fb pixel code
KATEGÓRIA
Ajánló
2019. 10. 21
IT hírek 10.21. - 3950X vs. i9-10980XE, megújul a DDR4, Observer és Alan Wake
2019. 10. 21
Ryzen 5 3600 vagy i5 9600K jobb egy RTX2070 Super mellé? Viktor vs Joakim 2.
2019. 10. 19
A merev konfig visszatér? - i9-9900K/RTX2080 számítógép teszt
2019. 10. 17
Ingyenes hétvége és nagy leárazás - The Division 2
2019. 10. 16
Fallout az űrben? Íme a The Outer Worlds első 20 perce
2019. 10. 15
A világ leggyorsabb gépszerelői.
2019. 10. 14
IT hírek 10.14. - 10. generációs i3, Kaby Lake, extrém NAVI, ingyen Marsutazás
2019. 10. 14
Ádám csövezik. Hogyan készül egy folyadékhűtéses számítógép merev csövekkel?
2019. 10. 11
Középkategóriás, mégis prémium? - Ryzen 7 2700/GTX1660Ti számítógép teszt
2019. 10. 08
Kúpósztó vagy egy átlagos Gamer számítógép? TUF cuccok, Ryzen 7, X470, 970 Pro, 1660Ti
2019. 10. 07
IT hírek 10.07. - Intel biztonság és gyorsabb hálózat, AIO RTX, Játékdömping
2019. 10. 07
Jól szellőző QHD-ra alkalmas konfiguráció 390 000 ft-ért! 2700/RTX2060 S/32GB RAM/NVMe SSD
2019. 10. 07
Számítógép az irodába és játékra 260 ezer Ft-ért. Ryzen5 3400G/GTX1650/16GB RAM/ SSD /HDD/FSP
2019. 10. 03
Ki az igazi G? Négy dudás egy stúdióban
2019. 10. 03
Vegyes házasság - Ryzen 7 2700X/RTX2060 SUPER számítógép
2019. 06. 26

Új részletek és 26 perc gameplay - Star Wars Jedi: Fallen Order

Star Wars Jedi: Fallen Order: új részletek és hosszabb gameplay

A negyed órás bemutató után, most majdnem fél órányi egybefüggő felvételt láthatunk a játékból

Az utóbbi időben nem voltak túlzottan elkényeztetve a Star Wars rajongó játékosok. Az évek alatt nem is egy, ígéretes és már fejlesztés alatt álló játékot kaszáltak el, az újjáélesztett Battlefrontok pedig nem csak tartalomhiányosak lettek, de pofátlan mikrotranzakciós rendszerrel és lootboxokkal sértegették a rajongókat. Az első reménysugarat végül a Titanfall és Apex Legends játékokat jegyző Respawn hozhatja el. Az általuk fejlesztett Fallen Order végre valóban egy történetközpontú kalandnak ígérkezik, méghozzá a Jedi rend végét jelentő 66-os parancsot követő időszakban. A friss videóanyagon végre többet is láthatunk a játékból, ezzel az eddigieknél egy fokkal jobb benyomást tesz ránk, a még idén érkező Star Wars történet.


Az első képsorok után sokan attól tartottak, hogy a végeredmény a Force Unleashed 2, kissé bugyuta arcade-akcióját hozza majd vissza, ám a látottak alapján ez már biztosan nem fenyeget. Mint kiderült, a játék több más alkotásból is merít ötleteket, amit mi nem bánunk majd, amennyiben a végeredmény jól sikerült. A részletesebb platforming az Uncharted-et, illetve a Tomb Raider szériát juttathatja eszünkbe, a harcrendszer elkészítéséhez viszont egyértelműen a From Software legutóbbi játékát, a Sekiro-t hívták segítségül. Aggodalomra pedig semmi ok, a harcokat nem fogjuk letudni fénykardunk egyetlen suhintásával, és végtelen erőhasználatra sem lesz lehetőségünk.

Ha az erő velünk van, az már túlerő?


A felvételt természetesen nem egyetlen elnyújtott összecsapásra pazarolták el, ami érthető, ha a rendelkezésre álló szűk időkereten belül meg is akartak mutatni valamit a nézőknek. Elsősorban dinamikus közelharcra számíthatunk, melyben fontos szerepet kap a védekezés, és az időzítés. Kihívás lesz bőven, de az alapokat állítólag bárki könnyedén elsajátíthatja majd. Ez nem is meglepő, nem gondoltuk, hogy egy Star Wars történettel Sekiro, vagy Dark Souls szintű kihívás elé állítanák a rajongókat. Csata közben az erőt is segítségül hívhatjuk, képességeinket viszont megfontoltan kell használnunk, tartalékunk feltöltéséhez ugyanis muszáj lesz lenyomnunk egy-egy ellenfelet. Az aktuális mozifilmekben láthattuk Kylo Rent-t, ahogy akár röptében is megfagyaszt egy lézernyalábot. Ezt a trükköt mi is bedobhatjuk majd, akár tamámadóinkat, akár egy lövedéket szeretnénk a levegőbe ragasztani, de a szokásos erőlökés és magunkhoz húzás is az ingujjunkban lesz. A továbbjutáshoz néha át kell rendeznünk környezetünket is, melyhez szintén használnunk kell képességeinket, illetve kötelezően cukira sikerült segéddroidunkat, BD-1-t.

Az öreg Garrerával is együtt lázadhatunk


Szerencsére változatos környezetre is számíthatunk, ami igazán élővé és izgalmassá teheti a Star Wars univerzumba helyezett kalandot. Hősünkkel, az ifjú Cal Kestissel a wookie anyabolygón, a Kashyyyk-on vesszük fel a fonalat, és mindjárt nyakig a vízben kezdünk. Rövid tempózást követően nem csak megmászunk egy AT-AT lépegetőt, de be is pattanunk a pilótafülkébe, és néhány birodalminak is odapörkölhetünk vele. Ezzel magunkra is vonjuk az ellenállók figyelmét, és rögtön találkozunk Saw Garrera-val, akit továbbra is Forrest Whitaker alakít. Idővel más lázadókat is megismerünk, és a különböző meglátogatható bolygókon is újabb NPC-kbe botlunk. A ránk váró küldetéseket ugyanis némi csillagközi repkedés előzi majd meg. A bolygókon leszállópálya vár majd, a landolást követően megpihenve fejlődhetünk és tárgyakat is gyárthatunk. A rendszer itt is hasonló lesz ahhoz, amit a Dark Soulsban megismertünk. A mentési pontok használata feléleszti a környék alapvető ellenfeleit, de a droidunk által cipelt elsősegélycsomagokat is feltölti, melyek számát természetesen idővel tovább bővíthetjük.

Meditálás, naplemente, erő.


Bár nem tipikus openworld játékról van szó, visszatérhetünk majd korábbi helyszínekre, hogy új képességeink birtokában frissen megnyílt utakat fedezzünk fel. Ebben droidunk is segít majd minket, mivel lesznek pontok, amelyet csak ő tud megközelíteni. A továbbhaladás megkönnyítéséhez nem csak karakterünk szintjét novelhetjük, de segítőnket is fejleszthetjük különféle implantátumokkal. Amit szintén tudunk, hogy a történet viszonylag családbarát hangot igyekszik megütni, így nem ez lesz az a Star Wars játék, ahol darabokra szelhetjük támadóinkat, így  fénypallosunk maximum a tárgyakban és a droidokban tehet látványos károkat. A készítők azt is előre leszögezték, hogy a történet lineárisan halad, hősünk pedig elkötelezett az erő fényesebb oldala iránt, így ha meg is kísérti a sötét oldal, oldalt választani nem lesz lehetőségünk. Néhány drámai pillanatot azért egészen biztosan tartogatnak számunkra, de alapvetően nem egy komor atmoszférájú játékra számíthatunk. Ha komolyabb részletek, vagy izgalmas új felvételek látnak napvilágot, azokat mindenképpen megosztjuk veletek, addigis érdemes észben tartani a megjelenési dátumot, ami november 15!

2019. 06. 26

IT hírek 10.21. - 3950X vs. i9-10980XE, megújul a DDR4, Observer és Alan Wake
Benchmark adatok az új AMD és INTEL processzorokról A napokban újabb adatok láttak napvilágot, a két rivális processzorgyártó várva várt újdonságairól. A friss adatokat ezúttal is, a jó céges kapcsolatairól ismert APISAK osztotta meg a nagyközönséggel, aki gyakran szolgál releváns infómorzsákkal a kíváncsi felhasználóknak. A hírek ezúttal is az AMD-nek kedveznek, ugyanis az új Ryzen 9 nyers teszteredményei, jó 24%-os számítási előnyről tanúskodnak, a Cascade Lake-X platform alá tartozó i9 processzorral szemben. Főszerepben a 16 magos Ryzen 9 3950X, és a 18 magos Core i9-10980XE, az összehasonlítás alapját pedig 3DMARK alatt lefuttatott teljesítménytesztek adják. A táblákon jól látható volt, hogy a két CPU-t más-más hardveres környezetbe építették, a 3950X például egy RTX 2080Ti, és 16GB, 3200MHz-es, dual channel DDR4 memória mellett üzemelt, míg az i9-10980XE mellett egy RTX 2070 videokártya volt, 32GB mennyiségű 2666MHz-es, quad channel-ben dolgozó RAM társaságában. Az összeállítás mégis helytálló, hiszen a Fire Strike alatt mért Physics score, kizárólag a CPU terhelésére fókuszál.  Ez alapján a Ryzen 9 pontszáma 32 082, a 10980XE eredménye pedig 25 838, ami 24%-os előnyt jelent a két maggal vékonyabb AMD processzornak. Az Intel HEDT processzor vetélytársát, eredetileg a hagyományos asztali CPU-kat követő Threadripperek között keresnénk, azonban a harmadik generációs Ryzen 9, egy kategóriával távolabbról ér el igazán komoly eredményeket. Jelenleg az Intel
Ingyenes hétvége és nagy leárazás - The Division 2
A csapat a lelke mindennek A francia Ubisoft, több egymáshoz hasonló szériát is üzemeltet, melyek alapját első sorban, a nagy bejárható területen zajló lövöldözés adja. Míg az egyjátékos kalandokért főként a Far Cry és az Assassin's Creed epizódok felelnek, a multiplayer élményt, jelenleg a Tom Clancy nevével fémjelzett Ghost Recon, és The Division játékok adják. Utóbbi 2008-ban mutatkozott be, ám nem egészen felelt meg a megjelenést megelőzően felgerjesztett elvárásoknak. A be nem tartott ígéretek és a hiányzó technikai kunsztok ellenére, rengetegen töltötték idejüket a csatatérré változott New York utcáin. És ez még csak a jéghegy csúcsa, hiszen számos céges rekord megdöntése után, végül 330 millió dolláros világszintű bevételt produkált, a kiegészítő tartalmakat és a mikrotranzakciókat pedig még nem is számoltuk. Borítékolható volt tehát a folytatás, mely a hiányosságok pótlásával, és a hibák kijavításával kecsegtette a játékosbázist. Idén márciusban meg is jelent a folytatás, melyet most vasárnapig ingyenesen kipróbálhatunk. Műfaját tekintve, egy kizárólag online játszható, külső nézetű akció-szerepjáték, melynek keretében, a rejtélyes vírus által letarolt New York-ban kell felszámolnunk az elszabadult bűnözést. Az idő nagy részében gép ellenfeleken kell átverekednünk magunkat, így tisztítva meg a várost a fegyveres csoportoktól. A játék egyik tartópillére a szerepjátékos rendszer, így nem csak mi léphetünk szintet, de ellenfeleink is különböző nehézségi fokot képvi
Fallout az űrben? Íme a The Outer Worlds első 20 perce
Kellemesnek ígérkezik a The Outer Worlds Emlékszünk a Fallout 76-ra? Ha kedveljük a szériát, akkor egészen biztosan előttünk van az a csúfos kudarc, és a pofátlanul elbagatelizált marketinghazugság, amit a Bethesda hányt a széria rajongói, és a játékosközösség elé. Nagyon úgy tűnik, hogy idén októberben, szó szerint betölti a majd az űrt az Obsidian Entertainment csapata, ugyanis új játékuk már csak pár hipertér ugrásra van tőlünk. A fejlesztők olyan referencákkal a hátuk mögött kezdtek a fejlesztésbe, mint a legendás Star Wars: The Knights of The Old Republic második része, a Neverwinter Nights 2, a Pillars of Eternity, vagy épp a Fallout: New Vegas, mely egyaránt a széria, és a stílus közkedvelt darabja. Aki tehát régóta vár egy stílusos akció-RPG-t, az most dörzsölheti a tenyerét, és még az első 20 percet is megnézheti. Aki esetleg figyelemmel kísérte a játék fejlesztését, az talán aggódott a különböző hibák, hiányosságok miatt, ám ez alapján bizakodhatunk, hogy a szemmel látható gondokat sikeresen orvosolták, már csak bíznunk kell abban, hogy legalább egy átlagos, a 3D-s érából származó Fallout epizód szintjét hozza majd, és akkor nem sokat panaszkodhatunk. A felvételen jól látható, hogy az atmoszférával nem lesz gond, a retro-futurisztius dizájn, stílusos formáival és színeivel egyszerre idézi meg a Bioshock féle art déco-t, és a Fallout alternatív történelmi hangulatát. Az előzetesekből már sejthető volt, hogy a pihent humor legalább akkora jelentőséget kap majd
PCX 2006-2019.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres