fb pixel code
KATEGÓRIA
Ajánló
2019. 10. 21
IT hírek 10.21. - 3950X vs. i9-10980XE, megújul a DDR4, Observer és Alan Wake
2019. 10. 21
Ryzen 5 3600 vagy i5 9600K jobb egy RTX2070 Super mellé? Viktor vs Joakim 2.
2019. 10. 19
A merev konfig visszatér? - i9-9900K/RTX2080 számítógép teszt
2019. 10. 17
Ingyenes hétvége és nagy leárazás - The Division 2
2019. 10. 16
Fallout az űrben? Íme a The Outer Worlds első 20 perce
2019. 10. 15
A világ leggyorsabb gépszerelői.
2019. 10. 14
IT hírek 10.14. - 10. generációs i3, Kaby Lake, extrém NAVI, ingyen Marsutazás
2019. 10. 14
Ádám csövezik. Hogyan készül egy folyadékhűtéses számítógép merev csövekkel?
2019. 10. 11
Középkategóriás, mégis prémium? - Ryzen 7 2700/GTX1660Ti számítógép teszt
2019. 10. 08
Kúpósztó vagy egy átlagos Gamer számítógép? TUF cuccok, Ryzen 7, X470, 970 Pro, 1660Ti
2019. 10. 07
IT hírek 10.07. - Intel biztonság és gyorsabb hálózat, AIO RTX, Játékdömping
2019. 10. 07
Jól szellőző QHD-ra alkalmas konfiguráció 390 000 ft-ért! 2700/RTX2060 S/32GB RAM/NVMe SSD
2019. 10. 07
Számítógép az irodába és játékra 260 ezer Ft-ért. Ryzen5 3400G/GTX1650/16GB RAM/ SSD /HDD/FSP
2019. 10. 03
Ki az igazi G? Négy dudás egy stúdióban
2019. 10. 03
Vegyes házasság - Ryzen 7 2700X/RTX2060 SUPER számítógép
2019. 06. 27

Dübörög a Steam Summer Sale! - akár 80%-os kedvezménnyel is vásárolhatunk

Dübörög a Steam Summer Sale!

Pénztárcák rettegjetek, megkezdődött a STEAM áruház nyári leárazása

Érdemes frissíteni a kívánságlistánkat izgalmas címekkel.


A nyári vásárban szinte minden ott szereplő játék akciósan kapható, sőt nem ritka a 80%-os kedvezmény sem. Az évente rendszeresen megtartott eseményt ráadásul fel is turbózták egy kicsit, és a közönséget egy kis versennyel próbálják további pénzköltésre motiválni. A lényeg, hogy választhatunk magunknak egy állatfigurával jelölt csapatot, melyet vásárlásainkkal, és különféle játékokban elért teljesítményekkel segíthetünk a győzelem felé. A versenyek eredményeit naponta összegzik, és jutalmakat is sorsolnak, az aktuális top 3 játékosai között. A véletlenszerűen választott versenyzők, a Steames kívánságlistájukon szereplő játékokból kaphatnak egyet, teljesen ingyen. A vásár végén összesítik a napok alatt kialakult eredményeket, és a legjobb három csapat tagjai további kívánságlistás játékot kapnak jutalom gyanánt. Akit a leárazások mellett az ajándék játékok ígérete is vonz, az helyezzen pár izgalmas címet a várólistájára, a Grand Prix részleteit és szabályait pedig IDE kattintva böngészheti át. Kedvcsináló gyanánt szemezgessünk néhány jó ajánlat közül.

The Witcher 3: Wild Hunt - Game of the Year Edition

Az emberek ellen acél, a szörnyek ellen ezüst.


Az utóbbi időszakban minden a CD Projekt nagy szabású szerepjátékáról, a Cyberpunk 2077-ről szól. Számtalan lehetőség, részletes karakterfejlesztés, szabadon bejárható világ, tele interakcióval és meglepetésekkel. A hype persze érthető, de valószínűleg Keanu Reeves lélegzetelállítós mémjei most nem áraszthatnák el az egész internetet, ha előbb nem nem lett volna a The Witcher, és a nagyszerűen sikerült harmadik rész. A The Wild Hunt beírta magát a játéktörténelembe, az eredeti regényekért felelős Andrzej Sapkowski pedig már rendesen bánja, hogy a kezdetekkor lenézte a videojátékokat, és részesedés helyett fix összegért passzolta át az adaptációs jogokat. A harmadik epizódnak csak a fő történeti szála is megvan 50 órás, a számtalan jól sikerült mellékküldetés pedig kényelmesen rádupláz erre, az egyéb aktivitásokkal és kényelmes tempóval viszont akár több száz óráról is beszélhetünk, a kiegészítők még csak ekkor jönnek. A Hearts of Stone és Blood and Wine kiegészítő akár 60 órányi, színvonalas extra tartalommal bővítheti a játékot, utóbbi ráadásul egy teljesen új területre kalauzol bennünket. Aki kedvet kapott a kívülálló szörnyvadász díjnyertes kalandjához, a 70%-os leárazás keretében most 14,99€-ért, vagyis kevesebb mint 5000 Ft-ért szerezheti be, a kiegészítőkkel megpakolt Game of the Year Edition-t.

PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS

Szabat szerda, szabad élet, szabadesés


Megértük volna a battle royale láz lecsengését? Néhány éve még mindenki ebben látta a jövőt, és boldog-boldogtalan ebben a műfajban akart játékot fejleszteni. A legutóbbi sikert a Respawn fejlesztői könyvelhették el, az ingyenes Apex Legends tényleg nagyot futott, ám a ritkán érkező frissítések és az elmaradozó tartalmi bővítések miatt, szép lassan lejjebb apadt a játékosbázis. A műfaj legnépszerűbb darabja továbbra is rendületlenül a Fortnite, de egyedülálló módon a műfajt betonba öntő PUBG is jól tartja magát. Az ötven fős, nyílt területen zajló élethalálharcban egyedül, párban, vagy csapatban is küzdhetünk, a területen elszórva különféle fegyvereket, páncélzatot és járműveket találhatunk elszórva. Bár a játék alapkódját nem fogják újraírni az alapoktól, de új fegyverek, pályák és járművek a mai napig érkeznek hozzá, így aki elnézi az olykor indokolatlanul alacsony képkockaszámot és a rakoncátlankodó szervereket, az most mindössze 14.99 €-ért, vagyis nagyjából 4800 FT-ért, féláron juthat hozzá az egyik legkedveltebb taktikai lövöldéhez.

Tomb Raider

Kúszás, mászás, ugrás, lövés, robbantás. Egy átlagos régész hétköznapjai.


23 év telt el azóta, hogy Lara Croft először felbukkant, még az eredeti PlayStation konzolon. A hatalmas poligon mellek mögül lövöldöző, szaltózva szökkenő félistennőből, azóta valamivel véznább, ám hatványozottan kegyetlenebb, és ezekkel együtt mégis emberibb karakterű hősnő vált. Az évek alatt számtalan kísérlet született az eredeti siker megismétlésére, ám a koncepciót csak 2013-ban sikerült érdemlegesen újjáéleszteni. A legjobb dolog ami a játékkal történhetett, az a PlayStation exkluzív Uncharted volt, és bár hasonlóan szerethető karakterek és párbeszédeket a Tomb Raider nem kapott, a látvány és a mozgásrendszer lenyűgöző lett, és megalapozta a sikert. Az alcím nélküli rebootban tanúi lehettünk, ahogy Lara először olt ki egy életet, hogy mára olyan természetességgel csapjon jégcsékányt mások tarkójába, mintha csak kavicsokkal kacsázna a tavon. A két folytatás nem csavart igazán nagyot a bevált alapokon, de mindkétszer fantasztikus helyszínekre vezetett, és kielégítette a rajongók felfedezés- és logikai feladatok iránti vágyát is. Aki netán kihagyta volna a sorozatot, az most jóformán fillérekért vetheti bele magát a régésznő kalandjaiba! A 2013-as Tomb Raider 2.99 €, vagyis még 1000 Ft sincs, a 2015-ös Rise of the Tomb Raider még mindig csak 7.49 €, vagyis alig 2500 Ft, a tavaly szeptemberben befutott Shadow of the Tomb Raider pedig 60%-os kedvezménnyel 23.99 €, ami nagyjából 7700 Ft-nak felel meg.

Grand Theft Auto V

Félre az útból, ez az én városom


A Rockstar világhírű sorozata aligha szorul bemutatásra. A sok botrányt kavart bűnözőszimulátorban a realizmus, az abszurditás és a kötelező polgárpukkasztás egy csomagban érkezik, mely egyeduralkodóként feszegeti a nyílt világú játékok határait. Hogy mennyi tartalom és mennyi részlet fér a sandbox stílusú alkotásokba, azt talán még évtizedekig a GTA sorozat fogja meghatározni, miközben a poltikusok és szülők továbbra is együtt rázzák öklüket a játékipar felé. Aki az elmúlt hat évben nem találkozott vele, az valószínűleg nem is ezen bolygón él, ugyanis a játék még az előző generációs konzolokon debütált, 2013-ban. A PC-s verzióra két évet még várni kellett, ám népszerűsége 2015 óta, ezen a fronton is rendületlen. A számtalan közösségi mod, verseny, és a kaotikus online őrület még a mai napig vonzza a játékosokat, de az egyjátékos küldetések is bőven tartogatnak fura figurákat, pihent humort, látványos- és érdekes pillanatokat. A fejlesztők az utóbbi időben, a Red Dead Redemption konzol exkluzív folytatására összpontosították erejüket, a következő GTA pedig még egészen biztos, hogy évekig várat magára, így nem késő most beugrani. Aki esetleg nem rég szerzett új számítógépet, és csak most pótolná a lemaradást, az fél áron 14.99 €-ért, azaz kb. 4800 Ft-ért kezdhet digitális bűnözői karriert.

Borderlands

Két játék, minden kiegészítővel, nem egészen 2000 Ft-ért


Ezt is megértük, hamarosan érkezik a harmadik rész, de addig is érdemes lehet újra lendületbe jönni. A Gearbox 2009-ben készült el belső nézetű, kooperatív lövöldéjével, ahol a Pandora nevezetű bolygón, különleges képességű hősökkel vethettük bele magunkat, a Mad Max világára emlékeztető, sivatagos terepen zajló lootvadászatba. A Diablo-ra emlékeztető játékmenet sokak szívébe belopta magát, a hangulatot pedig erős humorral, és egyedi cel-shaded stílussal, vagyis rajzolt textúrákkal emelték. A második rész finomított a játékmeneten, és nem csak változatosabb környezetet, hanem egy emlékezetes főellenfelet is magával hozott, így egyértelműen a széria legnépszerűbb darabja lett. A kiéhezett rajongótábor végül Handsome Jack előzménytörténetét is megkapta játszható formában, mely a The Pre-Sequel névre hallgat, és még a kissé fárasztó, de ikonikus szereplőt, az egy keréken guruló robotot is irányíthattuk benne. A végtelen mennyiségű begyűjthető fegyvert, pihent főellenfeleket, és kaotikus akciókat kínáló játékokat, most konkrétan apróért zsebelhetjük be. Az év ajánlata nem más, mint a Handsome Collection, mely a Borderlands 2-t és a The Pre-Sequelt, az összes megjelent kiegészítőjükkel együtt tartalmazza. A tekintélyes tartalommal megpakolt csomag, most 98%-os kedvezménnyel szerepel az áruházban, az 5,88€ átszámolva nincs még 2000 Ft sem.

A lista végtelen hosszú. A független fejlesztők egyedi alkotásaitól, a tripla A kategóriás címeken át, egészen a kedvezményes gyűjteményekig, számos műfajban és stílusban találhatunk meglepően kedvezményes ajánlatokat. A Steam Summer Sale július 9-én ér véget.

KD - PCX

2019. 06. 27

IT hírek 10.21. - 3950X vs. i9-10980XE, megújul a DDR4, Observer és Alan Wake
Benchmark adatok az új AMD és INTEL processzorokról A napokban újabb adatok láttak napvilágot, a két rivális processzorgyártó várva várt újdonságairól. A friss adatokat ezúttal is, a jó céges kapcsolatairól ismert APISAK osztotta meg a nagyközönséggel, aki gyakran szolgál releváns infómorzsákkal a kíváncsi felhasználóknak. A hírek ezúttal is az AMD-nek kedveznek, ugyanis az új Ryzen 9 nyers teszteredményei, jó 24%-os számítási előnyről tanúskodnak, a Cascade Lake-X platform alá tartozó i9 processzorral szemben. Főszerepben a 16 magos Ryzen 9 3950X, és a 18 magos Core i9-10980XE, az összehasonlítás alapját pedig 3DMARK alatt lefuttatott teljesítménytesztek adják. A táblákon jól látható volt, hogy a két CPU-t más-más hardveres környezetbe építették, a 3950X például egy RTX 2080Ti, és 16GB, 3200MHz-es, dual channel DDR4 memória mellett üzemelt, míg az i9-10980XE mellett egy RTX 2070 videokártya volt, 32GB mennyiségű 2666MHz-es, quad channel-ben dolgozó RAM társaságában. Az összeállítás mégis helytálló, hiszen a Fire Strike alatt mért Physics score, kizárólag a CPU terhelésére fókuszál.  Ez alapján a Ryzen 9 pontszáma 32 082, a 10980XE eredménye pedig 25 838, ami 24%-os előnyt jelent a két maggal vékonyabb AMD processzornak. Az Intel HEDT processzor vetélytársát, eredetileg a hagyományos asztali CPU-kat követő Threadripperek között keresnénk, azonban a harmadik generációs Ryzen 9, egy kategóriával távolabbról ér el igazán komoly eredményeket. Jelenleg az Intel
Ingyenes hétvége és nagy leárazás - The Division 2
A csapat a lelke mindennek A francia Ubisoft, több egymáshoz hasonló szériát is üzemeltet, melyek alapját első sorban, a nagy bejárható területen zajló lövöldözés adja. Míg az egyjátékos kalandokért főként a Far Cry és az Assassin's Creed epizódok felelnek, a multiplayer élményt, jelenleg a Tom Clancy nevével fémjelzett Ghost Recon, és The Division játékok adják. Utóbbi 2008-ban mutatkozott be, ám nem egészen felelt meg a megjelenést megelőzően felgerjesztett elvárásoknak. A be nem tartott ígéretek és a hiányzó technikai kunsztok ellenére, rengetegen töltötték idejüket a csatatérré változott New York utcáin. És ez még csak a jéghegy csúcsa, hiszen számos céges rekord megdöntése után, végül 330 millió dolláros világszintű bevételt produkált, a kiegészítő tartalmakat és a mikrotranzakciókat pedig még nem is számoltuk. Borítékolható volt tehát a folytatás, mely a hiányosságok pótlásával, és a hibák kijavításával kecsegtette a játékosbázist. Idén márciusban meg is jelent a folytatás, melyet most vasárnapig ingyenesen kipróbálhatunk. Műfaját tekintve, egy kizárólag online játszható, külső nézetű akció-szerepjáték, melynek keretében, a rejtélyes vírus által letarolt New York-ban kell felszámolnunk az elszabadult bűnözést. Az idő nagy részében gép ellenfeleken kell átverekednünk magunkat, így tisztítva meg a várost a fegyveres csoportoktól. A játék egyik tartópillére a szerepjátékos rendszer, így nem csak mi léphetünk szintet, de ellenfeleink is különböző nehézségi fokot képvi
Fallout az űrben? Íme a The Outer Worlds első 20 perce
Kellemesnek ígérkezik a The Outer Worlds Emlékszünk a Fallout 76-ra? Ha kedveljük a szériát, akkor egészen biztosan előttünk van az a csúfos kudarc, és a pofátlanul elbagatelizált marketinghazugság, amit a Bethesda hányt a széria rajongói, és a játékosközösség elé. Nagyon úgy tűnik, hogy idén októberben, szó szerint betölti a majd az űrt az Obsidian Entertainment csapata, ugyanis új játékuk már csak pár hipertér ugrásra van tőlünk. A fejlesztők olyan referencákkal a hátuk mögött kezdtek a fejlesztésbe, mint a legendás Star Wars: The Knights of The Old Republic második része, a Neverwinter Nights 2, a Pillars of Eternity, vagy épp a Fallout: New Vegas, mely egyaránt a széria, és a stílus közkedvelt darabja. Aki tehát régóta vár egy stílusos akció-RPG-t, az most dörzsölheti a tenyerét, és még az első 20 percet is megnézheti. Aki esetleg figyelemmel kísérte a játék fejlesztését, az talán aggódott a különböző hibák, hiányosságok miatt, ám ez alapján bizakodhatunk, hogy a szemmel látható gondokat sikeresen orvosolták, már csak bíznunk kell abban, hogy legalább egy átlagos, a 3D-s érából származó Fallout epizód szintjét hozza majd, és akkor nem sokat panaszkodhatunk. A felvételen jól látható, hogy az atmoszférával nem lesz gond, a retro-futurisztius dizájn, stílusos formáival és színeivel egyszerre idézi meg a Bioshock féle art déco-t, és a Fallout alternatív történelmi hangulatát. Az előzetesekből már sejthető volt, hogy a pihent humor legalább akkora jelentőséget kap majd
PCX 2006-2019.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres