fb pixel code
KATEGÓRIA KATEGÓRIA
Ajánló
Baleset áldozata lett az MSI elnöke
Univerzális csatlakozás - Bemutatkozott a Thunderbolt 4
Az új VVC kodek 50%-kal csökkenti a 4K videók méretét
Killing Floor 2, Lifeless Planet és The Escapist 2 ingyen!
5G-s gyorsulás? Hálózati fejlesztések Magyarországon
Vasárnap ingyen miénk lehet a Watch Dogs 2
Paradigmaváltás? Új anyagot fedezett fel a Samsung
Aprócska Thin mini-ITX alaplapok az ASRocktól
Stressz teszt 1.0 Warzone dupla és BFV teszt fincsi konfiggal
Kész az első hatékony koronavírus-gyógyszer
Készüljünk fel, úton a Fallout tévésorozat
Creator 400M - igényes E-ATX torony az MSI-től
Szerencsejáték? A britek kiátkoznák a loot boxokat
Hyper Scape, a Ubisoft titokban fejlesztett battle royale játéka
Rendhagyó Windows 10 frissítés érkezett
2019. 10. 11

Középkategóriás, mégis prémium? - Ryzen 7 2700/GTX1660Ti számítógép teszt

Középkategóriás, mégis prémium? Egy számítógép összeállítása előtt meg kell hoznunk néhány kényes döntést, hiszen az adott anyagi keretből, ízléséhez mérten mindenki máshogy gazdálkodna. A most bemutatott rendelés tárgya, egy jól kiegyensúlyozott darab, hiszen a vásárló hajlandó volt lemondani némi grafikai teljesítményről, az alkatrészek minőségénél azonban magasra tette a lécet. A 400 000 Ft körüli összeállításba, egy második generációs Ryzen processzor, és egy Turing architektúrával felfrissített GTX videokártya került, továbbá látványos szerephez jutott az ASUS, és a játékosokat megcélzó TUF GAMING széria is. 

ASUS TUF Gaming GT501

Tíz kiló acél - ASUS TUF Gaming GT501

Kezdésnek mindjárt itt a gépház, ami egy kifejezetten impozáns, és egyedi megoldásokkal felvértezett darab, méghozzá az ASUS műhelyéből. A gyártó közismert a játékosoknak szánt termékeiről, ám eddig ha házat kerestünk, nem feltétlenül rájuk gondoltunk. Első pillantásra az összhatás ismerősnek hat, aztán gyanakodni kezdünk, hogy az ASUS-nál kedvelik a Cooler Master házak formavilágát, és talán kölcsön is vettek néhány ötletet. Aztán mikor felfedezzük, hogy egyes Cooler Master termékek szintén TUF GAMING néven kaphatók, bizonyságot nyerünk a két cég együttműködéséről.

Hordozhatjuk, ha bírjuk - ASUS TUF Gaming GT501

A GT501 a felső kategória megalkuvástól mentes szörnyetege. 251 x 545 x 552mm-es méreteivel, és több mint tíz kilós súlyával tehát nem éppen a kompakt PC-re vágyók barátja, sokkal inkább azoké, akik tágas belső teret és kiváló szellőzést keresnek rendszerük számára. Külső jegyeivel igazodik a TUF GAMING ipari jellegű arculatához, az előlapként szolgáló pajzsot, oldalán a két szellőzőráccsal, már-már agresszívnek is nevezhetjük. A Cooler Master hasonló termékeivel ellentétben, a belső tér nem rejtőzik vastag páncéllap mögé, ezt az oldalt ugyanis edzett üveg védi. Ha meglazítjuk a tartócsavarokat, az oldallapok nem indulnak majd tehetetlen zuhanásnak, eltávolításukhoz egy kicsit meg kell emelni őket. Ez a stabilitás az egész házra jellemző, a masszív fém előlap is tökéletesen rögzített, mégis könnyen levehető. Amikor szellős belső térről beszélünk, akkor többek között a maximum 180mm-es CPU hűtőre, a 430mm-es VGA-ra, illetve a 240mm-es tápegységre gondolunk. Meghajtóból legfeljebb négy 3.5” merevlemezt szerelhetünk be, a kombinált tálcákkal pedig akár hét 2.5” SSD-t is beépíthetünk. A ventilátorok, és radiátorok lehetőségei már nem okozhatnak meglepetést, elöl és fent 2 x 140 és 3 x 120mm a határ, hátul a két méretből egyet választhatunk. Az ASUS természetesen nem spórolta le az ajándék légterelőket, az előlap mögött három darab 120mmes, 1200RPM-es AURA RGB ventilátort találunk, hátul pedig egy 140mm-es PWM megoldást. Kifejezetten megnyerő, hogy felül tépőzárral rögzített tartópántokat találunk, melyek, könnyedén levehetők, szükség esetén viszont 30 kilóig gond nélkül bírják a gyűrődést. Ha már pántok, hátul, a vezetékek rögzítéséhez hármat használhatunk, és a rendezkedéshez is bőséges helyet kapunk. Masszív acél és minőségi műanyag alkotóelemek, gazdag hűtési opciók, rezgésmentes kialakítás, egyedi dizájn és festés, TUF GAMING kompatibilitás, bőséges belső tér és könnyű szerelhetőség. A szárnyas embléma valószínűleg dob egy keveset a vételáron, a 46 800 Ft-ért cserébe azonban első osztályú ATX házat kapunk.

AMD Ryzen 7 2700

Ryzen 7 2700 - ütős 8 magos, az AMD-től


Jelenleg a leggyakrabban AMD-s konfigurációkat kérnek vásárlóink, melyek között az egyik legnépszerűbb processzor, a Ryzen sorozat második generációjából származó 2700. A 12nm-es csíkszélességen gyártott CPU, nyolc fizikai, és tizenhat logikai maggal dolgozik, alaplapunkban pedig AM4 foglalatba illeszkedik. Az X jelölés hiánya arról árulkodik, hogy a 3.2GHz-es alap órajel, automatikusan 4.1Ghz-es maximális Boost órajelig emelkedhet, mely a megfelelő alaplap és hűtés esetén stabil is marad. Előbbiről az Asus Prime felel, de szerencsére a 65 wattos TDP érték leküzdése sem lesz probléma. A mellékelt Wraith Spire hűtő többnyire megbirkózik ezzel a melegedéssel, ám ha stabilan magas órajelekre törekszünk, jól járunk ha egy kicsit komolyabb darabot választunk. A Zen architektúra középkategóriás darabja, most 60 000 Ft-tól elérhető.

Cooler Master MasterAIR MA620P TUF GAMING EDITION

A Cooler Master féle TUF hűtő, látványos és hatékony egyszerre


A Cooler Master egy éve, pont októberben indította el a TUF brand alá tartozó szériáját, az ASUS-tól eredő, ám több gyártót is érintő, TUF Gaming Alliance együttműködés keretében. A két ikertornyon 120mm-es RGB-s MasterFan ventilátorokat találunk, melyek sebessége 600 és 1800RPM között mozog, az általuk keltett zaj pedig maximum 31 dBa, 3.6 W fogyasztás mellett. Az ASUS brandjére jellemző ipari, illetve katonai stílusú megjelenést, egy kis terepminta, és sárga rezgéscsillapító szilikonok biztosítják. Hat réz hővezető cső, alumínium bordák, két RGB-s ventilátor, dedikált LED vezérlő, mindez 850 grammos tömeggel, így 8 magos Ryzen processzorunk számára garantált a megfelelő teljesítmény. A stílusos és hatékony processzorhűtő18 000 Ft-tó kapható.

ASUS PRIME X470-PRO

ASUS PRIME X470 PRO - jó hűtés, masszív tuning, sok csatlakozó

Úgy néz ki, hogy ma minden az ASUS-ról szól, és feltételezhetjük, hogy ha a keretbe belefért volna, még a tápegység is egy ROG emblémás darab lenne. Alaplapból viszont bőséges választékot kínál a gyártó, így nem volt nehéz megtalálni a megfelelőt. Az X470 lapkészlettel szerelt ATX lap látványos megjelenést, és kiváló felszereltséget nyújt, még ha a gyárilag felszerelt I/O shield hiányzik is róla. Ezt a kis hiányosságot több kellemes adalék is ellensúlyozza, amivel egy jól tuningolható rendszert alakíthatunk ki, kiterjedt hűtési lehetőségekkel, RGB támogatással. A passzív hűtésért felelős alumínium bordázat egyből szemet szúr, és a 10 fázisú VRM sem éppen visszafogott, melyet 8 pines EPS csatlakozó támogat. Ez természetesen a tuningra szánt alaplap egyik legfőbb erénye, de a lista ezzel még nem ért véget. Igényes megoldást kapott az audio szekció is, mely egy Realtek S1220A kodekből, egy integrált jelerősítőből, japán kondenzátorokból és egy úgynevezett Crystal Sound 3 eszközből áll. Utóbbi az árnyékoláson túl, a bal és a jobb oldali sávokat egymástól elszeparálva közvetíti, ezzel biztosítva a még tisztább hangminőségért. Legyünk akár gamerek, akár audiofilek, a hangzásra nem sok panaszunk lesz, és a stúdió fejhallgatókhoz sem kell komolyabb erősítőt, vagy másik hangkártyát vásárolnunk, a jel minősége ráadásul felvétel esetén is érvényes. A hátsó panelen hat jack kivezetést, és egy optikai csatlakozót találunk, az USB és videokimenetek társaságában, a hálózatról pedig egy Intel I211-AT gondoskodik.

USB Type-C, és minőségi hang


A főbb alaplapi csatlakozók között három darab PCI-E x16 és három x1 is elfért. A két felső x16 foglalat, az új divat jegyében fém megerősítést is kapott. A két M.2 csatlakozókhoz érve láthatjuk a lap egyik legizgalmasabb megoldását. Azon túl, hogy a felső x4 csatlakozó fogadja majd az NVME meghajtónkat, egyedi hűtőbordát is kapott, mely látványosan összeköti az alsó hűtést, az I/O panelt védelmező pajzzsal. Látványos, egyedi, és meghajtónk szempontjából még hasznos is. A két x16-os foglalat közötti M.2, PCI-E 2 és 3.0, továbbá SATA támogatással bír. A négy DDR4-es memóriafoglalat maximum 64GB-igkezeli moduljainkat, akár 3600MHz-es sebességig. Az első és második generációs Ryzen CPU-k tulajdonosai elégedettek lehetnek majd ezzel a lappal, hiszen a tuning nem csak stabil, de még egyszerű is. Köszönhetően a modern UEFI BIOS pár kattintással aktiválható funkcióinak, az órajelek optimális értéken üzemelnek majd, a lég- vagy vízhűtéses megoldásaink pedig alkalmazkodnak az aktuális terheléshez. A monitorozás és szabályozás is hasonlóan kiterjedt, melyet számos alaplapi csatlakozó segít elő. Ha ASUS videokártyánk támogatja, lapunk a teljes rendszeren megfigyelésére, illetve a hűtés kiegyensúlyozott elosztására. Stabil tuning, kiterjedt hűtés, RGB, egyedi dizájn, mindezt 52 000 Ft-tól.

Asus 6GB GDDR6 TUF3-GTX1660TI-O6G-GAMING

TUF3 GTX1660TI O6G GAMING - három ventilátoros GTX, ami bírja a tuningotMi más mint ASUS. Egy ilyen fogadást biztosan nem veszítettünk volna el, de a vásárló sem veszített, mikor a TUF szériás NVIDIA kártyát választotta. A dizájn hasonlóan komoly mint a gépház esetén, így a ridegebb, acélosabb megjelenés kedvelői igazán kedvelni fogják. A GTX 16-os széria, az RTX-ek szíveként debütált Turing architektúra pénztárcakímélőbb változata, a Ti változat pedig a legerősebb a sorban. Mellőzi ugyan a számításigényes sugárkövetés lehetőségét, cserébe elérhető közelségbe kerül a WQHD felbontás, miközben vásárláskor tízezrekkel is beljebb vagyunk. Ezzel is elhagyjuk a 100 000 Ft körüli összeghatárt, viszont adott esetben elhagyhatjuk a magabiztos 1080p-s zónát is. Hátlapjával együtt masszív darab benyomását kelti, 26.4 x 13 x5.5 cm-es dimenzióival azonban hatalmasnak nem mondanánk, a TUF házikóba pedig jóformán kétszer is elférne. A három ventilátoros hűtésnek 1500MHz-es alap, és akár 1890MHz-es Boost órajelről kell gondoskodnia, ami a légterelők kis méretét látva, nem mindig sikerül majd zaj nélkül.

Hátlap, RGB, kellemes kompozíció


A középkategóriás NVIDIA kártyák sorához igazodva, 6GB GDDR6 memóriát és 192-bites adatbuszt kapunk, esetünkben 12002 MHz-es frekvenciával. A kategória előnye a visszafogott fogyasztás is, hiszen a Ti változat bírja a túlhajtást, a gyártó mégsem ajánl nagyobbat egy 450 wattos tápegységnél, melyhez 8 tűs csatlakozóra lesz szükség. A kimenetek is igazodnak a többféle megjelenítőhöz, így a két HDMI 2.0b mellett egy-egy DisplayPort 1.4 és DVI-D is elfért az oldalpanelen. Aki egy 1080p-ben erős, és QHD-ben is helyt álló kártyát szeretne, a GTX 1660 Ti most tulajdonképpen uralja a kategóriát, hiszen a legolcsóbb kiadások akár 10-20 000 Ft-tal is olcsóbbak, mint egy RTX2060 vagy egy RX5700. Az Asus TUF szériás, három ventilátoros tuning kártyája, most 123 000 Ft-tól elérhető.

Kingston 2x8GB DDR4 3200MHz HyperX PREDATOR RGB

HyperX Predator - 16GB, 3200Mhz, RGB


Lassan ott tartunk, hogy 16GB, hamarosan nem ideális mennyiségnek, sokkal inkább elvártnak fog számítani. Egyik-másik új videojáték, (vegyük a hamarosan megjelenő Star Wars Jedi: Fallen Order-t) már megkövetel ennyit, így ennél kevesebbel talán már nem is érdemes elkezdeni egy jövőbiztos összeállítást. A HyperX közkedvelt Predator szériájából RGB-s kiadást választott a vásárló, a CL16-os időzítéshez 3200Mhz maximális órajel társul, áruházunkban pedig 36 600 Ft-tól kapható.

Samsung 970 PRO NVMe M.2 PCIe 512GB SSD

Samusng 970 PRO M.2 NVMe SSD- a cég zászlóshajója


Bár a felsorolás végső szakaszában foglal helyet, a megfelelő rendszermeghajtó nem épp utolsó szempont. X470-es alaplapunkon adott a lehetőség a legjobb adatsebességet elérésére, a Samsung NVMe meghajtója pedig garantáltan szélsebes lesz. A gyártó élen jár a DRAM és flash memória tervezésében, a 970 PRO ráadásul a vállalat zászlóshajója, amit a 4. generációs V-NAND és a Phoenix vezérlő garantálnak, a maximális sebességet pedig a PCI-E x4 interfész biztosítja. Az SSD tehát kategóriája egyik legjobbja, a rendkívül stabil 2100MB/másodperc átlagos írási sebességével, állva hagyja a felső kategória legjobbjait is. Élettartama jelenleg szintén az egyik legjobb, melyet az 5 éves gyártói jótállás is igyekszik bizonyítani. Ebből a típusból csak 1TB és 512GB méret elérhető, a konfigurációban az utóbbi szerepel, webshopunkból pedig 47 000 Ft-tól rendelhető.


Seasonic Focus+ SSR-750FX 750W 80+ Gold moduláris tápegység

A Seasonic Focus+ GOLD tápegysége hatékony, teljesen moduláris, és hosszú élettartammal bír


Végül nem marad más hátra, mint az összeállítás szíve, a stabil energiaellátásért felelős tápegység. Bár a 750 wattos teljesítmény elsőre kicsit túlzásnak tűnhet, a Seasonic Focus+ nem okoz majd csalódást. Bár a videokártya kifejezetten visszafogott darab, és a tuningolt processzorral együtt sem biztos hogy indokolt ennyi nyers erő, a 80 PLUS GOLD tanúsítvány garantálja, hogy bármilyen terhelés mellett korrekt hatékonysággal üzemeljen. A Seasonic az élvonalat képviseli, ez a modell pedig egy teljesen moduláris eszköz, méghozzá kifejezetten kompakt méretben. Ebben a kategóriában a gyártó nem bíz semmit a véletlenre, így a felszültségszabályozás garantáltan kiegyensúlyozott, és teljes terhelés alatt sem mérhetünk többet 50°C-nál. A választás abból a szempontból nem tökéletes, hogy bár a teljesítmény nem hagy kivetni valót maga után, kompakt mérete miatt a ventilátor nem lehetett nagyobb 120mm-nél. Komolyabb igénybevétel esetén már hallatni fogja a hangját, a TUF gépház azonban méretes és szellős, így nem igényelne ehhez hasonló kompromisszumokat. A Seasonic kínál 135, vagy 140mm-es változatokat is, tehát bátran kerülhetne bele egy méretesebb és csendesebb típus.

Félig passzív, vagy teljesen aktív - a hűtés egy kapcsolóval beállítható


A hátoldali főkapcsoló mellett, egy „Hybrid mode” feliratú gombot is találunk, mellyel a fél-passzív üzemmódot aktiválhatjuk, így a folyadékdinamikus csapággyal szerelt légterelő, csak indokolt esetben lép működésbe. Ha mindenképp hibát keresünk, a kissé merevre sikerült kábeleket említhetnénk, ám ezt nem komoly negatívum, pláne hogy a dupla EPS csatlakozóval a legkomolyabb rendszerek is elláthatók. A Focus+ egy erős, kisebb házakba is kényelmesen beszerelhető, teljesen moduláris, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó tápegység, minőségi alkatrészekből. A gyártó magabiztosságáról a 10 éves jótállás is árulkodik, áruházunkban pedig 38 800 Ft-tól elérhető.

Játékzóna

A gép elkészülte után jöhettek is a tesztek, méghozzá WQHD, azaz 2560x1440-es felbontáson, a World War Z-t leszámítvan High grafikai beállítások alkalmazásával. Kivételt még a Rage 2 képez, ott végül kíváncsiak lettünk a Full HD-s eredményekre is.

A World War Z esete a WQHD felbontással, és az Ultra beállításokkal


Kezdésnek egy újdonságot választottunk, ami egyből hozott is némi meglepetést. A zombik hordáit végtelenül ránk eresztő kooperatív akció, híres a jó optimalizációjáról, ám a teszt közben valami közbeszólt. Korábban a játák sosem produkált hasonló kilengést, így a 19 minimum FPS aligha tekinthető mérvadónak. A 87 FPS azonban korrekt átlag érték, így optimális esetben 1440p és ultra beállítások mellett is gyönyörűen fut.

A Fortnie-ból gond nélkül kihozza a maximumu


A töretlen népszerűségnek örvendő Fortnite is bekerült a kalapba, így kíváncsiak voltunk, mit tud az építkezős Battle Royale, ilyen magas felbontáson. A 1660Ti nem ilyedt meg, és nem volt hajlandó 106 FPS-nél rosszabb értékekre, a 126 pedig már a magasabb képfrissítéssel rendelkező monitorok tulajdonosainak is előnyt jelent.

Némi csiszolást igényel, így a Doom Eternal megjelenése, 2020 márciusára csúszik


Doom! Nemrég kiderült, hogy egészen márciusig kell várnunk a folytatásra, így nem fogunk karácsonyi bejglivel teletömve, vadászni a pokol rémségeire. Az elhúzódó várakozást, egy kis multiplayerrel enyhítettük, ahol OpenGL leképező mellett sem mentünk 94 FPS alá, a 132 pedig szintén igen korrekt átlag. Képzeljük csak el VULKAN API esetén mennyire megtáltosodna a videokártyánk.

A Rage 2 és az optimalizált grafikai motor


Végül jöjjön a Rage 2, ami a Doom Guy sisakja alól bújt elő, hogy a démonok uralta föld és Marsbázis helyett, a lepusztult jövőben végezzen kíméletlen, ám látványos pusztítást mutánsok, és gyilkos bandák között. Az akció végtelenül szórakoztató, ám az optimalizáció nem valami fényes, így ezúttal 43 minimum, 53 átlag, és mindössze 70 maximum FPS-t mértünk. Ez természetesen így is korrekt játszhatóságot jelent, de azért megnéztük, hogy mennyivel stabilabb a helyzet 1080p esetén.

Nem gondolnánk, hogy a Rage 2 lesz, ami kicsit megfogja a kártyát 1440p-n


Ahogy azt vártuk, javult a helyzet, minimumnak 2 FPS-sel többet kaptunk mint a WQHD-s átlag, a középérték már 84, a maximum pedig 101 FPS-en tetőzött, ami lényegesen jobb sebességet jelent, hiszen a 60 FPS-t magabiztosan elhagytuk.

Kell ez nekem?

Az a helyzet, hogy ez egy ínyenc konfiguráció, ahol a vásárló nem a költséghatékonyságot, sokkal inkább az alkatrészek minőségét tartotta szem előtt. A csomag szinte minden elemére rámutathatnánk, mondván lehetne olcsóbb a ház, az SSD, a tápegység, esetleg erősebb a CPU és a GPU. De onnan is nézhetjük, hogy ez az összeállítás pont annyiba kerül, mint egy RTX 2080Ti egymagában. Egy pár lépést hátrálva azonban, egy korrekt 8 magos processzort, és egy kiváló középkategóriás videokártyát is tartalmazó csomagot kapunk, amivel minden videojáték szépen futtatható. A ház masszív és csendes, az SSD bitang gyors, a táp megbízható, a hűtés hibátlan. Aki hasonló, Full HD-ra ideális, illetve WQHD-s belépő gépen gondolkodik, esetleg néhány alkatrészt másra cserélne, IDE kattinva módosíthatja, és meg is rendelheti. A bemutatott összeállítás, az egy 1TB-os Toshiba HDD-vel együtt, jelenleg 420 000 Ft-tól rendelhető.

2019. 10. 11

Az 1440p ostroma 300 ezerért? i5-9400F/GTX 1660 SUPER bemutató
Az utóbbi időben nagyot fordult a kocka, és rendesen leuralták a piacot az AMD-s összeállítások, de azért nem kizárólag Ryzen processzorok duruzsolnak a játékra választott gépekben. A legjobb példa erre következő számítógépünk, egy tipikus kozépkategóriás rendszer, mely extravagáns alaktrészek nélkül, a korrekt játékélmény reményében került összeállításra.  Cooler Master MasterBox Q300L A Q300-as házakat nagyjából tavaly ilyenkor dobta piacra a Cooler Master, miután a korábbi Computex rendezvényen jól felcsigázta velük az érdeklődőket. A Q300L legfontosabb jellemzője, hogy olyannyira az apró gépek kedvelőinek készítették, hogy csak micro-ATX alaplapok férnek el benne, miközben tápegységből a hagyományos ATX modellek is alkalmazhatók maradnak. Ha ez nem lenne elég, akár fekvő helyzetben is használható, ahogy a régi kompakt masináknál láthattuk, az előlapnál megszokott I/O panel pedig ehhez mérten szabadon áthelyezhető, akár hat tetszőlegesen választott pozíció valamelyikébe. A 387x230x378mm-es házikó egyetlen hagyományos 3.5” merevlemezt, és kettő 2,5” meghajtató fogad, ventilátorból pedig legfeljebb négy, 120mm-es darab pöröghet odabent, egyet ráadásul hátra már be is szereltek. Kicsinek tűnik, de a sok légzőrésnek és a tudatos dizájnnak köszönhetően nagyszerűen szellőzik, és még jól is néz ki, főleg az áttetsző oldalpanel miatt. Ez utóbbi ugyan nem edzett üveg, de 14 600 Ft-os áráért cserébe ezt elnézzük neki! i5-9400F Az Intel 9. generációs pro
A végletekbe, és tovább! 1,4 milliós PC az asztalon!
Aktuális konfiguráción erős és dizájnos hardverek egyvelege, mely akár az Asus kiállítási darabja is lehetne, ha az alaplap nem az MSI kínálatából származna. Lássuk mit nézett ki magának a vásárlónk, aki 1,4 millió forintot költött erre a masszív erőműre. ASUS GX601 ROG STRIX HELIOS Mi mással kezdhetnénk, mint a házzal, ami kiállásával azonnal magára vonja a figyelmünket. Egy korábbi tesztünkben szerepelt a hasonló Asus TUF GT501, ám a Helioshoz képest az még egy visszafogott darab, és fele ennyibe kerül. A 250 x 565 x 591 mm-es dimenziók jóformán saját külön szobát követelnek maguknak, és talán még az informatika után kevésbé érdeklődő vendégeink is elidőznek fölötte, ha a szobába lépve meglátják. Nagyrészt minőségi alumínium, üveg, illetve némi acél és műanyag egyvelege alkotja ezt a monstrumot, aminek tetején összefűzött hordszíjat láthatunk. A gyártó úgy gondolta, hogy ez a ház kiváló választás LAN partyk megtartásához, ám ha figyelembe vesszük, hogy a ház üresen is 18 kilós, valószínűleg ez inkább dizájnelemként funkcionál majd. Mivel egy másfél milliót súroló összeállításról van szó, az amúgy 50 kilós teherbírásra hitelesített pánt valószínűleg csak a port gyűjti majd, így érdemes lehet inkább elcsomagolni. Az oldallapok és az előlap is edzett üveg, előbbi kettő színezett, utóbb viszont áttetsző, LED megvilágítású ROG díszítéssel. A panelek ügyes rögzítőtalpakkal fektethetők a helyükre, és gombnyomással távolíthatók el, mely a prémium kategória egyik legke
Csendes szörnyeteg közel 460 000 forintért! 3600X/RTX2070 S teszt
Pár hete videóban bemutattunk egy 500 000 forint alatti gépet, amiről úgy gondoltuk, hogy most részletesebben is szemügyre vesszük.  Ha nem láttátok volna a videónkat akkor ezt itt pótolhatjátok: Alaplapok közül a vásárlónk a Gigabyte B450M S2H-t választotta. Ez az alaplap micro-ATX szabvánnyal rendelkezik. Árban rendkívül kedvező, valószínűleg a vásárló itt szerette volna megszorítani egy kicsikét a pénzcsapot. Ez onnan is látszik, hogy a ház ATX méretű, a lap mégis kisebb az ATX szabványnál. Egyébként az oldalunkon jelenleg olyan 20 000 forint környékén mocorog az S2H ára. A nagyobb méretű testvéreire már azért + 10 000 forintot rá kell számolni. Véleményem szerint egy nagyobb lap jobban nézne ki egy ekkora házban… Na de mindegy is, nézzük a részleteket. Ahogyan azt már feljebb leírtam, micro-ATX-es lapról beszélünk, ami egy BIOS frissítésnek köszönhetően támogatja a 3. generációs Ryzen processzorokat. 2db DDR4-es ram foglalattal rendelkezik, ami akár 32GB rendszermemória kezelésére is képes. Egészen 3600Mhz-es OC-t támogat a memóriáknál. Támogatja az ECC Unbuffered DIMM 1Rx8/2Rx8 memóriamodulokat (non-ECC módban). Kezeli a non-ECC Unbuffered DIMM 1Rx8/2Rx8/1Rx16 memóriamodulokat. És ami manapság minden játékos számára elengedhetetlen az az XMP (Extreme Memory Profile) memóriamodulok támogatás. Csatlakozók tekintetében annak ellenére, hogy kis lapról beszélünk eléggé szépen bővelkedik: 1 x D-Sub port, maximálisan támogatott felbontás: 1920x1
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres
Cookie / süti kezelés
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk a Részedre. Tudj meg többet...