fb pixel code
KATEGÓRIA KATEGÓRIA
Ajánló
Milyen hűtőt vegyek? NAGY hűtők NAGY Procikhoz.
Meglepően barátságos lett a Cyberpunk 2077 gépigénye
Elnézést kért az Nvidia az RTX 3080 indulása miatt
Az USA vasárnap letiltja a TikTok-ot, de van még egy kiskapu
Bemelegítés a Legion előtt - Ingyenes a Watch Dogs 2!
Megjelent, és már el is fogyott az RTX 3080
Zen 3 és RDNA 2 - vadászat a vörös októberre!
Durva számítógép, amit Ádám is hazavinne!
Szerver az óceán mélyén - vízhűtés Microsoft módra
TikTok helyett? A YouTube Shorts már elérhető Indiában
3.2 milliárd dolláros per zajlik a YouTube ellen
Eldőlt, az Nvidia felvásárolja az ARM-et!
Leállhat az EU és USA közti adatkommunikáció?
Megfizethető lett a chipekbe épített folyadékhűtés
Egy bővítmény visszaállítja a klasszikus Facebookot
2019. 03. 11

PC-re jön a HALO széria, Control - lenyűgözően fest a Remedy idén érkező akciójátéka

HALO dömping érkezhet PC-re

Februárban még sokan attól tartottak, hogy csak az újgenerációs Microsoft konzolokra érkezik a nagysikerű Xbox exkluzív FPS folytatása.


A rajongók aggodalmára ezúttal hivatalos forrásból érkezett a reakció. Egy Twitter bejegyzés alatt, a sorozat fejlesztésének vezetője, Frank O'Connor hűtötte le a kedélyeket.

Mindenki nyugodjon le, semmi sem változott


A cáfolat mellett egyúttal mindenkit meg is nyugtatott, mivel sokak által várt játék nem csak Xbox One-on, de az eredeti ígéretekhez híven PC-n is játszható lesz. A 343 Industries jóvoltából készülő Halo Infinite ugyan nem számozott címként érkezik, de a sorozat egyenes és teljes értékű folytatása lesz, a főszerepben pedig továbbra is Master Chief-nek örülhetünk. A népszerű, 4 fős kooperatív mód osztott képernyős változatát, valószínűleg továbbra is csak a konzolosok élvezhetik majd, viszont az online multiplayer mérkőzések új életre kelhetnek a 144Hz-es monitorokon. 

Az Infinite előtt felzárkózhatunk


Ez még nem minden, hiszen aki korábban a megfelelő konzolok híján kimaradt a HALO játékokból, az jó eséllyel számíthat korábbi részek PC-s megjelenésére is, és az Infinite előtt akár ezeket is átélheti. A Microsoft "Play Anywhere" szolgáltatásával elindult egy folyamat, melynek köszönhetően már több, népszerű cím is kiléphetett a konzol exkluzív státuszból. Ám ezúttal nem csak közelmúltban megjelent vagy újonnan érkező részekre számíthatunk, tudhattuk meg Brad Sams újságírótól, aki híres a Microsofthoz köthető bennfentes érdekességek megosztásáról. Állítása szerint, a sorozat első négy epizódját, és köztük az első két rész felújított változatát tömörítő Master Chief Collection megjelenésére már nem is kell sokat várni, a hivatalos bejelentésre pedig az E3 konferencián kerülhet sor.


Már szinte kezünkben a Control


A természetfölötti elemekkel tűzdelt, külső nézetes akciójáték lenyűgözően fest és még idén megérkezik

Az Alan Wake-ben még egy kerítést se léphettünk át


A Control-t készítő Remedy Entertainment már szerepelt egy korábbi cikkünkben, ami az Alan Wake apropóján járta körbe kicsit a stúdió munkásságát. A finn csapat legutóbb a Quantum Break-et szállította, amiben olyan nagy hangsúlyt kapott a történetmesélés, hogy a főhős irányítására szinte alig volt lehetőségünk. A hosszas átvezetők és élőszereplős filmbetétek teljesen eluralták a játékidőt, így végül teljes értékű akciójáték helyett, sokkal inkább egy interaktív sci-fi mozit kaptunk. Annyi biztos, hogy a Remedy a kezdetektől nagy hangsúlyt fektetett alkotásaik történetére, ezúttal pedig egy telekinetikus képességekkel bíró hölgyet vezethetünk majd végig a rendkívül látványosnak ígérkező történeten.


A friss videón a projekt vezetője, Mikael Kasurinen mutatja be speciális eszköztárunkat, amiből kiderül, hogy nem csak két lábon járó gravity gunként játszadozhatunk környezetünkkel és ellenfeleinkkel, de a levitációnak hála, bármelyik szuperhősfilmben megállnánk a helyünket. A látottak alapján számos szórakoztató pillanatot teremthetünk képességeink kreatív használatával, néhány támadónkat rövid időre magunk mellé állíthatjuk, és sokszor még módosítható lőfegyverünkre sem lesz szükségünk az eredményes pusztításhoz.

Még a félkész változat is lenyűgöző


A Control fejlesztése már a Quantum Break megjelenése előtt megkezdődött, és az ott debütált Northlight engine felturbózott változatát használja, a szürreális jelenetek és az álomszerűen változó környezet megjelenítésére. A fejlesztők tanultak az elmúlt évek tapasztalataiból, és ezúttal sokkal nagyobb teret biztosítanak a játékosoknak, hogy saját stílusuk szerint éljenek a játék adottságaival. A Max Payne óta megszokhattuk a teljesen lineáris felépítésű történeteket, ám a Control szakítani igyekszik ezzel a szigorú hagyománnyal. Az elsőre szűkösnek tűnő központi épület, számos alternatív terület meglátogatására nyújt majd lehetőséget, és a már bejárt helyiségek átrendezésére is hajlamos, ezáltal eltérő kiterjedésű, és változó felépítésű helyszínekkel gazdagítja a cselekményt. Az ígéretek közt szerepel a nagyfokú újrajátszhatóság is, melynek részeként ellenfeleinket nem csak szűkre szabott, scriptek által meghatározott jelenetsorokban győzhetjük le, viselkedésünk pedig hatással lehet a ránk váró eseményekre.

Szinte úszunk a levegőben, miközben körülöttünk átrendeződik a tér


Az erős narratíva és az utánozhatatlan hangulat, természetesen továbbra is a finn csapat védjegyei maradnak, a gondosan megtervezett sejtelmes és sötét atmoszféra, csak úgy árad az eddig kiadott képekből és videóanyagokból. A fény-árnyék hatások, az egyedi színvilág, a többdiemenziós szerkezetek, a körülöttünk átrendeződő tér, és az interaktívan rombolható környezet közösen gondoskodnak róla, hogy kíváncsiságunk a megjelenésig ébren maradjon. A történet egy természetfölötti jelenségekkel foglalkozó titkos szervezet, a Federal Bureau of Control (FBC) New York-i központjában játszódik. Az Oldest House-ra keresztelt rejtélyes épület, csak kívülről felel meg egy otromba felhőkarcolóval szemben támasztott elvárásoknak, belül ugyanis hajlamos teret adni nehezen magyarázható jelenségeknek, és szokása átjárást biztosítani alternatív világok közt. Egy idegen dimenzióból származó fenyegetés természetesen át is szökik hozzánk, hogy rendesen átrendezze a dolgokat. Főhősünk - a szervezet vezetője, Jesse Faden - egy speciális képességekkel rendelkező fiatal nő, aki az eseményeknek hála, fényt deríthet a képességei hátterében álló, gyermekkori trauma hátterére is. A megjelenés pontos dátuma még nem ismert, de a legfrissebb információk szerint a Remedy 2019 nyarán tervezi kiadni a játékot, mivel májusban még érkezhet olyan cím, ami elterelné róla a figyelmet. Tehát ha minden jól megy, még idén nyáron megnézhetjük, hogyan is hajlítják a teret a Remedy Entertainment alkotói.

2019. 03. 11

Meglepően barátságos lett a Cyberpunk 2077 gépigénye
2020 legjobban várt játékának rendszerigénye kedvezőbb, mint amire számítottunk Kétségtelen, hogy az utóbbi években nem találkoztunk még egy olyan videojátékkal, amit ekkora érdeklődés övezett már a megjelenése előtt, és mivel a GTA hatodik részéről még pletyka szintjén is csak ritkán hallani, a Cyberpunk 2077 ellenfél nélkül foglalja el a játékvilágból érkező hírek vezető helyét. Ezt mi sem támaszthatja alá jobban, minthogy a fejlesztést végigkísérő őrület egészen a nyolc évvel ezelőtti bejelentés óta tart, és nemhogy enyhült volna, de egyre csak fokozódik, az egekbe szökő elvárások mellé pedig végre megérkezett a játék hivatalos gépigénye. Láthattunk már néhány rövidebb ajánlót, aztán több hosszabb előzetest, melyek betekintést engedtek a játékmenet működésébe, az aprólékosan kidolgozott univerzumnak otthont adó város részletgazdag helyszíneibe, és kaland során ránk váró lehetőségek szerteágazó szövedékébe, melybe szinte egy pókhálóba csapódó légyként érkezünk. Természetesen rengeteg konzolos játékos várja, hogy bele vethesse magát Nigh City sűrűjébe, a PC-s felhasználók komoly hányada azonban jogosan aggódott, hogy vajon az otthon üzemelő számítógépe engedi-e majd, hogy a maga teljességében élje át az élményt. A CD Prjekt RED ráadásul az Nvidia egyre relevánsabb technológiáját, a hardveres sugárkövetést is büszkén reklámozza, így jogosan vált egyre égetőbbé a kérdés, hogy mégis milyen hardverre lesz szükségünk a játék stabil futtatásához. Nos, most konkrétan két hóna
Elnézést kért az Nvidia az RTX 3080 indulása miatt
Állítólag nem várták, hogy a közönség ekkora érdeklődést mutat majd az új kártya iránt Nem sikerült a legjobban az Nvidia legújabb Ampere architektúrás videokártyájának nemzetközi startja, hiszen az RTX 3080 megjelent ugyan egyes üzletek kínálatában, de a nagy érdeklődés miatt a potenciális vásárlók nagy része azt tapasztalta, hogy a kártya sehol sem elérhető. Ahogy arról beszámoltunk, az Egyesült Államokban több bolt előtt is hatalmas és hosszasan várakozó tömeg jutott alig néhány darab elvihető kártyára, míg az online áruházaknak szinte az árakat sem volt idejük kiírni. A készletek pillanatok alatt elszivárogtak, "elfogyott " és "jelenleg nem elérhető " feliratokat hagyva hátra azoknak, akik ugyan időben érkeztek, mégis elkéstek, és ez alól nem kivétel a hivatalos Nvidia oldal sem. Nem kis vitát generált a kialakult helyzet, hiszen az egyik oldal felkészületlen és felelőtlen Nvidia-t kiált, míg mások tudatosan megtervezett marketingkampánnyal vádolják a céget, melynek valódi célja még több médiafigyelem, illetve érdeklőd felhajtása. Utóbbitól nehéz lenne elvonatkoztatni, az mégis különösen abszurdnak hangzik, hogy rengetegen kudarcba fulladt indulásról beszélnek, miközben évek óta nem produkált ekkora felhajtást egyetlen Nvidia termék sem. Az olajat az Nvidia által közölt hivatalos levél öntötte a tűzre, melyben nyilvánosan elnézést kérnek az értékesítési folyamat kezdeti nehézségei miatt. Ahogy azt a közleményben olvashatjuk, világszerte példátlan igény mutatkozott az
Az USA vasárnap letiltja a TikTok-ot, de van még egy kiskapu
Napokon belül életbe lép a TikTokot betiltó amerikai határozat, de az ügy még nem ért véget Donald Trump újabb nagy port kavaró nemzetbiztonsági intézkedése napokon belül életbe lép, olvashatjuk abban a hivatalos sajtóanyagban, melyet az Egyesült Államok kereskedelmi minisztere, Wilbur Ross tett közzé. A mai napon új rendelet születik, mely vasárnaptól nem csak a rendkívül népszerű TikTok videós alkalmazást, de a közösségi felületként és pénzküldő appként működő WeChatet is kivonja a forgalomból. Ez lényegében annyit tesz, hogy ezek a kínai fejlesztésű szoftverek mostantól egyetlen amerikai forrásból, tehát sem az Apple boltjából, sem a Google digitális áruházából, sem kevésbé közismert felületekről nem lesznek letölthetők. Elvileg azon készülékek, amelyeken már telepítve voltak a tiltás alá került appok, azok továbbra is be tudnak majd lépni, viszont az alkalmazások folyamatosan felbukkanó frissítéseihez nem férnek majd hozzá, emiatt hamarosan számukra is nehézkessé válhat azok stabil futtatása. A kiadott tájékoztató ezt úgy részletezi, hogy minden hozzájuk köthető szolgáltatás felfüggesztésre kerül, legfőképpen a terjesztésüket és frissítésüket segítő tárhelyszolgáltatások és alternatív elérhetőséget biztosító felületek, az alkalmazáson belül végezhető fizetéses és átutalásos funkciók, illetve folyamatok, továbbá minden olyan USA-ban fejlesztett mobilos szoftver, ami valamilyen módon alkalmazza a programok alapkódját, funkcióit és szolgáltatásait. A szöveg minden tiltás
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres
Cookie / süti kezelés
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk a Részedre. Tudj meg többet...