| PCX átvevő pont | okt. 31 | |
| Foxpost | nov. 03 | |
| MPL Automata | nov. 03 | |
| Posta Pont | nov. 03 | |
| DPD Futár | nov. 03 | |
| MPL Futár | nov. 03 | |
| DPD Expressz | okt. 31 | |
| Nagy csomag | nov. 05 |
Kiszerelés: 60 darab lágyzselatin kapszula - Napi 1 kapszula fogyasztása javasolt, étkezés közben.
A specifikációban megjelölt hatóanyag-tartalom a napi adagra (1 kapszula) vonatkozik.
A legtisztább, legfrissebb, kiválóan hasznosuló kapszulás halolaj, extra magas hatóanyag-tartalommal. Természetes halolaj-koncentrátumot tartalmazó étrend-kiegészítő.
Termékünkben a Golden Omega® halolaj-koncentrátum természetes változatát alkalmazzuk, mert nulla ökológiai lábnyommal állítják elő vadon élő apróhalakból, a halászatnál figyelnek a biodiverzitás megőrzésére, és a modern előállítási technológia során nem keletkezik semmi felesleges hulladék vagy szennyezőanyag. Az eleve tiszta halakból nyert olajat még molekulárisan is tisztítják egy új, szabadalmaztatott eljárással, aminek köszönhetően 2-3x-os az omega-3 tartalom és semmilyen szennyeződés még csak nem is detektálható. A termék természetes formájukban tartalmazza az omega-3 zsírsavakat, nem a széles körben használt, jelölni nem kötelező, olcsó etil-észter formában.
A halolaj fogyasztásának egészségügyi előnyei:
Szinte lehetetlen felsorolni a halolaj-fogyasztás, vagyis a megfelelő omega-3 arány és a magas EPA, DPA és DHA zsírsav-fogyasztás előnyeit. A kutatások által eddig alátámasztott pozitívumai röviden:
Egyéb jótékony hatásai:
Általános gyulladáscsökkentő.
Jó hatással van a szem hajszálereire.
Segít megtartani a haj és a bőr egészségét.
Magas EPA és DHA vérszint mellett lassabban rövidül a DNS-lánc végeit védő telomer, ami jelenleg a várható élethossz legpontosabb mutatója.
Az omega-3-ról
Az omega-3 és omega-6 zsírsavak megfelelő aránya elengedhetetlen a szervezetünk megfelelő működéséhez. Míg két omega-3 zsírsavból (EPA és DHA) különböző gyulladáscsökkentő anyagok termelődnek, addig a túlzott omega-6 fogyasztás hosszútávon csak fokozza a gyulladást a szervezetünkben. Ez azért veszélyes, mert a leggyakoribb (ún. civilizációs) betegségek többsége a magas általános gyulladásszint miatt alakulnak ki, ahogyan az öregedést is jelentős mértékben ez az érték fokozza.
Az egészséges omega-3/6 arány helyreállítása
Az ember genetikailag 1:1 arányhoz közeli omega-3/6 zsírsavarányra van “tervezve”. Őseinknél ez meg is valósult, ahogyan a ma élő nagyon egészséges népcsoportok esetében is. Sajnos azonban a sósvízi halak és tengeri herkentyűk háttérbe szorítása és a magas omega-6 tartalmú növényi olajok és takarmányozott állatok zsírjának túlfogyasztása azt eredményezi, hogy a nyugati társadalmakban ez az ideális arány jelentősen eltolódott az omega-6 felé (1:8 - 1:32), ez az eltolódás pedig számos civilizációs betegség oka lehet.
Az arány helyreállításához a legjobb megoldás, ha jelentősen csökkentjük az omega-6-ban dús élelmiszerek fogyasztását, rendszeresen szedünk EPA és DHA tartalmú, tiszta étrend-kiegészítőket, vagy hetente többször fogyasztunk sósvízi halakat és herkentyűket.
Miért nem jó a növényi omega-3 olajok többsége
Az algaolaj kivételével az omega-3 tartalmú növényi olajok nem megfelelőek, mert azokban nem EPA és DHA, hanem alfa-linolénsav (ALA) van omega-3 zsírsavként. Ez azonban a számunkra hasznos EPA és DHA zsírsavakká csak nagyon kismértékben képes átalakulni. Fontos emellett, hogy a növényi omega-3 (ALA) csökkenti egy dihomo-gamma-linolénsav nevű, szintén gyulladáscsökkentő hatású, hasznos zsírsav alakulását a szervezetünkben, amit az omega-6 zsírsav túlzott fogyasztása eleve mérsékel.
A GAL Omega-3 ECO előnyei:
Bár a leggazdaságosabb módja a megfelelő mennyiségű napi EPA és DHA bevitelnek egy jó minőségű folyékony halolaj, sokan mégis előnyben részesítik a kapszulás megoldást. A GAL Omega-3 ECO kapszulában a világ legjobb minőségű és legtisztább halolaja található, amit az alábbi fontos szempontok miatt választottunk:
ECO:
Nulla ökológiai lábnyommal állítják elő vadon élő apró halakból. Miközben a halászatnál figyelnek a biodiverzitás megőrzésére, a modern előállítási technológiának köszönhetően nem keletkezik semmilyen felesleges hulladék vagy szennyezőanyag - IFFO RS és Friends of the Sea tanúsítvánnyal is rendelkezik.
Tisztaság:
100%-ban egy vadon élő, rövid életciklusú, apró ajóka-fajtából állítják elő, amelynek fő tápláléka a krill és különböző planktonok. Ennek és a szennyeződésmentes halászati területnek köszönhetően már a belőlük nyert nyers olaj is eleve tiszta, de egy új, kíméletes és szabadalmaztatott eljárással még ezt is tovább tisztítják, aminek eredményeként semmilyen szennyezőanyag még csak nem is detektálható, még a legprecízebb módszerekkel sem. Tisztább halolaj egyszerűen nem létezik.
Frissesség:
A halak feldolgozása a kifogást követően azonnal megkezdődik, nincs tárolás, így a TOTOX értéke, ami az omega-3 zsírsavak oxidációját jelzi rendkívül alacsony, 5 alatti. Egységnyi hatóanyagra számolva ez a világ legfrissebb halolaja.
Extra magas hatóanyag-tartalom:
A GAL Omega-3 Eco lágyzselatin-kapszulánként 700 mg 3-zsírsavat tartalmaz, amiből 350 mg EPA, 250 mg DHA, 100 mg pedig DPA és SDA. (Más halolaj-kapszulák jellemzően 100-350 mg közötti 3-at tartalmaznak.)
Természetesség:
Természetes triglicerid (TG)-formájú, nem pedig a koncentrált halolajakra jellemző olcsó, mesterséges etil-észter (EE)-formájú. A természetesség romantikus gondolatán túl ez azért is annyira fontos, mert az etil-észterek máshogy emésztődnek és hasznosulnak, mint a természetben előforduló TG. Mióta a vizsgálatokban már csak mesterséges formákat használnak, egyre több elemzés jelenik meg, amelyek szerint a halolaj kevésbé hatásos, mint korábban hitték. Talán csak egybeesés, de még egy ok, amiért mi kizárólag a természetes TG formát használjuk.
Mivel jelölni nem szokták, egyetlen módon tudunk meggyőződni arról, hogy az általunk választott termék TG vagy EE: az EE másodperceken belül elkezdi oldani, marni a hungarocellt, míg a TG nem.
30%-kal jobb hasznosulás
A molekulárisan tisztított és koncentrált, de természetes (TG-) végső formára hozott halolajakból az 3-zsírsavak hasznosulása 30%-kal jobb, mint a sima természetes halolajakból (az EE-formáról nem is beszélve).
A halolaj-termékeket minősítő híres és szigorú kanadai szerv, az IFOS a maximális 5 csillagra értékelte, de messze meghaladta ezen szint követelményeit is.
Stabilitás megőrzése:
Hogy a frissességét (TOTOX) sokáig megőrizze, saját fejlesztésű antioxidáns keverékünkkel is stabilizáltuk, amely RSPO minősítésű (“orángután-barát”), fenntartható gazdaságból származó vörös pálma-gyümölcshúsból nyert tokotrienolokat is tartalmazó, természetes E-vitamin-komplexből (8 féle tokoferol+tokotrienol) és görög zsályából vegyszermentesen (ún. szuperkritikus extrakcióval) nyert antioxidánsokból áll.
FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT
Adagolás: Termékünkből már napi 1 db kapszula szedése is elegendő, hogy az omega-3 az agyra, szemre és szív-érrendszerre gyakorolt minden hatását kifejtse, ahhoz ugyanis min. 500 mg EPA+DHA szükséges. Egy átlagos halolaj-kapszulából akár 2-6 db is szükséges lenne ennek az eléréséhez, hiába van esetleg azokra is napi 1 db-os ajánlás írva. A triglicerid-szintet csökkentő hatáshoz azonban min. 2000 mg EPA+DHA szükséges az EFSA szerint, így ilyen célra 3-4 kapszulára is szükség lehet (de nem 8-20 darabra, mint a legtöbb halolaj-kapszula esetében).
Összetevők: Golden Omega halolaj-koncentrátum ( természetes ún. TG változat); kapszulahéj: zselatin, glicerin, tisztított víz; természetes antioxidáns: vegyes tokoferolok és tokotrienolok, zsálya-kivonat; édesítőszer: szteviol glikozidok (sztívialevél-kivonat); kristályvanillin.
Aktív hatóanyagok a napi adagban (1 kapszula):
Omega-3 zsírsavak (természetes formájú Golden Omega® halolaj-koncentrátumból): 700 mg
ebből EPA: 350 mg
ebből DHA: 250 mg
ebből DPA és egyéb omega-3 zsírsavak: 100 mg
GAL természetes antioxidáns-keverék (Salvia triloba levelének szuperkritikus kivonata és természetes tokoferolok/tokotrienolok): 6 mg