Növényi eredetű, teljesen természetes, könnyen emészthető, kiváló minőségű fehérjeforrás. Magas, 80%-os fehérjetartalom! 100 grammban 80 gramm protein!A borsófehérje a legjobb növényi fehérjék közé tartozik, nem csak tápértéke, de emészthetősége és hasznosulása miatt is. A borsó fehérje aminosav profilja kiváló (tartalmazza valamennyi esszenciális aminosavat), elenyésző mennyiségű szénhidrátot és zsírt, valamint 0% koleszterint tartalmaz. Ennek köszönhetően tökéletes megfelel az aktív, egészséges életmódot követő embereknek.A borsófehérje könnyen emészthető, nem okoz kellemetlen emésztési zavarokat, és felszívódási aránya rendkívül magas, 98 százalékos! A szervezet szinte teljesen képes felhasználni és saját szöveteibe beépíteni. Várandós és szoptató kismamák is biztonsággal fogyaszthatják, a kiegyensúlyozott és változatos étrend kiegészítéseként, a fokozott fehérjeigény kielégítésére. A legújabb kutatások szerint terhesség idején napi 1,7-1,8 g/testsúly kg fehérje bevitelére lehet szükség.Összetevők:, Borsóból kinyert természetes borsófehérjeAllergének: , Olyan gyárban készül, ahol feldolgoznak dió - és mogyoróféléket.Átlagos tápérték 100g termékben:, Energia 406 kCal, Zsír 6%, Szénhidrát 3%, Fehérje 80%Átlagos tápérték 1 adagban:, Energia 134 kCal, Zsír 2g, Szénhidrát 1g, Fehérje 27gAminosav profil:, Glutamát 13,8%, Prolin 4,31%, Aszparaginsav 9,18%, Leucin* 6,44%, Alanin 3,7%, Arginin 6,29%, Lizin* 6,32%, Valin* 4,31%, Izoleucin* 2,74%, Tirozin 2,39%, Fenil-alanin* 3,57%, Szerin 4,19%, Treonin* 3,54%, Cisztein 1,65%, Hisztidin* 2,14%, Glicin 3,24%, Methionin* 1,36%, Triptofán* 0,85%, *a 9 esszenciális aminosavFelhasználási javaslat:, Keverjen el 3 púpozott evőkanál fehérjeport 3 dl vízben vagy sovány/növényi tejben. Ízesítse ízlés szerint. Használható sütemények, főzelékek, pudingok vagy bármilyen más étel készítéséhez.A borsófehérje meleg vagy hideg receptekhez is felhasználható. Hő hatására a fehérjetartalom nem csökken, a fehérje mindössze denaturálódik, azaz megváltozik a kémiai szerkezete (pl. ahogy a tojás sütésekor az állaga megváltozik). A Netamin Natúr Borsó Fehérje semleges íze miatt kiválóan alkalmas sütéshez, főzéshez, sós és édes ételek, illetve italok elkészítéséhez. Liszt helyettesítésére, főzelékek és levesek sűrítéséhez is használható. A szükséges liszt felét-harmadát helyettesítheted fehérjeporral, recepttől függően akár a teljes mennyiséget. Adagolás: , Fehérjeturmixként 3 csapott evőkanál (33 gramm) fehérjeport ízlés szerint ízesítve rázz össze vízzel vagy (növényi) tejjel egy shakerben, vagy gyümölcsökkel készíts belőle smoothie-t turmixgépben. Főzéshez a liszthez hasonlóan használható mindenféle étel fehérjetartalmának növeléséhez. Tárolás:, Száraz, hűvös, sötét helyen tartandó, gyermekek elől el kell zárni!Forrás:gyártó/forgalmazó 2017 október