image
NATURE COOKTA TÁPIÓKA KEMÉNYÍTŐ 500G
869 Ft
 
 
 
 
 
 
NATURE COOKTA TÁPIÓKA KEMÉNYÍTŐ 500G
Cikkszám: 407760
Gyártó : -
Megbízhatóság: 100%
869 Ft
Garancia: 12 hónap
Várható átvétel
PCX átvevő pont máj. 07
Packeta máj. 08
MPL Automata máj. 08
Foxpost máj. 08
Easybox automata máj. 08
Sameday futár máj. 08
Posta Pont máj. 08
MPL futár máj. 08
Expressz szállítás máj. 07
Nagy csomag máj. 10

Igazán jó állagú kenyér, péksütemény sütésénél az egyik legfőbb konyhai fortély az összetevők megfelelő arányának eltalálása. Tökéletesebb eredmény elérése érdekében elkészítéséhez egy rendkívül különleges keményítőféleség ajánlott. A Nature Cookta special Tápióka keményítő nem csak a pékárukhoz használható fel, hanem szószok, mártások sűrítéséhez is kiváló. A manióka növény gyökerét leőrlik, majd különleges eljárással vonják ki belőle a keményítőt. Az egészet átmossák, pépesítik, majd különválasztják a folyadékot. Így készül el ez az alternatív keményítő, mellyel nyugodtan helyettesíthetjük a hagyományos liszt egy részét. 

A TÁPIÓKA A TÖRTÉNELEMBEN 
A világ piacain elterjedt alapanyag az elszigetelt közösségekben már régóta ismert növény. A manióka, vagy más néven kasszáva, eredetileg Dél-Amerika és Afrika trópusi részein honos. Valószínűleg a mayák termesztették elsőként a Yucatán-félszigeten, majd a 16. században a portugál gyarmatosítók. Feltehetőleg Brazíliából vitték be Afrikába. Nem véletlen, hogy ezeknek a fejlődő országoknak alapvető élelmiszere lett a növény. Ennek legfőbb okai, hogy viszonylag gyenge földekben is megterem, csapadékigénye kevés, és mivel a szüretelési időszak meglehetősen széles, elegendő mindig csak annyit szedni a növényből, amennyire szükség van: nem kell tárolni, így a felesleg sem romlik meg. Az éhezők megmentőjeként nevezett tápióka földalatti részét, a gyökerét hasznosítják. Készülhet belőle alkoholtartalmú ital, liszt, valamint keményítő is. 

TÁPIÓKA KEMÉNYÍTŐ A KONYHÁBAN 
A Nature Cookta Tápióka keményítő alkalmas sütésre, főzésre. Kiváló adalékanyag szószokhoz, mártásokhoz, főzelékekhez. Ez az egyik leginkább konyhabarátnak nevezhető keményítőféle: rendkívül sima, csomómentes ételeket készíthetünk vele. Mellékíz és színmentes, ezért nagyon jól variálható számos étel elkészítéséhez. Nagy előnye, hogy gyors hűtés során sem csapódik ki a főtt ételből, így kitűnően viseli a hűtési folyamatokat is. Mindenmentes pudingot készíthetünk vele kókusztej hozzáadásával, melynek finomabbá tételére csak egy kis gyümölcsre van szükségünk. A tápióka keményítővel készített ételek ropogósra, kérgesre sülnek, ezért ajánljuk elsősorban kenyerek, péksütemények elkészítéséhez. Maglisztekkel keverve a kenyér állaga is kitűnő lesz. A tápióka keményítő fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet. 

Kiszerelés: 500 gramm 

Átlagos tápérték adatok 100g termékben:
Energia: 1491 kJ/ 351 Kcal
Fehérje: 0,3 g
Szénhidrát: 87 g
 - ebből cukor: 0 g
 - ebből keményítő: 87 g
 - ebből rost: 0 g
Zsír: 0,1 g
Nátrium: 10 mg

Forrás: gyártó / forgalmazó - 2017 augusztus

Ajánló
image
DÉNES NATURA ZSÁZSA CSÍRÁZTATÁSRA 200G
869 Ft
image
NATURFOOD TÖKMAG HÉJNÉLKÜLI 200G
869 Ft
image
DÉNES NATURA BURGONYAKEMÉNYÍTŐ 500G
869 Ft
image
BIO BIOPONT DURUMBÚZALISZT SIMA 1000G
869 Ft
PCX 2006-2024.
Kapcsolat: [email protected]
Cookie / süti kezelés Az oldalon cookie-kat használunk, melynek részleteit itt találod.