fb pixel code
KATEGÓRIA KATEGÓRIA
Ajánló
2020. 02. 21
Arctic Freezer 7 X? Műszakváltás 15 év után
2020. 02. 20
Va bene
2020. 02. 20
Cyberpunk 2077 és GeForce Now? Megjelenéskor akár telefonról is játszhatunk
2020. 02. 19
Az Asus javítja a melegedő ROG STRIX Navikat
2020. 02. 19
Ipari forradalom? Ingyenes az Assassin's Creed Syndicate
2020. 02. 19
A NAGY PROCESSZOR TESZT! 21 Intel és AMD proci erejét mértük össze.
2020. 02. 18
Már a falak is okosak? Az MIT felturbózza a Wi-Fi-t
2020. 02. 18
Korai hozzáférés? Comet Lake-S processzorokat árult egy webáruház
2020. 02. 17
Váratlan gyorsulás? GDDR6 memóriát kaphat a GTX1650
2020. 02. 17
A Metro Exodus végre Steamen, most 40%-os leárazással
2020. 02. 17
Corsair A500 - 10 év után újra léghűtés a Corsairtől
2020. 02. 16
Mit tud egy 270 ezres konfig Ryzen 3600 GTX1660Ti összeállításban?
2020. 02. 14
Ezek magyarok? - Ingyenes a Kingdom Come: Deliverance
2020. 02. 13
Víruspánik? Először marad el a Mobile World Congress
2020. 02. 13
Az új Windows 10 frissítés megöli a hangot és az internetet
2019. 02. 21

Overkill's The Walking Dead, Steam változások és Google bejelentések

Nagyot hasalt az Overkill's The Walking Dead, elmarad a konzolos megjelenés

Politikailag korrekt, de ennél többet nem tud


A Starbreeze kiadói felügyelete alatt megjelent Overkill's The Walking Dead, a Payday játékokért is felőlelős Overkill Software alkotása, és szintén az FPS-ek sorát bővíti. A korai trailerek alapján sokan egy erősen történetközpontú kalandra számítottak, ám végül kiderült, hogy valójában egy kooperatív multiplayer lövöldéről van szó. A játék tavaly novembeben érkezett PC-re, de sajnos kiábrándító volt. A Left 4 Dead-re emlékeztető, csapat alapú zombis lövölde, unalmas bázisvédős mechanikájával sok éves technikai színvonalat képviselt és tartalom tekintetében sem igyekezett elkápráztatni a vásárlókat. Ezt csak fokozta a tény, hogy vizuális téren sem érdemelt sok dícséretet, a környezet fantáziátlan és unalmas, és az Unreal 4 motort is használták már ügyesebben. A kiadó nem az első a sorban, aki a Walking Dead univerzumával próbál egy közepes terméket értékesíteni, hiszen ezt teszi maga a TV sorozat is, ami évek óta rétestészta módjára nyúzza a történetet, és a világvége hangulatért rajongó nézők idegeit.

Láttunk már szebbet


Igen rosszul szerepelt a kasszáknál is, és erre sajnos minden oka megvolt. A kritikák egyöntetűen lesújtó értékeléseket közöltek, miszerint a zombikra épülő játékmenet kiforratlan, a mozgás indokolatlanul vontatott és lomha, az élmény pedig összességében frusztrálóbb mint amilyen szórakoztató. Ami javíthatna az összképen, az a művészi dizájn és a jól eltalált hangulat, ám a képregény által megteremtett atmoszférának itt jóformán nyoma sincs. A közepes fogadtatás ellenére, voltak még, akik bizalmat szavaztak a produkciónak, köztük azok a konzoltulajdonosok, akik előrendelték a játékot. Úgy néz ki, hogy az 505 Games kezébe adott konzolos verzió már sosem nyeri el végleges alakját, az eredetileg januárra ígért megjelenést először elhalasztották, most pedig úgy néz ki, hogy vissza is vonták. Ez a PS4 felhasználók visszajelzéseiből derült ki, akik a visszatérített előrendelői összeg mellett egy levelet is kaptak a Sony-tól.

Akkora a zűrzavar, hogy a Sony előbb szól, mint a játék kiadója

A leírás szerint a kiadó törölte a játékot, az előrendelőkhöz pedig egy héten belül visszajuttatják a kifizetett összegeket. Hivatalos megerősítés ugyan még nem érkezett a kiadótól, de ez a kommunikációs baki is jelzi az ott uralkodó zűrzavart. Az üzleti jelentések szerint a játék tavalyi összbevétele nem érte el a 4 millió dollárt sem, így a múlt évben 135 millió dolláros veszteséget elkönyvelő cég, valószínűleg nem fogja életben tartani a projektet, helyette megpróbálja rendbe szedni és életben tartani a társaságot.


A VALVE nyugdíjazza a STEAM videós szekcióját

Böngészőből még elérhető

Bár sokan talán nem is tudtak róla, a steam rendelkezett egy videós felülettel is, melyen fizetős és ingyenes tartalmak egyaránt elérhetők voltak. Itt a hagyományos filmes alkotásokon vagy mozisikereken túl, többek között különféle, játékokhoz kapcsolódó anyagok és teljes dokumentumfilmek, fejlesztői beszámolók, játékok készítését köbejáró fejlesztői videók vagy akár rajongói filmek is elérhetők voltak. A VALVE tehát szerette volna bővíteni a platform szolgáltatásait, hogy az túlmutasson a videojátékokon illetve szoftvereken, ám a felmérések szerint olyan kevés érdeklődő bukkant fel, hogy ebben a formájában megszüntetik a szolgáltatást.

Búcsú egy ötlettől


A közzétett üzenet szerint szerettek volna valami újat, érdekeset létrehozni, de jól láthatóan senkit sem érdekelt, így megmaradnak a játékokhoz kapcsolódó anyagoknál. A játékos tartalmak tehát továbbra is megmaradnak, és a vonatkozó termékek felületein kapnak majd helyet, az összes többi film viszont eltávolításra kerül. A Movies szekció a főmenüből már nem elérhető, de valójában még nem szűnt meg, így aki kinézett valamit, még megkeresheti. Ha valaki használta a szolgáltatást, az megnyugodhat, a korábban beszerzett filmjeink nem tűnnek el, és továbbra is megtekinthetjük őket.

A Google komolyabban is beszáll a játékiparba

Régóta pletykáltak már a Google azon terveiről, hogy az Androidos részlegüknék komolyabb szerepet vállalnának a játékiparban, ráadásul nemrég egy igazi veterán csatlakozott a céghez Phil Harrison személyében, aki korábban a Microsoft-nál és a Sony-nál is éveken kerszetül töltött be komoly pozíciót. Úgy néz ki, már nem kell sokat várni a nagy tervek megismerésére, ígéretük szerint március 19-én világraszóló bejelentésekre számíthatunk. Az eseménynek az évente megrendezett Game Developer's Conference biztosít felületet, mely a világ összes tájáról fogadja a játékfejlesztőket, ezúttal San Franciscóban. 

Játék földön, vízen, levegőben, TV-n, telefonon, kenyérpirítón


Az egyik várható érdekesség mindenképpen a bejelentett Project Stream névre keresztelt szolgáltatás. A felhő alapú, szerverekről valós időben közvetített játék ötletével sokan kacérkodtak már, és vannak már próbálkozások, mint a GeForce Now, ami állítólag azok számára jött létre, akik nem engedhetnek meg maguknak egy erősebb számítógépet, ám ha komolyabb időt töltenének a szolgáltatás használatával, igen hamar eltapsolhatnák egy jobb masina árát, így a létjogosultsága ilyen árak mellett megkérdőjelezhető, jövője pedig erősen kétséges. A PS Now szolgáltatás hasonló, ám jóval olcsóbb megoldás, és egészen a PS2 korszakig kínál játékokat, nem csak PS4-en, de PC-n is. Ám az árak és a szolgáltatások minőségét figyelembe véve, a hagyományos otthoni konzolok vagy PC-k kiszorításától azért még igen messze járunk. Ennek a technológiának fejlett, kiforrottabb változatát ígéri a Project Stream. Ha mű
ködésbe lendül, állítólag minimális grafikai kompromisszumok mellett, gyors válaszidővel játszhatnánk úgy, hogy ehhez nincs szükség teljesértékű hardverre. Ehhez kapcsolódna a Yeti fantázianéven emlegetett kütyü, mely a kényes stabilitásért, illetve a Google szervereivel való kommunikációért felelne.

A YouTubeon előzetes reklám nélkül közzétett felvételen, egy amerikai szerveren végzett teszt látható, ahol 1080p felbontáson, 60 fps-el streamelik az Assassin's Creed Odyssey-t. Ez szép és jó, de hogy a mindenkit érintő input lagot hogy tudják majd észrevehetetlenre redukálni, az egyelőre talány. Remélhetőleg a marketinges önfényezésen kívül, az ehhez hasonló kérdésekre is érdemi válaszokkal szolgálnak majd az érdeklődőknek. A szolgáltatás és a hardver sokak számára vonzó lehet, hiszen a játékos illetve stream csatornák számára gyors és kényelmes megoldást kínálhat. Egy erre előre felkészített hardverrel, mindössze pár gombnyomással megosztani a kívánt tartalmakat, melyek stabilan, és akadás mentesen futnak? Már csak az árakat akarjuk tudni. A szolgáltatás egy előfizetéses modell keretében lesz elérhető, de annak tartalmára, vagy a hardver pontos képességeire vonatkozó információkat a legnagyobb titokban őrzik. Elterjedése természetesen a Google-höz tartozó YouTube helyzetét billentené kedvező irányba, hiszen a különféle tartalomgyártók közül sokan vándoroltak át a Twitch-re, az egyre kedvezőtlenebb feltételek és az utóbbi években bevezetett szabályozások miatt. A tervek tehát érdekesek, ám felmerül a kérdés, hogy a Google féle adatgyűjtési gépezethez tényleg hozzá szeretnénk-e járulni, még egy eszköz megvásárlásával. Ami szintén sokakat érinthet, hogy a gyengébb internetkapcsolattal rendelkező területeken, teljesen esélytelen lenne egy hasonló szolgáltatás kényelmes használata és ezáltal kicsi az esélye az értékéseítésnek is. Hogy a tájékoztatón előrukkolnak-e valami váratlannal is, azt nemsokára megtudjuk és be is számolunk róla.

2019. 02. 21

Arctic Freezer 7 X? Műszakváltás 15 év után
Az Arctic megfizehető hűtője, kategóriájának egyik legjobban sikerült darabja volt, de a sok becsületesen ledolgozott év után végre kiérdemelte a nyugdíjazást. A Freezer 7 Pro hamarosan hátralép, hogy átadja helyét az új generációnak, ugyanis elkészült a Freezer 7 X. Ha egy termék képes tizenöt éven át megőrizni népszerűségét, az több mint elegendő bizonyíték arra, hogy valamit nagyon jól csinál. Az Arctic 7 máig az egyik legkedveltebb processzorhűtő, mely megjelenése óta mindössze a kompatibilis foglalatok számával bővült, és egy optimalizált Pro revíziót kapott, ugyanis se a gyártó, se a közönség nem érezte úgy, hogy megérett volna a leváltásra. Persze semmi sem tart örökké, a svájci vállalat pedig enged az új idők szavának, így végül újratervezte a nagy múltú modellt. A hatékonyságot szem előtt tartva, a hűtőbordák és a hőcsövek dizájnja is átalakult. Utóbbi esetében három helyett már csak kettő végzi a hőszállítást, viszont közvetlenül érintkeznek a processzorral, majd ahelyett, hogy szorosan egymás mellett haladnának, két felé ágaznak a jobb hőeloszlás érdekében. A 0.4mm-es alumínium bordázat 44 rétegből áll, melyet a 92mm-es ventilátor hűt, belül hidrodinamiks csapágyakkal, kívül stílusos, lamellákra fekvő kerettel. A légterelő nem csak külsőleg változott, hiszen a korábbi 2500 helyett, ezúttal maximum 2000 RPM fordulatszámot produkál, mely halkabb, összességében mégis hatékonyabb elődjénél. Az 7 Pro esetén a fülünk számára már korrekt 0.8 Sone értéket kaptunk, eh
Cyberpunk 2077 és GeForce Now? Megjelenéskor akár telefonról is játszhatunk
A GeForce Now már a megjelenés napján támogatni fogja a játékot, és elvileg a Ray Tracing opció is gond nélkül működni fog. A Cyberpunk 2077 szeptemberre halasztott startja nem csak a jobb optimalizációra adott lehetőséget, ugyanis az Nvidia-féle Ray Tracing funkció mellett GeForce Now támogatás is érkezik, az újdonságról korábbi cikkünkben már mi is hírt adtunk. Az Nvidia hivatalos közleményben osztotta meg a részleteket, miszerint a Steames változat az új szolgáltatáson keresztül is játszható lesz, már a megjelenés napján. Az ígéret szerint a Founder tagsággal bíró felhasználók RTX támogatással együtt fedezhetik fel Night City-t, és tökéletes optimalizáció mellett, akár egy Macbookon is élvezhetik azt. Ha esetleg a kiadó CD Projekt saját felületén, a GOG.com-on keresztül szereznénk be a játékot, a DRM mentes telepítőcsomag megvásárlása esetén a teljes bevétel a Lengyel stúdiót illeti, így viszont a felhő alapú játékról le kell mondanunk. Korábban a hasonló opciót kínáló Google Stadia is szóba került, ám erről csak annyit tudunk, hogy a 2077 idővel azon a platformon is elérhető lesz, viszont ott nem használhatjuk saját Steam fiókunkat. A játékokat minden esetben a Stadia rendszerén belül kell megvásárolnunk és csak ott érhejtük el őket, ebből a szempontból az Nvidia megoldása jóval rugalmasabb.  Akit elkapott a Cyberpunk láz, de nincs játékra alkalmas eszköze, tegyen egy próbát a GeForce Now időlimites ingyenes opciójával. Ha elégedettek vagyunk, talán érdem
Az Asus javítja a melegedő ROG STRIX Navikat
Amikor azt hittük, hogy az egyedi megoldások megjelenésével többé nem lesz gond az RX5700 széria hűtésével, az Asus ROG Strix megoldásai új bekezdést indítottak. A rossz tapasztalatok egyre csak gyűltek, az Asus azonban kiderítette a problémát és megoldást is ajánl. A ROG Strix a felső kategóriás termékekről és tuningra kihegyezett komponensekről szól, ám a gyártó ezúttal rendesen elnézett valamit. A vásárlók alig várták, hogy egy izmos hűtéssel felszerelt strapabíró kártyát kapjanak, ám a megjelenést hamarosan panaszos vásárlói bejelentések követték, a kártyák ugyanis indokolatlanul komoly melegedést produkáltak. Bár a gyártó az AMD-re mutogat, az a helyzet, hogy a problémáért mindkét fél felelős.  Jobb később mint soha, mondhatnák, ugyanis utólagos tesztek kiderítették, hogy az AMD téves információkkal látta el partnerét a hűtés rögzítéséhez szükséges nyomás mértékéről. Az elvégzett mérések során 50 és 70 PSI között értek el optimális teljesítményt, ezzel szemben az AMD eredetileg 30 és 40 PSI körül határozta meg, a megfelelő hőtovábbításhoz szükséges értéket. Bár az AMD valóban tévedett, a felelősség áthárítása nem túl elegáns, hiszen tökéletesen látszik, hogy az Asus egyáltalán nem tesztelte megfelelő alapossággal a szériát, mielőtt útjára bocsátotta a vásárlók felé. A helyzet megoldása a hűtést rögzítő csavarokban rejlik, a ROG kártyákon alkalmazott darabok egyszerűen nem elég szorosak a szükséges nyomás eléréséhez. A helyzet orvoslására sokan alátétekkel,
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: [email protected]
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres