fb pixel code
KATEGÓRIA KATEGÓRIA
Ajánló
Az Intelt is feltörték, 20 GB céges adat lett nyilvános
Milyen számítógépet vegyek a gyereknek, amin jól fut a Fortnite?
F1 2018 - ingyenes a száguldó cirkusz digitális változata
240 Hz-es és 165 Hz-es AOC AGON monitorok érkeznek
A TikTok és a WeChat is az USA tiltólistáján, Kína tiltakozik
Az Intel leiskolázza az AMD-t? Vagy mégsem? Jóképességű szerelők akcióban.
Az FBI szerint is ideje lenne elengedni a Windows 7-et
Új középkategóriás hűtők az ID-Coolingtól
Az Nvidia több RTX kártya gyártását is befejezte
Piramis PC? AZZA Pyramid Mini 806
Ingyenes lesz a Halo Infinite multiplayer
10 milliárd dollárnyi netközvetítő műholdat lő fel az Amazon
Nem frissítjük szívesen a Windowsunkat
Nagy Twitter hack - őrizetben egy 17 éves fiú
Az új BE kiadás lefarag a Sapphire Pulse 5700 XT árából
2019. 08. 06

Hírek 08.06. - Még több AMD jön, Nvidia és VLC biztonsági rések, játékok ingyen

Az AMD további 7nm-es termékei már a kanyarban vannak

Tényleg jönnek a felső kategóriás Navi videokártyák


Az AMD elnöke és ügyvezetője, Dr. Lisa Su, a cég második negyedévének eredményeiről tartott tájékoztatót, ahol kérdésekre is válaszolt. A pénzügyi jelentés szerint az AMD mérlege, a vizsgált negyedév tekintetében még nem túl fényes, ám az új termékekből származó forgalom valószínűleg már jó hatással lesz a számokra. Az esemény végén természetesen elhangzott a kérdés, a 7nm-es csíkszélességgel készült GPU-k jövőjére vonatkozóan, a válasz pedig igazolni látszik az előzetes várakozásokat. Mint kiderült, nem csak a mobilprocesszorok, de az erősebb Navi GPU-k is megjelenésre várnak, így a következő negyedévek újabb érdekességekkel kecsegtetnek. Konkrétumokat persze nem közölt, de megerősítette, hogy a 7nm-es széria igen kiterjedt, számos még be nem jelentett termékre számíthatunk, és úton vannak a várva várt high-end, vagyis felső szegmenst erősítő videokártyák is.

Zajlik a fejlődés, az AMD felkavarja az állóvizet


Eközben a már piacon lévő Navi architektúra helyzete is előremozdult. Az AMD folyamatosan dokumentálja architektúráinak fejlesztését, hogy ezzel segíthessék a fejlesztők munkáját. Az RDNA hardverek teljesen új felépítést kaptak, így a korábbi utasítások működése is jelentősen megváltozott. A korábban már nyilvánossá vált adatok mellé, a napokban megérkezett a Navi 10 alapját adó RDNA architektúra, 232 oldalas dokumentációja is, így a továbbiakban jobb optimalizációra, illetve bővebb kompatibilitásra számíthatunk, összességében pedig látványosan jobb teljesítmény várható játékok és munkaprogramok alatt egyaránt.


Veszélyes biztonsági rés a VLC médialejátszóban?

Valóban jobb lenen letörölni egy időre?


A VLC-t fejlesztő VideoLAN tagadta a probléma súlyosságát, a problémát feltáró szakemberek viszont a népszerű program teljes törlését javasolták. A VLC az egyik, ha nem a legnépszerűbb számítógépes médialejátszó szoftver, ami szinte minden ismert hang vagy videó formátummal megbirkózik, mindezt különféle kodek csomagok telepítése nélkül. A CERT egy globális, számítógépes biztonsági szakértőkből álló csoport, melynek a világ minden táján van képviselete. A CVE-2019-13615 sorszámmal ellátott hibára a német CERT-Bund bukkant rá, és bár elvileg még senki nem élt a sebezhetőségből adódó lehetőséggel, a javítás hiányában azt javasolták, hogy adataink megóvása érdekében, ideiglenesen távolítsuk el a programot. A júliusi jelentés szerint, távolról gond nélkül betörhetnek gépünkre, és minden fájlunkhoz hozzáférhetnek, illetve szabadon telepíthetnek és futtathatnak szoftvereket, ezzel teljesen kiszolgáltatottá téve a felhasználók millióit.

Amíg tisztázódik a helyzet, továbbra is élhet a veszély

A biztonsági hézag kritikus 9,8-as besorolást kapott. A VideoLAN egyből belekezdett a júliusban nyilvánosságra hozott probléma elhárításába, a foltozás állapota ekkor nagyjából 60% volt. Állítólag a jelenleg használt operációs rendszerek között egyedül a macOS nem érintett, a Windows, Linux ileltve Unix felhasználóknak azonban számolni kellett a veszéllyel. A VideoLAN hamarosan ismét reagálta kialakult botrányra, miszerint a problémát sokkal nagyobbra gerjesztették, mint amekkora valójában. A cég elnöke, Jean-Baptiste Kempf szerint a VLC 3.0.7.1 verziója már teljesen veszélytelen, és számonkérte a biztonsági céget, amiért először nem hozzájuk, hanem a médiához fordult az eredményeivel. A két cég közötti párbeszédet nyilvánosan közvetítő lifehacker.com ugyanakkor azon az állásponton van, hogy amíg a helyzet nem tisztázódik, és nem derül ki, hogy melyik fél állításai helytállóak, ne kockáztassunk, és ideiglenesen töröljük gépünkről a VLC-t.


Az NVIDIA azonnali frissítésre szólítja fel felhasználóit

Online támadástól nem kell tartanunk, de azért kellemetlen


Hétfő reggel fontos hírt közölt az NVIDIA, miszerint összesen öt, rendkívül veszélyesnek nyilvánított biztonsági rést találtak a GeForce, Quadro és Tesla grafikus kártyák Windows-os vezérlőprogramjaiban. A jelentés szerint, amennyiben nem frissítünk időben, lokálisan jelentkező problémákat tapasztalhatunk, ám a VLC-vel ellentétben, elvileg távoli hozzáférésről nincs szó. A hibák így is felkavarhatják az operációs rendszert, így különböző jogosultságok átruházását vagy épp szolgáltatások megtagadását is tapasztalhatjuk, esetleg bizonyos folyamatok kéretlenül is elindulhatnak. A gondok Windows 7 verziótól felfelé jelentkezhetnek, és a Windows Update szolgáltatás idővel automata módon gondoskodik a frissítésről, ha eddig még nem installáltuk a friss meghajtókat, ellenőrizzük a verziószámot. PC-nk típusától függően, ha a 412.39-es, a 425.85-ös, vagy a 431.23-as csomag valamelyikét látjuk, a probléma már elhárult. Az NVIDIA, a Cisco Talso szakemberének hálás az észrevételért.


Ingyen Alan Wake és For Honor játékok augusztus 9-ig!

Augusztus kilencig lecsaphatunk rájuk


Az Epic Games rendületlenül folytatja promóciós hadjáratát, mellyel enyhén szólva is vitatott megítélésű digitális platformját igyekszik népszerűsíteni. Aki nem vonakodik egy újabb Launcher használatától, augusztus kilencig két minőségi alkotást is ingyen szerezhet be. A két cím nem más, mint a Remedy kultikus akció-thrillere, az Alan Wake, míg a másik, egy online csatákat előnyben részesítő, fiktív-történelmi párbajszimulátor, a Ubisoft gondozásában megjelent For Honor.

Sárkány ellen sárkányfű, darkness Alan Wake.


Az Alan Wake-ről mi is írtunk már korábban, ingyenességében pedig valószínűleg az is szerepet játszik, hogy a fejlesztők így próbálják meg felhívni a figyelmet, az augusztus 27-én érkező úl alkotásukra, a Control-ra. A Stephen King nyomdokain haladó misztikus thriller 2010-ben jelent meg, először kizárólag Xbox 360 konzolokra. A mára kultstátuszt elért címben, egy klasszikus külső nézetes akció-kaland formájában küzdhettünk meg a sötétség erőivel. Akinek korábban kimaradt volna ez a leírhatatlanul hangulatos darab, az mindenképpen tegyen vele egy próbát, ugyanis közel tíz év után a Remedy visszaszerezte a Microsofttól a játék jogait, így a Control sikere esetén talán talán nem kell sokat várnunk, az oly régóta várt folytatásra.

Nincs nagyszerűbb érzés, mint egy sikeres párbaj végén végignézni ahogy ellenfelünk tehetetlenül elszenvedi a látványos kivégzést


A Ubisoft 2017-ben megpróbálta megtörni az Assassin's Creed és Far Cry címek sorozatát, és végre egy új megközelítéssel próbálkozott. A szintén külső nézetben élvezhető játék nem csak gyönyörű grafikát kapott, de a lényegét jóformán teljes mértékben az online funkció adta. Az alalapokat egy újszerű, időzítésre és a karakterek mozgáskészletének kiismerésére épülő harcrendszer adta. A harcokban három frakcióval, a szamurájokkal, vikingekkel és lovagokkal vehetünk részt, főleg várvédős, területfoglalós játékmódok keretei között, ám mindenféle körítés nélkül is egymásnak feszülhetünk. Az összecsapásokat csapatban, vagy egyedül is élvezhetjük, előbbiben nagy szerepet kap az együttműködés, míg az egyszerű 1v1 illetve 2v2 játékmódban inkább a környzetünkre, és a párbaj etikai szabályait be nem tartó ellenfeleinkre kell ügyelnünk. A két játék beszerzéséhez egy Epic Games Store felhasználói fiók elkészítése, és a szükséges Launcher telepítése szükséges, melyeket IDE KATTINTVA érhetünk el.

KD - PCX

2019. 08. 06

Az Intelt is feltörték, 20 GB céges adat lett nyilvános
A neves chipgyártó problémáihoz egy feltört szerver és egy nagy adag ellopott bizalmas adat csatlakozik Még a nagyszerű üzleti mutatók mellett is nehezen nevezhetnénk ezt az Intel legjobb időszakának, hiszen nem elég, hogy ismét kénytelenek voltak bejelenteni 7nm-es technológiájuk elhalasztását, melyet egy per fenyegetése és a teljes technológiai részleg átalakítása követett, de most kiderült, hogy még egy hackertámadást is elszenvedtek. A Twitter után a kaliforniai tech-vállalat is beállt a feltört nagyvállalatok sorába, ám esetükben valódi adatlopás is történt, nagyjából 20 GB-os tételben, mely már szabadon kering az interneten. Egy ismeretlen feltörte az Intel egy szerverét, és ha már bejutott, akkor le is mentett egy rakás bizalmas céges adatot is, derült ki a napokban a ZDNet, és más ismert külföldi tech-lapok beszámolóiból. Az újabb kellemetlen esetre egy Till Kottman nevű svájci szoftvermérnök és informatikai tanácsadó hívta fel a kaliforniai vállalat figyelmét, aki a rosszhír mellett néhány kellemetlen részlettel is szolgált az esettel kapcsolatban. Mint kiderült, maga a betörés még májusban történhetett, és Kottman állítása szerint az információit közvetlenül az esetért felelős hackertől tudja, aki felvette vele a kapcsolatot, és elárulta, hogy a bejutáshoz különösebben még csak meg sem kellett erőltetnie magát. Az adatszivárgásokkal kapcsolatos megosztásairól is ismert szakértő egy Twitteres bejegyzést is közzétett az ellopott adatokról, ám azóta nem csak a nagy
F1 2018 - ingyenes a száguldó cirkusz digitális változata
A Forma 1 versenyek hivatalos játékváltozata most pár napig ingyen beszerezhető Az autósportok egyértelműen legnépszerűbb alágazata a Forma 1, hiszen a futamok élő közvetítései világszerte milliókat vonzanak a készülékek elé, és itthon is mindig szépen megtelt a Hungaroring magyar érdeklődőkkel, még a masszív jegyárak ellenére is. Nem meglepő hát, hogy létezik belőle hivatalos játékváltozat is, és nehéz is lenne elképzelni, hogy más csapat nyerje el a készítés lehetőségét, mint az autós játékokban veteránnak számító Codemasters, akinek 1987-es negyedik munkája a Grand Prix Simulator volt, többek között Commodere 64-re. Az F1 szériát is már bő 11 éve hegesztik, és talán nincs is jobb promóciós módszer a júliusban megjelent F1 2020 népszerűsítésére, mint az alig 2 éves F1 2018, mely most bő két napon át ingyen beszerezhető. Szimulátor vagy könnyed arcade jellegű élmény? Egyik sem egészen, és valószínűleg pont a sportág népszerűsége okán nem mertek egyértelműen voksolni egyik, vagy másik irány mellett, hiszen ha egy végletekig részletes és aprólékos szimulációt készítenek, a befektetett idő és pénz valószínűleg csak egy szűk rajongói rétegnél talál otthonra, akiknek az elégedettsége sajnos üzleti szempontból nem igazán mérvadó, míg a nyélgázon is tökéletesen kanyarodó járgányok és az ellenfelek pályáról történő kipöckölése talán még a kiskorú rajongókat is kiakasztaná. Az F1 tehát inkább a sportág hátterének és körülményeinek változását nyomon követő darab, mely a szabályo
240 Hz-es és 165 Hz-es AOC AGON monitorok érkeznek
Az AOC izgalmas és fantasztikusan gyors gamer monitorokkal bővíti prémium kínálatát A 86 éves múlttal rendelkező kijelzőgyártó szinte minden árkategóriában képviselteti magát, így megtaláljuk a prémium szegmensben is, melyben a gamereknek az AGON névre keresztelt modelleket érdemes keresniük. A játékosoknak készített minőségi kijelzők színes skáláját most két újabb izgalmas árnyalattal bővítik, melyek egyike ezúttal is a kompromisszumoktól mentes sebességre koncentrál, míg a másik a színhűségre vágyóknak kínál magas képfrissítéssel bíró alternatívát. Két monitor két méretben, két különböző panellel és eltérő képfrissítéssel? Az AOC nem alibizett és mindjárt két teljesen eltérő monitort készített a 27 colos AGON AG273QXP, és a 25 colos AGON AG251FZ2E modellek képében. Elsőként vegyük a nagyobb testvért, hiszen egy 27 hüvelykes képátlóval megáldott darabról van szó, mely úgy teljesít 165 Hz-es képfrissítést, hogy egy 8 bites NANO IPS panel néz szembe velünk, méghozzá impozáns 2560x1440-es felbontással. Ebben az esetben tehát dicséretes színmegjelenítést is kapunk, hiszen az Adobe RGB színtér 98 százalékos pontossággal jelenik meg, az sRGB pedig 133 százalékos lefedettséget élvez. A korrekt 350 nites fényerőhöz 1000:1 arányú kontraszt társul, a játék alatt igényelt sebességet és folyamatosságot pedig 1 milliszekundumos GtG (szürkéből szürkébe) válaszidő, és AMD FreeSync Premium technológia garantálják. A vaskos kávát nélkülöző keret természetesen alapvetőnek tekinthető, a
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres
Cookie / süti kezelés
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk a Részedre. Tudj meg többet...