fb pixel code
KATEGÓRIA KATEGÓRIA
Ajánló
Milyen számítógépet vegyek a gyereknek, amin jól fut a Fortnite?
F1 2018 - ingyenes a száguldó cirkusz digitális változata
240 Hz-es és 165 Hz-es AOC AGON monitorok érkeznek
A TikTok és a WeChat is az USA tiltólistáján, Kína tiltakozik
Az Intel leiskolázza az AMD-t? Vagy mégsem? Jóképességű szerelők akcióban.
Az FBI szerint is ideje lenne elengedni a Windows 7-et
Új középkategóriás hűtők az ID-Coolingtól
Az Nvidia több RTX kártya gyártását is befejezte
Piramis PC? AZZA Pyramid Mini 806
Ingyenes lesz a Halo Infinite multiplayer
10 milliárd dollárnyi netközvetítő műholdat lő fel az Amazon
Nem frissítjük szívesen a Windowsunkat
Nagy Twitter hack - őrizetben egy 17 éves fiú
Az új BE kiadás lefarag a Sapphire Pulse 5700 XT árából
Irodai "Gamer" 110 ezerért, 3 játékteszttel (Fortnite, CS: GO, Valorant). Joakim megmutatja
2019. 07. 18

Karcsú turbina - Arctic Freezer 34 eSports processzorhűtő bemutató

Arctic Freezer 34 eSports

A szemnek sem kellemetlen, a fekete-fehér klasszikus kombinció

A svájci Arctic Cooling, 2001-es alapításakor divatot indított az asztali PC-kbe szánt csendes hűtőrendszerekkel. A fejlődés egészen 2009-ig tartott, ekkor a cég elhagyta nevéből az utótagot, és akár egy zenekar, a rövidebb de emlékezetesebb Arctic néven folytatta tevékenységét. Ám míg a bandák többnyire szétváláskor, vagy távozó tagok miatt váltanak nevet, itt a korszakváltás bővülést jelent, ugyanis termékpalettájuk különféle elektronikai és számítógépes perifériákkal bővült. A fókuszban persze továbbra is a fejlett hűtési megoldások maradtak, a Freezer 34 például idén jelent meg a piacon, hogy átvegye a helyét az előző Freezer 33-nak. Az új eSport modell érkezésével az eddigi árkategóriában tovább optimalizált kialakítást és jobb ventilátort is kapunk.

Jó minőségű doboz...


A termék egy megszokott, masszív karton dobozkában érkezik, amit az egész Freezer szériát meghatározó fekete és fehér színek jellemeznek. Az oldalakon és a hátoldalon a megszokott információk, a termék főbb jellemzőivel, a doboz tartalmával, illetve a hűtő felépítését, és az új BioniX P120 venti képességeit méltató illusztrációkkal. A dobozon belül nincs szivacs ágy, vagy egyéb tömítés, a termék mellett épp csak elfér kiegészítőket rejtő lapos dobozka.

...a szivacs ágy viszont elmarad


Kiegészítők:

 • Használati útmutató füzet
 • 2 db csavar
 • 2db szárnyas csavaranya
 • 4 db Intel 115x, 4db Intel 2011 és 4 db AMD AM4 távtartó
 • 1 db MX-4 hővezető paszta
 • 1 db hátlap
 • 2 db rögzítő és 2 db ventilátor rögzítő
 • 4 db gumi betét/alátét


Specifikációk

 • Model: ACFRE00057A
 • Támogatott foglalatok::
 • Intel: Socket LGA1151, 1150, 1155, 1156, 2066, 2011(-3)
 • AMD: Socket AM4
 • Ajánlott TDP: 200 W
 • Anyaghasználat: Réz (alap és hőcsövek), alumínium (hűtő bordák), forrasztott illesztések
 • Dimenziók: 124 x 157 x 88 mm (ventilátorral)
 • Hőcsövek: 4x – Ø6 mm
 • Bordák: 54x 04.mm
 • Súly: 627g(ventilátorral)Ventilátor

 • BioniX P120
 • Dimenziók: 120 x 120 x 27 mm
 • Csapágy típus: Folyadékcsapágy (Fluid Dynamic Bearing)
 • Forgási sebesség(+/- 10%): 200 – 2100 rpm (±10%) (PWM-szabályozással)
 • Légáramlás: 67.56 CFM
 • Statikus nyomás: 2.75 mm H2O
 • Akusztikus zaj: 0.45 Sone
 • Csatlakozó: 4-Pin PWM
 • Gyártói garancia: 10 év

Ami jár, az jár

Tulajdonságok:

 • új P-Ventilátorok a jobb teljesítményért
 • Javított hőleadás
 • Thermal Coating (hűtőbevonattal ellátva)
 • MX-4 hővezető paszta mellékelve
 • Könnyű rögzíteni és stabilan tart
 • Optimális szinte bármilyen méretű RAM mellé

Jellemzés

Tükörsima felület, hibátlan rögzítés


Freezer 34 eSports a hűtőborda, és alapvetően a teljes dizájn tekintetében az előző modellre épül, igazi változást a hűtőborda felső takarólemeze, a fejlesztett rögzítő rendszer és a BioniX P120 ventilátor jelentenek. A hűtőborda 54 darab, 0.4 mm-es alumínium lapot használ, melyeket a hőcsövekkel együtt hűtőbevonattal láttak el, hogy egyenlő hőátadást érjenek el a felületek között.

Minimális az eltérés az előző modellhez képest


A négy darab, 6mm átmérőjű réz hőcső közvetlenül érintkezik a CPU felületével, a hagyományos U alakú kialakítás pedig a hő gyorsabb szétoszlatását segíti. Míg az alapzat és a hőcsövek érintkező felületét a teljes tükörsima felület jellemzi, addig a felős takarólemezen megjelent az új Arctic AC logo, a hőcsövek pedig látványosan nem egyenlőek és nem kaptak semmilyen védőkupakot. A keskeny kialakításnak köszönhetően, nem okoznak majd gondot a magasabb profilú hűtőbordával felvértezett RAM modulok sem, így szereléskor nem ütközünk akadályokba. Ugyanez igaz a videokártyánkat fogadó PCIe x16 csatlakozóra, ami még a kisebb alaplapok esetén is elviselhető közelségben lesz a hűtőnkhöz.

Új folyadékcsapágyas ventilátor


Az új légterelő a P120 a Bionix P szériából. A 120 x 120 x 27 mm-es ventilátor változó sebessége a visszafogott 200 RPM-től indul, a komoly terhelés alatt szükséges maximumot pedig kitolták, egészen 2100 RPM-ig. Érdekes pontja a csapágyazás típusa, a számtalan variáció közül az Arctic a Fluid Dynamic Bearing technológia, azaz folyadékcsapágy mellett döntött, ami a leghatékonyabbnak vélt technológia. Papíron halkabb, stabilabban forog és hosszabb élettartamú mint a csúszócsapágy, cserébe az előállítása is drágább.

Tapasztalatok

A Freezer 34 eSports két fontosabb újítást hoz elődjéhez, a Freezer 33-hoz képest: az új Arctic BioniX P120 ventilátort, és az új rögzítőrendszert, ami nem csak könnyebben felszerelhető mint korábban, de még nagyobb nyomást helyez a processzorra. Egy Intel i5 6600K-n végzett méréssorozat alapján, terhelés alatt 3.9 GHz-es alap órejelen 61 °C-on, a 4.5 GHz-es tuning frekvencián pedig 76 °C-on tartotta a processzort, mindezt egy 26 fokos hőmérsékletű szobában. Terheléstől mentes használat esetén a processzor 34 celsius-on állt meg.

Akár egy darázs


Az előző modellhez képest ez nagyjából 2 Celsius-fok javulást jelent, amit valószínűleg a jobb rögzítés és a fejlettebb ventilátor segítenek elő. Hasonló a helyzet a zajongás kérdésével is, a minimálisan jobb hatékonyság, egy kicsivel nagyobb zajszintet jelent, konkrétan amikor az előző modell 30 decibelt ért el, a Freezer 34 már 32-t. Az Arctic Freezer 34 eSports egy megfizethető hűtő mely jól szerelhető, stabil, keskeny kialakítása miatt jól gazdálkodik a hellyel, és egy hatékony ventilátorral felszerelve dolgozik. Az Arctic ráadásul több színben is elérhetővé tette, így akit megnyert a dizájn, az saját ízlésére szabhatja PC-jét. Akinek megtetszett a Freezer 34 eSports, az ide kattintva bemutatott fekete-fehér modellt 9 300 Ft-tól rendelheti meg, aki pedig ennél is hatékonyabb, akár 10-20 °C-kal jobb hűtésre vágyik, itt megtalálja a dupla ventillátoros változatot, amiből jelenleg sárga-fekete változat elérhető, és nagyjánól 12 000 Ft.

KD-PCX

2019. 07. 18

F1 2018 - ingyenes a száguldó cirkusz digitális változata
A Forma 1 versenyek hivatalos játékváltozata most pár napig ingyen beszerezhető Az autósportok egyértelműen legnépszerűbb alágazata a Forma 1, hiszen a futamok élő közvetítései világszerte milliókat vonzanak a készülékek elé, és itthon is mindig szépen megtelt a Hungaroring magyar érdeklődőkkel, még a masszív jegyárak ellenére is. Nem meglepő hát, hogy létezik belőle hivatalos játékváltozat is, és nehéz is lenne elképzelni, hogy más csapat nyerje el a készítés lehetőségét, mint az autós játékokban veteránnak számító Codemasters, akinek 1987-es negyedik munkája a Grand Prix Simulator volt, többek között Commodere 64-re. Az F1 szériát is már bő 11 éve hegesztik, és talán nincs is jobb promóciós módszer a júliusban megjelent F1 2020 népszerűsítésére, mint az alig 2 éves F1 2018, mely most bő két napon át ingyen beszerezhető. Szimulátor vagy könnyed arcade jellegű élmény? Egyik sem egészen, és valószínűleg pont a sportág népszerűsége okán nem mertek egyértelműen voksolni egyik, vagy másik irány mellett, hiszen ha egy végletekig részletes és aprólékos szimulációt készítenek, a befektetett idő és pénz valószínűleg csak egy szűk rajongói rétegnél talál otthonra, akiknek az elégedettsége sajnos üzleti szempontból nem igazán mérvadó, míg a nyélgázon is tökéletesen kanyarodó járgányok és az ellenfelek pályáról történő kipöckölése talán még a kiskorú rajongókat is kiakasztaná. Az F1 tehát inkább a sportág hátterének és körülményeinek változását nyomon követő darab, mely a szabályo
240 Hz-es és 165 Hz-es AOC AGON monitorok érkeznek
Az AOC izgalmas és fantasztikusan gyors gamer monitorokkal bővíti prémium kínálatát A 86 éves múlttal rendelkező kijelzőgyártó szinte minden árkategóriában képviselteti magát, így megtaláljuk a prémium szegmensben is, melyben a gamereknek az AGON névre keresztelt modelleket érdemes keresniük. A játékosoknak készített minőségi kijelzők színes skáláját most két újabb izgalmas árnyalattal bővítik, melyek egyike ezúttal is a kompromisszumoktól mentes sebességre koncentrál, míg a másik a színhűségre vágyóknak kínál magas képfrissítéssel bíró alternatívát. Két monitor két méretben, két különböző panellel és eltérő képfrissítéssel? Az AOC nem alibizett és mindjárt két teljesen eltérő monitort készített a 27 colos AGON AG273QXP, és a 25 colos AGON AG251FZ2E modellek képében. Elsőként vegyük a nagyobb testvért, hiszen egy 27 hüvelykes képátlóval megáldott darabról van szó, mely úgy teljesít 165 Hz-es képfrissítést, hogy egy 8 bites NANO IPS panel néz szembe velünk, méghozzá impozáns 2560x1440-es felbontással. Ebben az esetben tehát dicséretes színmegjelenítést is kapunk, hiszen az Adobe RGB színtér 98 százalékos pontossággal jelenik meg, az sRGB pedig 133 százalékos lefedettséget élvez. A korrekt 350 nites fényerőhöz 1000:1 arányú kontraszt társul, a játék alatt igényelt sebességet és folyamatosságot pedig 1 milliszekundumos GtG (szürkéből szürkébe) válaszidő, és AMD FreeSync Premium technológia garantálják. A vaskos kávát nélkülöző keret természetesen alapvetőnek tekinthető, a
A TikTok és a WeChat is az USA tiltólistáján, Kína tiltakozik
Az Egyesült Államok mostantól nem üzletelhet a kínai ByteDance és a Tencent vállalatokkal Az utóbbi hónapokban folyamatosan érkeztek a hírek az Egyesül Államok és Kína közti huzavonáról, és a Huawei és a ZTE totális bojkottja után újabb kínai nagyvállalatok kerültek amerikai célkeresztbe. Az aktuális kiszemelt ezúttal a 2.2 milliárd felhasználót mozgató TikTok videós alkalmazás, és az appot tulajdonló ByteDance nagyvállalat, melyeket ismételten adatvédelmi és nemzetbiztonsági aggályok ürügyén vontak vizsgálat alá. Most csütörtökön azonban pont kerülhetett az ügy végére, és bár a Microsoftos felvásárlás még nem biztos, hogy elmarad, a Trump kormányzat meghozta döntését és a végleges tiltás mellett voksolt. Ahogy arról már korábban szó volt, Donald Trump amerikai elnök kilátásba helyezte a TikTok kitiltását Amerikából, majd némileg megenyhült, és nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a Microsoft kivásárolja a kínai céget, az alkalmazást üzemeltető alvállalat kritikus részéből. A tárgyalások meg is kezdődtek, ám Kína továbbra is tagadta, hogy visszaélne az amerikai felhasználók adataival, és tiltakozott a lehetséges tranzakció ellen. Végül Trump beváltotta ígéretét és csütörtökön valóban aláírta a nyilatkozatot, mely nem csak az országhoz kötődő cégek, de az amerikai polgárok számára is megtiltotta a kínai vállalatokkal történő együttműködést. A többesszám pedig egyáltalán nem véletlen, ugyanis a feketelistára egy olyan tekintélyes üzleti szereplő is felkerült, mint a jelenle
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
Kenyeres Róbert
Dupla venti, 10-20 fok különbség... jó esetben 1-2 :)
2019-07-20 14:56:32
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres
Cookie / süti kezelés
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk a Részedre. Tudj meg többet...