fb pixel code
KATEGÓRIA
Ajánló
2020. 01. 21
Control mozi készülhet? A Rogue One írója benne lenne
2020. 01. 21
Kiderült mely Huawei készülékek kapják meg az új frissítést.
2020. 01. 21
Son Goku lenyomja a Jediket is! Jól fogy a Dragon Ball Z: Kakarot
2020. 01. 21
A Dying Light 2 megjelenése is csúszik!
2020. 01. 20
Olcsó? Akkor futás! - Xiaomi Mi AirDots bluetooth fülhallgató
2020. 01. 20
Apró, mégis sokakat zavaró frissítést adott ki a Google
2020. 01. 20
Első kézből? A nagy NAVI még idén bemutatkozik
2020. 01. 20
Kiszivárgott volna az RTX3080 és RTX3070?
2020. 01. 17
Mit tud a GTX1660 Fortnite, RDR2 és Rage2 alatt? Elég 100 FPS-re Full HD felbontáson?
2020. 01. 17
Liquid Freezer II 280 - impozáns AIO hűtés az Arctic-tól
2020. 01. 17
Elhalasztották a Cyberpunk 2077 megjelenését
2020. 01. 17
Árat csökkent az Nvidia - olcsóbb lesz az RTX 2060
2020. 01. 16
Megújult az Edge böngésző, Chromiumra váltott a Microsoft!
2020. 01. 15
A PUBG bölcsője? Egy hétig kipróbálható az Arma III
2020. 01. 15
Új év, új Intel sebezhetőség? Ezúttal az IGP-k rejtenek veszélyt
2019. 06. 26

Új részletek és 26 perc gameplay - Star Wars Jedi: Fallen Order

Star Wars Jedi: Fallen Order: új részletek és hosszabb gameplay

A negyed órás bemutató után, most majdnem fél órányi egybefüggő felvételt láthatunk a játékból

Az utóbbi időben nem voltak túlzottan elkényeztetve a Star Wars rajongó játékosok. Az évek alatt nem is egy, ígéretes és már fejlesztés alatt álló játékot kaszáltak el, az újjáélesztett Battlefrontok pedig nem csak tartalomhiányosak lettek, de pofátlan mikrotranzakciós rendszerrel és lootboxokkal sértegették a rajongókat. Az első reménysugarat végül a Titanfall és Apex Legends játékokat jegyző Respawn hozhatja el. Az általuk fejlesztett Fallen Order végre valóban egy történetközpontú kalandnak ígérkezik, méghozzá a Jedi rend végét jelentő 66-os parancsot követő időszakban. A friss videóanyagon végre többet is láthatunk a játékból, ezzel az eddigieknél egy fokkal jobb benyomást tesz ránk, a még idén érkező Star Wars történet.


Az első képsorok után sokan attól tartottak, hogy a végeredmény a Force Unleashed 2, kissé bugyuta arcade-akcióját hozza majd vissza, ám a látottak alapján ez már biztosan nem fenyeget. Mint kiderült, a játék több más alkotásból is merít ötleteket, amit mi nem bánunk majd, amennyiben a végeredmény jól sikerült. A részletesebb platforming az Uncharted-et, illetve a Tomb Raider szériát juttathatja eszünkbe, a harcrendszer elkészítéséhez viszont egyértelműen a From Software legutóbbi játékát, a Sekiro-t hívták segítségül. Aggodalomra pedig semmi ok, a harcokat nem fogjuk letudni fénykardunk egyetlen suhintásával, és végtelen erőhasználatra sem lesz lehetőségünk.

Ha az erő velünk van, az már túlerő?


A felvételt természetesen nem egyetlen elnyújtott összecsapásra pazarolták el, ami érthető, ha a rendelkezésre álló szűk időkereten belül meg is akartak mutatni valamit a nézőknek. Elsősorban dinamikus közelharcra számíthatunk, melyben fontos szerepet kap a védekezés, és az időzítés. Kihívás lesz bőven, de az alapokat állítólag bárki könnyedén elsajátíthatja majd. Ez nem is meglepő, nem gondoltuk, hogy egy Star Wars történettel Sekiro, vagy Dark Souls szintű kihívás elé állítanák a rajongókat. Csata közben az erőt is segítségül hívhatjuk, képességeinket viszont megfontoltan kell használnunk, tartalékunk feltöltéséhez ugyanis muszáj lesz lenyomnunk egy-egy ellenfelet. Az aktuális mozifilmekben láthattuk Kylo Rent-t, ahogy akár röptében is megfagyaszt egy lézernyalábot. Ezt a trükköt mi is bedobhatjuk majd, akár tamámadóinkat, akár egy lövedéket szeretnénk a levegőbe ragasztani, de a szokásos erőlökés és magunkhoz húzás is az ingujjunkban lesz. A továbbjutáshoz néha át kell rendeznünk környezetünket is, melyhez szintén használnunk kell képességeinket, illetve kötelezően cukira sikerült segéddroidunkat, BD-1-t.

Az öreg Garrerával is együtt lázadhatunk


Szerencsére változatos környezetre is számíthatunk, ami igazán élővé és izgalmassá teheti a Star Wars univerzumba helyezett kalandot. Hősünkkel, az ifjú Cal Kestissel a wookie anyabolygón, a Kashyyyk-on vesszük fel a fonalat, és mindjárt nyakig a vízben kezdünk. Rövid tempózást követően nem csak megmászunk egy AT-AT lépegetőt, de be is pattanunk a pilótafülkébe, és néhány birodalminak is odapörkölhetünk vele. Ezzel magunkra is vonjuk az ellenállók figyelmét, és rögtön találkozunk Saw Garrera-val, akit továbbra is Forrest Whitaker alakít. Idővel más lázadókat is megismerünk, és a különböző meglátogatható bolygókon is újabb NPC-kbe botlunk. A ránk váró küldetéseket ugyanis némi csillagközi repkedés előzi majd meg. A bolygókon leszállópálya vár majd, a landolást követően megpihenve fejlődhetünk és tárgyakat is gyárthatunk. A rendszer itt is hasonló lesz ahhoz, amit a Dark Soulsban megismertünk. A mentési pontok használata feléleszti a környék alapvető ellenfeleit, de a droidunk által cipelt elsősegélycsomagokat is feltölti, melyek számát természetesen idővel tovább bővíthetjük.

Meditálás, naplemente, erő.


Bár nem tipikus openworld játékról van szó, visszatérhetünk majd korábbi helyszínekre, hogy új képességeink birtokában frissen megnyílt utakat fedezzünk fel. Ebben droidunk is segít majd minket, mivel lesznek pontok, amelyet csak ő tud megközelíteni. A továbbhaladás megkönnyítéséhez nem csak karakterünk szintjét novelhetjük, de segítőnket is fejleszthetjük különféle implantátumokkal. Amit szintén tudunk, hogy a történet viszonylag családbarát hangot igyekszik megütni, így nem ez lesz az a Star Wars játék, ahol darabokra szelhetjük támadóinkat, így  fénypallosunk maximum a tárgyakban és a droidokban tehet látványos károkat. A készítők azt is előre leszögezték, hogy a történet lineárisan halad, hősünk pedig elkötelezett az erő fényesebb oldala iránt, így ha meg is kísérti a sötét oldal, oldalt választani nem lesz lehetőségünk. Néhány drámai pillanatot azért egészen biztosan tartogatnak számunkra, de alapvetően nem egy komor atmoszférájú játékra számíthatunk. Ha komolyabb részletek, vagy izgalmas új felvételek látnak napvilágot, azokat mindenképpen megosztjuk veletek, addigis érdemes észben tartani a megjelenési dátumot, ami november 15!

2019. 06. 26

Control mozi készülhet? A Rogue One írója benne lenne
Az alkotók benne lennének egy Control film elkészítésében, és már az író is bejelentkezett A Control kétségtelenül a Remedy nagy visszatérése volt, hiszen a közönség, és a sajtó is szerette a természetfeletti elemekben gazdag akciójátékot. Olyannyira, hogy a Los Angelesben megtartott The Game Awards rendezvényen elnyerte a legjobb látvényért járó díjat. A finn stúdió híres arról, hogy szereti filmszerűvé varázsolni játékait, ám ezúttal lehet, hogy szintet léphetnek. Gary Whitta neve sokaknak a Rogue One forgatókönyvírójaként lehet ismerős, de hozzá köthető a Star Wars Rebels animációs sorozat több epizódja is. A videojátékok világa sem idegen számára, hiszen olyan címek hátterének kidolgozásában vállalt szerepet, mint a Telltale-féle The Walking Dead, vagy a mára erős kult státuszt élvező 2006-os Prey. Az író néhány órája rajongói kérdésekre válaszolt Twitter oldalán, és aki esetleg követte az eseményt, izgalmas eseménynek lehetett tanúja. Az egyik felhasználótól azt a kérdést kapta, hogy melyik videojátékból látna legszívesebben filmes adaptációt, és hogy megírná-e hozzá a forgatókönyvet. A válasza egyszerűen csak annyi volt: "CONTROL. És igen." Az igazi meglepetés még csak ezután jött, ugyanis Thomas Puha, a Remedy kommunikációs igazgatója is felbukkant a bejegyzés alatt, és beszélgetésre invitálta a filmest. Természetesen ebből még korai lenne messzemenő következtetéseket levonni, és jogos a kérdés, hogy vajon jó ötlet megkockáztatni, egy újabb játékot feldolgozó
Kiderült mely Huawei készülékek kapják meg az új frissítést.
A Huawei nyilvánosságra hozta mely készülékeik kapják meg az EMUI 10-re keresztelt felhasználói felületet. 2019 augusztusában mutatták be először az új rendszert, aminek az alapját az Android 10 adja. Azóta viszont csak a béta verzióban kiadott apróbb dolgokról lehetett hallani. Most viszont hivatalosan is megerősítették mely készülékek kapják meg a frissítést: Huawei Mate széria: Huawei Mate 20Huawei Mate 20 ProHuawei Mate 20 LiteHuawei Mate 20 XHuawei Mate 20 X (5G)Huawei Mate 20 X (4G) Huawei Mate 20 Porsche RSHuawei Mate 10Huawei Mate 10 ProHuawei Mate 10Huawei Mate RSHuawei Mate X Huawei P széria: Huawei P30Huawei P30 ProHuawei P30 Lite/Nova 4eHuawei P20Huawei P20 ProHuawei P Smart 2019Huawei P Smart+ 2019Huawei P Smart Z Huawei Nova széria: Huawei Nova 5THuawei Nova 5Huawei Nova 5 ProHuawei Nova 5ZHuawei Nova 5iHuawei Nova 5i ProHuawei Nova 4Huawei Nova 4eHuawei Nova Lite 3 Egyéb Huawei készülékek: Huawei Y9 Prime 2019Huawei Enjoy 9SHuawei Enjoy 20S Huawei Maimang 8Huawei Enjoy 10 PlusHuawei Enjoy 10SHuawei Maimang 7Huawei Enjoy 10Huawei MediaPad M6 10.8Huawei MediaPad M6 8.4 Honor készülékek: Honor 20 ProHonor 20Honor 20 Youth EditionHonor 20SHonor 20i/20 LiteHonor 9XHonor 9X ProHonor View 10/Honor V10Honor View 20/Honor V20Honor 10Honor 10 LiteHonor 10 Youth EditionHonor 8XHonor Magic 2 A jelen állás szerint a Mate 20 és a P30 sorozat tagja még januárban megkapják a frissítést, a többi készülék pedig valószínűleg kisebb-nagy
Son Goku lenyomja a Jediket is! Jól fogy a Dragon Ball Z: Kakarot
Az új Dragon Ball játék meglepően jól teljesít a kasszáknál 1986. Ekkor jelent meg Japánban a Dragon Ball sorozat, tehát már harmincnégy éve képes lázban tartani a nézőket, és jól láthatóan a videojátékok kedvelőit is. Az itthon 1997-től vetített sorozat nézői, ekkor többnyire még nem tudták, hogy mi fán terem az anime műfaja, de nem is volt rá szükség ahhoz, hogy farsangkor minden gyerek csillagharcosnak öltözzön. A sorozat itthon hamar jelenséggé vált. Rengetegen követték az eredeti Dragon Ball-t, majd a folytatást, a Dragon Ball Z-t, később botrányok alakították megítélését, és a média is felkapta. A sorozat erőszakos jeleneteit nehéz lenne letagadni, a Kis Vakond-ban például ritkán püföltek valakit véresre, elenyésző volt az energiasugárral gyomorfalba ütött lyuk, és a kettévágott figurák is ritkának számítottak. Az egyre erősödő nyomás hatására, a szériát vetítő kereskedelmi csatorna végül levette a műsorról, egy teljes generáció legnagyobb bánatára. Ezek alapján jó esély van rá, hogy részben ennek is köszönheti az éveken át tartó, és megújulni is képes népszerűségét. Olyannyira, hogy bár számos videojátékos adaptáción van túl, a január 17-én megjelent Dragon Ball Z: Kakarot igazán szépen fogy a boltokból, maga mögé utasítva a legjobban futó aktuális címeket is. A GSD és UKIE felmérése szerint, a múlt héten a csillagharcos és barátai voltak a legnépszerűbbek az Egyesült Királyságban. Ezzel olyan címeket utasított maga mögé, mint a toplista elejét magabiztos
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: [email protected]
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres