fb pixel code
KATEGÓRIA KATEGÓRIA
Ajánló
2020. 04. 03
Hasznos Chrome bővítmény segíti az oldalak gyorsabb betöltését
2020. 04. 03
Elérhető a Facebook Messenger asztali változata
2020. 04. 03
Koronás cukor járvány idején és egy ASUS ZenBook Duo
2020. 04. 02
Intel, az órajelbajnok! Comet Lake H mobilprocesszorok
2020. 04. 01
Így vehetünk részt a Valorant zárt bétájában!
2020. 04. 01
Big Navi? Íme az AMD Radeon RX Gamma XT!
2020. 04. 01
Jótékony gaming? Játékvásárlással is segíthetünk!
2020. 04. 01
Játszós home office konfig 180 ezerért!
2020. 03. 31
A Facebook fejleszti az élő közvetítéseket
2020. 03. 31
Megcsinálták! Ryzen 9 4900HS a legerősebb mobilprocesszor!
2020. 03. 30
Limbo? Inside? Végre életjel a fejlesztőktől
2020. 03. 30
Hétvégi felújítás? Modern Warfare 2 Remastered
2020. 03. 30
Az USA a TSMC-t is eltiltaná a Huaweitől
2020. 03. 27
Járványsegély? Közel egymillió dollárt adakozott a CD Projekt RED
2020. 03. 27
Isteni teljesítmény extrém áron? MSI MEG X570 GODLIKE
2020. 02. 12

YouTube music? Ezt kínálja a Google, ha zenére vágyunk

A legnépszerűbb videómegosztó zenei szolgáltatása négy év után megújult és önálló formában tért vissza, hogy versenyre kelljen a Spotify és az Apple kínálatával.

A szolgáltató kizárólag zenei tartalmakra fókuszáló oldalága, először YouTube Music Key néven mutatkozott be, majd a sikertelenség után a YouTube Red részeként volt elérhető, melyet ma már a reklámoktól megszabadító Premium előfizetésként ismerünk. A zenés szekció azóta önálló útra kelt, és 2018-ban saját felülettel, illetve letölthető mobilos alkalmazással tért vissza. A megújulás részeként kibővített kényelmi és tartalmi lehetőségekkel csábít, melyek nagyban támaszkodnak a Google mesterséges intelligenciájára is. A zenei albumok mellett videoklipek és koncertanyagok is elérhetők.

Most még megférnek egy csárdában


A Google tulajdonát képző streaming szolgáltatás a Spotifyhoz hasonlóan ingyenesen is elérhető, a reklámok elkerüléséhez azonban egy 1490 forintos havi díjat leszünk kénytelenek megfizetni, ami azonos a konkurencia (Apple Music, Spotify, Deezer, stb.) előfizetési díjaival. Ezt egy ingyenes próba hónap is megelőzheti, de a bankkártyánk, vagy Paypal fiókunk adatait így is meg kell adnunk, ahogy ezt manapság megszokhattuk az „ingyenes” beetető időszakok esetén. A YouTube Premium előfizetők továbbra is automatikusan megkapják a Music tagságot, ami nálunk 1790 Ft forint havonta. 

Az Android, illetve iOS appok mellett kizárólag webes formában elérhető, és az újabb verziós Androiddal felvértezett készülékeken valószínűleg már fel is váltotta a Google Play Music-ot, a korábbi opció ugyanis idővel átadja a helyét az újnak. Aki esetleg Google Play Music előfizető volt, a tagsága itt szintén megmarad és új account regisztrálására sem lesz szüksége, az átállás automatikus.

A jó dolgok nincsenek ingyen


Hogy mostantól mit kínál nekünk a Google zenei téren? Először is hosszú idő után egy háttérben is futtatható alkalmazást. Bizony, a YouTube megérkezett a kilencvenes évekbe, az mp3 lejátszók korába, és végre lehetővé teszi, hogy zenehallgatás mellett is használjuk telefonunkat, vagy épp lekapcsoljuk a kijelzőt anélkül, hogy a zene elhallgatna. Ezzel a régóta várt opcióval viszont csak az előfizetés kiváltása után élhetünk, ebben az esetben viszont akár le is tölthetjük kedvenc hallgatni valónkat. Érdekesség, hogy a kalózkodást megnehezítendő, a letöltött média nem szokványos, könnyem megosztható formátumban kerül mentésre.

Az online és offline tartalom is szabadon rendezhető


Ahogy említettük, a Google okos algoritmusai igyekeznek feltérképezni ízlésünket, és az előre megadott kedvencek, illetve a hallgatott tartalmak alapján újabb zenéket, előadókat kínálnak fel nekünk. Minden egyes meghallgatott szám csiszol az ajánlásokon, a leadott kedvelések pedig saját listát kapnak, illetve formálják az automatikusan generált „Your Mix” lejátszólistát is, ami az ajánlott számokat sorakoztatja fel. Az általunk létrehozott listák mellett új megjelenések és tematikus opciók is megtalálhatók, továbbá válogathatunk a meghatározott stílus, szám, vagy előadó alapján ajánlott „rádió állomások” között is. Megtekinthetők közvetítések, vagy kevésbé ismert előadók élő koncertjei, igaz, ezekre a rendszer itt is kisebb figyelmet fordít. Aktuális hírek szerint, a fejlesztők szépen lassan átemelik a Google Play Music esetén bevált funkciókat, melyeket a felhasználók már a kezdetektől fogva hiányolnak a YouTube lejátszójából. Állítólag folyamatosan zajlik az újdonságok bétatesztje, következőnek pedig a saját zenék feltöltését engedélyezhetik. Ha minden jól megy, ezzel bővíthető az egyesek szerint erősen hiányos felhozatal.

Ha eddig nem foglalkoztunk vele, de most megnéznénk magunknak, Androidra a Google Play kínálatából érhetjük el, iOS esetén pedig természetesen az App Store segít majd. Windows és macOS felhasználóként be kell érnünk a https://music.youtube.com/ oldallal, igaz, itt legalább egyből működni fog a háttérben történő lejátszás. 

2020. 02. 12

Hasznos Chrome bővítmény segíti az oldalak gyorsabb betöltését
Bár a Google csütörtökön bejelentette, hogy a Chrome frissítései ismét érkezni fognak, ezt a felhasználói élményt javító kiegészítést is érdemes lehet kipróbálni A Chrome frissítései hamarosan ismét hadrendbe állnak, és a 83-as verzió is hamarabb várható az eredetileg júniusra tervezett megjelenésnél. Mivel a járványhelyzet miatt nagy mértékben megnövekedett a hackerek tevékenysége, a fejlesztők továbbra is a biztonsági intézkedésekre koncentrálnak, március végén pedig az Android felhasználók is megkapták az app 80-as verzióját. A böngésző sebessége jó ideje problémát okoz a felhasználóknak, hivatalos megoldás pedig egyelőre nincs terítéken, így még szerencse, hogy a Chrome Webáruházban találni alternatív megoldásokat. A FasterChrome egy viszonylag egyszerű trükköt alkalmaz a böngészési élmény javítására, mivel szimplán előtölti nekünk a megnyitásra váró oldalt. Ha a plugin aktív, elég a kurzort az adott link fölött pihentetni, így kattintás után már a kész oldal fogad minket, nem kell megvárnunk, míg a szöveg megjelenése után a képi tartalmak és a beágyazott videók is a helyükre kerülnek. A háttérművelet mindössze 65 milliszekundum alatt megkezdődik, így mire eljutunk egy rövidebb mondat végére, az új lap valószínűleg már készen is áll az olvasásra. Ha tesztelnénk kattintási sebességünket, az instant.page oldalt érdemes megnézni, melyen weblapkészítők érhetik el az oldalak betöltését gyorsító scriptet. Ha itt lejjebb görgetünk, a „Test your clicking speed”
Elérhető a Facebook Messenger asztali változata
A kezdeti tesztidőszak véget ért, így mindenki számára elérhetővé vált a Facebook Messenger különálló asztali változata. Korábban már írtunk róla, hogy a Facebook kiemelt figyelemmel kezeli a közösségi oldal üzeneküldő funkcióját, mely az aktuális helyzetben több felhasználót lát el, mint valaha. Bár az utóbbi időben a konferenciahívásokra specializálódott Zoom rengeteg embert csábított el, a Messenger asztali változata is sokaknak nyújthat kényelmes megoldást a kommunikációra. Mostantól nem feltétlenül szükséges a böngészőben megnyitott lapok között navigálni, és minden eddig megszokott funkció elérhető, így testre szabhatók az értesítések, és világos témáról a szemet kímélő sötét módra kapcsolhatunk. Az új kiadás megörökölte a mobilos app, illetve a böngészős felület funkcióit, és automatikusan szinkronizálja a történéseket, így a megszokott módon folytathatjuk, mikor másik eszközre váltunk. A letisztult dizájn mellett a sebességre sem lesz sok panaszunk, a nagyjából 300 megabájt tárhelyért cserébe jóval könnyebben kezelhetjük beszélgetéseinket. Természetesen csoportos beszélgetést és videóhívást is indíthatunk, a gyorsbillentyű funkció pedig két gombos parancsok lenyomásával segít minket gyakori műveletek elérésében, így nem kell majd mindenért a beállítások között keresgélnünk. Ha játék vagy munka közben nem szeretnénk az értesítések csilingelését hallgatni, egy kattintással azt is lekapcsolhatjuk, és természetesen az ablak méretét is tetszőlegesre szabhatjuk.
Intel, az órajelbajnok! Comet Lake H mobilprocesszorok
Még éppen csak berobbant a Ryzen 9 4900HS, melyben először köszönthettünk AMD terméket a mobilprocesszorok csúcsán, az Intel viszont kivárásra játszik, hogy a megfelelő pillanatban reagálhasson. Az április elején felbukkanó komolytalan hírek között gyanúsan figyeljük az újdonságokat, ezek az információk viszont megbízhatóank tűnnek. Ugyan az asztali teljesítményt ígérő 10. generációs laptopok már megjelentek az Intel honlapján is, a H szériáról egyelőre hallgatnak. A 10. generációs Comet Lake-H széria nem a legmodernebb fejlesztéseken alapszik, de ha hihetünk az adatoknak, láthatjuk, hogy az Intel továbbra is a magas órajelekben erős, így ismét magának követelheti a teljesítményvezér szerepét. A 10. generációs Comet Lake-H CPU sorozat március utolsó napjaiban bukkant fel, de a hat processzor részleteit először a hd-tecnologia.com közölte, így még nem tekinthető hivatalos bemutatónak. A korábbi szivárgások azért valószínűleg végre a helyükre kerülnek, és ahogy az sejthető volt, az Intel "újdonságai" nem hoznak semmi igazán váratlant. Az egyetlen komoly ütőkártyájuk viszont továbbra is játékban tartja őket, mely nem más, mint a magas órajel. A gyártó a végletekig igyekszik feszegetni gyártástechnológiáját 14nm++ lapkáival, és a paletta hat eleméből szinte mindegyik eléri, illetve meghaladja az 5Ghz-es magaslatokat, egyedül a két i5-ös fogja vissza magát. Bár a PCI-Express 3.0 és DDR4 támogatás változatlan, a H szériás chipek azért hoznak újdonságokat is, a HM470 lapkészle
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres