fb pixel code
KATEGÓRIA
Ajánló
2019. 10. 14
IT hírek 10.14. - 10. generációs i3, Kaby Lake, extrém NAVI, ingyen Marsutazás
2019. 10. 14
Ádám csövezik. Hogyan készül egy folyadékhűtéses számítógép merev csövekkel?
2019. 10. 11
Középkategóriás, mégis prémium? - Ryzen 7 2700/GTX1660Ti számítógép teszt
2019. 10. 08
Kúpósztó vagy egy átlagos Gamer számítógép? TUF cuccok, Ryzen 7, X470, 970 Pro, 1660Ti
2019. 10. 07
IT hírek 10.07. - Intel biztonság és gyorsabb hálózat, AIO RTX, Játékdömping
2019. 10. 07
Jól szellőző QHD-ra alkalmas konfiguráció 390 000 ft-ért! 2700/RTX2060 S/32GB RAM/NVMe SSD
2019. 10. 07
Számítógép az irodába és játékra 260 ezer Ft-ért. Ryzen5 3400G/GTX1650/16GB RAM/ SSD /HDD/FSP
2019. 10. 03
Ki az igazi G? Négy dudás egy stúdióban
2019. 10. 03
Vegyes házasság - Ryzen 7 2700X/RTX2060 SUPER számítógép
2019. 09. 30
Egy kissé merev, de így szeretjük - 9900K/RTX2080Ti merev csöves vízhűtéssel
2019. 09. 30
IT hírek 09.30. - Lekörözné a Wi-Fit az Amazon, AMD PRO CPU-k, Oculus Quest PC-n, Metro 2033 ingyen
2019. 09. 30
Számítógép, amit nem minden nap látsz. Merev csöves folyadékhűtés, brutális alkatrészek és fényorgia
2019. 09. 28
570 ezres számítógép i7 9700K-val, 2070 Super, 1TB SSD, Z390, 2x16GB Ripjaws, Chieftec, Zalman Z11
2019. 09. 26
Gyilkos páros - i7-9700K/RTX 2070 SUPER számítógép teszt
2019. 09. 25
700 ezres csendes gyilkos - 9900K/2080S számítógép videó teszt
2019. 08. 06

Hírek 08.06. - Még több AMD jön, Nvidia és VLC biztonsági rések, játékok ingyen

Az AMD további 7nm-es termékei már a kanyarban vannak

Tényleg jönnek a felső kategóriás Navi videokártyák


Az AMD elnöke és ügyvezetője, Dr. Lisa Su, a cég második negyedévének eredményeiről tartott tájékoztatót, ahol kérdésekre is válaszolt. A pénzügyi jelentés szerint az AMD mérlege, a vizsgált negyedév tekintetében még nem túl fényes, ám az új termékekből származó forgalom valószínűleg már jó hatással lesz a számokra. Az esemény végén természetesen elhangzott a kérdés, a 7nm-es csíkszélességgel készült GPU-k jövőjére vonatkozóan, a válasz pedig igazolni látszik az előzetes várakozásokat. Mint kiderült, nem csak a mobilprocesszorok, de az erősebb Navi GPU-k is megjelenésre várnak, így a következő negyedévek újabb érdekességekkel kecsegtetnek. Konkrétumokat persze nem közölt, de megerősítette, hogy a 7nm-es széria igen kiterjedt, számos még be nem jelentett termékre számíthatunk, és úton vannak a várva várt high-end, vagyis felső szegmenst erősítő videokártyák is.

Zajlik a fejlődés, az AMD felkavarja az állóvizet


Eközben a már piacon lévő Navi architektúra helyzete is előremozdult. Az AMD folyamatosan dokumentálja architektúráinak fejlesztését, hogy ezzel segíthessék a fejlesztők munkáját. Az RDNA hardverek teljesen új felépítést kaptak, így a korábbi utasítások működése is jelentősen megváltozott. A korábban már nyilvánossá vált adatok mellé, a napokban megérkezett a Navi 10 alapját adó RDNA architektúra, 232 oldalas dokumentációja is, így a továbbiakban jobb optimalizációra, illetve bővebb kompatibilitásra számíthatunk, összességében pedig látványosan jobb teljesítmény várható játékok és munkaprogramok alatt egyaránt.


Veszélyes biztonsági rés a VLC médialejátszóban?

Valóban jobb lenen letörölni egy időre?


A VLC-t fejlesztő VideoLAN tagadta a probléma súlyosságát, a problémát feltáró szakemberek viszont a népszerű program teljes törlését javasolták. A VLC az egyik, ha nem a legnépszerűbb számítógépes médialejátszó szoftver, ami szinte minden ismert hang vagy videó formátummal megbirkózik, mindezt különféle kodek csomagok telepítése nélkül. A CERT egy globális, számítógépes biztonsági szakértőkből álló csoport, melynek a világ minden táján van képviselete. A CVE-2019-13615 sorszámmal ellátott hibára a német CERT-Bund bukkant rá, és bár elvileg még senki nem élt a sebezhetőségből adódó lehetőséggel, a javítás hiányában azt javasolták, hogy adataink megóvása érdekében, ideiglenesen távolítsuk el a programot. A júliusi jelentés szerint, távolról gond nélkül betörhetnek gépünkre, és minden fájlunkhoz hozzáférhetnek, illetve szabadon telepíthetnek és futtathatnak szoftvereket, ezzel teljesen kiszolgáltatottá téve a felhasználók millióit.

Amíg tisztázódik a helyzet, továbbra is élhet a veszély

A biztonsági hézag kritikus 9,8-as besorolást kapott. A VideoLAN egyből belekezdett a júliusban nyilvánosságra hozott probléma elhárításába, a foltozás állapota ekkor nagyjából 60% volt. Állítólag a jelenleg használt operációs rendszerek között egyedül a macOS nem érintett, a Windows, Linux ileltve Unix felhasználóknak azonban számolni kellett a veszéllyel. A VideoLAN hamarosan ismét reagálta kialakult botrányra, miszerint a problémát sokkal nagyobbra gerjesztették, mint amekkora valójában. A cég elnöke, Jean-Baptiste Kempf szerint a VLC 3.0.7.1 verziója már teljesen veszélytelen, és számonkérte a biztonsági céget, amiért először nem hozzájuk, hanem a médiához fordult az eredményeivel. A két cég közötti párbeszédet nyilvánosan közvetítő lifehacker.com ugyanakkor azon az állásponton van, hogy amíg a helyzet nem tisztázódik, és nem derül ki, hogy melyik fél állításai helytállóak, ne kockáztassunk, és ideiglenesen töröljük gépünkről a VLC-t.


Az NVIDIA azonnali frissítésre szólítja fel felhasználóit

Online támadástól nem kell tartanunk, de azért kellemetlen


Hétfő reggel fontos hírt közölt az NVIDIA, miszerint összesen öt, rendkívül veszélyesnek nyilvánított biztonsági rést találtak a GeForce, Quadro és Tesla grafikus kártyák Windows-os vezérlőprogramjaiban. A jelentés szerint, amennyiben nem frissítünk időben, lokálisan jelentkező problémákat tapasztalhatunk, ám a VLC-vel ellentétben, elvileg távoli hozzáférésről nincs szó. A hibák így is felkavarhatják az operációs rendszert, így különböző jogosultságok átruházását vagy épp szolgáltatások megtagadását is tapasztalhatjuk, esetleg bizonyos folyamatok kéretlenül is elindulhatnak. A gondok Windows 7 verziótól felfelé jelentkezhetnek, és a Windows Update szolgáltatás idővel automata módon gondoskodik a frissítésről, ha eddig még nem installáltuk a friss meghajtókat, ellenőrizzük a verziószámot. PC-nk típusától függően, ha a 412.39-es, a 425.85-ös, vagy a 431.23-as csomag valamelyikét látjuk, a probléma már elhárult. Az NVIDIA, a Cisco Talso szakemberének hálás az észrevételért.


Ingyen Alan Wake és For Honor játékok augusztus 9-ig!

Augusztus kilencig lecsaphatunk rájuk


Az Epic Games rendületlenül folytatja promóciós hadjáratát, mellyel enyhén szólva is vitatott megítélésű digitális platformját igyekszik népszerűsíteni. Aki nem vonakodik egy újabb Launcher használatától, augusztus kilencig két minőségi alkotást is ingyen szerezhet be. A két cím nem más, mint a Remedy kultikus akció-thrillere, az Alan Wake, míg a másik, egy online csatákat előnyben részesítő, fiktív-történelmi párbajszimulátor, a Ubisoft gondozásában megjelent For Honor.

Sárkány ellen sárkányfű, darkness Alan Wake.


Az Alan Wake-ről mi is írtunk már korábban, ingyenességében pedig valószínűleg az is szerepet játszik, hogy a fejlesztők így próbálják meg felhívni a figyelmet, az augusztus 27-én érkező úl alkotásukra, a Control-ra. A Stephen King nyomdokain haladó misztikus thriller 2010-ben jelent meg, először kizárólag Xbox 360 konzolokra. A mára kultstátuszt elért címben, egy klasszikus külső nézetes akció-kaland formájában küzdhettünk meg a sötétség erőivel. Akinek korábban kimaradt volna ez a leírhatatlanul hangulatos darab, az mindenképpen tegyen vele egy próbát, ugyanis közel tíz év után a Remedy visszaszerezte a Microsofttól a játék jogait, így a Control sikere esetén talán talán nem kell sokat várnunk, az oly régóta várt folytatásra.

Nincs nagyszerűbb érzés, mint egy sikeres párbaj végén végignézni ahogy ellenfelünk tehetetlenül elszenvedi a látványos kivégzést


A Ubisoft 2017-ben megpróbálta megtörni az Assassin's Creed és Far Cry címek sorozatát, és végre egy új megközelítéssel próbálkozott. A szintén külső nézetben élvezhető játék nem csak gyönyörű grafikát kapott, de a lényegét jóformán teljes mértékben az online funkció adta. Az alalapokat egy újszerű, időzítésre és a karakterek mozgáskészletének kiismerésére épülő harcrendszer adta. A harcokban három frakcióval, a szamurájokkal, vikingekkel és lovagokkal vehetünk részt, főleg várvédős, területfoglalós játékmódok keretei között, ám mindenféle körítés nélkül is egymásnak feszülhetünk. Az összecsapásokat csapatban, vagy egyedül is élvezhetjük, előbbiben nagy szerepet kap az együttműködés, míg az egyszerű 1v1 illetve 2v2 játékmódban inkább a környzetünkre, és a párbaj etikai szabályait be nem tartó ellenfeleinkre kell ügyelnünk. A két játék beszerzéséhez egy Epic Games Store felhasználói fiók elkészítése, és a szükséges Launcher telepítése szükséges, melyeket IDE KATTINTVA érhetünk el.

KD - PCX

PCX 2006-2019.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás Belépés 0 A kosár üres