fb pixel code
KATEGÓRIA
Ajánló
2019. 10. 19
A merev konfig visszatér? - i9-9900K/RTX2080 számítógép teszt
2019. 10. 17
Ingyenes hétvége és nagy leárazás - The Division 2
2019. 10. 16
Fallout az űrben? Íme a The Outer Worlds első 20 perce
2019. 10. 15
A világ leggyorsabb gépszerelői.
2019. 10. 14
IT hírek 10.14. - 10. generációs i3, Kaby Lake, extrém NAVI, ingyen Marsutazás
2019. 10. 14
Ádám csövezik. Hogyan készül egy folyadékhűtéses számítógép merev csövekkel?
2019. 10. 11
Középkategóriás, mégis prémium? - Ryzen 7 2700/GTX1660Ti számítógép teszt
2019. 10. 08
Kúpósztó vagy egy átlagos Gamer számítógép? TUF cuccok, Ryzen 7, X470, 970 Pro, 1660Ti
2019. 10. 07
IT hírek 10.07. - Intel biztonság és gyorsabb hálózat, AIO RTX, Játékdömping
2019. 10. 07
Jól szellőző QHD-ra alkalmas konfiguráció 390 000 ft-ért! 2700/RTX2060 S/32GB RAM/NVMe SSD
2019. 10. 07
Számítógép az irodába és játékra 260 ezer Ft-ért. Ryzen5 3400G/GTX1650/16GB RAM/ SSD /HDD/FSP
2019. 10. 03
Ki az igazi G? Négy dudás egy stúdióban
2019. 10. 03
Vegyes házasság - Ryzen 7 2700X/RTX2060 SUPER számítógép
2019. 09. 30
Egy kissé merev, de így szeretjük - 9900K/RTX2080Ti merev csöves vízhűtéssel
2019. 09. 30
IT hírek 09.30. - Lekörözné a Wi-Fit az Amazon, AMD PRO CPU-k, Oculus Quest PC-n, Metro 2033 ingyen
2018. 10. 12

Laptopba és asztali gépbe – ezek a legjobb merevlemezek 2018-ban

A ma elérhető legjobb merevlemezek többsége nem olyan gyors, mint a nagy felhajtás által övezett SSD-k, de elérhetőbb árúak. Ráadásul a legjobb merevlemezek hatalmas tárhelyet biztosítanak alacsony áron - érdemes külső megoldásként is tekinteni rájuk, különösen, ha rengeteg olyan adatot halmozunk fel, amihez kell a backup.

Sok tényezőt kell figyelembe vennünk, és persze a legjobb merevlemez kiválasztása attól függ, mihez választunk. Konzolokhoz és a legjobb laptopokhoz 2,5”-os belső vagy külső meghajtót kereshetünk, a legjobb gamer PC-khez viszont valószínűleg a legnagyobb és leggyorsabb HDD-t fogjuk keresni. Az alábbi listában megtekinthetőek a 2018-as év legjobb merevlemezei, ebből bizalommal válogathatunk, bármilyen eszközhöz is keresünk nagyobb tárhelyet.

A legjobb merevlemez: Seagate BarraCuda
Magas RPM és nagy tárhely, alacsony áron

Interfész: SATA 6Gbps | Kapacitás: 2 – 3TB | Gyorsítótár: 64MB | RPM: 7,200

A Seagate BarraCuda sorozata vitathatatlanul a legjobb merevlemezeket sorakoztatja fel. Okkal: ezek a legjobb ár-tárhely arányú eszközök, emellett kifejezetten gyorsak is. A 2TB modell megteremtette a kiemelkedő teljesítmény és elérhető ár közti egyensúlyt. Mivel ez a meghajtó 7200rpm-et vegyít nagy adatsűrűséggel, az ezzel felszerelt gépek adatolvasási értéke extrém magas lesz.

A legjobb nagykapacitású merevlemez: Toshiba X300
Nagy tárhely és figyelemreméltó sebesség

Interfész: SATA 6Gbps | Kapacitás: 4 – 8TB | Gyorsítótár: 128MB | RPM: 7,200

A Toshiba máig nagy név az IT piacon – ha a laptopjaik már nem is a legnépszerűbbek, számos jó lehetőséggel szolgálnak a komponensek terén. A Toshiba X300 egy nagykapacitású, magas teljesítményű meghajtó, amivel érdemes szemezgetnünk. Az X300 nagyon jó ár/gigabyte aránnyal rendelkezik, de anélkül, hogy ez a teljesítmény terén áldozatokkal járna. Ezek a meghajtók 7200rpm-mel működnek és 128MB gyorsítótár gondoskodik a kiemellkedő teljesítményről. Egyetlen hátulütője, hogy mindössze két év gyártói garancia jár hozzá, ami igen kevés egy fontos adatokat tároló meghajtó számára.

A legjobb költséghatékony meghajtó: WD Blue Desktop
Nagy tárhely, alacsony ár

Interfész: SATA 6Gbps | Kapacitás: 500GB – 6TB | Gyorsítótár: 64MB | RPM: 5,400 – 7,200

A Western Digital a WD Blue sorozattal elég jó alkut ajánl; hatalmas lehetőségek vannak tárhely terén, 500GB-tól kezdve egészen 6TB-ig, így gyakorlatilag bármilyen típusú számítógéphez jó megoldást nyújt, amihez fontos a nagy tárhely - de eközben törekszik a költségek leszorítására. A legjobb ár/gigabyte arányt a nagyobb tárhelyű változatok képviselik, így ebből a sorozatból érdemes inkább a kicsit drágább modellt megvenni. Ha a sebesség a fontos, 7200rpm modellek is elérhetőek, elenyészőnek mondható többletköltséggel.

A legjobb hibrid merevlemez: Seagate Firecuda Desktop

Gyorsabb, mint a HDD, olcsóbb, mint az SSD

Interfész: SATA 6Gbps | Kapacitás: 1TB – 2TB + 8GB | Gyorsítótár: 64 MB | RPM: 7,200

Ma főleg az SSD-k körül van nagy felhajtás, és okkal – de ha a gyorsaság mellett nagyobb tárhelyre van szükség, a részben félvezető hibrid meghajtók jelentik a jó megoldást. A legjobb ilyen hibrid meghajtó a SeaGate FireCuda. 2TB tárhely mellett 8GB gyorsítótárral rendelkezik és a gyorsabb elérhetőség érdekében megtanulja, melyek a leggyakrabban használt adatok. A gyorsasága szintén figyelemreméltó, 7200rpm-mel működik. Öt év gyártói garancia jár hozzá és elérhető árú, nem nehéz látni, miért ez a legjobb merevlemezek egyike.

A legjobb NAS merevlemez: Seagate IronWolf NAS
Bőséges tárhely hálózatok számára

Interfész: SATA 6Gbps | Kapacitás: 6 – 12TB | Gyorsítótár: 256MB | RPM: 7,200

A Seagate Iron Wolf NAS-meghajtók némileg magasabb áron kaphatók, de több esetben nem nagyságrendekkel drágábbak, mint a hasonló kapacitású merevlemezek. A NAS optimizáció miatt azonban nagyon megéri, ezek a meghajtók szintén 7200rpm-mel üzemelnek a nap 24 órájában és nem kell aggódni azon, hogy ettől leromlana a teljesítmény. Ha valamelyik kiváló NAS-eszközt üzemeltetjük otthon, a Seagate IronWolf NAS a legjobb opció, amit ehhez választhatunk.

A legjobb laptop merevlemez: Seagate FireCuda Mobile

Több életet lehelnek a laptopba, mint egy HDD

Interfész: SATA 6Gbps | Kapacitás: 500GB – 2TB + 8GB | Gyorsítótár: 64 MB | RPM: 5,400

A laptop merevlemez cseréje némileg problémásabb, mint egy asztali PC esetében, mert rendszerint kisebb formátumú meghajtót igényelnek. A 2,5”-os meghajtók jelentős hányada nem egy első ránézésre vonzó megoldás, de a Seagate 2,5”-os FireCuda hibrid meghajtója megteremti a kellő egyensúlyt. Ez egyszerű módja annak, hogy nagy tárhelyhez jussunk és a 8GB flash tárhelynek köszönhetően a gyorsaság is megfelelő. A hosszú távú megbízhatóságról 5 éves gyártói garancia gondoskodik, ezzel a meghajtó gyakorlatilag a laptop teljes életidejét kitölti.

A legjobb játékkonzol merevlemez: WD My Book
Amikor minden játékhoz igazodni kell

Interfész: USB 3.0 | Kapacitás: 3 – 20TB

A játékkonzol merevlemezek nagyon gyorsan betelnek, és a bővítés – akárcsak a laptopok esetében – problémás tud lenni, de itt merül fel lehetőségként a külső tárhely használata. A WD My Book jó egyensúlyt teremt az ár és a tárhelykapacitás közt, elegendő helyet nyújtva a teljes játékgyűjteményhez. Mivel USB 3.0 csatlakozással működik, nem lesz annyira gyors, mint egy belső meghajtó, de probléma nélkül futnak róla a játékok és alacsony áron nagyobb tárhelyet kínál.

NTG - PCX

2018. 10. 12

Ingyenes hétvége és nagy leárazás - The Division 2
A csapat a lelke mindennek A francia Ubisoft, több egymáshoz hasonló szériát is üzemeltet, melyek alapját első sorban, a nagy bejárható területen zajló lövöldözés adja. Míg az egyjátékos kalandokért főként a Far Cry és az Assassin's Creed epizódok felelnek, a multiplayer élményt, jelenleg a Tom Clancy nevével fémjelzett Ghost Recon, és The Division játékok adják. Utóbbi 2008-ban mutatkozott be, ám nem egészen felelt meg a megjelenést megelőzően felgerjesztett elvárásoknak. A be nem tartott ígéretek és a hiányzó technikai kunsztok ellenére, rengetegen töltötték idejüket a csatatérré változott New York utcáin. És ez még csak a jéghegy csúcsa, hiszen számos céges rekord megdöntése után, végül 330 millió dolláros világszintű bevételt produkált, a kiegészítő tartalmakat és a mikrotranzakciókat pedig még nem is számoltuk. Borítékolható volt tehát a folytatás, mely a hiányosságok pótlásával, és a hibák kijavításával kecsegtette a játékosbázist. Idén márciusban meg is jelent a folytatás, melyet most vasárnapig ingyenesen kipróbálhatunk. Műfaját tekintve, egy kizárólag online játszható, külső nézetű akció-szerepjáték, melynek keretében, a rejtélyes vírus által letarolt New York-ban kell felszámolnunk az elszabadult bűnözést. Az idő nagy részében gép ellenfeleken kell átverekednünk magunkat, így tisztítva meg a várost a fegyveres csoportoktól. A játék egyik tartópillére a szerepjátékos rendszer, így nem csak mi léphetünk szintet, de ellenfeleink is különböző nehézségi fokot képvi
Fallout az űrben? Íme a The Outer Worlds első 20 perce
Kellemesnek ígérkezik a The Outer Worlds Emlékszünk a Fallout 76-ra? Ha kedveljük a szériát, akkor egészen biztosan előttünk van az a csúfos kudarc, és a pofátlanul elbagatelizált marketinghazugság, amit a Bethesda hányt a széria rajongói, és a játékosközösség elé. Nagyon úgy tűnik, hogy idén októberben, szó szerint betölti a majd az űrt az Obsidian Entertainment csapata, ugyanis új játékuk már csak pár hipertér ugrásra van tőlünk. A fejlesztők olyan referencákkal a hátuk mögött kezdtek a fejlesztésbe, mint a legendás Star Wars: The Knights of The Old Republic második része, a Neverwinter Nights 2, a Pillars of Eternity, vagy épp a Fallout: New Vegas, mely egyaránt a széria, és a stílus közkedvelt darabja. Aki tehát régóta vár egy stílusos akció-RPG-t, az most dörzsölheti a tenyerét, és még az első 20 percet is megnézheti. Aki esetleg figyelemmel kísérte a játék fejlesztését, az talán aggódott a különböző hibák, hiányosságok miatt, ám ez alapján bizakodhatunk, hogy a szemmel látható gondokat sikeresen orvosolták, már csak bíznunk kell abban, hogy legalább egy átlagos, a 3D-s érából származó Fallout epizód szintjét hozza majd, és akkor nem sokat panaszkodhatunk. A felvételen jól látható, hogy az atmoszférával nem lesz gond, a retro-futurisztius dizájn, stílusos formáival és színeivel egyszerre idézi meg a Bioshock féle art déco-t, és a Fallout alternatív történelmi hangulatát. Az előzetesekből már sejthető volt, hogy a pihent humor legalább akkora jelentőséget kap majd
IT hírek 10.14. - 10. generációs i3, Kaby Lake, extrém NAVI, ingyen Marsutazás
i3 lesz az i7-ből Nagyot fordult a kocka az IT piacon, mikor az AMD bemutatta tovább fejlesztett Ryzen processzorait. A harmadik generációs Zen CPU-k megjelenésével több magot és több logikai szálat kapunk a pénzünkért, a megnövekedett magonkénti teljesítményt viszont már az Intel sem hagyhatta figyelmen kívül. A kérdése tehát, hogy milyen választ ad a kék gyártó, a soron követező, 10. generációs asztali processzoraival. A legfrissebb hírmorzsák szerint, újragondolják a Core i szériát, és a belépő kategóriában is bevezetik, a többszálas munkavégzést. 2020-tól tehát az i3 processzorok is rendelkeznek majd Hyperthreading funkcióval, vagyis 4 maggal és 8 szállal dolgoznak majd. No nem új fejlesztésről van szó, egészen konkrétan a 2017-es i7 lesz az i3-as kupak alatt. A kissé esetlenül hangzó i3-10100, a SiSoftware adatbázisában bukkant fel, és twitteren tette közszemlére, egy TUM_APISAK nevű felhasználó. A leírás szerint, a processzor négy magos, nyolc szálas, alap órajele pedig 3.6GHz. A pletyka szerint, a Comet Lake processzorok mindegyike Hyperthreading képes lesz, vagyis az i5 hat maggal és tizenkét szállal, az i7 nyolc maggal és tizenhat szállal, az i9 pedig tíz maggal és húsz szállal támad majd. Valódi újdonságokról persze továbbra sem beszélhetünk, ugyanis a 2020-ban érkező Comet Lake, továbbra is a Sky Lake architektúrára épül majd. Viszlát Kaby Lake Eközben az Intel bejelentette, hogy hamarosan végleg búcsút int azon asztali processzorainak, melyek a Kaby
PCX 2006-2019.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres