fb pixel code
KATEGÓRIA
Ajánló
2019. 10. 17
Ingyenes hétvége és nagy leárazás - The Division 2
2019. 10. 16
Fallout az űrben? Íme a The Outer Worlds első 20 perce
2019. 10. 15
A világ leggyorsabb gépszerelői.
2019. 10. 14
IT hírek 10.14. - 10. generációs i3, Kaby Lake, extrém NAVI, ingyen Marsutazás
2019. 10. 14
Ádám csövezik. Hogyan készül egy folyadékhűtéses számítógép merev csövekkel?
2019. 10. 11
Középkategóriás, mégis prémium? - Ryzen 7 2700/GTX1660Ti számítógép teszt
2019. 10. 08
Kúpósztó vagy egy átlagos Gamer számítógép? TUF cuccok, Ryzen 7, X470, 970 Pro, 1660Ti
2019. 10. 07
IT hírek 10.07. - Intel biztonság és gyorsabb hálózat, AIO RTX, Játékdömping
2019. 10. 07
Jól szellőző QHD-ra alkalmas konfiguráció 390 000 ft-ért! 2700/RTX2060 S/32GB RAM/NVMe SSD
2019. 10. 07
Számítógép az irodába és játékra 260 ezer Ft-ért. Ryzen5 3400G/GTX1650/16GB RAM/ SSD /HDD/FSP
2019. 10. 03
Ki az igazi G? Négy dudás egy stúdióban
2019. 10. 03
Vegyes házasság - Ryzen 7 2700X/RTX2060 SUPER számítógép
2019. 09. 30
Egy kissé merev, de így szeretjük - 9900K/RTX2080Ti merev csöves vízhűtéssel
2019. 09. 30
IT hírek 09.30. - Lekörözné a Wi-Fit az Amazon, AMD PRO CPU-k, Oculus Quest PC-n, Metro 2033 ingyen
2019. 09. 30
Számítógép, amit nem minden nap látsz. Merev csöves folyadékhűtés, brutális alkatrészek és fényorgia
2019. 09. 30

IT hírek 09.30. - Lekörözné a Wi-Fit az Amazon, AMD PRO CPU-k, Oculus Quest PC-n, Metro 2033 ingyen

Új adatkommunikációs technológia az Amazontól

Az tervek izgalmasak, de biztonsággal kapcsolatban komolyak az aggályok


Izgalmas újdonságot mutat be az aukciós oldalból gigavállalattá nőt Amazon, méghozzá egy új, vezeték nélküli adatátviteli szabványt. A technológia a Sidewalk nevet kapta, megszületését pedig az indokolta, hogy az cég szerint a Wi-Fi és Bluetooth technológiák hatótávolsága túl alacsony, míg az LTE vagy az 5G-s műholdas jeltovábbítás, az energiaigényük és a költséges háttérfeltételeik miatt nem ideálisak. A Sidewalk ezeken a területeken kíván előrelépni, így a mobil, illetve IoT eszközök a jövőben sokkal hatékonyabban kommunikálhatnának egymással, mellyel a vállalat okosotthon megoldásai is szintet lépnének. A lokális tesztelés már megkezdődött Los Angelesben, 700 alkalmazott részvételével. Az Amazon ígérete szerint, az amatőr rádiósok, illetve adó-vevők által is használt 900 MHz-es frekvencián működő Sidewalk, nagyjából egy-másfél kilométeres hatótávon belül képes működni, minimális energiafelhasználás mellett.

Elkóborolt kutya, eltűnt eszközök, lámpák és érzékelők vezérlése egy mozdulattal


A fejlesztés szolgál majd néhány új kényelmi funkcióval, többek között megkönnyíti kompatibilis eszközeink helyének meghatározását, így elkóborolt háziállatunkat is megtalálhatjuk, mielőtt túl messze kerülne otthonunktól. Ha Wi-Fi hangszórónkat a kertben használnánk, a házi hálózat hatósugarát jelentősen megnövelhetjük, de akár arról is direkt jelzést kaphatunk, ha valaki az ajtónk előtt várakozik.

Megoldható lesz, hogy Wi-FI eszközeink határait akár a sokszorosára növeljük?


Ez persze csak néhány funkció az úgynevezett „okos otthon” eszközök kínálta lehetőségek közül. Az Amazon arra törekszik, hogy a Sidewalk más cégek számára is elérhető, és könnyen alkalmazható legyen, így ha a szabvány elég népszerű lesz, sem a fejlesztés, sem a végfelhasználói költségek nem lesznek horribilisek. A szükséges fejlesztői környezet kiadását a jövő évre tervezik, melynek segítségével bármilyen 900 Mhz-es egységgel szerelt terméknek biztosítható lesz a kompatibilitás. A legkomolyabb akadályt jelenleg a biztonság kérdése jelenti, mivel a 900 MHz-es adás, a technológiából adódóan akár egy egyszerű walkie-talkie segítségével is könnyen elfogható. A Sidewalk fejlődéséről és bevezetéséről várhatóan jövő évben tudhatunk meg többet.

AMD PRO processzorok üzleti felhasználásra

Csökkent fogyasztás, bőséges biztonsági funkciók


Bővült az AMD üzleti felhasználásra szánt termékpalettája, méghozzá a harmadik generációs Ryzen processzorok, illetve a Picasso SoC APU-k PRO változataival, így asztali és mobil kategóriában is megtörtént a várt vérfrissítés. Az otthoni felhasználásra szánt változatokhoz képest, lényeges különbséget a különböző biztonságtechnikai módosítás jelentenek, melyeket a gyártó GuardMI néven fogott közre. A csomag gerince egy eszméletlenül apró ARM-Cortex-A5 mag, mely AMD Secure Processor néven, a kártékony kódok ellen dolgozó ARM TrustZone működtetéséért felel. Ezen túl még egy további egység is helyet kapott, ez pedig a titkosításban játszik fontos szerepet. Az AMD-SP előnye, hogy nem szükséges egy külön chip beiktatása, mivel az aprócska mag ellátja a feladot. Az adatbiztonságot a TSME (Transparent Secure Memory Encryption), egyszerűbb nevén a Memory Guard segíti, mely a Zen processzorok képességeit kihasználva nagyobb adatbiztonságot tesz lehetővé. A módszer teljes függetlenséget tesz lehetővé a szoftveres környezettől, cserébe ront a memória elérési idején. A biztonsági funkciók másik részét az AMD SEV (Secure Encrypted Virtualization) adja, mely a virtuális gépek számára biztosítja, hogy a kliensek adataihoz senki se férhessen hozzá.

Az AMD nem pihen, tényleg az egész év végig szolgálnak újdonságokkal


A PRO termékekhez jár a céges igényekhez igazított DASH, egy nyílt forráskóddal rendelkező fejlesztői eszköztár, ami lehetővé teszi eszközeik konfigurálását, tesztelését, diagnosztikáját és testreszabását. Az új hardverek esetén érdemes kitérni az előző generációhoz mérten megnövekedett teljesítményre, és az alapmodellekhez mérten alacsonyabb fogyasztásra. A legütősebb darab természetesen a Ryzen 9 PRO 3900, hiszen a 12 maghoz mindössze 65 wattos TDP társul. A processzorok nem csak külön lesznek kaphatók, a HP és a Lenovo például már készül az üzleti felhasználásra szánt gépek év vége előtti piacra bocsátására, az árakat viszont egyelőre se a gyártó, se partnerek nem kommunikálták.

PC-vel is működni fog az Oculus Quest

Korábbi bemutatóinkban körbejártuk a Facebook szárnyai alól érkező Oculus VR termékek legfrissebb változatait, köztük az Oculus Questet is, mely egy teljesen önállóan működő eszköznek készült. Különlegessége, hogy a sisak használatához nem szükséges megfelelően erős PC, vagy laptop, cserébe a beépített hardver csak visszafogottabb teljesítményre képes, PC-s kompatibilitásról pedig ekkor még szó sem volt. A novemberben esedékes frissítés ezen változtat majd, hiszen a módosítást követően az Oculus Rift-hez készült összes játék elérhetővé válik a mobil változat tulajdonosainak.

Virtuális valóság, ami önállóan is működik?


Az új funkcióhoz tehát nem lesz szükség külső kiegészítő megvásárlására, csak egy USB 3-as Type-C kábelre, a funkció elérésnek feltétele tehát az, hogy számítógépünk rendelkezzen a szükséges csatlakozóval. Az új termékek valószínűleg nem váltották be a hozzájuk fűzött elvárásokat, de a rugalmasabb felhasználási lehetőségek talán javíthatnak a mobil headset népszerűségén, ezzel ösztönözve a fejlesztőket is, több és jobb minőségű szoftver elkészítésére.

Ingyenes a Metro 2033 Redux

Még van időnk lecsapni rájuk!


Ingyenes a Metro trilógia első része! A sorozat legfrissebb és egyben harmadik részéről, a Metro Exodus-ról korábban egy pozitív hangvételű cikket írtunk, de a játéktesztjeinkben is rendszeres vendégnek számít. Akit esetleg elkerült volna a játék, vagy hallott róla, de csak távolról méregette, az most ingyen beszerezheti a kultikus első részt. Az Epic Store állandó akciójának keretében ráadásul a Redux néven megjelent ráncfelvarrott kiadást kapjuk meg, ami a fokozottan erős látvány mellett, némi utólagos javítást és optimalizációt is tartalmaz. A promóció október 3-án lejár, de addig az Everything névre keresztelt "valóság szimulátort" is könyvtárunkba helyezhetjük.

KD - PCX

2019. 09. 30

Ingyenes hétvége és nagy leárazás - The Division 2
A csapat a lelke mindennek A francia Ubisoft, több egymáshoz hasonló szériát is üzemeltet, melyek alapját első sorban, a nagy bejárható területen zajló lövöldözés adja. Míg az egyjátékos kalandokért főként a Far Cry és az Assassin's Creed epizódok felelnek, a multiplayer élményt, jelenleg a Tom Clancy nevével fémjelzett Ghost Recon, és The Division játékok adják. Utóbbi 2008-ban mutatkozott be, ám nem egészen felelt meg a megjelenést megelőzően felgerjesztett elvárásoknak. A be nem tartott ígéretek és a hiányzó technikai kunsztok ellenére, rengetegen töltötték idejüket a csatatérré változott New York utcáin. És ez még csak a jéghegy csúcsa, hiszen számos céges rekord megdöntése után, végül 330 millió dolláros világszintű bevételt produkált, a kiegészítő tartalmakat és a mikrotranzakciókat pedig még nem is számoltuk. Borítékolható volt tehát a folytatás, mely a hiányosságok pótlásával, és a hibák kijavításával kecsegtette a játékosbázist. Idén márciusban meg is jelent a folytatás, melyet most vasárnapig ingyenesen kipróbálhatunk. Műfaját tekintve, egy kizárólag online játszható, külső nézetű akció-szerepjáték, melynek keretében, a rejtélyes vírus által letarolt New York-ban kell felszámolnunk az elszabadult bűnözést. Az idő nagy részében gép ellenfeleken kell átverekednünk magunkat, így tisztítva meg a várost a fegyveres csoportoktól. A játék egyik tartópillére a szerepjátékos rendszer, így nem csak mi léphetünk szintet, de ellenfeleink is különböző nehézségi fokot képvi
Fallout az űrben? Íme a The Outer Worlds első 20 perce
Kellemesnek ígérkezik a The Outer Worlds Emlékszünk a Fallout 76-ra? Ha kedveljük a szériát, akkor egészen biztosan előttünk van az a csúfos kudarc, és a pofátlanul elbagatelizált marketinghazugság, amit a Bethesda hányt a széria rajongói, és a játékosközösség elé. Nagyon úgy tűnik, hogy idén októberben, szó szerint betölti a majd az űrt az Obsidian Entertainment csapata, ugyanis új játékuk már csak pár hipertér ugrásra van tőlünk. A fejlesztők olyan referencákkal a hátuk mögött kezdtek a fejlesztésbe, mint a legendás Star Wars: The Knights of The Old Republic második része, a Neverwinter Nights 2, a Pillars of Eternity, vagy épp a Fallout: New Vegas, mely egyaránt a széria, és a stílus közkedvelt darabja. Aki tehát régóta vár egy stílusos akció-RPG-t, az most dörzsölheti a tenyerét, és még az első 20 percet is megnézheti. Aki esetleg figyelemmel kísérte a játék fejlesztését, az talán aggódott a különböző hibák, hiányosságok miatt, ám ez alapján bizakodhatunk, hogy a szemmel látható gondokat sikeresen orvosolták, már csak bíznunk kell abban, hogy legalább egy átlagos, a 3D-s érából származó Fallout epizód szintjét hozza majd, és akkor nem sokat panaszkodhatunk. A felvételen jól látható, hogy az atmoszférával nem lesz gond, a retro-futurisztius dizájn, stílusos formáival és színeivel egyszerre idézi meg a Bioshock féle art déco-t, és a Fallout alternatív történelmi hangulatát. Az előzetesekből már sejthető volt, hogy a pihent humor legalább akkora jelentőséget kap majd
IT hírek 10.14. - 10. generációs i3, Kaby Lake, extrém NAVI, ingyen Marsutazás
i3 lesz az i7-ből Nagyot fordult a kocka az IT piacon, mikor az AMD bemutatta tovább fejlesztett Ryzen processzorait. A harmadik generációs Zen CPU-k megjelenésével több magot és több logikai szálat kapunk a pénzünkért, a megnövekedett magonkénti teljesítményt viszont már az Intel sem hagyhatta figyelmen kívül. A kérdése tehát, hogy milyen választ ad a kék gyártó, a soron követező, 10. generációs asztali processzoraival. A legfrissebb hírmorzsák szerint, újragondolják a Core i szériát, és a belépő kategóriában is bevezetik, a többszálas munkavégzést. 2020-tól tehát az i3 processzorok is rendelkeznek majd Hyperthreading funkcióval, vagyis 4 maggal és 8 szállal dolgoznak majd. No nem új fejlesztésről van szó, egészen konkrétan a 2017-es i7 lesz az i3-as kupak alatt. A kissé esetlenül hangzó i3-10100, a SiSoftware adatbázisában bukkant fel, és twitteren tette közszemlére, egy TUM_APISAK nevű felhasználó. A leírás szerint, a processzor négy magos, nyolc szálas, alap órajele pedig 3.6GHz. A pletyka szerint, a Comet Lake processzorok mindegyike Hyperthreading képes lesz, vagyis az i5 hat maggal és tizenkét szállal, az i7 nyolc maggal és tizenhat szállal, az i9 pedig tíz maggal és húsz szállal támad majd. Valódi újdonságokról persze továbbra sem beszélhetünk, ugyanis a 2020-ban érkező Comet Lake, továbbra is a Sky Lake architektúrára épül majd. Viszlát Kaby Lake Eközben az Intel bejelentette, hogy hamarosan végleg búcsút int azon asztali processzorainak, melyek a Kaby
PCX 2006-2019.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres