image
PIETRO CORICELLI BALZSAMECET 250ML
1 299 Ft

 
 
 
 
 
 

PIETRO CORICELLI BALZSAMECET 250ML

Cikkszám: 846475
Gyártó : -
Megbízhatóság: 100%
 
1 299 Ft
Garancia: 12 hónap
Várható átvétel
PCX átvevő pont nov. 03
Foxpost nov. 04
MPL Automata nov. 04
Posta Pont nov. 04
DPD Futár nov. 04
MPL Futár nov. 04
DPD Expressz nov. 03

A balzsamecet (vagy balsamic vinegar) egy eredetileg Olaszországból származó ecetfajta, amelyet a szőlőlé erjedése és érlelése során készítenek. A legismertebb balzsamecetek Modenai vagy Reggio Emilia tartományokban, Olaszországban készülnek, és hosszú érlelési folyamatoknak vannak kitéve - gyakran több évtizeden keresztül -, amelyek során az ecet sűrűsödik és gazdag, mély ízeket kap. Ezt a folyamatot tölgyfa hordókban vagy másfa hordókban végezzék, ahol az ecet elveszíti víztartalmát és sűrűsödik. Az érlelés során az ecet gazdag, mély és összetett ízű lesz. A balzsamecet egy édes-savanykás ízű ecet, karamelles jegyekkel, ami az érlelés során kialakul. 

Az eredeti és minőségi balzsamecetek gazdag, mély ízekkel rendelkeznek, míg a kedvezőtlenül érlelt változatok kevesebb ízzel bírnak. Széles körben használják az ételkészítés során, és gazdag, mély íze miatt sokféle receptben és konyhában jól mutat. Az eredeti és minőségi változatokat érdemes választani, hogy élvezhessük az igazi balzsamecet ízét és minőségét.

A hagyományosan Modenához kapcsolódó balzsamecet a Pietro Coricelli kínálatban is megtalálható. A magyar háztartásokban is egyre jobban teret hódító ecet íze lágyabb, összetettebb a hétköznapi borecetekéhez képest. Saláták, rizottók, desszertek kellemes kiegészítője, használhatjuk krémek, öntetek készítésekor. A balzsamecettel készült ételek íze utánozhatatlanul élénkké és eredetivé válik.

Összetevők:
Borecet szőlősűrítmény, Színezék E150D, módosított keményítő, 

Allergén:
Kéndioxid szulfid

Tápérték adatok 100g termékben:
Energia: 204 kJ/49 kcal
Szénhidrát: 11 g
 - amelyből cukrok: 9 g
Fehérje: 1 g

Felhasználás
A balzsamecet sokféle ételhez és ételkészítési módszerhez használható. Salátákhoz öntetként, grillezett zöldségekhez, húsokhoz és sajtokhoz egyaránt kiváló. Emellett a balzsamecetet gyakran használják desszertek, például fagylalt vagy gyümölcssaláta ízesítésére.

Tárolás:
Száraz, hűvös helyen.


 

Forrás: gyártó/forgalmazó 2021 április

 

Ajánló
image
DÉNES NATURA BULGUR 1000G
1 299 Ft
image
LORENZO BULGUR 1000G
1 299 Ft
image
KALIFA ÉTKEZÉSI DIÓBÉL 200G
1 400 Ft
image
DÉNES NATURA VÖRÖSHERE CSÍRÁZTATÁSRA 200G
1 400 Ft
image
ÉDEN PRÉMIUM CSICSERIBORSÓLISZT 500G
1 400 Ft
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned.

Légy naprakész!
PCX 2006-2025.
Kapcsolat: [email protected]
Cookie / süti kezelés Az oldalon cookie-kat használunk, melynek részleteit itt találod.