fb pixel code
KATEGÓRIA KATEGÓRIA
Ajánló
2020. 02. 21
Arctic Freezer 7 X? Műszakváltás 15 év után
2020. 02. 20
Va bene
2020. 02. 20
Cyberpunk 2077 és GeForce Now? Megjelenéskor akár telefonról is játszhatunk
2020. 02. 19
Az Asus javítja a melegedő ROG STRIX Navikat
2020. 02. 19
Ipari forradalom? Ingyenes az Assassin's Creed Syndicate
2020. 02. 19
A NAGY PROCESSZOR TESZT! 21 Intel és AMD proci erejét mértük össze.
2020. 02. 18
Már a falak is okosak? Az MIT felturbózza a Wi-Fi-t
2020. 02. 18
Korai hozzáférés? Comet Lake-S processzorokat árult egy webáruház
2020. 02. 17
Váratlan gyorsulás? GDDR6 memóriát kaphat a GTX1650
2020. 02. 17
A Metro Exodus végre Steamen, most 40%-os leárazással
2020. 02. 17
Corsair A500 - 10 év után újra léghűtés a Corsairtől
2020. 02. 16
Mit tud egy 270 ezres konfig Ryzen 3600 GTX1660Ti összeállításban?
2020. 02. 14
Ezek magyarok? - Ingyenes a Kingdom Come: Deliverance
2020. 02. 13
Víruspánik? Először marad el a Mobile World Congress
2020. 02. 13
Az új Windows 10 frissítés megöli a hangot és az internetet
2020. 01. 20

Olcsó? Akkor futás! - Xiaomi Mi AirDots bluetooth fülhallgató

A piacot elárasztották a valóban zsinórmentes fülhallgatók, melyek apró méretük ellenére vállalható hangminőséget, és korrekt üzemidőt produkálnak, mindezt megfizethető áron.

Emlékszünk még, amikor nem bíztunk benne, hogy a vezeték nélküli fejhallgatók egyhamar megbízhatók lesznek?

Mi lesz ha játék közben lemerül? A hangminőség sosem lesz az igazi! Ezeket a méretes fejhallgatókat cipelje magával valaki más! Vezetékeset sokkal olcsóbban találok, és még jobban is szól!

Ilyen, és ehhez hasonló, sok esetben jogos kételyek övezték, a vezeték nélküli fej-, illetve fülhallgatók érkezését. Ma viszont ott tartunk, hogy a teljesítményre igen kényes gamer közönség is, egyre gyakrabban választ otthonra wireless fejhallgatót. Sőt, hordozható formában is rengeteg opciónk van, az olcsó kínai megoldásoktól, egészen a Bluetooth határait feszegető audiofil megoldásokig. De mit tegyen az, aki apró és praktikus hangkeltőre vágyik, de nem szeretne vagyonokat költeni? Mit vegyen az a felhasználó, aki nem vágyik a felső kategória luxusára, egyszerűen csak elege van a kényelmetlen, és előbb-utóbb megtöredező vezetékekből, és edzéshez, vagy a napi néhány órás utazásához szeretne megbízható, de ami legalább ennyire fontos, megfizethető eszközt?

Vakítóan fehér

Mondjuk a Xiaomi Mi AirDots Bluetooth fülhallgatóját. A köznyelvben csak "agybadugós" fülhallgatónak csúfolt eszköz, az utóbbi években feltört kínai gyártó újabb finomsága. A Xiaomi az igényes, de megfizethető mobiljaival hódította meg a fél világot, és egyre újabb kategóriákban próbálta ki magát, tovább erősítve a felhasználók bizalmát. Ahogy korábban a vezetékmentes fülesek, úgy a Xiaomi is elérte az ajánlható státuszt, lássuk hát mit tud ez a hófehér apróság, nagyjából 11 000 Ft-ért.

Eltörpül a tenyeredben

Az AirDots, a vállalatra jellemző letisztultság mintadarabja. Az aprócska dobozka, és a két kis fülhallgató is egyszerű, visszafogott dizájnt kapott, amivel már elsőre megnyeri az embert. A doboz azonban logikus módon nem csak a hordozhatóság kényelmét szolgálja, hiszen ez rejti a fejhallgató töltéséhez szükséges akkumulátort, és töltőcsatlakozókat is. A microUSB csatlakozóval ellátott telep, teljes 300mAh kapacitását, két és fél óra alatt éri el. Ezzel háromszor képes a bogyókban megbúvó 40mAh kapacitású akksik megetetésére, ami alkalmanként másfél órát igényel. Teli tankkal amúgy négy teljes óra zenehallgatást ígér a gyártó, ez persze maximális hangerő mellett csökkenhet, de ez csak akkor jelenthet gondot, ha valaki jobban szereti a halláskárosodást, mint a jól kivehető hangokat. Ha teljesen lemerülnének, vagy közelednének hozzá, a mágneses mélyedésekbe ültetve azonnal tölteni kezdenek, melyet egy-egy LED fény is jelez. Ha kivesszük őket, a Bluetooth kapcsolat szinte azonnal helyreáll majd.

A teljes csomag töltőkábellel együtt

Érthetőnek tűnik, ha bizalmatlansággal tekintünk erre a két kis bogyóra, hiszen az első gondolatunk az lehet, hogy biztos kiszalad a fülünkből, és majd jól elveszítjük, eltörjük, elszalad vele a cica. Utóbbira persze megvan az esély, viszont a mérnökök odafigyeltek rá, hogy a Mi AirDots akár futás közben is tökéletesen a fülünkben maradjon. Hogy biztosak legyünk a kényelmünkben, a csomag 3 különböző méretű gumiharangot rejt, így valószínűleg megtaláljuk az ideális kialakítást. Szépséghibának talán az érintésérzékeny felületet nevezhetnénk, de ez teljesen szubjektív. Annyi biztos, hogy a letisztultság érdekében feláldoztak mindenfajta nyomógombot, így semmi sem töri meg a sima felületeket, és egész biztos nem fogjuk fájdalomküszöbünkig préselni az eszközt használat közben. Az eszközök párosításához, vagy a zene elindításához és megállításához csak érintésre lesz szükség, ezt viszont egyes felhasználóknak talán majd meg kell szoknia, mielőtt természetessé válna. A hasonló árkategóriás Redmi modell amúgy kattintós, vagyis nyomógombos megoldást használ.

Jól mutat, és egészen jól is szól!

A csatlakozáshoz Bluetooth 5.0 szabványt használ, mely továbbra is együttműködik a korábbi verziókkal, így nem lesz gond a kompatibilitással. A bal és jobb csatorna közé ékelődő vezetéket, a True Wireless Stereo technológia váltja ki, így késleltetés nélkül, stabilan képes kiszolgálni a sztereo felvételeket. A két rész párosításához szükség lesz úgy 10 másodpercre, ám amint a kapcsolat létrejött, a páros a továbbiakban nem igényel több vacakolást. Sőt, az egyes oldalak akár mono módban, amolyan klasszikus headsetként is használhatók. Igen, természetesen a mikrofon sem maradt ki, így aki pl. vezetés közben fogadna halaszthatatlan hívást, az megteheti. A tapasztalatok szerint a hangminőség jó, de nem helyettesíti a zajszűrős megoldásokat, így forgalmas helyeken, vagy a zajos metróban, érdemes lesz fülünkhöz emelni telefonunkat.

Apró LED-ekkel is kommunikál velünk

Mi mondható el a hangminőségről? Az, hogy nyilván nem vetekszik a drága megoldások kifinomult hangzásvilágával, de árához képest  kellemes csalódást nyújt. Van magas, van közép, van mély, és az énekhangok is tiszták, mindezt akár négy órán át, egyetlen feltöltéssel. Maximális hangerőn számíthatunk rá, hogy kötelező módon torzítani fog, de ha ezt elnézzük neki, akkor akár kocognánk, akár utazáshoz használt bumszli fejhallgatónkat cserélnénk le, egy visszafogottabb, könnyebb, kényelmesen hordozható darabra, a Xiaomi megérdemli a figyelmet. Aki mostanáig hasonló darabra várt, esetleg ismeri a márkát, de nem tudta, hogy már ilyen terméket is kínálnak, megtalálja áruházunkban, barátságosnak nevezhető 11 000 Ft-os áron.

KD - PCX

2020. 01. 20

Arctic Freezer 7 X? Műszakváltás 15 év után
Az Arctic megfizehető hűtője, kategóriájának egyik legjobban sikerült darabja volt, de a sok becsületesen ledolgozott év után végre kiérdemelte a nyugdíjazást. A Freezer 7 Pro hamarosan hátralép, hogy átadja helyét az új generációnak, ugyanis elkészült a Freezer 7 X. Ha egy termék képes tizenöt éven át megőrizni népszerűségét, az több mint elegendő bizonyíték arra, hogy valamit nagyon jól csinál. Az Arctic 7 máig az egyik legkedveltebb processzorhűtő, mely megjelenése óta mindössze a kompatibilis foglalatok számával bővült, és egy optimalizált Pro revíziót kapott, ugyanis se a gyártó, se a közönség nem érezte úgy, hogy megérett volna a leváltásra. Persze semmi sem tart örökké, a svájci vállalat pedig enged az új idők szavának, így végül újratervezte a nagy múltú modellt. A hatékonyságot szem előtt tartva, a hűtőbordák és a hőcsövek dizájnja is átalakult. Utóbbi esetében három helyett már csak kettő végzi a hőszállítást, viszont közvetlenül érintkeznek a processzorral, majd ahelyett, hogy szorosan egymás mellett haladnának, két felé ágaznak a jobb hőeloszlás érdekében. A 0.4mm-es alumínium bordázat 44 rétegből áll, melyet a 92mm-es ventilátor hűt, belül hidrodinamiks csapágyakkal, kívül stílusos, lamellákra fekvő kerettel. A légterelő nem csak külsőleg változott, hiszen a korábbi 2500 helyett, ezúttal maximum 2000 RPM fordulatszámot produkál, mely halkabb, összességében mégis hatékonyabb elődjénél. Az 7 Pro esetén a fülünk számára már korrekt 0.8 Sone értéket kaptunk, eh
Cyberpunk 2077 és GeForce Now? Megjelenéskor akár telefonról is játszhatunk
A GeForce Now már a megjelenés napján támogatni fogja a játékot, és elvileg a Ray Tracing opció is gond nélkül működni fog. A Cyberpunk 2077 szeptemberre halasztott startja nem csak a jobb optimalizációra adott lehetőséget, ugyanis az Nvidia-féle Ray Tracing funkció mellett GeForce Now támogatás is érkezik, az újdonságról korábbi cikkünkben már mi is hírt adtunk. Az Nvidia hivatalos közleményben osztotta meg a részleteket, miszerint a Steames változat az új szolgáltatáson keresztül is játszható lesz, már a megjelenés napján. Az ígéret szerint a Founder tagsággal bíró felhasználók RTX támogatással együtt fedezhetik fel Night City-t, és tökéletes optimalizáció mellett, akár egy Macbookon is élvezhetik azt. Ha esetleg a kiadó CD Projekt saját felületén, a GOG.com-on keresztül szereznénk be a játékot, a DRM mentes telepítőcsomag megvásárlása esetén a teljes bevétel a Lengyel stúdiót illeti, így viszont a felhő alapú játékról le kell mondanunk. Korábban a hasonló opciót kínáló Google Stadia is szóba került, ám erről csak annyit tudunk, hogy a 2077 idővel azon a platformon is elérhető lesz, viszont ott nem használhatjuk saját Steam fiókunkat. A játékokat minden esetben a Stadia rendszerén belül kell megvásárolnunk és csak ott érhejtük el őket, ebből a szempontból az Nvidia megoldása jóval rugalmasabb.  Akit elkapott a Cyberpunk láz, de nincs játékra alkalmas eszköze, tegyen egy próbát a GeForce Now időlimites ingyenes opciójával. Ha elégedettek vagyunk, talán érdem
Az Asus javítja a melegedő ROG STRIX Navikat
Amikor azt hittük, hogy az egyedi megoldások megjelenésével többé nem lesz gond az RX5700 széria hűtésével, az Asus ROG Strix megoldásai új bekezdést indítottak. A rossz tapasztalatok egyre csak gyűltek, az Asus azonban kiderítette a problémát és megoldást is ajánl. A ROG Strix a felső kategóriás termékekről és tuningra kihegyezett komponensekről szól, ám a gyártó ezúttal rendesen elnézett valamit. A vásárlók alig várták, hogy egy izmos hűtéssel felszerelt strapabíró kártyát kapjanak, ám a megjelenést hamarosan panaszos vásárlói bejelentések követték, a kártyák ugyanis indokolatlanul komoly melegedést produkáltak. Bár a gyártó az AMD-re mutogat, az a helyzet, hogy a problémáért mindkét fél felelős.  Jobb később mint soha, mondhatnák, ugyanis utólagos tesztek kiderítették, hogy az AMD téves információkkal látta el partnerét a hűtés rögzítéséhez szükséges nyomás mértékéről. Az elvégzett mérések során 50 és 70 PSI között értek el optimális teljesítményt, ezzel szemben az AMD eredetileg 30 és 40 PSI körül határozta meg, a megfelelő hőtovábbításhoz szükséges értéket. Bár az AMD valóban tévedett, a felelősség áthárítása nem túl elegáns, hiszen tökéletesen látszik, hogy az Asus egyáltalán nem tesztelte megfelelő alapossággal a szériát, mielőtt útjára bocsátotta a vásárlók felé. A helyzet megoldása a hűtést rögzítő csavarokban rejlik, a ROG kártyákon alkalmazott darabok egyszerűen nem elég szorosak a szükséges nyomás eléréséhez. A helyzet orvoslására sokan alátétekkel,
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
Szakály György
Nekem a Redmi változat van 6k-ért (fekete színű és nyomni kell nem elég az érintés). Először töltenem kellett, mert lemerülve ért ide, kicsit problémás volt a párosítás, de aztán minden flottul ment már 3 eszközzel is szépen muzsikál. A 3 gumiharang pár egyike se pont jó a fülembe, de ezt lehet orvosolni másik agybadugós gumikkal. a 3k-s JBL vezetékesnél azért gyengébben szól, de utcára/buszra/vonatra nekem nem kell jobb minőség, otthon meg úgyis hangfalon megy a music. 2 napot kibír a városbeli utazások során (munkahely-->kolbászolás--> haza)
2020-01-21 12:37:29
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: [email protected]
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres