image
NATÚR TEA CSALÁNLEVÉL SZÁLAS 50G
309 Ft
 
 
 
 
 
 
NATÚR TEA CSALÁNLEVÉL SZÁLAS 50G
Cikkszám: 306533
Gyártó : -
Megbízhatóság: 100%
309 Ft
Várható átvétel
PCX átvevő pont máj. 21
Packeta máj. 22
MPL Automata máj. 22
Foxpost máj. 22
Easybox automata máj. 22
Sameday futár máj. 22
Posta Pont máj. 22
MPL futár máj. 22
Expressz szállítás máj. 21
Nagy csomag máj. 24

A csalánlevél vízhajtó tulajdonságú, a gyökerek gyulladáscsökkentők. Elősegítik a limfocizák termelődését, megakadályozzák a prosztata szövetének burjánzását. 

Olasz kutatások szerint a csalángyökér-kivonat vérnyomáscsökkentő hatású. 

Egyik legjobb vértisztító növény, feloldja az anyagcseréből származó salakanyagokat, eltávolítja a szervezetből a mérgeket. A vesét fokozottabb vízkiválasztásra serkenti, csökkenti a vér húgysavszintjét, ezért hatékonyan alkalmazható köszvény, ízületi gyulladások,reumatikus megbetegedés kezelésére. A régi módszert, hogy a fájdalmas végtagokat a csalán friss hajtásaival csapkodják meg, ma is alkalmazzák. Lázcsillapításra, vérszegénységre és kiütésekre is használjuk.

A vese- és hólyagkő képződésre hajlamosaknak érdemes rendszeresen csalánteát fogyasztaniuk, mert segítségével még idejében kiválasztódik a homok. Tisztító, összehúzó hatásának gyomor- és bélhurut esetén is hasznát vehetjük. Teája élénkítő hatású, sok vitamint és ásványi anyagot (pl. vasat) tartalmaz.

A gyökeréből készült tea megakadályozza a prosztata rendellenes növekedését, növeli a vizelet mennyiségét, felére csökkenti a vizelési ingert, gyorsítja a vizeletáramlást. Vércukorszintet csökkentő tulajdonsága is van. Fokozza a szervezet ellenálló képességét. Allergiás betegségeknél is hatásos.

Elkészítési javaslat: 
1-2 kanál teát 2,5 dl forró vízzel leöntünk, 5-10 percig lefedve állni hagyjuk. Szűrés után tetszés szerint ízesíthető, de mézzel vagy csipkebogyószörppel ízesítve gyógyhatása fokozható.

Felhasználási javaslat:
Egy evőkanálnyi natúr teához 2-4 dl vizet használunk fel.

Forrázat készítése virágokból, levelekből, füvekből, illóolajat tartalmazó termésekből(édeskömény, ánizs-termés):
A forrásban lévő vízzel leforrázzuk a teát, lefedjük, 10-15 percig állni hagyjuk, majd lehűtjük.

Főzet készítése gyökerekből, kérgekből, fás növényi részekből főzetet készítünk 
A forrásban lévő vízhez a teát hozzáadjuk, az edényt lefedjük, majd lassú tűz mellett még 5-10 percig forraljuk, majd félrerakjuk, 15-30 perc után lehűtjük.

Áztatás készítése: 
azokat a teákat, melyek érzékenyek a magasabb hőre, áztatással készítjük(csipkehús,fagyöngy). A teát 6-8 óráig áztatjuk langyos vízben, majd felmelegítjük (de nem forraljuk).

Ajánló
image
JUVAPHARMA TEA CSALÁNLEVÉL SZÁLAS 40G
379 Ft
image
BOSZY TEA CSALÁN FILTERES 20DB
329 Ft
image
HERBÁRIA TEA CSALÁNLEVÉL SZÁLAS 30G
349 Ft
image
ADAMO TEA CSALÁNLEVÉL SZÁLAS 50G
309 Ft
PCX 2006-2024.
Kapcsolat: [email protected]
Cookie / süti kezelés Az oldalon cookie-kat használunk, melynek részleteit itt találod.