fb pixel code
KATEGÓRIÁK KATEGÓRIÁK
2021. 07. 21

Több RTX 3090 is leégett az Amazon új játékától

Abszurdra sikerült az Amazon új játékának bétatesztje, melynek több RTX 3090 is áldozatul esettA csúcskártyák tulajdonosai számára veszélyes lehet az új világba látogatni.

Az Amazon, mint egy óriás polip, egyik csápját már a játékiparra is rátette, ám a viszonylag fiatalnak mondható részleg egyelőre még nem könyvelt el felejthetetlen sikereket. A főleg mobiljátékokban utazó cég végül két éve kiadta első, teljesértékű konzoljátékát, a népszerű brit autós műsor alapján készített The Grand Tour Game pedig egész tűrhető kezdésnek bizonyult. Eközben a színfalak mögött már évek óta készült egy ennél jóval nagyobb falat is, egy online szerepjáték, mely egy szűk közönség számára már kipróbálható, azonban akadnak résztvevők, akik nem köszönték meg a megtiszteltetést.


A New World egy MMORPG, vagyis egy nyílt világú online szerepjáték, melyet az Amazon games 2016-ban leplezett le, ezzel bejelentve a stúdió első PC-s játékát. Az eredetileg tervezett 2020-as megjelenés helyett egy korai alfa tesztet hoztak össze, ám a fejlesztés a napokban elérte az utolsó előtti, avagy a béta fázist, így néhány szerencsés próbálkozó meghívást kapott a közös tesztelésre, még az augusztusi megjelenés előtt. A béta tehát kedden indult, de máris különös hírek érkeznek a játékosok felől, melyek egy-két vicces eset mellett rávilágítanak egy egészen ijesztő, és kifejezetten abszurd helyzetre is. A játék egy valós történelmi korszakot, a felfedezési és kolonizációs lázban égő 1600-as éveket oltja sajátos fantasy környezetbe, számos választható frakcióval, gépi ellenfelekkel, játékosok közti együttműködéssel és harcokkal egyaránt. Egy Twitchen közvetítő játékos viszont nem vállalt hatalmas küldetést, mindössze egy tehenet próbált megfejni, de az elnyert tejnek nem örülhetett sokáig, ugyanis a játék ezt a cselekedetét a profiljának letiltásával jutalmazta. Ha az eset nem lett volna már így is elég meglepő, a fejlesztőknek még a végleges kitiltásról öles betűkkel tájékoztató feliratot is sikerült elgépelniük, a felugró ablakban ugyanis Permanent helyett Permenant Ban felirat volt olvasható.


Egy csapatra való játékos ennél jóval durvább hibával szembesült, ugyanis a játék több megerősített forrás szerint is hajlamos tönkre tenni az Nvidia RTX 3090-es csúcs videokártyáját. Az első Reddites bejegyzés kedden este jelent meg, amiben egy felhasználó arról érdeklődött, hogy a New World esetleg másnak is leégette-e a méreg drága kártyáját. A bejegyzés szerint az elhalálozott VGA egy EVGA 3090 FTW3 modell volt, a katasztrófa pedig akkor ütött be, amikor a játékos megkísérelte a New World grafikai beállításait medium fokozatra állítani, és elmentette a beállításokat. A save gomb lenyomása sajnos végzetesnek bizonyult, a túlterheléstől még a 80+ Titanium minősítésű Seasonic tápegység sem védhette meg. Mint kiderült, erre nem is volt esélye, ugyanis a felhívásra többen is jelentkeztek, miszerint ők is hasonlóan jártak 3090-es kártyájukkal. Az érkezők beszámolóiból hamar kiderült, hogy a jelenség elsősorban az EVGA termékeit sújtja, de más gyártmányok tulajdonosai is előbukkantak, akik túlmelegedésről és szokatlanul magas energiafelvételről meséltek. Ez pedig nem csak azt bizonyította, hogy több élő ember is akad, aki játszik a világ legdrágább gamer kártyájával, de azt is, hogy a probléma elsősorban a játék oldalán keresendő.


Egy RTX 3080 birtokosa is azt tapasztalta, hogy a játék nincs túl jó viszonyban az Ampere GPU-kkal, mert az RTX 3080 mellett elég volt a menüben időznie, hogy a kártya ne produkáljon többé képet, míg a korábbi GTX 1080 kártyájával nem tapasztalt nehézségeket. Bár néhány izmosabb RTX 30 kártya állítólag alapból is hajlamos rosszul elosztani a felvett energiát, azonban volt olyan, aki egy GTX 1080Ti-jal próbálkozott és állítása szerint sosem mért még olyan magas hőértékeket, mint amikor a New World futott. A közösség egy része az Amazon Games-t, a másik viszont az NVIDIA-t szidja, hogy szerintük rossz munkát végeztek. Sokak szerint könnyen megakadályozhatjuk, hogy a játék túlpörgesse a kártyánkat, mindössze korlátoznunk kell a képkockák számát, illetve szinkronizálnunk kell a monitorunk képfrissítésével és megszűnik az irreális terhelés. Az átlag játékosnak azonban aligha kéne tudnia arról, hogy egy szimpla indítás előtt még óvintézkedésekre is szüksége lehet. A panaszok komolysága elég vegyes, a teljesen téglává varázsolt kártyáktól lefelé haladva találkozhatunk túlmelegedéssel és már a menüben lefagyott rendszerekkel is, mindenesetre egy VGA-nak 100%-os terhelés alatt sem illene elhaláloznia. Érdemes megjegyezni, hogy a jelenség nem általános, többen is jelezték, hogy ők nem tapasztaltak problémákat.

Míg az Amazon és az Nvidia előáll a válaszokkal és az ilyenkor esedékes frissítésekkel, az új RTX kártyák szerencsés tulajdonosainak azt javasoljuk, hogy ha esetleg kaptak, akkor inkább tegyék félre a New World meghívójukat.

2021. 07. 21

A Xiaomi lett Európa elsőszámú mobilgyártója
A vállalat egyre sikeresebb, és világviszonylatban is nagyot lépett előre
A Xiaomi 11 évvel ezelőtti indulása óta elképesztő menetelést hajtott végre, és míg a mobilpiacot többször is megreformáló LG végleg feladta a próbálkozást, a fiatal kínai cég folyamatosan lépkedett feljebb a ranglétrán és eközben számos új brandet is életre hívott. Sikerüket alapvetően a jó minőségükhöz képest kedvező áron kínált termékeikkel alapozták meg, és ugyan számos egyéb elektronikai eszközt kínálnak, legnagyobb kincsüknek továbbra is az okostelefon-részleg számít, mely a közelmúltban lehagyta európai riválisait, és az első helyre ugrott.
A Xiaomi az elmúlt években mindent megtett, hogy nevét egy lapon említsék az olyan veterán iparvállalatokkal, mint például a Samsung, tavaly például ők mutathatták be az első átlátszó paneles okostévét, mely kereskedelmi forgalomban is elérhető lett. Bár egy rövid ideig felmerült a lehetőség, hogy az Egyesült Államok őket is a Huawei sorsára juttatja, de miután sikerrel perelték ki magukat a befektetői tiltólistáról, semmi sem gátolta meg őket, hogy tovább folytassák a látványos növekedésüket. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a Strategy Analytics piackutató intézet aktuális jelentése, mely szerint a kínai tech-cég több ponton is rálicitált legnagyobb ellenfeleire. Mint kiderült, 2021 második negyedévében nem kisebb nevet hagyott maga mögött, mint a 45 éve kiemelt szerepet betöltő Apple-t, a világ második számú okostelefon-gyártójaként.
Nem tit
Beteltek a szerverek a Windows 365 első próbanapján
Akkora volt az érdeklődés, hogy azonnal fel is függesztették az ingyenes próbát
Júliusban a Microsoft újabb bejelentéssel tolta meg a Windows 11 hírét, ugyanis leleplezte a felhő alapú szolgáltatását is, mely elsősorban céges ügyfeleknek kínál hasznos lehetőséget. Az elmúlt hetekben egyre több információ derült ki, például nyilvánosságra hozták az ügyfelekre váró költségeket, és az is kiderült, hogy a Microsoft szerverei nem igazán voltak felkészülve egy újabb, ingyenes próbaidőszakra.
A Windows 11 kiszivárgása után a Microsoft gyorsan megnyitotta a hivatalos tesztidőszakot és a teljesen ingyenes letöltést, így még azok is részt vehetnek a soron következő rendszer készre pofozásában, akik nagy valószínűséggel, az elavultnak minősített számítógépükön nem is tudják majd használni. Míg a közönség a kissé szigorú rendszerkövetelmények indokain és jogosságán vitatkozik, a Microsoft bejelentett egy olyan szolgáltatást, mely lényegében pontosan az ellenkezőjét várja el a felhasználóktól, mint az önálló, megvásárolható asztali rendszer. A Windows 365 ugyanis egy felhő alapú szolgáltatást nyújt, mellyel virtuális Windows asztalunk akár egy mobiltelefon böngészőjével is bármikor elérhető lehet. A trükk azonban az, hogy ez elsősorban egy céges felhasználóknak kitalált üzleti modell, mely előfizetéses csomagok mögé rejti a távoli szerverekről közvetített operációs rendszert, várhatóan nem olyan árazással, ami a többség számára feltétlenül vonzó ajánlat lehet.
Ez persze nem
Kevesebb műanyag a Vodafone-nál? Jön az eSIM
A Vodafone átalakítja háttérrendszerét, mely magával hozza a digitális SIM lehetőségét is
A fénysebességgel zajló digitalizáció korszakát éljük, ezért talán meglepő lehet, hogy a telefonos előfizetések többségéhez még a mai napig szükségünk van a jó öreg műanyag SIM-kártyára. Az átalakulás azonban itthon is zajlik, és ahogy szaporodnak a modern készülékek, úgy szép lassan a szolgáltatók is elhagynák a fizikai formátumot, most például a Vodafone készül szintet lépni.
Legalábbis ez derül ki a Vodafone nem rég bevezetett ÁSZF módosításából, mely szerint a Vodafone is beáll abba a sorba, melyet itthon a Telekom kezdett meg. A magenta színt kisajátító szolgáltató mintegy három éve vette fel kínálatába azt az okosórát, mely egy beépített chip segítségével helyettesítette a hagyományos SIM-kártyát, és akkor már biztosították hozzá a szükséges szolgáltatást is. Az eSIM igénylésekor fizikai kártya helyett egy egyedi felhasználói profilt kapunk, mely az adott készülékhez rendeli előfizetésünket. A Vodafone-nál még nem egészen zajlottak le az ügyfélkezelést, illetve ügyintézést bonyolító átalakítások, július 30-án azonban egy érdekes tétellel bővültek a szolgáltató Általános Szerződési Feltételei, sőt, időközben a myVodafone oldalán, az előfizetéssel bejelentkező ügyfelek szintén megtalálják a váltás lehetőségét – hívja fel rá a figyelmünket a szifon.com.
A váltás egyelőre online nem intézhető, vagy személyesen kell próbálkoznunk, vagy jobb esetben a telefonos ügyfé
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
Budai Sándor
Ez aligha játékhiba!!!. Egy kártya semmilyen esetben sem szabadna , hogy úgymond "leégjen"!!! Egyértelműen az NVIDIA HIBÁJA: konstrukciós és/vagy driver-gond; bár inkább az első.
2021-07-27 07:52:10
-
Eléggé Nvidia hibánat tűnik, eleve driverből kéne ezt vezérelnie, hogy ne legyessen sehogy se olyan eset, hogy önmagát megsüsse a kártya a túl nagy energiafelvétel miatt...
2021-07-22 18:01:38
PCX 2006-2021.
Kapcsolat: [email protected]
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres
Cookie / süti kezelés
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk a Részedre. Tudj meg többet...