PCX átvevő pont | júl. 29 |
79% zsírtartalmú margarin 5% olívaolajjal.
Éghajlatra gyakorolt hatása (kg CO2-eq 100 g termékben) legalább 73%-kal kisebb hatást gyakorol az éghajlatra, mint a hagyományos vaj*
*Életciklus-értékelési eszköz (amelynek fejlesztője a Quantis) a Rama márkát és a tejből készített vajat hasonlítja össze Magyarország területén belül (2023).
Összetevők:
növényi olajok (napraforgó, repcemag), víz, kókuszzsír, tengeri só (1.1%), lóbabkészítmény, emulgeálószer (lecitin), természetes aroma, színezék (karotin).
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia 2932 kJ/713 kcal
Zsír 79 g
- amelyből telített zsírsavak 31 g
Szénhidrátok 0,5 g
- amelyből cukrok 0,5 g
Fehérje 0,5 g
Só 0 g
Felhasználás:
Alkalmas szendvicskészítésre, főzésre, sütésre.
Tárolás:
Hűtve tárolandó, 2-8 C közötti hőmérsékleten
Forrás: gyártó/forgalmazó 2025. július