fb pixel code
KATEGÓRIA KATEGÓRIA
Ajánló
MSI RTX 3080 VS RTX2080Ti / RTX3080 kártyát nyerhetsz!!!
Instabil pár RTX 3080, csere helyett szoftverfrissítés jött
Végleg Linux alapokra kerülhet a Windows
NO HACK - Oroszország megállapodna az USA-val
Kínában már az utakon járnak a sőfőrmentes robottaxik
Jól kiegyensúlyozott AMD konfig kisebb hiányosságokkal
Az RTX 3090 startja sem sikerült, viszont a tuning rekord igen
Szupergyors vezeték nélküli perifériákkal támad a Razer
Bemutatkozott az új Samsung 980 PRO PCIe 4.0 SSD
Az új Pure Loop, a Be Quiet! új kompakt vízhűtése
Megszűnhet az európai Instagram és Facebook
Félmillió Activision fiókot lophattak el, de a cég tagadja
A Microsoft megvette a Bethesdát, és még vagy 7 stúdiót
Az új Oculus Quest 2 a Rift helyébe lép
RTX 3060, RTX 3080 20GB és blower hűtős RTX 3090
2020. 01. 20

Olcsó? Akkor futás! - Xiaomi Mi AirDots bluetooth fülhallgató

A piacot elárasztották a valóban zsinórmentes fülhallgatók, melyek apró méretük ellenére vállalható hangminőséget, és korrekt üzemidőt produkálnak, mindezt megfizethető áron.

Emlékszünk még, amikor nem bíztunk benne, hogy a vezeték nélküli fejhallgatók egyhamar megbízhatók lesznek?

Mi lesz ha játék közben lemerül? A hangminőség sosem lesz az igazi! Ezeket a méretes fejhallgatókat cipelje magával valaki más! Vezetékeset sokkal olcsóbban találok, és még jobban is szól!

Ilyen, és ehhez hasonló, sok esetben jogos kételyek övezték, a vezeték nélküli fej-, illetve fülhallgatók érkezését. Ma viszont ott tartunk, hogy a teljesítményre igen kényes gamer közönség is, egyre gyakrabban választ otthonra wireless fejhallgatót. Sőt, hordozható formában is rengeteg opciónk van, az olcsó kínai megoldásoktól, egészen a Bluetooth határait feszegető audiofil megoldásokig. De mit tegyen az, aki apró és praktikus hangkeltőre vágyik, de nem szeretne vagyonokat költeni? Mit vegyen az a felhasználó, aki nem vágyik a felső kategória luxusára, egyszerűen csak elege van a kényelmetlen, és előbb-utóbb megtöredező vezetékekből, és edzéshez, vagy a napi néhány órás utazásához szeretne megbízható, de ami legalább ennyire fontos, megfizethető eszközt?

Vakítóan fehér

Mondjuk a Xiaomi Mi AirDots Bluetooth fülhallgatóját. A köznyelvben csak "agybadugós" fülhallgatónak csúfolt eszköz, az utóbbi években feltört kínai gyártó újabb finomsága. A Xiaomi az igényes, de megfizethető mobiljaival hódította meg a fél világot, és egyre újabb kategóriákban próbálta ki magát, tovább erősítve a felhasználók bizalmát. Ahogy korábban a vezetékmentes fülesek, úgy a Xiaomi is elérte az ajánlható státuszt, lássuk hát mit tud ez a hófehér apróság, nagyjából 11 000 Ft-ért.

Eltörpül a tenyeredben

Az AirDots, a vállalatra jellemző letisztultság mintadarabja. Az aprócska dobozka, és a két kis fülhallgató is egyszerű, visszafogott dizájnt kapott, amivel már elsőre megnyeri az embert. A doboz azonban logikus módon nem csak a hordozhatóság kényelmét szolgálja, hiszen ez rejti a fejhallgató töltéséhez szükséges akkumulátort, és töltőcsatlakozókat is. A microUSB csatlakozóval ellátott telep, teljes 300mAh kapacitását, két és fél óra alatt éri el. Ezzel háromszor képes a bogyókban megbúvó 40mAh kapacitású akksik megetetésére, ami alkalmanként másfél órát igényel. Teli tankkal amúgy négy teljes óra zenehallgatást ígér a gyártó, ez persze maximális hangerő mellett csökkenhet, de ez csak akkor jelenthet gondot, ha valaki jobban szereti a halláskárosodást, mint a jól kivehető hangokat. Ha teljesen lemerülnének, vagy közelednének hozzá, a mágneses mélyedésekbe ültetve azonnal tölteni kezdenek, melyet egy-egy LED fény is jelez. Ha kivesszük őket, a Bluetooth kapcsolat szinte azonnal helyreáll majd.

A teljes csomag töltőkábellel együtt

Érthetőnek tűnik, ha bizalmatlansággal tekintünk erre a két kis bogyóra, hiszen az első gondolatunk az lehet, hogy biztos kiszalad a fülünkből, és majd jól elveszítjük, eltörjük, elszalad vele a cica. Utóbbira persze megvan az esély, viszont a mérnökök odafigyeltek rá, hogy a Mi AirDots akár futás közben is tökéletesen a fülünkben maradjon. Hogy biztosak legyünk a kényelmünkben, a csomag 3 különböző méretű gumiharangot rejt, így valószínűleg megtaláljuk az ideális kialakítást. Szépséghibának talán az érintésérzékeny felületet nevezhetnénk, de ez teljesen szubjektív. Annyi biztos, hogy a letisztultság érdekében feláldoztak mindenfajta nyomógombot, így semmi sem töri meg a sima felületeket, és egész biztos nem fogjuk fájdalomküszöbünkig préselni az eszközt használat közben. Az eszközök párosításához, vagy a zene elindításához és megállításához csak érintésre lesz szükség, ezt viszont egyes felhasználóknak talán majd meg kell szoknia, mielőtt természetessé válna. A hasonló árkategóriás Redmi modell amúgy kattintós, vagyis nyomógombos megoldást használ.

Jól mutat, és egészen jól is szól!

A csatlakozáshoz Bluetooth 5.0 szabványt használ, mely továbbra is együttműködik a korábbi verziókkal, így nem lesz gond a kompatibilitással. A bal és jobb csatorna közé ékelődő vezetéket, a True Wireless Stereo technológia váltja ki, így késleltetés nélkül, stabilan képes kiszolgálni a sztereo felvételeket. A két rész párosításához szükség lesz úgy 10 másodpercre, ám amint a kapcsolat létrejött, a páros a továbbiakban nem igényel több vacakolást. Sőt, az egyes oldalak akár mono módban, amolyan klasszikus headsetként is használhatók. Igen, természetesen a mikrofon sem maradt ki, így aki pl. vezetés közben fogadna halaszthatatlan hívást, az megteheti. A tapasztalatok szerint a hangminőség jó, de nem helyettesíti a zajszűrős megoldásokat, így forgalmas helyeken, vagy a zajos metróban, érdemes lesz fülünkhöz emelni telefonunkat.

Apró LED-ekkel is kommunikál velünk

Mi mondható el a hangminőségről? Az, hogy nyilván nem vetekszik a drága megoldások kifinomult hangzásvilágával, de árához képest  kellemes csalódást nyújt. Van magas, van közép, van mély, és az énekhangok is tiszták, mindezt akár négy órán át, egyetlen feltöltéssel. Maximális hangerőn számíthatunk rá, hogy kötelező módon torzítani fog, de ha ezt elnézzük neki, akkor akár kocognánk, akár utazáshoz használt bumszli fejhallgatónkat cserélnénk le, egy visszafogottabb, könnyebb, kényelmesen hordozható darabra, a Xiaomi megérdemli a figyelmet. Aki mostanáig hasonló darabra várt, esetleg ismeri a márkát, de nem tudta, hogy már ilyen terméket is kínálnak, megtalálja áruházunkban, barátságosnak nevezhető 11 000 Ft-os áron.

KD - PCX

2020. 01. 20

Instabil pár RTX 3080, csere helyett szoftverfrissítés jött
Az ág is húzza az új RTX 3080 kártyát, akinek jutott, annak gondja lehet vele Amilyen hangzatos volt az NVIDIA nagy Amper leleplezése, az új videokártyák indulása már sokkal inkább idézi a régi idők nehézkes termékstartjait, ahol a félig-meddig teljesített gyártói ígéretek mellett az alacsony árukészletek, az őrült felvásárlóhadjárat, és végül az új hardverek esetében előforduló gyártási hibák is bekerülnek a képletbe. Márpedig kiderült, hogy bizony az új RTX-ek sem mentesek ezektől, így néhány sikertelenül járt érdeklődő még hálás is lehet azoknak az úgynevezett scalpereknek, akik botok sokaságával szinte a teljes nyitókészlet felvásárolták a két forgalomba hozott Ampere kártyából. A sikeres vásárlók egy része azonban joggal lehet bosszús, mivel az első tesztek sokuk számára kellemetlen élményekkel szolgáltak, az Nvidia pedig jelenleg úgy áll a dologhoz, hogy termékcsere helyett inkább szoftveres megoldást kínál. A hibajelenség híre futótűzként terjedt az online felületeken, és mint kiderült, nem csak a gyári Founders Editiont, de a különféle ismert gyártók egyedi kiadásait is érinti. A vásárlók egyöntetűen arra panaszkodtak, hogy játék közben az alkalmazás váratlanul összeomlik, ők pedig a Windows asztalán találják magukat. Az Nvidia sokáig csendben volt, a sajtó és a közösség tagjai viszont nem bírták cérnával és maguk kezdtek el utána járni a helyzetnek. Az első tapasztalatok annyit árultak el, hogy bizonyos kártyák nem bírják a 2GHz-es vagy annál magasabb órajelet, é
Végleg Linux alapokra kerülhet a Windows
A szabad szoftverek legnagyobb szószólója szerint készülőben van a Linux alapú Windows Szinte követhetetlenné váltak a Windows 10 rendszerrel kapcsolatos problémák, a felhasználók negatív visszajelzéseivel pedig tele vannak a fórumok. Az egymást követő frissítések egyre újabb problémákat okoznak, a júniusban kiadott 2004-es számú funkciófrissítés pedig sokak számára még mostanra sem vált elérhetővé, ezért számukra a manuális telepítést sem javasolják. Nem ritka jelenség, hogy a frissítés után alapvető funkciók válnak elérhetetlenné, most pedig az insider programban résztvevő tesztelők szerint, a megjelenésre váró októberi frissítőcsomagban már legalább 50 hibát találtak, az egyik ráadásul pont a legérdekesebb részegységét, a beépített Linuxot öli meg. Részben ehhez kapcsolódó érdekességet osztott meg a szabad szoftverek legismertebb alakja, aki szerint a Windows úton van oda, hogy teljes mértékben Linux alapon folytassa tovább. A témával Eric S. Raymond, a nyílt forráskódú szoftverek mozgalmának ismert és különc figurája foglalkozik, aki blogjában az asztali rendszerek háborújának végét vetíti előre. Azt nehéz vitatni, hogy jóformán történelmi jelentőséggel bírt a natív Bash shell, illetve a WSL (Windows System for Linux) megjelenése, így a Linuxos parancssor mellett a Linuxos alkalmazások natív támogatása, vagyis emuláció nélküli futtatása is lehetségessé vált. A májusban bevezetett WSL 2 már teljesértékű Linux rendszermagot hozott, ezzel tulajdonképpen teljesértékű támo
NO HACK - Oroszország megállapodna az USA-val
Oroszország új kiberbiztonsági megállapodást kötne az USA-val, melyet nemzetközi szintre emelne Meglepő közlemény jelent meg az orosz elnökség hivatalos híreit szolgáltató oldalon, a kremlin.ru-n, mellyel Vlagyimir Putyin közvetlenül az Egyesült Államokat szólítja meg. A diplomáciai szempontból nem éppen elhanyagolható nyilatkozatban, az orosz elnök tulajdonképpen új alapokra helyezné a két nagyhatalom között erősen megromlott viszonyt, legalábbis ami az információbiztonság kérdéseit illeti. A négy sarokpontból álló listára a sajtó már csak úgy hivatkozik: "No Hack paktum".  Bár a felszínen úgy tűnhet, az Egyesült Államoknak jelenleg Kínával van a legnagyobb problémája, a választások közeledtével a megszokottnál is több gondjuk akad a más országokból érkező internetes támadásokkal is, melyek a legkülönfélébb módokon próbálják tovább zilálni az USA-ban kialakult feszült helyzetet. A hírekben nem kell sokat keresgélnünk, ha az Egyesült Államok és Oroszország közötti ellentétek történelmére vagyunk kíváncsiak, mely mára főleg a kibertérben zajló adathalászatra, hackelésre és a közösségi médiában folytatott manipulációs hadjáratokra korlátozódik. Most, a közelgő elnökválasztás miatt azonban olyan esetek bukkannak a felszínre, mint a 2016-os amerikai elnökválasztás befolyásolásának vádja, mely 2018-ban konkrétan 13 orosz állampolgár, illetve egy orosz cég megvádolásával folytatódott. A nagy horderejű ügy zászlaját Robert Mueller, az FBI korábbi igazgatója hordozta, aki
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
Szakály György
Nekem a Redmi változat van 6k-ért (fekete színű és nyomni kell nem elég az érintés). Először töltenem kellett, mert lemerülve ért ide, kicsit problémás volt a párosítás, de aztán minden flottul ment már 3 eszközzel is szépen muzsikál. A 3 gumiharang pár egyike se pont jó a fülembe, de ezt lehet orvosolni másik agybadugós gumikkal. a 3k-s JBL vezetékesnél azért gyengébben szól, de utcára/buszra/vonatra nekem nem kell jobb minőség, otthon meg úgyis hangfalon megy a music. 2 napot kibír a városbeli utazások során (munkahely-->kolbászolás--> haza)
2020-01-21 12:37:29
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres
Cookie / süti kezelés
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk a Részedre. Tudj meg többet...