fb pixel code
KATEGÓRIÁK KATEGÓRIÁK
2021. 09. 09

Minden egyben PC? MSI Modern AM271P 11M

Az MSI új ajánlata egy izmos AIO PC, mely szükség esetén önálló monitorként is megállja a helyétCsinos és erős minden egyben PC az MSI-től

A személyi számítógépek hajnalán még teljesen általánosnak számított, hogy a hardvercsoamg egybe volt építve a kijelzővel, így a gép használatához már csak perifériákra és persze áramra volt szükség. Aztán bővült a kínálat és egyre több gyártó jelentkezett saját monitorokkal is, a felhasználók között pedig egyre nagyobb igény mutatkozott arra, hogy a gép szétszedhető, illetve bővíthető legyen. A formátum azonban máig nem halt ki, sőt, időnként felbukkan néhány érdekes modell, mely bizonyítja a kategória létjogosultságát. Most például az MSI rukkolt elő egy igen különleges darabbal, és ugyan a Modern AM271P 11 pedig első ránézésre csak egy csinos monitornak tűnik, de valójában egy kifejezetten izmos irodai PC-t takar.


A statisztikák szerint az All In One, avagy „minden egyben” PC-k az eladásoknak csak egy kis töredékét teszik ki, pedig valójában rengeteg felhasználó van, aki sok szempontból jobban járna velük. Gondoljunk például azokra, akik egyszerű otthoni, illetve irodai munkához és netezéshez még akkor is laptopot vásárolnak, ha az soha többé nem hagyja el az asztalt, ahová először lerakták. Bár kényelmes billentyűzetet és egeret ehhez is csatlakoztathatnak, az esetek többségében egy 15”-os kijelzőn gépelnek és böngészik a szöveges tartalmakat, esetleg vásárolnak hozzá egy külön monitort, ami végképp értelmetlenné teszi a nehezebben hűthetű notebook használatát. Ha viszont mindenképpen ragaszkodunk a kompakt és egyszerű megoldásokhoz, akkor lehet érdemes AIO rendszerben gondolkodni, mely nem foglal el többet életterünkből, mint egy hagyományos kijelző. Az MSI Modern AM271P 11M pontosan ezt a kényelmet igyekszik biztosítani, a burkolat alatt meglepően erős számítási teljesítménnyel.


KAPCSOLÓDJ A VILÁGHOZ EGY FHD WEBKAMERÁVAL

Mindegy, mit tanulsz, dolgozol vagy éppen főzöl otthon, az MSI FHD webkamerájával a legjobb minőségben közvetíthetsz a világnak. Egyben levehető a kamera, ha egy kis magányra vágysz.

MSI Center

Amint megszólalsz, a program elkülöníti a hangodat a külső zajoktól.

Anti-Flicker és Szemkímélő technológia

Hála az MSI Anti-Flicker technológiájának, a zavaró képernyő villódzást és lecsökkenti a szem terhelését hosszútávon, ezzel segítve az otthoni és irodai produktivitást.

Kékfény csökkentő technológia

A kevesebb kék-fény mód vizuálisan megváltoztatja a képernyő által kibocsátott fényt, és csökkenti a szem terhelését a kényelmesebb napi használathoz.

 

Anti-Glare panel

A képernyőről visszapattanó fények rendkívül zavaróak és megterhelőek a szemnek, valamint a kijelző kontrasztját, színeit és élességét is csökkentik. Az Anti-glare kijelző a megtekintést sokkal élvezhetőbbé és kényelmesebbé teszi a szem számára a használatot.

Láss többet, dolgozz többet otthon

Az MSI instant kijelző technológiájának hála a Modern AM271 akár monitorként is használható anélkül, hogy a rendszert elindítanád. Ha csatlakozik a készülékhez egy HDMI csatlakoztató, a képernyő azonnal bekapcsol.


Tanulj & nézd a világot egy második képernyőn keresztül

A Modern AM271 széria a hatékonyságot hivatott támogatni, ezért akár egy második monitort is csatlakoztathatsz a készülékhez ami nem csak az irodában, de otthon is nagy segítség adataid és E-commerce tartalmaid megtekintéséhez.

Stílus és hatékonyság otthon

A Modern AM271 széria akár a falra is felakasztható. Használd otthon vagy az irodában, a VESA illesztésnek köszönhetően a PC teljesen láthatatlan lehet, így több helyet és eleganciát biztosítva környezetednek.


Tartsd meg a stílust az MSI VESA karjaival

Az MSI MT81-el a kábelmenedzsment is könnyebb, azonnal tudsz információt megosztani a családoddal otthon, vagy munkatársaiddal az irodában.

Állítsd be a legkényelmesebb pozíciót

Dolgozz vagy tanulj a legkényelmesebb helyzetből, igazítsd a készüléked magasságát és dőlését különböző tevékenységeidhez.


Könnyen karbantartható design

Tartsd karban vagy akár fejleszd Modern AM271 modelled egyszerűen egy 2.5” tárolóból.


Dolgozz otthonról IPS panelen keresztül

A Modern AM271 Széria IPS kijelzővel rendelkezik, ami nem csupán a színeket és a fényerőt optimalizálja a megfelelő használathoz, de biztosítja, hogy a lehető legjobbat hozd ki a munkádból, akár otthon is. 178° Beláthatóság, tiszta és részletgazdag látvány.

Csendes és mégis tökéletesen hűt

A Modern AM271 Széria Silent Pro hűtő rendszerrel van ellátva, aminek része a komponensek különböző igényeinek megfelelő hűtő modul. Emellett a legfontosabb elemek felül helyezkednek el, hogy a hő minél hamarabb távozzon, mindezt egy halk hűtőrendszerrel ami tökéletes hőmérsékleten tartja a tartozékokat.


Asztali, kompakt, rugalmas

Aki a rugalmasságot hiányolja, annak jó hír, hogy a két HDMI csatlakózó egyikével hagyományos monitorként is megállaj a helyét, természetesen anélkül, hogy ehhez a panel mögött rejtőző gépet be kellene kapcsolni. Ha viszont egyel több, vagy nagyobb kijelzőre, esetleg projektoros mozizásra, vagy munkahelyi prezentációra lenne szükség, a kimeneti HDMI csatlakozónkeresztül erre is van lehetőség. Az AM271P 11M kétféle kiszerelésben, egy Intel® Core™ i7-1165G7, vagy egy Intel® Core™ i5-1135G7 processzorral kerül forgalomba, ráadásul a gép kialakításának köszönhetően a CPU-k jóval hűvösebben, ezáltal jobb telejsítménnyel dolgozhatnak, mintha ugyanezeket egy zsúfoltabb belső kialakítású notebookban használnánk. Az MSI tehát egy meglepően erős, munkához és általános felhasználáshoz egyaránt ideális AIO géppel jelentkezik, az integrált Intel Xe grafikus gyorsítónak köszönhetően pedig még a játék sem feltétlenül tabu, igaz, a nagyobb étvágyú programok többségétől nem érdemes csodát várni.

Az MSI hamarosan megkezdi a magyarországi forgalmazást, a végfelhasználói ár pedig nagyjából 470 ezer és 520 ezer forint körül alakul majd, attól függően, hogy erősebb, vagy a gyengébb konfigurációt választunk.

Modern AM271P 11M

Specifikációk:

  • Windows 10 Home - az MSI a Windows 10 Pro-t ajánlja üzleti használathoz
  • 27" IPS Panel LED Háttérvilágítással (1920 x 1080 FHD)
  • Intel® Tiger Lake processzorok DDR4 memóriával
  • Beépített, levehető FHD Webkamera
  • MSI Anti-Flicker & Kékfény csökkentő technológia a felhasználók szemének védelméért.
  • Instant Kijelző technológia segítségével az AIO csupán monitor használatra is megfelelő, anélkül, hogy a rendszer elindulna
  • Az MSI gyors tárhely növeléshez kialakított dizájnja lehetővé teszi a készülék könnyű és praktikus karbantartását, fejlesztését.
  • USB 3.2 Gen 2 C Típusú kétoldalú töltőfejjel & USB 3.2 Gen 2 A Típusú csatlakoztatók a gyors adatátvitelért & Super Charger élmény
  • Silent PRO Hűtőrendszer: Egyedi hűtőmodul ami segítségével halkan, optimális hőmérsékleten tartható minden komponens, meghosszabbított üzemidővel
2021. 09. 09

Íme az új Intel foglalat, két generációt biztosan kibír majd
Felbukkantak a közelgő Alder Lake-S processzorokhoz társított új foglalat részletei
Az Intel hamarosan megjelenő Alder Lake-S asztali processzorcsaládja várhatóan a közeljövőben debütál. Ahogy azt már megszokhattuk, ezzel együtt ismételten egy foglalatváltás előtt állunk, ám ezúttal egy jelentős előtt, méghozzá az LGA1700-as CPU foglalat formájában, amelyről a napokban teljesértékű képek és technikai részletek is nyilvánossá váltak.
Az Intel 12. generációjának közeledtével a felhasználók ismét szoktathatják magukat a gondolathoz, hogy az új processzorok beszerzése most is teljes platformváltást követel majd a vásárlóktól. Ahogy az a közelmúltban már kiderült, a vadonatúj foglalat jelentős változásokon esett át, az elődökhöz képest ugyanis alaposan megnyúlt. Mint kiderült, ez a drasztikus módosítás a korábban már jól bevált, illetve a jelenleg forgalomban lévő processzorhűtők rögzítését is megnehezítheti, ráadásul az előzetes értékelések alapján a fedetlenül maradt hőátadó felület következtében a hűtés hatékonyságára is negatív hatást gyakorolhat. Végül a korábbi homályos fotók után a kínai Bilibili fórumokon végre felbukkantak az első értékelhető képek, részletesebb bemutatót azonban a Videocardz közölt, bemutatva a már ismert LGA1200, és a soron következő LGA1700 közötti legfőbb különbségeket.
Az Intel tehát a 15R1 kódnéven futó LGA 1700-as foglalatra vált, melynek leginkább szembetűnő változása, hogy a 37.5 x 37.5 mm-es, lényegében négyzet alakú területet tég
Eltávolítható lett a jelszó a Microsoft-fiókokból
Sokat emlegették, és most meg is tették az első komoly lépést a jelszavas azonosítás felszámolása felé
A Microsoft még az előző év végén tett közzé egy terjengősebb blogbejegyzést, melyben az adatvédelemhez „ősidők óta” használt jelszó alapú azonosítás veszélyeit ecsetelték. Az értekezés témája és konklúziója pedig nem volt mást, minthogy záros határidőn belül szeretnék kivenni az egyenletből a biztonságot jelentősen gyengítő, begépelhető jelszavakat, hogy a felhasználókat a modernebb és megbízhatóbbnak tartott lehetőségek felé tereljék.
„A jelszavak használata nehézkes és biztonsági kockázatokat jelent a felhasználók, illetve bármilyen méretű szervezetek számára, minden 250 vállalati fiókból havonta átlagosan egy kompromittálódik. A Gartner Group (globális kutatási és tanácsadó cég) szerint az összes ügyfélszolgálati hívás 20-50 százaléka jelszó-visszaállításra irányul” – foglalta össze a lényeget a Microsoft alelnöke tavaly decemberben közölt bejegyzésében. Persze nem csak a Microsoft beszél úgy a jelszóról, mint egy jelentős mértékben elavult intézményről, hiszen többek között a Google is hasonlóan hangos ebben a kérdésben, és természetesen esetükben is rég bevezetésre került a többlépcsős azonosítás és a hitelesítő alkalmazások is. Mindenesetre a Windows mögött álló óriásvállalat már évek óta beszél arról, hogy közeleg az idő, amikor a biometrikus azonosítás, az azonosító appok és további modern megoldások teljes mértékben kiszorítjá
Az Age of Empires 4 ingyenes próbahétvégét kap
Az ikonikus stragtégiai játék új része ezen a hétvégén mindenki számára ingyen kipróbálható
Szó szerint és átvitt értelemben is történelmi pillanat közeleg, hiszen hamarosan megjelenik az egyik legismerteb, és méltán legkedveltebbek között számontartott videojáték-széria következő része. A Microsoft az elmúlt években alaposan kibővítette videojátékos érdekeltségeit, hiszen az új Xbox bevezetése és a PC-n is elérhető Gamepass szolgáltatás ügyes menedzselése mellett számos játékstúdiót olvasztott magába, melyekkel határozott lépést tett a videojátékos közösség felé. Egy új Age of Empires érkezése azonban mindezektől függetlenül is különleges eseménynek számít, hiszen egy méltatlanul elhanyagolt zsáner, a valós idejű stratégia egyik legnevesebb képviselőjéről van szó. A közelgő debütálást ráadásul egy próbahétvége előzi meg, ahol bárki ingyen tehet egy próbát a hivatalos folytatással.
Az Age of Empires (AOE) a kilencvenes évek végén robbant be és milliók szívét rabolta el, akkor, amikor az RTS, vagyis a valós idejű stratégia műfaja még valóban a csúcson volt. Ehhez az emlékezetes időszakhoz persze a Microsoft kiadói támogatása alatt megjelent AOE is nagyban hozzájárult, olyan alkotásokat követve, mint a Dune II, a Command and Conquer: Red Alert, vagy az első Warcraft, és olyan címeket előzve meg, mint például a hasonlóan legendás Starcraft. A sorozat egyértelműen a második résszel vált időtlen klasszikussá, melyet a mai napig is milliók játszanak, és amely 2019-ben újab
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
PCX 2006-2021.
Kapcsolat: [email protected]
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres
Cookie / süti kezelés
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk a Részedre. Tudj meg többet...