fb pixel code
KATEGÓRIA
Ajánló
2020. 01. 23
Doom Eternal előzetes - elkészült és a tesztelők imádják
2020. 01. 22
Megvalósult az UltraRAM! A Britek fejlett univerzális memóriát alkottak
2020. 01. 22
Őrült szerelők üvöltése! RX5500XT VS GTX1660Ti, Ryzen5 2600X vs Ryzen7 2700X?
2020. 01. 22
Ingyen Freeman? A Half-Life részek most ingyen játszhatók
2020. 01. 21
Control mozi készülhet? A Rogue One írója benne lenne
2020. 01. 21
Kiderült mely Huawei készülékek kapják meg az új frissítést.
2020. 01. 21
Son Goku lenyomja a Jediket is! Jól fogy a Dragon Ball Z: Kakarot
2020. 01. 21
A Dying Light 2 megjelenése is csúszik!
2020. 01. 20
Olcsó? Akkor futás! - Xiaomi Mi AirDots bluetooth fülhallgató
2020. 01. 20
Apró, mégis sokakat zavaró frissítést adott ki a Google
2020. 01. 20
Első kézből? A nagy NAVI még idén bemutatkozik
2020. 01. 20
Kiszivárgott volna az RTX3080 és RTX3070?
2020. 01. 17
Mit tud a GTX1660 Fortnite, RDR2 és Rage2 alatt? Elég 100 FPS-re Full HD felbontáson?
2020. 01. 17
Liquid Freezer II 280 - impozáns AIO hűtés az Arctic-tól
2020. 01. 17
Elhalasztották a Cyberpunk 2077 megjelenését
2019. 07. 18

Karcsú turbina - Arctic Freezer 34 eSports processzorhűtő bemutató

Arctic Freezer 34 eSports

A szemnek sem kellemetlen, a fekete-fehér klasszikus kombinció

A svájci Arctic Cooling, 2001-es alapításakor divatot indított az asztali PC-kbe szánt csendes hűtőrendszerekkel. A fejlődés egészen 2009-ig tartott, ekkor a cég elhagyta nevéből az utótagot, és akár egy zenekar, a rövidebb de emlékezetesebb Arctic néven folytatta tevékenységét. Ám míg a bandák többnyire szétváláskor, vagy távozó tagok miatt váltanak nevet, itt a korszakváltás bővülést jelent, ugyanis termékpalettájuk különféle elektronikai és számítógépes perifériákkal bővült. A fókuszban persze továbbra is a fejlett hűtési megoldások maradtak, a Freezer 34 például idén jelent meg a piacon, hogy átvegye a helyét az előző Freezer 33-nak. Az új eSport modell érkezésével az eddigi árkategóriában tovább optimalizált kialakítást és jobb ventilátort is kapunk.

Jó minőségű doboz...


A termék egy megszokott, masszív karton dobozkában érkezik, amit az egész Freezer szériát meghatározó fekete és fehér színek jellemeznek. Az oldalakon és a hátoldalon a megszokott információk, a termék főbb jellemzőivel, a doboz tartalmával, illetve a hűtő felépítését, és az új BioniX P120 venti képességeit méltató illusztrációkkal. A dobozon belül nincs szivacs ágy, vagy egyéb tömítés, a termék mellett épp csak elfér kiegészítőket rejtő lapos dobozka.

...a szivacs ágy viszont elmarad


Kiegészítők:

 • Használati útmutató füzet
 • 2 db csavar
 • 2db szárnyas csavaranya
 • 4 db Intel 115x, 4db Intel 2011 és 4 db AMD AM4 távtartó
 • 1 db MX-4 hővezető paszta
 • 1 db hátlap
 • 2 db rögzítő és 2 db ventilátor rögzítő
 • 4 db gumi betét/alátét


Specifikációk

 • Model: ACFRE00057A
 • Támogatott foglalatok::
 • Intel: Socket LGA1151, 1150, 1155, 1156, 2066, 2011(-3)
 • AMD: Socket AM4
 • Ajánlott TDP: 200 W
 • Anyaghasználat: Réz (alap és hőcsövek), alumínium (hűtő bordák), forrasztott illesztések
 • Dimenziók: 124 x 157 x 88 mm (ventilátorral)
 • Hőcsövek: 4x – Ø6 mm
 • Bordák: 54x 04.mm
 • Súly: 627g(ventilátorral)Ventilátor

 • BioniX P120
 • Dimenziók: 120 x 120 x 27 mm
 • Csapágy típus: Folyadékcsapágy (Fluid Dynamic Bearing)
 • Forgási sebesség(+/- 10%): 200 – 2100 rpm (±10%) (PWM-szabályozással)
 • Légáramlás: 67.56 CFM
 • Statikus nyomás: 2.75 mm H2O
 • Akusztikus zaj: 0.45 Sone
 • Csatlakozó: 4-Pin PWM
 • Gyártói garancia: 10 év

Ami jár, az jár

Tulajdonságok:

 • új P-Ventilátorok a jobb teljesítményért
 • Javított hőleadás
 • Thermal Coating (hűtőbevonattal ellátva)
 • MX-4 hővezető paszta mellékelve
 • Könnyű rögzíteni és stabilan tart
 • Optimális szinte bármilyen méretű RAM mellé

Jellemzés

Tükörsima felület, hibátlan rögzítés


Freezer 34 eSports a hűtőborda, és alapvetően a teljes dizájn tekintetében az előző modellre épül, igazi változást a hűtőborda felső takarólemeze, a fejlesztett rögzítő rendszer és a BioniX P120 ventilátor jelentenek. A hűtőborda 54 darab, 0.4 mm-es alumínium lapot használ, melyeket a hőcsövekkel együtt hűtőbevonattal láttak el, hogy egyenlő hőátadást érjenek el a felületek között.

Minimális az eltérés az előző modellhez képest


A négy darab, 6mm átmérőjű réz hőcső közvetlenül érintkezik a CPU felületével, a hagyományos U alakú kialakítás pedig a hő gyorsabb szétoszlatását segíti. Míg az alapzat és a hőcsövek érintkező felületét a teljes tükörsima felület jellemzi, addig a felős takarólemezen megjelent az új Arctic AC logo, a hőcsövek pedig látványosan nem egyenlőek és nem kaptak semmilyen védőkupakot. A keskeny kialakításnak köszönhetően, nem okoznak majd gondot a magasabb profilú hűtőbordával felvértezett RAM modulok sem, így szereléskor nem ütközünk akadályokba. Ugyanez igaz a videokártyánkat fogadó PCIe x16 csatlakozóra, ami még a kisebb alaplapok esetén is elviselhető közelségben lesz a hűtőnkhöz.

Új folyadékcsapágyas ventilátor


Az új légterelő a P120 a Bionix P szériából. A 120 x 120 x 27 mm-es ventilátor változó sebessége a visszafogott 200 RPM-től indul, a komoly terhelés alatt szükséges maximumot pedig kitolták, egészen 2100 RPM-ig. Érdekes pontja a csapágyazás típusa, a számtalan variáció közül az Arctic a Fluid Dynamic Bearing technológia, azaz folyadékcsapágy mellett döntött, ami a leghatékonyabbnak vélt technológia. Papíron halkabb, stabilabban forog és hosszabb élettartamú mint a csúszócsapágy, cserébe az előállítása is drágább.

Tapasztalatok

A Freezer 34 eSports két fontosabb újítást hoz elődjéhez, a Freezer 33-hoz képest: az új Arctic BioniX P120 ventilátort, és az új rögzítőrendszert, ami nem csak könnyebben felszerelhető mint korábban, de még nagyobb nyomást helyez a processzorra. Egy Intel i5 6600K-n végzett méréssorozat alapján, terhelés alatt 3.9 GHz-es alap órejelen 61 °C-on, a 4.5 GHz-es tuning frekvencián pedig 76 °C-on tartotta a processzort, mindezt egy 26 fokos hőmérsékletű szobában. Terheléstől mentes használat esetén a processzor 34 celsius-on állt meg.

Akár egy darázs


Az előző modellhez képest ez nagyjából 2 Celsius-fok javulást jelent, amit valószínűleg a jobb rögzítés és a fejlettebb ventilátor segítenek elő. Hasonló a helyzet a zajongás kérdésével is, a minimálisan jobb hatékonyság, egy kicsivel nagyobb zajszintet jelent, konkrétan amikor az előző modell 30 decibelt ért el, a Freezer 34 már 32-t. Az Arctic Freezer 34 eSports egy megfizethető hűtő mely jól szerelhető, stabil, keskeny kialakítása miatt jól gazdálkodik a hellyel, és egy hatékony ventilátorral felszerelve dolgozik. Az Arctic ráadásul több színben is elérhetővé tette, így akit megnyert a dizájn, az saját ízlésére szabhatja PC-jét. Akinek megtetszett a Freezer 34 eSports, az ide kattintva bemutatott fekete-fehér modellt 9 300 Ft-tól rendelheti meg, aki pedig ennél is hatékonyabb, akár 10-20 °C-kal jobb hűtésre vágyik, itt megtalálja a dupla ventillátoros változatot, amiből jelenleg sárga-fekete változat elérhető, és nagyjánól 12 000 Ft.

KD-PCX

2019. 07. 18

Doom Eternal előzetes - elkészült és a tesztelők imádják
A Bethesda zárt sajtóeseményeken engedett betekintést a játékba, ám szimpla bemutató helyett minden résztvevő órákat tölthetett a teszteléssel 2016 példaértékű volt a játékpiac számára, hiszen a Bethesda és id Software együttműködéséből születő Doom reboot megmutatta, hogyan kell jó érzékkel hozzányúlni, egy nagy kaliberű klasszikushoz. A siker garantálta a folytatást, ám sajnos nem a Doom Eternal zárta a 2019-es évet, mivel a megjelenést idén márciusra halasztották. Az elmúlt néhány hónapban nem lazsáltak a fejlesztők, és ezt be is bizonyították exkluzív rendezvényeiken, ahol a szerencsés meghívottak végigjátszhatták, a kész játék első három fejezetét. A beszámolók szerint minden kétely eloszlott azzal kapcsolatban, hogy lehetséges-e 21-re lapot húzni. A vérgőzös FPS folytatása nem csak pörgősebb, brutálisabb és látványosabb elődjénél, de ismét jó arányérzékkel épít be új játékelemeket, és ügyesen kiválasztott mechanikákat. A Doom Eternal grandiózus alkotás, mely megtart mindent ami működik, de az újragondolt receptnek köszönhetően még taktikusabb játékmenetet garantál. Sőt, még a zúzás mögött húzódó minimalista narratívát is meri gazdagabban tálalni, így aki kedvelte az univerzumot építő történetdarabkákat, most még több izgalomra, és intenzívebb tálalásra számíthat. Kényes kérdés a történet, nem tudhatjuk, hogy a játék egészében mekkora szerep jut majd a történetet közvetítő jeleneteknek, de az eddigiek alapján itt sincs okunk a félelemre. A hangsúly továbbra is túlélé
Megvalósult az UltraRAM! A Britek fejlett univerzális memóriát alkottak
Az UltraRAM névre keresztelt új technológia elképszető mértékben energiatakarékos, gyors, és elérhető vele a merevlemezektől megszokott tárkapacitás Az "unvierzális memória" az Egyesült Királyságban található Lancaster Egyetem kutatóinak áldozatos munkáját dícséri. A több éve még csak elméletként létező módszer végül formát öltött, és megszületett belőle az UltraRam, mely tárhelyként és RAM-ként egyaránt funkcionál. Eredményeik igazolásához, több cikket, illetve részletes kutatási dokumentációt is nyilvánosságra hoztak, és ez alapján már most komoly változásokat jósolnak, digitális eszközeink számára. A korábban általuk is elérhetetlennek tartott áttörést, január 7-én, az egyetem weboldalán tették közzé. Jelenleg két fő memóriatípust különböztetünk meg, a DRAM-ot és a flash-t, melyek tulajdonságaikat és céljukat tekintve is egymás ellentétei. A DRAM gyors és aktív szerepet tölt be, viszont a kezelt adatokat folyamatosan frissíteni kell, melyek azonnal elillannak, amint megszüntetjük az áramellátást. A flash értelemszerűen lassú, ellenben passzív állapotban is hosszú távon megőrzi adatainkat, ráadásul ma már jóval kisebb költségen képes a DRAM-nál lényegesen nagyobb tárhely biztosítására. Mi történt? Az UltraRAM úgynevezett NVRAM (non-volatile RAM), vagyis nem jellemzi a RAM-okra jellemző "feledékenység", és az első valóban sikeres próbálkozás a két lényeges szerep ötvözésére, méghozzá a hátrányok elhagyásával. Egyik legnagyobb különlegessége, hogy pontosan a DRAM sebe
Ingyen Freeman? A Half-Life részek most ingyen játszhatók
A Valve megtalálta a tökéletes reklámfogást közelgő VR játékának népszerűsítéséhez: az ingyen játékot. Lehetetlennek tűnt, mégis megértük, hogy újabb hivatalos Half-Life cím készül a Valve műhelyében. A második rész előzményeit bemutató Half-Life: Alyx-nek sajnos csak a PC-s VR sisakok tulajdonosai örülhetnek, ám ők minden bizonnyal kérdés nélkül elő is rendelték a játékot. A kiadó kellemes akcióval hívja fel a figyelmet a megjelenésre, ugyanis az összes hivatalos Half-Life tartalmat ingyenessé teszi a nagyközönség számára, persze csak korlátozott időre. A márciusban érkező Alyx tesztelése tehát egy szűkebb réteg kiváltsága lesz, a klasszikus részek kihagyására azonban aligha lehet mentsége annak, aki kedveli az FPS, az akció, vagy akár a logikai játékokat. Ha mégsem játszottuk volna az FPS műfajt megreformáló Half-Life-ot, vagy a látványos fizikai szimulációt bemutató második részt, most bő két hónapunk lesz pótolni őket. Hogy teljes legyen az élmény, a promóciós időszak alatt a hivatalos kiegészítők is elérhetők, nem beszélve a temérdek közösségi modifikáció tartalmairól, vagy a rajongói frissítésekről, melyek javítják az égető hibákat, és csiszolnak a látványon is. Ha csak most ismerkedünk a műfajjal és bepótolnánk a klasszikusokat, esetleg ritkán játszunk, de nosztalgiázni vágyunk, a listán a Half-Life, a Half-Life: Blue Shift és Opposing Force csomagokkal, illetve a Half-Life 2 szerepel, két kiegészítő epizódjával együtt. A kívánt játékot a STEAM áruházából emel
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
Kenyeres Róbert
Dupla venti, 10-20 fok különbség... jó esetben 1-2 :)
2019-07-20 14:56:32
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: [email protected]
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres