Szűrő
2 találat.
Rendezés:  
image
Vegital BNK02-1 FERMENTÁLÓ
Fermenter Brown - Hűtővel ellátott multifunkcionális fermentáló készülék Az 1,2 liter űrtartalmú, hűtővel ellátott, multifunkcionális fermentáló készülék Magyarországon egyedülállónak számít. Ezzel a különleges, de nagyon egyszerűen működtethető készülékkel állati tejből éppúgy készíthető tejföl, kefir vagy joghurt, mint tejmentes alapanyagokból (pl: rizs-, mandula-, kókusz, vagy kesu"tejből"). Ugyan csak kiválóan alkalmas a készülék különböző zöldség-, vagy gyümölcs alapú erjesztett ételek (pl: kimchi, natto, különféle savanyúságok) és italok (pl: rizsbor, azaz szaké) előállítására is.  Így tehát nemcsak azoknak ajánljuk a készüléket, akik nem fogyasztanak tejtermékeket, hanem azoknak is, akik egyszerűen csak frissen szeretnének erjesztett ételeket fogyasztani! A fermentált ételekhez csak a gépre van szükségünk, illetve az erjesztéshez szükséges baktérium kultúrára, amelyet már a webshopunkban is beszerezhettek hozzá: • Joghurt, tejföl (mezofil), kefir baktérium kultúra • Sajtkultúrák: krémsajt, fetasajt, gyúrtsajt, parmezán stb. • Zöldség- és gyümölcs erjesztő kultúrák • Ha gabona alapú tejhelyettesítőből szeretnél készíteni erjesztett italt/ételt, akkor szükséged lehet még kalcium-kloridra is, amelyet szintén megvásárolhatsz nálunk. A készülék jellemzői: • pontos, folyamatos fermentáció • teljes felületű hőszigetelés • egyenletes fermentációs hőmérséklet • digitális kijelző • programozható fermentációs idő • automatikus kikapcsolás funkció • automatikus átváltás erjesztésről hűtésre • beépített elektronikus hűtőrendszer • hangtalan működés • rendkívül egyszerű használhatóság és könnyű tisztíthatóság A készülék többek közt az alábbi ételek és italok elkészítésére szolgál: • Tej alapú, vagy tejmentes joghurt, kefir, tejföl, sajtalapok • Erjesztett zöldségek, gyümölcsök, savanyúságok • Natto (erjesztett szójabab) • Kimchi (fokhagymás-chilis erjesztett kínai kel) Erjesztett italok, rizsbor (szaké) Mi is az a fermentálás - általánosságban A fermentáció (más néven erjesztés) egy olyan kémiai folyamatot jelöl, amelyben valamilyen szerves anyagot enzim hatásnak kitéve lebontunk. Ez történhet baktériumok, penészek vagy élesztőgombák segítségével. Mi történik ilyenkor  A mikrobák az általuk előállított, vagy a táplálékban már meglévő fermentumok (enzimek) segítségével viszik végbe az erjedést. A mikroorganizmusok ugyanis úgy termelnek energiát élettevékenységükhöz, hogy lebontják a szénhidrátokat. A leggyakoribb erjedések az alkoholos, tejsavas, ecetes, vajsavas és az acetonos. Erjedéssel állíthatunk elő tejfölt, kefirt, joghurtot, vagy például bort, sört, sőt, antibiotikumokat is (például a penicillint). A fermentáció során keletkezett végtermék tehát ehető, sőt, kimondottan tápláló, és rendkívül egészséges is, hiszen jótékony hatással van a bélműködésre, a tápanyagok felszívódására! A Vegital fermentáló gépe azért számít különlegesnek a hazai piacon, mert segítségével - és akár Vegital növényi italkészítő gépeivel elkészített tejszín-helyettesítők felhasználásával - készíthetünk növényi „tejfölt”, „kefirt”, „joghurtot”, amelyeket a munkafolyamat végén még le is hűt a gép! Így, ha valaki reggel hideg kókuszjoghurtot akar enni, előző este csak beállítja a szükséges programot, a fermentálás végén a finomság lehűl kb 4-6 fokra, (ezt a hőfokot 24 órán át meg is tartja a készülék), tehát nem kell attól félni, hogy túlfermentálódik, megromlik a vágyott étel, ital. Sőt! Nemcsak magokból, hanem tejekből is elkészíthetőek az ételek, ezért nemcsak laktóz-érzékenyeknek, vegánoknak vagy paleósoknak ajánljuk, hanem mindenkinek, aki tartósítószer nélküli, friss erjesztett finomságokra vágyik! És, hogy miben áll a készülék „multifunkcionalitása” Zöldségeket, gyümölcsöket, és ezek ital változatait is elkészíthetjük vele! Itt megemlítendő a koreaiak nemzeti étele, a kimcsi is (melyről köztudomású, hogy majdnem kikiáltották a madárinfluenza leghatékonyabb ellenszerének 2005-ben). A kimcsi kiváló példája az évezredekre visszanyúló fermentált ételfogyasztás hagyományának. A kimcsi egy retekből, káposztából, s egyéb zöldségekből álló étel: kalóriatartalma alacsony, rosttartalma magas (diétázóknak már ezen ismérvek miatt is remek választás!), és egyfajta „szupertápláléknak” is nevezhető, mert tele van A-, B-, C-vitaminnal, és olyan baktériumokkal, amelyek a bélflórára jótékony hatással vannak. Ebből már a fermentálás egy újabb remek tulajdonságára is rávilágíthatunk: ez egy olyan tartósítást is jelent, amely során nem használunk káros adalékokat, s mivel nem éri az ételt sem túl magas, sem túl alacsony hő, így nem tűnnek el belőle az értékes vitaminok, enzimek sem! És, ha már szóba jött a bélflóra-regeneráció: akiknek van valamilyen élelmiszer-allergiája, vagy candidiasisban szenved, annak nagyon fontos, hogy sok erjesztett ételt juttasson a szervezetébe. Ha valaki fogyaszt tejterméket, akkor a hagyományos tejtermékek közül a kefirt, joghurtot válassza – amelyet a Vegital fermentáló készülékével egyszerűen elkészíthet! A bélflórára jótékony hatással lévő baktériumok a fermentált zöldségekben is jelen vannak. A fermentált ételek előnyeihez tartozik, a szervezet savbázis egyensúlyának beállítása is. E „pufferolás” során a káros baktériumok nem tudnak megtelepedni, ami jó hírt jelenthet a candida gombától szenvedők számára. Ha szeretnéd látni, a fermentáló készüléket működés közben akkor kattints a képre! A youtube csatornánkon megnézheted hogy készül a kimchi, a kesu kefir, a rizs joghurt fermentáló készülékben. Mellékelt tartozékok: • Használati útmutató • Rozsdamentes acél tartály, műanyag fedővel • 4 db kerámia pohár, műanyag fedővel • 2 db fermentáló tálca Műszaki adatok: Űrtartalom  1,2 l Feszültség  230 V Frekvencia  50 Hz Teljesítmény  2-40 W Súly  3,4 kg Méret  250x250x200 További receptek, információk érhetők el: • a Vegital, ahogy mi szeretjük elnevezésű zárt csoportunkban, ahova egyaránt szeretettel várjuk azokat, akik még a vásárlás előtt állnak, illetve azokat is, akik már rendelkeznek a készülékkel, • a Vegital Youtube csatornáján sok recept videót találsz, amelyek segítenek a kezdetekben.
55 790 Ft
image
Vegital BNK02-2 FERMENTÁLÓ
Fermenter white - Hűtővel ellátott multifunkcionális fermentáló készülék Az 1,2 liter űrtartalmú, hűtővel ellátott, multifunkcionális fermentáló készülék Magyarországon egyedülállónak számít. Ezzel a különleges, de nagyon egyszerűen működtethető készülékkel állati tejből éppúgy készíthető tejföl, kefir vagy joghurt, mint tejmentes alapanyagokból (pl: rizs-, mandula-, kókusz, vagy kesu"tejből"). Ugyan csak kiválóan alkalmas a készülék különböző zöldség-, vagy gyümölcs alapú erjesztett ételek (pl: kimchi, natto, különféle savanyúságok) és italok (pl: rizsbor, azaz szaké) előállítására is.  Így tehát nemcsak azoknak ajánljuk a készüléket, akik nem fogyasztanak tejtermékeket, hanem azoknak is, akik egyszerűen csak frissen szeretnének erjesztett ételeket fogyasztani! A fermentált ételekhez csak a gépre van szükségünk, illetve az erjesztéshez szükséges baktérium kultúrára, amelyet már a webshopunkban is beszerezhettek hozzá: • Joghurt, tejföl (mezofil), kefir baktérium kultúra • Sajtkultúrák: krémsajt, fetasajt, gyúrtsajt, parmezán stb. • Zöldség- és gyümölcs erjesztő kultúrák • Ha gabona alapú tejhelyettesítőből szeretnél készíteni erjesztett italt/ételt, akkor szükséged lehet még kalcium-kloridra is, amelyet szintén megvásárolhatsz nálunk. A készülék jellemzői: • pontos, folyamatos fermentáció • teljes felületű hőszigetelés • egyenletes fermentációs hőmérséklet • digitális kijelző • programozható fermentációs idő • automatikus kikapcsolás funkció • automatikus átváltás erjesztésről hűtésre • beépített elektronikus hűtőrendszer • hangtalan működés • rendkívül egyszerű használhatóság és könnyű tisztíthatóság A készülék többek közt az alábbi ételek és italok elkészítésére szolgál: • Tej alapú, vagy tejmentes joghurt, kefir, tejföl, sajtalapok • Erjesztett zöldségek, gyümölcsök, savanyúságok • Natto (erjesztett szójabab) • Kimchi (fokhagymás-chilis erjesztett kínai kel) Erjesztett italok, rizsbor (szaké) Mi is az a fermentálás - általánosságban A fermentáció (más néven erjesztés) egy olyan kémiai folyamatot jelöl, amelyben valamilyen szerves anyagot enzim hatásnak kitéve lebontunk. Ez történhet baktériumok, penészek vagy élesztőgombák segítségével. Mi történik ilyenkor  A mikrobák az általuk előállított, vagy a táplálékban már meglévő fermentumok (enzimek) segítségével viszik végbe az erjedést. A mikroorganizmusok ugyanis úgy termelnek energiát élettevékenységükhöz, hogy lebontják a szénhidrátokat. A leggyakoribb erjedések az alkoholos, tejsavas, ecetes, vajsavas és az acetonos. Erjedéssel állíthatunk elő tejfölt, kefirt, joghurtot, vagy például bort, sört, sőt, antibiotikumokat is (például a penicillint). A fermentáció során keletkezett végtermék tehát ehető, sőt, kimondottan tápláló, és rendkívül egészséges is, hiszen jótékony hatással van a bélműködésre, a tápanyagok felszívódására! A Vegital fermentáló gépe azért számít különlegesnek a hazai piacon, mert segítségével - és akár Vegital növényi italkészítő gépeivel elkészített tejszín-helyettesítők felhasználásával - készíthetünk növényi „tejfölt”, „kefirt”, „joghurtot”, amelyeket a munkafolyamat végén még le is hűt a gép! Így, ha valaki reggel hideg kókuszjoghurtot akar enni, előző este csak beállítja a szükséges programot, a fermentálás végén a finomság lehűl kb 4-6 fokra, (ezt a hőfokot 24 órán át meg is tartja a készülék), tehát nem kell attól félni, hogy túlfermentálódik, megromlik a vágyott étel, ital. Sőt! Nemcsak magokból, hanem tejekből is elkészíthetőek az ételek, ezért nemcsak laktóz-érzékenyeknek, vegánoknak vagy paleósoknak ajánljuk, hanem mindenkinek, aki tartósítószer nélküli, friss erjesztett finomságokra vágyik! És, hogy miben áll a készülék „multifunkcionalitása” Zöldségeket, gyümölcsöket, és ezek ital változatait is elkészíthetjük vele! Itt megemlítendő a koreaiak nemzeti étele, a kimcsi is (melyről köztudomású, hogy majdnem kikiáltották a madárinfluenza leghatékonyabb ellenszerének 2005-ben). A kimcsi kiváló példája az évezredekre visszanyúló fermentált ételfogyasztás hagyományának. A kimcsi egy retekből, káposztából, s egyéb zöldségekből álló étel: kalóriatartalma alacsony, rosttartalma magas (diétázóknak már ezen ismérvek miatt is remek választás!), és egyfajta „szupertápláléknak” is nevezhető, mert tele van A-, B-, C-vitaminnal, és olyan baktériumokkal, amelyek a bélflórára jótékony hatással vannak. Ebből már a fermentálás egy újabb remek tulajdonságára is rávilágíthatunk: ez egy olyan tartósítást is jelent, amely során nem használunk káros adalékokat, s mivel nem éri az ételt sem túl magas, sem túl alacsony hő, így nem tűnnek el belőle az értékes vitaminok, enzimek sem! És, ha már szóba jött a bélflóra-regeneráció: akiknek van valamilyen élelmiszer-allergiája, vagy candidiasisban szenved, annak nagyon fontos, hogy sok erjesztett ételt juttasson a szervezetébe. Ha valaki fogyaszt tejterméket, akkor a hagyományos tejtermékek közül a kefirt, joghurtot válassza – amelyet a Vegital fermentáló készülékével egyszerűen elkészíthet! A bélflórára jótékony hatással lévő baktériumok a fermentált zöldségekben is jelen vannak. A fermentált ételek előnyeihez tartozik, a szervezet savbázis egyensúlyának beállítása is. E „pufferolás” során a káros baktériumok nem tudnak megtelepedni, ami jó hírt jelenthet a candida gombától szenvedők számára. Ha szeretnéd látni, a fermentáló készüléket működés közben akkor kattints a képre! A youtube csatornánkon megnézheted hogy készül a kimchi, a kesu kefir, a rizs joghurt fermentáló készülékben. Mellékelt tartozékok: • Használati útmutató • Rozsdamentes acél tartály, műanyag fedővel • 4 db kerámia pohár, műanyag fedővel • 2 db fermentáló tálca Műszaki adatok: Űrtartalom  1,2 l Feszültség  230 V Frekvencia  50 Hz Teljesítmény  2-40 W Súly  3,4 kg Méret  250x250x200 További receptek, információk érhetők el: • a Vegital, ahogy mi szeretjük elnevezésű zárt csoportunkban, ahova egyaránt szeretettel várjuk azokat, akik még a vásárlás előtt állnak, illetve azokat is, akik már rendelkeznek a készülékkel, • a Vegital Youtube csatornáján sok recept videót találsz, amelyek segítenek a kezdetekben.
55 790 Ft
1
PCX 2006-2024.
Kapcsolat: [email protected]
Cookie / süti kezelés
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk a Részedre. Néhány általunk használt "süti" elengedhetetlen az egyes szolgáltatások megfelelő működése érdekében, mások információkat gyűjtenek a weboldal használatával kapcsolatban, hogy még kényelmesebb és hasznosabb oldalt hozhassunk létre. Vannak átmeneti "sütik" , amik eltűnnek ha bezárod a böngésződet és vannak tartós változatok is, melyek egy ideig számítógépeden maradnak. Néhány "süti" feltétlenül szükséges az oldal működéséhez, míg másokat a teljesítmény és a felhasználói élmény növelése érdekében használunk. Adataidra különös figyelmet fordítunk, ennek részleteit az adatvédelmi tájékoztató-ban találod. Milyen "sütiket" használunk az oldalunkon? Emlékeznek, mi van a bevásárlókosaradban és a bejelentkezési adataidra, biztosítják a bejelentkezés közbeni biztonságot és a weboldal következetes megjelenését, növelik a weboldal teljesítményét, fokozzák a felhasználói élményt és mérik az oldal felhasználását. Ha látogatásod során mellőzöd a Cookie-k használatát, a legtöbb funkció és oldal nem fog az elvártaknak megfelelően működni. Ha szeretnéd a tárolt cookie-kat törölni, a böngésződ beállításai között könnyedén megteheted.