHz-es adás, a technológiából adódóan akár egy egyszerű walkie-talkie segítségével is könnyen elfogható. A Sidewalk fejlődéséről és bevezetéséről várhatóan jövő évben tudhatunk meg többet.

AMD PRO processzorok üzleti felhasználásra

Csökkent fogyasztás, bőséges biztonsági funkciók


Bővült az AMD üzleti felhasználásra szánt termékpalettája, méghozzá a harmadik generációs Ryzen processzorok, illetve a Picasso SoC APU-k PRO változataival, így asztali és mobil kategóriában is megtörtént a várt vérfrissítés. Az otthoni felhasználásra szánt változatokhoz képest, lényeges különbséget a különböző biztonságtechnikai módosítás jelentenek, melyeket a gyártó GuardMI néven fogott közre. A csomag gerince egy eszméletlenül apró ARM-Cortex-A5 mag, mely AMD Secure Processor néven, a kártékony kódok ellen dolgozó ARM TrustZone működtetéséért felel. Ezen túl még egy további egység is helyet kapott, ez pedig a titkosításban játszik fontos szerepet. Az AMD-SP előnye, hogy nem szükséges egy külön chip beiktatása, mivel az aprócska mag ellátja a feladot. Az adatbiztonságot a TSME (Transparent Secure Memory Encryption), egyszerűbb nevén a Memory Guard segíti, mely a Zen processzorok képességeit kihasználva nagyobb adatbiztonságot tesz lehetővé. A módszer teljes függetlenséget tesz lehetővé a szoftveres környezettől, cserébe ront a memória elérési idején. A biztonsági funkciók másik részét az AMD SEV (Secure Encrypted Virtualization) adja, mely a virtuális gépek számára biztosítja, hogy a kliensek adataihoz senki se férhessen hozzá.

Az AMD nem pihen, tényleg az egész év végig szolgálnak újdonságokkal


A PRO termékekhez jár a céges igényekhez igazított DASH, egy nyílt forráskóddal rendelkező fejlesztői eszköztár, ami lehetővé teszi eszközeik konfigurálását, tesztelését, diagnosztikáját és testreszabását. Az új hardverek esetén érdemes kitérni az előző generációhoz mérten megnövekedett teljesítményre, és az alapmodellekhez mérten alacsonyabb fogyasztásra. A legütősebb darab természetesen a Ryzen 9 PRO 3900, hiszen a 12 maghoz mindössze 65 wattos TDP társul. A processzorok nem csak külön lesznek kaphatók, a HP és a Lenovo például már készül az üzleti felhasználásra szánt gépek év vége előtti piacra bocsátására, az árakat viszont egyelőre se a gyártó, se partnerek nem kommunikálták.

PC-vel is működni fog az Oculus Quest

Korábbi bemutatóinkban körbejártuk a Facebook szárnyai alól érkező Oculus VR termékek legfrissebb változatait, köztük az Oculus Questet is, mely egy teljesen önállóan működő eszköznek készült. Különlegessége, hogy a sisak használatához nem szükséges megfelelően erős PC, vagy laptop, cserébe a beépített hardver csak visszafogottabb teljesítményre képes, PC-s kompatibilitásról pedig ekkor még szó sem volt. A novemberben esedékes frissítés ezen változtat majd, hiszen a módosítást követően az Oculus Rift-hez készült összes játék elérhetővé válik a mobil változat tulajdonosainak.

Virtuális valóság, ami önállóan is működik?


Az új funkcióhoz tehát nem lesz szükség külső kiegészítő megvásárlására, csak egy USB 3-as Type-C kábelre, a funkció elérésnek feltétele tehát az, hogy számítógépünk rendelkezzen a szükséges csatlakozóval. Az új termékek valószínűleg nem váltották be a hozzájuk fűzött elvárásokat, de a rugalmasabb felhasználási lehetőségek talán javíthatnak a mobil headset népszerűségén, ezzel ösztönözve a fejlesztőket is, több és jobb minőségű szoftver elkészítésére.

Ingyenes a Metro 2033 Redux

Még van időnk lecsapni rájuk!


Ingyenes a Metro trilógia első része! A sorozat legfrissebb és egyben harmadik részéről, a Metro Exodus-ról korábban egy pozitív hangvételű cikket írtunk, de a játéktesztjeinkben is rendszeres vendégnek számít. Akit esetleg elkerült volna a játék, vagy hallott róla, de csak távolról méregette, az most ingyen beszerezheti a kultikus első részt. Az Epic Store állandó akciójának keretében ráadásul a Redux néven megjelent ráncfelvarrott kiadást kapjuk meg, ami a fokozottan erős látvány mellett, némi utólagos javítást és optimalizációt is tartalmaz. A promóció október 3-án lejár, de addig az Everything névre keresztelt "valóság szimulátort" is könyvtárunkba helyezhetjük.

KD - PCX

2019. 09. 30

Ingyen Borderlands: The Handsome Collection az Epic Games Store-on!
Az Epic Games újabb közönségkedvencet tűzött promóciós listájára, a jövő csütörtökig elérhető ingyenes Borderlands: The Handsome Colelction ráadásul a népszerű széria két epizódját is tartalmazza.  Nincs megállás, az Epic Games tavaly megkezdett hadjárata minden héten más ajándék játékkal igyekszik népszerűsíteni a saját platformját, és nagyon úgy néz ki, hogy a digitális áruházak között egészen előkelő helyet szerzett magának, viszonylag rövid idő alatt. Az idei ajándékfelhozatal azonban erősebb lett, mint reméltük, és ha a GTA V vagy a Civilization VI nem volt elég meggyőző, most ismét egy közkedvelt alkotást zsebelhet be az, aki mostanáig még a gyakori leárazások esetén sem döntött a vásárlás mellet. A Borderlands 2009-ben egy nyílt világú akciójáték keretében ötvözte az FPS műfajt, és a végtelen lootolásban erős Diablo-féle „hack and slash” élményt. Az egyveleg ma már kézenfekvőnek tűnhet, ám a recept annyi kedvelhető alkotóelemet sorakoztatott fel, hogy azt csak gondos munkával lehetett ilyen ügyesen összefőzni. Nem is véletlen, hogy az első epizód üvöltött a folytatásért, a Gearbox fejlesztői pedig éltek is a lehetőséggel, és nem csak a játékmeneten csiszoltak, de szinte minden ponton többet nyújtottak, ezáltal végleg bebetonozva a szériát a legnépszerűbb videojátékok közé. A 11 éve tartó sikersorozat több mint 23 millió eladott példányt jelent, a múlt évben befutó harmadik epizóddal együtt, de vajon minek köszönhető ez a népszerűség? A játék iga
Nyárindító notebook akció a Lenovo-tól!
A Lenovo aktuális akciójában a játékosoknak szánt Legion, az üzleti kategóriás Thinkpad, illetve a szupervékony és egyedi Yoga laptopok egyaránt megtalálhatók.  A Lenovo a hordozható számítógépek nagy öregje és igazi úttörője, hiszen 1986-ban, az IBM-mel közös együttműködésben bemutatta az IBM PC Convertible modellt, mely az elsők között indította útjára a laptopok önálló kategóriáját. Ez persze már történelem, ahogy az is, hogy 2005-ben magába olvasztotta az IBM PC részlegét, így azóta a legendás ThinkPad sorozatot hivatalosan is Lenovo kínálatában találjuk meg. Most nyárköszöntő akciójukban a legnépszerűbb modellekből válogathatunk, akár mindennek ellenálló munkaeszközre; erős, de mégis vékony játékgépre; akár egy könnyen hordozható, mégis praktikus útitársra vágyunk. Lenovo Legion Természetesen a Lenovo nem csak formálja, de követi is a felhasználók és a hardverpiac igényeit, így 2017-ben útjára indította a játékosok igényeire szabott Legion sorozatát. Az új dedikált gamer brand alatt érkező notebookok, a kellemes dizájn mellett alu burkolatot, jobb szellőzést, kényelmes elosztású és háttérvilágítással ellátott billentyűzetet is kapott, hardveres téren pedig 7. generációs Intel processzorokkal, az Y720 modell esetében pedig GTX 1060 videokártyával és 4K kijelzővel hódított. A vásárlói tapasztalatok azt mutatták, hogy kifejezetten jól sikerült indulásról van szó, a rendszer megfelelő hűtéssel bírt, a processzor pedig stabilan és Throttling nélkül szolgálta ki, a
ASUS ROG Strix GO 2.4 - Prémium funkciók, vezetékek nélkül
Már elérhető az Asus új vezeték nélküli gamer fejhallgatója, mely elsőosztályú hangzást, zajszűrést, széles kompatibilitást és hosszú akkumulátoridőt ígér, méghozzá kompakt kivitelben. A tavalyi Gamescomon bejelentett újdonság az Asus játékosoknak szánt prémium ligáját erősíti, ráadásul az első vezetéknélküli headset, mely az asztali konzolok mellett a népszerű Nintendo Swtich játékkonzolt is hivatalosan támogatja. A GO 2.4 tehát nem csak dizájnjával próbálja magát vonzóvá tenni a gamer közösség számára, de lássuk csak mit tartogat még az új ROG STRIX zajkeltő. Első ránézésre is felismernénk, hogy Asus termékről van szó, ugyanakkor a külső jegyek nem csak a szemnek kedveznek, hiszen tervezéskor a kényelem és a stabilitás legalább ekkora hangsúlyt kapott. A rendkívül kényelmes viselet eléréséhez, a fülünket teljesen lefedő és rendkívül puha párnázatot kapott, minőségi bőr borítással. Ez a kombináció látható a felső íven is, az Asus pedig ragaszkodott a masszív fejpánthoz, tehát az idővel elfáradó gumis vagy fémdrótos szerkezet helyett, egy hagyományos, de mégis ügyesen megtervezett fém alapú tolósínnel igazíthatjuk fejformánkhoz. A jó hír, hogy miközben stabilan tartja a beállítást, órákon át is kényelmes marad, mégis tolerálja a bólogatást vagy a hirtelen mozdulatokat, így biztosan nem fog lecsúszni rólunk, raádásul mindezt 360 grammos össztömeg mellett. A bőr bevonatú felső elemhez és a hangpadokhoz, kellemes matt felületű műanyag elemek csatlakoznak, melyek nagyszerű f
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres
Cookie / süti kezelés
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk a Részedre. Tudj meg többet...