fb pixel code
KATEGÓRIA KATEGÓRIA
Ajánló
2020. 02. 17
Váratlan gyorsulás? GDDR6 memóriát kaphat a GTX1650
2020. 02. 17
A Metro Exodus végre Steamen, most 40%-os leárazással
2020. 02. 17
Corsair A500 - 10 év után újra léghűtés a Corsairtől
2020. 02. 16
Mit tud egy 270 ezres konfig Ryzen 3600 GTX1660Ti összeállításban?
2020. 02. 14
Ezek magyarok? - Ingyenes a Kingdom Come: Deliverance
2020. 02. 13
Víruspánik? Először marad el a Mobile World Congress
2020. 02. 13
Az új Windows 10 frissítés megöli a hangot és az internetet
2020. 02. 13
A mindenre (is) elég brutál processzor. 💪
2020. 02. 12
YouTube music? Ezt kínálja a Google, ha zenére vágyunk
2020. 02. 12
Hajlékony és okos, avagy az összecsukható telefonok reneszánsza
2020. 02. 11
80 Terabájt? Fejlett HAMR merevlemezek érkeznek
2020. 02. 11
Különc AMD alaplap hivatalos Thunderbolt támogatással
2020. 02. 10
Chrome 80 - újabb változások a Google böngészőjében
2020. 02. 10
Érkeznek a B550-es és a Z490-es alaplapok a Gigabyte-tól!
2020. 02. 10
Apple ítélet - 25 millió eurós bírság a lassított telefonok miatt
2020. 02. 12

YouTube music? Ezt kínálja a Google, ha zenére vágyunk

A legnépszerűbb videómegosztó zenei szolgáltatása négy év után megújult és önálló formában tért vissza, hogy versenyre kelljen a Spotify és az Apple kínálatával.

A szolgáltató kizárólag zenei tartalmakra fókuszáló oldalága, először YouTube Music Key néven mutatkozott be, majd a sikertelenség után a YouTube Red részeként volt elérhető, melyet ma már a reklámoktól megszabadító Premium előfizetésként ismerünk. A zenés szekció azóta önálló útra kelt, és 2018-ban saját felülettel, illetve letölthető mobilos alkalmazással tért vissza. A megújulás részeként kibővített kényelmi és tartalmi lehetőségekkel csábít, melyek nagyban támaszkodnak a Google mesterséges intelligenciájára is. A zenei albumok mellett videoklipek és koncertanyagok is elérhetők.

Most még megférnek egy csárdában


A Google tulajdonát képző streaming szolgáltatás a Spotifyhoz hasonlóan ingyenesen is elérhető, a reklámok elkerüléséhez azonban egy 1490 forintos havi díjat leszünk kénytelenek megfizetni, ami azonos a konkurencia (Apple Music, Spotify, Deezer, stb.) előfizetési díjaival. Ezt egy ingyenes próba hónap is megelőzheti, de a bankkártyánk, vagy Paypal fiókunk adatait így is meg kell adnunk, ahogy ezt manapság megszokhattuk az „ingyenes” beetető időszakok esetén. A YouTube Premium előfizetők továbbra is automatikusan megkapják a Music tagságot, ami nálunk 1790 Ft forint havonta. 

Az Android, illetve iOS appok mellett kizárólag webes formában elérhető, és az újabb verziós Androiddal felvértezett készülékeken valószínűleg már fel is váltotta a Google Play Music-ot, a korábbi opció ugyanis idővel átadja a helyét az újnak. Aki esetleg Google Play Music előfizető volt, a tagsága itt szintén megmarad és új account regisztrálására sem lesz szüksége, az átállás automatikus.

A jó dolgok nincsenek ingyen


Hogy mostantól mit kínál nekünk a Google zenei téren? Először is hosszú idő után egy háttérben is futtatható alkalmazást. Bizony, a YouTube megérkezett a kilencvenes évekbe, az mp3 lejátszók korába, és végre lehetővé teszi, hogy zenehallgatás mellett is használjuk telefonunkat, vagy épp lekapcsoljuk a kijelzőt anélkül, hogy a zene elhallgatna. Ezzel a régóta várt opcióval viszont csak az előfizetés kiváltása után élhetünk, ebben az esetben viszont akár le is tölthetjük kedvenc hallgatni valónkat. Érdekesség, hogy a kalózkodást megnehezítendő, a letöltött média nem szokványos, könnyem megosztható formátumban kerül mentésre.

Az online és offline tartalom is szabadon rendezhető


Ahogy említettük, a Google okos algoritmusai igyekeznek feltérképezni ízlésünket, és az előre megadott kedvencek, illetve a hallgatott tartalmak alapján újabb zenéket, előadókat kínálnak fel nekünk. Minden egyes meghallgatott szám csiszol az ajánlásokon, a leadott kedvelések pedig saját listát kapnak, illetve formálják az automatikusan generált „Your Mix” lejátszólistát is, ami az ajánlott számokat sorakoztatja fel. Az általunk létrehozott listák mellett új megjelenések és tematikus opciók is megtalálhatók, továbbá válogathatunk a meghatározott stílus, szám, vagy előadó alapján ajánlott „rádió állomások” között is. Megtekinthetők közvetítések, vagy kevésbé ismert előadók élő koncertjei, igaz, ezekre a rendszer itt is kisebb figyelmet fordít. Aktuális hírek szerint, a fejlesztők szépen lassan átemelik a Google Play Music esetén bevált funkciókat, melyeket a felhasználók már a kezdetektől fogva hiányolnak a YouTube lejátszójából. Állítólag folyamatosan zajlik az újdonságok bétatesztje, következőnek pedig a saját zenék feltöltését engedélyezhetik. Ha minden jól megy, ezzel bővíthető az egyesek szerint erősen hiányos felhozatal.

Ha eddig nem foglalkoztunk vele, de most megnéznénk magunknak, Androidra a Google Play kínálatából érhetjük el, iOS esetén pedig természetesen az App Store segít majd. Windows és macOS felhasználóként be kell érnünk a https://music.youtube.com/ oldallal, igaz, itt legalább egyből működni fog a háttérben történő lejátszás. 

2020. 02. 12

Váratlan gyorsulás? GDDR6 memóriát kaphat a GTX1650
Úgy néz ki, hogy az Nvidia belépő kategóriás kártyája is vérfrissítésen esik át Az utóbb időben nem volt ritka, hogy viszonylag friss hardverek furcsa, és váratlan revíziót kapjanak. Nemrég az AMD volt, aki csendben Zen2 magokkal modernizálta az első generációs Ryzen 5 1600 processzorát, most pedig az Nvidia léphet előre. A SUPER kártyák bevezetésekor láthattunk hasonlót, hiszen a 1660 SUPER leginkább a GDDR6-os memóriájával különbözött elődjétől, a 1650 SUPER viszont többek között erősebb GPU-t, komolyabb memóriabuszt, és magasabb TDP limitet kapott. Egyelőre úgy tűnik, ezúttal átnevezésről nem lesz szó, egyszerűen csak frissítik a tavaly áprilisban bevezetett alapszériát is. Ahogy az lenni szokott, a hírt a VideoCardz.com osztotta meg a nagyközönséggel, miszerint a legkisebb Turing is szintet léphet, és megválhat az öregedő GDDR5 VRAM csomagtól. Ha ezúttal is hihetünk az EEC (Eurasian Economic Commission) adatbázisában szereplő információknak, a megfizethető VGA-ra vágyók hamarosan némi extra sebességet kaphatnak a pénzükért. A listán szereplő tételek között a következők a legérdekesebbek, melyeken a gyártó gyakorlata szerimt a D előtag jelezheti az alapmodelletől eltérő memóriát: MSI GeForce GTX 1650 D6 GAMING X MSI GeForce GTX 1650 D6 GAMING MSI GeForce GTX 1650 D6 VENTUS XS OC MSI GeForce GTX 1650 D6 VENTUS XS MSI GeForce GTX 1650 D6 AERO ITX OC MSI GeForce GTX 1650 D6 AERO ITX MSI GeForce GTX 1650 D6T LP OC MSI GeForce GTX 1650 D6T LP A teljes képhez
A Metro Exodus végre Steamen, most 40%-os leárazással
Az Epic Store exkluzivitása véget ért, az orosz poszt-nukleáris világ mostantól Steamen keresztül is felfedezhető A megjelenést követően mi is írtunk a 4A Games trilógiájának harmadik darabjáról, mely nem csak nekünk jött be, de a sajtó és a játékosok szerint is igen hangulatosra sikerült. Szótlan főhősünk rádöbben, hogy a fagytól sújtott Moszkván túl élhetőbb a klíma, így az új élet lehetőségétől hajtva, egy gőzmozdony fedélzetén útra kel maréknyi csapatával. A tájak szellősebbek, a környezet változatosabb és lenyűgözőbb mint valaha, az ismeretlen kihívások még fenyegetőbbek, a grafikától pedig lélegzetünk is eláll majd, főleg ha bírjuk hardverrel, pláne, hogy RTX támogatás is elérhető. Aki eddig vaskosabb leárazásra várt, esetleg visszafogta magát, hogy végre Steames könyvtárát gazdagíthassa a kalanddal, az most 40%-os kedvezménnyel 23.99€-ért, vagyis nagyjából 8000 Ft-ért csaphat le a játékra. Ha esetleg teljesen kihagytuk volna a sorozatot, az első két rész felújított változatai most vaskos 75%-os engedménnyel, vagyis egyenként 5€-ért (~1700 Ft) kaphatók. Ha a legteljesebb csomagot szeretnénk, az Exodus összes kiegészítőjét magában foglaló Expansion Pass is kelleni fog, mely 25%-kal lett olcsóbb, ráadásul a Metro Franchise Bundle ( 2033 +Last Light Redux, Exodus + Expansion Pass) most kevesebb mint a teljes ár feléért, 16 800 Ft-ért szerezhető be. A stílus kedvelőinek ez talán a legjobb ajánlat, melyet a Steamen érhetünk el. Vigyázat, ha bizonytala
Corsair A500 - 10 év után újra léghűtés a Corsairtől
A Corsair tíz éve nem állt elő klasszikus toronyhűtővel, az újdonság ráadásul mutat néhány okos megoldást, de vajon megéri ezt választani? Az A50 és A70 processzorhűtők 2010-ben bukkantak föl, ám az igényes hardverekről ismert gyártó azóta inkább kompakt vízhűtéses rendszerekkel bombázta a piacot. Hogy vajon miért tért vissza ennyi idő után erre a területre? A tíz év szünetet ugyan nem magyarázták meg, de jelezték, hogy tisztában vannak annak a rétegnek az igényeivel, mely nem bízik a folyadékos rendszerekben, például tart a potenciális szivárgástól. Tény, hogy az AIO hűtők nem feltétlenül hatékonyabbak, praktikusabbak, és nem is halkabbak a toronyhűtőknél, de ez azt jelenti, hogy az A500 mindkét terep ajánlataival szemben ajánlott választás? Annyi biztos, hogy ahány hűtő, annyiféle rögzítési technika, még akár egy márkán vagy sorozaton belül is találhatunk pár pillanat alatt felpattintható, vagy hosszasabb szöszmötölést igénylő darabokat. Az AIO hűtők ezzel szemben a CPU oldalán kevesebb fejtöréssel járnak, és ami a legfontosabb, biztosan nem ütköznek akadályba a magasabb RAM modulok esetén. A radiátor rögzítésével együtt azonban sokszor idegőrlőbb folyamat lehet felszerelni őket, a pumpa pedig extra hangszennyezést dob a képletbe, ami a csendre vágyókat biztosan valami drágább, de megbízható ventilátoros megoldás felé terel. Az A500 ezeken a területeken rendkívül kifinomult és ügyes megoldásokat alkalmaz, amiket évek óta szeretnénk látni, és aminél rosszabbal már egye
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: [email protected]
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres