fb pixel code
KATEGÓRIÁK KATEGÓRIÁK
2021. 05. 21

Látványos és igényes gamer perifériák az SPC-től

A feltörekvő lengyel gyártó látványos gaming kiegészítőkkel támadA lengyel gyártó szépen bővíti a kínálatát.

A SilentiumPC előretörése igazán kellemes meglepetés a PC-s felhasználók, és leginkább az európai közönség számára, hiszen egy lengyel vállalatról van szó. A vállalat az utóbbi években ellepte a piacot meglepően igényesen megtervezett processzorhűtőkkel és házakkal, de a gépszerelés mellett nem feledkezik meg azokról sem, akik szimplán csak élvezni szeretnék összeállított PC-jüket. A gamereket az SPC Gear márkanévvel ellátott perifériákkal igyekeznek megszólítani, melyek nem csak jó minőségükkel, de látványos dizájnjukkal is hódítanak.


Az eSport ma már hivatalosan elismert professzionális ágazat, a jobb általános játékélmény eléréséhez viszont nem kell fizetett játékosnak lennünk. Éppen ezért készít szinte minden második cég könnyített szerkezetű egereket, melyek egymással versengve bizonygatják, hogy az övék a leggyorsabb halálosztó, amit kapni lehet. A bőség zavarát az SPC Gear is megtoldotta saját megoldásaival, melyek követik a divatot, amit a méhsejtes rácsozatú házak megjelenése teremtett. Mi a LIX és a LIX Plus Onyx White közül a Plust ajánljuk, mivel a két tökéletesen azonos megjelenésű és egyformán 59 grammot nyomó egér közül, ez kapta az ütősebb összetevőket. A Pixart PMW3360 érzékelő 6.35 m/s mozgáskövetési sebességet produkál, a mintavételezést pedig 200 és 12 000 CPI között változtathatjuk a görgő mögötti kis kapcsolóval, legfeljebb hat lépésben. De ha már kapcsolók, a beszédes Omron 50M mikrokapcsolókat 50 millió kattintásra hitelesítették, mindegyik programozható és a görgővel együtt hatot kapunk belőlük. Ahogy azt illik, az 1.8 m hosszúságú kábelt hajlékony és könnyed műszövet borítja, míg az egér por- és nedvességtaszító felületkezelést kapott, melyre szükség is lehet az izzasztó játékórák során. Az RGB megvilágítást talán említeni sem érdemes, melyet a többi funkcióval együtt szoftveresen szabályozhatunk, a színeket hangulatunkhoz igazíthatjuk és ki is kapcsolhatjuk. Mindezt gyönyörű hófehér színben, minőségi kivitelezésben, 2 év garanciával megspékelve, 16 490 Ft-tól, illetve fekete színben 17 690 Ft-tól.


A játékosok másik legfontosabb felszerelése a fejhallgató, melynek kényelmesnek és strapabírónak kell lennie, mindezt úgy, hogy online mérkőzések közben egy digitális lepkeszárny hangját is pontosan detektálhassuk vele. Az SPC láthatóan biztosra ment, hiszen a megnyerő külsejű Viro és Viro Plus hangkeltők le sem tagadhatják, hogy a Takstar, vagy ha úgy tetszik, a HyperX Cloud sorozat újabb továbbgondolásáról van szó. Ez egyben azt is jelenti, hogy az egyszerű és ízléses megjelenés szokásos specifikációkat rejt, például 32 ohmos ellenállást/impedanciát, 20-20 000 Hz-ig bejárható frekvenciatartományt és legfeljebb 98 dB-es hangerőt. Az sem lesz meglepetés, hogy a mindkét végén 3.5 mm-es jack csatlakozóban végződő mikrofon leszerelhető, míg a 120 centis, hangerőszabályzós vezeték ragaszkodni fog az eszköz bal oldalához. A szett szinte mindenben passzol a Cloud megoldásához, hiszen a műbőrrel bevont memóriaszivacsos fülpárnákat egy pár plüssel bevont változatra cserélhetjük, a dobozban elfért még egy másfél méteres hosszabbító kábel is, a Viro Plus pedig a hozzánk vágott USB-s hangkártyától Plus, mely az erősítés mellett 7.1-es térhangzást is biztosít, de kompetitív, illetve multiplayer játékok esetén érdemes inkább kikapcsolva tartani. Érdemes megjegyezni, hogy bár az oldalon most nem találjuk, de nemrég ebből is megjelent a gyönyörű fehér Onyx kiadás, mely szépen kiemeli a füles igényes megjelenését. A kis hangkártya amúgy érezhetően megdobja az árat, hiszen a Gear Viro már 18 990 Ft-tól kapható, míg a Gear Viro Plus 24 090 Ft-ért kínálja magát.


Végül érdemes lehet megemlíteni a streamereknek és igényes hangminőségre vágyó felhasználóknak szánt USB-s csatlakozású SPC mikrofoncsaládot, mely 26 590 Ft-tól egészen a 39 190 Ft-os határvonalig kínál opciókat. Fontos megjegyezni, hogy a 900-as sorozat tagjai főleg a felszereltségük gazdagságát tekintve térnek el egymástól, így aki beéri szerényebb, vagy kevésbé kényelmes rögzítési lehetőségekkel is, ezért nem kell sokat áldoznia az elvárt hangminőségből. Az SM 900 és 950 modellek esetében egyaránt a T betűvel megtoldott kiadás jelzi, hogy állvány helyett kis háromlábú támasztékot kapunk. Ami a hanggal kapcsolatos tulajdonságokat illeti, a széria tagja megegyeznek a kardioid kialakításban, a 18-21 000 Hz-ig tartó hangtartományban, a 16-bites és 48 kHz-es mintavételezésben, illetve a 135 dB-es érzékenységben. A mikrofon érzetre teljesen fém, megjelenésre pedig egy átgondolt, igényes készülék, mely külsejével is arról árulkodik, hogy túlmutat a belépőszinten. A rögzítőelemek nagy részénél is odafigyeltek arra, hogy kevés műanyag elemmel találkozzunk, de utóbbiak sem fáradnak el egyhamar, hacsak jobb híján nem tekergetjük őket egész nap. A T (mint tripod?) kiadások dobozában 1.9 m hosszú vezetéket, az állványos verzióknál pedig 2.9 m-es kábelt találhatunk, mely minden esetben USB-s csatlakozót kapott. Az SPC termékeinél megszokott, hogy a termék és a kiegészítők mellett a csomagolás is igényes, minden biztosítva van, de ha van is gyenge láncszem, az a 2 éves garanciaidő alatt biztosan kiderül.

Aki a dobozhangzást kínáló olcsó daraboknál igényesebb megoldásra vágyik, az ide kattintva elérheti SPC kínálatunkat, az egyetlen szívfájdalmunk, hogy az SM950 ünneplőbe öltözött Onyx White kiadást csak most leplezték le, így arra egy darabig sajnos még várni kell.

2021. 05. 21

Kiszivárgott a Windows 11 előzetes kiadása
Ismét megpiszkálták a felület alapkövének számító Start menüt, de azért más is változik
Emlékszem, mikor annak idején a Microsoft magabiztosan előállt a Windows 8 rendszerrel, azt hirdetve, hogy eljött az ideje, hogy a PC-kből is táblagépeket varázsoljunk, azonban sem a mobilokkal megismert csempék erőltetése, sem a jó öreg Start menü száműzése nem bizonyult nyerő ötletnek. Most, több mint 8 évvel később eljutottunk egy újabb generációváltás küszöbéhez, a megjelenés előtt álló Windows 11 pedig néhány külsős közreműködő segítségével már meg is mutatta magát.
Az aktuális szivárgás a legkevésbé sem meglepő, hiszen az évek óta megszokott gyakorlatot követve a hivatalos bemutató előtt leplezi le a Microsoft aktuális nagyágyúját, jelen esetben a Windows 11-et. Először csak az új felületről készített képernyőmentések indultak terjedésnek, majd, amikor ezekkel már Dunát lehetett rekeszteni, valaki a tömeg elé vetette az operációs rendszer telepíthető változatát, és az összes említésre érdemes változtatást, amit ennyi idő alatt ki lehet bogarászni belőle. Hamar kiderült, hogy a Windows 10X nem véletlenül került a süllyesztőbe, és az is, hogy a korábban bemutatott külső jegyek jóformán egy az egyben visszaköszönnek az új képeken is. Természetesen a Start menüről és a Tálcáról, melyekkel a felhasználók a legtöbbet találkozhatnak a rendszer használata során, és amelyek pont ezért a legfontosabb elemek, még mielőtt az összetettebb felhasználói élmény vizsgálatába kezdhetnénk.
Csendben leleplezték a Windows 10 lejárati dátumát
Nagyon úgy tűnik, hogy a Microsoft hamarosan ismét köpönyeget és operációs rendszert cserél
„Az utolsó Windows” – olvashattuk mindenhol a Microsoft hangzatos bejelentését, miszerint az éppen hatodik évét taposó operációs rendszer az utolsó hivatalos asztali Windows kiadás lesz. Valószínűleg egy jó darabig valóban ez volt a terv, ám néhány furcsa jel és pár makacs tény is arra utal, hogy valami időközben nagyon megváltozott.
Egy ideje tudjuk, hogy a Microsoft valami igazán komoly bejelentésre készül, hiszen mindent megtett azért, hogy a sajtó foglalkozzon a június 24-re időzített fontos eseményükkel, és az online előadásra időzített nagy leleplezéssel. Bár az új OS érkezésére talán nem kaptunk minden kétséget kizáró bizonyítékokat, viszont az elnök-vezérigazgató már következő generációt emleget, és mintha már meg sem próbálnák leplezni, hogy kissé eltúlozták, amikor a Windows 10-hez az idők végezetéig tartó támogatást ígértek. Az egészen biztos, hogy számos újdonság érkezik, és hogy több funkció megváltozik, vagy teljes leváltásra kerül. A kulcs pedig már az első beharangozó óta a bűvös 11-es szám, mely egyre nagyobb hangsúlyt kap a promóciós hadjárat során, hiszen náluk pont 11 óra lesz az esemény kezdetekor, de a sejtelmes ablakos animációval, sőt már egy 11 másodperces nosztalgiavideóval is hergelik a közönséget. A start menü, a tálca és ablakok kisebb-nagyobb változásai már senkit nem érhetnek meglepetésként, ahogy a Microsoft Store ráncba szedé
Hamisított termékeket szülhet az általános chiphiány
Az iparági elemzők szerint tömegével bukkanhatnak fel a hamisított hardverek
Mind tapasztalhattuk már, hogy amint valamilyen divat üti fel a fejét, a világ összes gyártója hasznot próbál húzni belőle, legyen az egy nagyobb sportesemény, egy világsikert elérő mozifilm, vagy épp egy olyan probléma, mint a járvány. Utóbbi esetében először a fertőtlenítők és maszkok váltak tömegtermékké, majd a hardverpiacra gyakorolt hatása is egyre kellemetlenebb jelenségeket szült. Ahogy egyre több lett a szájmaszk, és egyre kevesebb a videokártya, a hamisítók egy másik rétege ismét gyülekezni kezdett, hogy a piacot silány minőségű, vagy működésképtelen termékekkel árasszák el.
Legalábbis erre figyelmeztet minket a ZDNet, melynek elemzői arra figyelmeztetnek, hogy hamarosan egyre több gyártó fogadhat olyan alkatrész-utánpótlást, melynek minősége leginkább a kínai webáruházak rettegett, hamisított PC-s komponenseinek színvonalát idézi. Sőt, a helyzet valójában ennél is rosszabb lehet, hiszen a probléma egyik alapvető oka, hogy a hardverek és elektromos berendezések gyártói nem tudnak akkora mennyiségű félvezetőt felhajtani, amennyi a jelenlegi kereslet kiszolgálásához elegendő lenne. Nagyjából a válság kezdete óta a megszokottnál jóval nagyobb az elektronikus eszközök iránti érdeklődés, hiszen az egyszerű felhasználók és a cégek is nagy lendülettel kezdtek PC-ket, okoseszközöket, illetve játékkonzolokat vásárolni. Ahogy azt olvashatjuk, a Gartner elemzőcég szerint 2022-ig bőven kitarth
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
PCX 2006-2021.
Kapcsolat: [email protected]
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres
Cookie / süti kezelés
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk a Részedre. Tudj meg többet...