fb pixel code
KATEGÓRIA KATEGÓRIA
Ajánló
2020. 04. 07
11. generáció? 10nm-es Core-i7-1195G7
2020. 04. 07
Hamarosan megérkeznek a GDDR6-os GTX 1650 kártyák
2020. 04. 06
Ingyenes nyomozás és Spring Sale az Epic Games Storeban!
2020. 04. 05
Racse AMD konfig Ryzen 5 3600 és RX5700XT párossal!
2020. 04. 03
Legyünk óvatosak, ha Zoommal videotelefonálnánk
2020. 04. 03
Hasznos Chrome bővítmény segíti az oldalak gyorsabb betöltését
2020. 04. 03
Elérhető a Facebook Messenger asztali változata
2020. 04. 03
Koronás cukor járvány idején és egy ASUS ZenBook Duo
2020. 04. 02
Intel, az órajelbajnok! Comet Lake H mobilprocesszorok
2020. 04. 01
Így vehetünk részt a Valorant zárt bétájában!
2020. 04. 01
Big Navi? Íme az AMD Radeon RX Gamma XT!
2020. 04. 01
Jótékony gaming? Játékvásárlással is segíthetünk!
2020. 04. 01
Játszós home office konfig 180 ezerért!
2020. 03. 31
A Facebook fejleszti az élő közvetítéseket
2020. 03. 31
Megcsinálták! Ryzen 9 4900HS a legerősebb mobilprocesszor!
2020. 03. 18

Karantén? Ingyenes játékok márciusban!

Most, hogy számos munkahely mellett az iskolák is bezárták a kapukat, az oktatás pedig az online térbe költözött, rengetegen ülnek otthonaikban a monitorok előtt. Ha kikapcsolódni vágyunk, nem csak az új Call of Duty Warzone, vagy a pár napon belül érkező Doom Eternal kínál szórakoztató pillanatokat. Íme néhány ingyenes játék, amit érdemes lehet begyűjteni, akár lopakodós akcióra, békés felfedezésre, pihent humorra, véres csatákra, esetleg ezek egyvelegére vágyunk.

Watch Dogs


Mi mással kezdhetnénk, mint az Epic Games Store aktuális ajánlataival, mely tartogat néhány kellemes meglepetést. Kezdetnek mindjárt itt a Watch Dogs, a Ubisoft külső nézetes akció-kaland játéka. A 2014-es alkotásban egy Aiden Pearce nevű hackert alakítunk, aki egy alternatív Chicago utcáit járhatja be, gyalogosan és járművekkel egyaránt. Eszköztárunkból természetesen nem hiányoznak a lőfegyverek, de a hangsúly mégiscsak a hackelésen lesz, mellyel kamerákat, mobiltelefonokat és közlekedési lámpákat is befolyásolhatunk. A Watch Dogs az első címek egyike volt, mely beépítette narratívájába a globális megfigyelés, és a technológia veszélyességének kérdéseit, és bár a bejárható nyitott térkép meg sem közelítette a GTA széria élettel és eseményekkel teli világát, a feltörhető eszközök ötlete jól illeszkedett a megszokott mászkálós, lövöldözős alapokhoz.

Mire nem alkalmas egy okostelefon...


A megjelenést követően némileg vegyes fogadtatásra talált, a főszálat sokan elnagyoltnak, és megúszósnak titulálták, de aki túllépett a "családjáért bosszút hirdető ügynök" kliséjén, a történet későbbi szakaszában találhatott izgalmas pillanatokat, jópofa mellékfeladatokat, és talán néhány érdekes karaktert is. Fontos szerep jut a lopakodásnak és a taktikázásnak, a megfigyelőrendszerek feltörésével lehetőségünk van megtervezni útvonalunkat a célig, így elkerülhetjük a fedezék mögött megvívott állóharcokat. A játék megjelenéskor a legjobban fogyó, és legnagyobb számban előrendelt Ubisoft alkotás volt, mely lenyomta az Assassin's Creed sokak által várt harmadik epizódját is. Akárhogy is, ha eddig nem játszottunk volna vele, a játék március 19-26-ig ingyenes, így semmit sem veszítünk, ha teszünk vele egy próbát.


The Stanley Parable


Az előző évtized vitathatatlanul legkülönlegesebb és egyik legszórakoztatóbb alkotása a The Stanely Parable, mely rendesen felforgatja a játékvilághoz köthető ismereteinket és elvárásainkat. Davey Wreden alkotása eredetileg egy Half-Life 2 modként látta meg a napvilágot 2011-ben, ám a sikerre való tekintettel lehetőség nyílt egy nagyobb falat elkészítésére. Ekkor az ötletgazda segítségére sietett, a Source motor terén megfelelő tapasztalattal bíró William Pugh, így Wreden önálló remake formájában teljesíthette ki saját ötletét. A játék egy akciót teljesen nélkülöző, minimális környezeti interakcióval szolgáló vizuális élmény, ami minden játékkedvelő számára kötelező darab!

Ez a nap más lesz mint a többi


Indítás után egy szürke irodai alkalmazott, Stanley bőrében térünk magunkhoz, aki éppen késésben van egy fontos vállalati meetingről. Ezt mind a narrátor tudatja velünk, aki nem mulaszt el kommentálni semmilyen apróságot, megtudhatjuk tőle karakterünk aktuális hangulatát, és azt is egyből szóvá teszi, ha a megbeszéléshez vezető folyosón inkább a bal oldali ajtót választjuk. És itt jön a csavar, ugyanis lehetőségünk van ellenkezni a játék elvárásaival. De vajon mit is akar tőlünk a játék? Pontosan azt, hogy kilépjünk a keretekből, hogy végül valami váratlan, groteszk, vagy teljesen kiábrándító végkifejlet legyen jutalmunk. A lélektelen irodaházi folyosókról egyre különösebb helyekre jutunk, egyre furcsább döntéseket kell meghoznunk, miközben rendesen felhúzzuk a mesélőt, aki nehezményezi, hogy nem követjük a megszabott cselekményt, amit ő olyan nagy felelősségtudattal olvas fel nekünk.

Végtelen lehetőség az ellenkezésre.


A The Stanley Parable a játékosok és az újságírók közös kedvencévé vált, igazán friss és szokatlan alkotás volt, mely pihent humorral, és meglepő tartalmi mélységgel varázsolta el a közönséget. A végigjátszás során rengeteg alternatív lezárást ismerhetünk meg, ám néhány befejezés megtalálásához erősen meg kell erőltetnünk elménket, hiszen a döntések olyan kombinációjára lesz szükségünk, amit korábban még egészen biztosan nem próbáltunk. A játék élvezetéhez most három dologra lesz szükségünk: humorérzékre, némi angoltudásra, és egy Epic Games fiókra.


Andyne 2: Return to Dust, A Short Hike, Mutazione

Ahogy azt megszokhattuk, az Epic mindig kínál néhány aprócska indie címet is, és aki siet, most egy egész csokorra valót zsákmányolhat ezekből. A március 19-ig érvényes ajánlat három címet is tartogat, köztük végre egy kisebbeknek is ajánlható játékkal.


Az Andyne 2 egy különleges retro hangulatú játék, mely egy nyitott világú 3D-s térképen szór szét számunkra stílusos, 2D pixeljátékokat. Az első PlayStation-t idéző grafika ellenére igen hangulatosra sikerült térképen, különféle furcsa karakterekkel találkozunk, melyek mindegyike egyedi kihívást tartogat számunkra.


Végre egy igazán gyerekbarát tartalom. Egy szintén pixeles, de azért látványos és bájos játék az A Short Hike, ahol egy madárkát irányítva fedezhetünk fel, járhatunk be, és kirándulhatünk körbe egy igazán hangulatosra festett, változatos vidéket. Hegyek, völgyek, erdők, sziklák, homokos vízpartok, napsütés, szél és hóvihar, illetve felfedezhető területek, kincsek és megismerésre váró túrázók várnak ránk az út során. Ha az otthon ragadt kicsiknek is keresünk valamit, ez elé egészen biztosan leültethetjük őket!

 


A Mutazione egy szokatlan és rejtélyekkel teli kisváros, ahová hősünk betegeskedő nagyapját jött meglátogatni. Ahogy megismerjük az alapból is furcsa környéket, különféle természetfeletti jelenségek, elvarázsolt környezet, különc alakok, és az általános logikát felülíró jelenségek jönnek szembe velünk, melyekben izgalmas lesz elmerülni. A kalandot ezúttal pixelhadak helyett stílusos rajzstílussal festették meg, ami egyediséget és változatosságot kölcsönöz a játéknak.


Goat of Duty


Alig, hogy berobbant a köztudatba a Call of Duty Warzone a legújabb battle-royale őrülettel, itt a széria egyértelmű konkurenciája (khm) a Goat of Duty. Igen, ha lecsapunk a Steamen március 31-ig beszerezhető játékra, fegyverekkel felszerelkezett kecskékkel vethetjük magunkat káposztára menő harcokba. Az agyament lövöldére bátran tekinthetünk a Goat Simulator szellemi örököseként, melyben őrült kecskék őrült fegyverekkel rendezhetnek indokolatlan, és totálisan komolyan vehetetlen vérengzést, négy multiplayer mód keretei között: free-for-all, Gun Deathmatch, Herd Wars (avagy Team Deathmatch) és a pihent Fus Ro Arena. A játékmenet amúgy sokkal inkább a klasszikus aréna shooterek stílusát követi, tehát mindenféle kiegészítőkkel és távcsövekkel teleaggatott fegyverek helyett készüljünk fel s csípőből, illetve reflexből tüzelésre. Ha eldobnánk egy kicsit az agyunkat, esetleg másokét is, a Steam rendszerén keresztül még nagyjából két hétig lecsaphatunk rá.Ízelítőnek ez mindenképpen megteszi, de ha nem lenne elég, most érdemes átböngészni a GOG.com ajánlatait, ugyanis a CD Projektes srácok nem csak a Witcher részeket adják olcsóbban, de számos nagy címet és régi klasszikust is komoly leárazásokkal kínálnak!

2020. 03. 18

11. generáció? 10nm-es Core-i7-1195G7
Kiszivárogtak az első teszteredmények az Intel 11. genereciós processzorait képviselő Core-i7-1195G7-ről. A Tiger Lake-U CPU a sok nehézség árán létrejött 10nm-es gyártástechnológiával készült, és a jelenleg legerősebb Willow Cove fedőnevű architektúrára épül, az eredmények alapján azonban egy korai tesztpéldányról lehet szó. 3 Ghz-es órajel és Intel Xe GPU A korábbiakban érkeztek már részletek Tiger Lake processzorokról, de most először bukkan fel mérési adat 11. generáció alá sorolt példányról. A 11. generáció alapja az a Willow Cove architektúra, mely a 10. generációs Ice Lake családban alkalmazott Sunny Cove módosított változata. A Core-i7-1195G7 az előző évben megjelent Core i7-1065G7 helyét hivatott átvenni, és továbbra is egy négymagos, több szálas munkavégzést alkalmazó megoldás. A tesztpéldányban 4 mag és 8 szál dolgozik, az órajel pedig 3 Ghz-en megáll, tehát messze áll a kereskedelmi forgalomba szánt ütősebb változattól. A mérések 16 GB DDR4 SODIMM memória, és egy 128 GB méretű Samsung MZHPU128HCGM M.2 SSD társaságában készültek, de sem az alaplapra sem a RAM órajelére vonatkozó információ nincs. Dedikált videokártyát nem látunk, van viszont adat az Integrált GPU-ról, mely az Intel Xe megoldása 96 EU-val (Execution Unit – végrehajtóegység). A benchmark teszthez a 3DMark Time Spy-t alkalmazták, de a kapott érték egyelőre nem tűnik kiemelkedőnek, ami a négy mag és a 3 Ghz-es fix órajel miatt nem olyan meglepő. A CPU oldalán mért érték 2922 pont, ám az
Hamarosan megérkeznek a GDDR6-os GTX 1650 kártyák
Jó ideje nem titok, hogy az Nvidia felturbózni készül belépő szintű GTX 1650 videokártyáit, most azonban hivatalosan is bejelentették. A partnerek már készülnek saját megoldásaikkal, egy teszt eredményei pedig elárulják, mekkora változást hozhat a GDDR6. A GTX 1650 alapja továbbra is a vékonyra csiszolt Turing architektúra, konkrétan egy Tensor és RT egységektől megfosztott TU117 GPU. Érdemi változást a frissített memóriacsomag nyújt, így a 8 Gbit/s sebességgel dolgozó GDDR5 helyett hamarosan 12 Gbit/s-os GDDR6-ot találunk a kártyákon. Gyári referenciamodell nem készül, de az NVIDIA ezúttal is élt ajánlásokkal, melyekhez kedvük szerint igazodhatnak a gyártók, és ugyan különösebb megkötésekre nem kell számítani, a Zotac egy tesztpéldánya igyekszik betartani az ajánlott 75 wattos fogyasztási keretet, így lefaragott az órajelekből. Az Expreview tesztjében a Zotac GTX 1650-4GD6 Destroyer OC állt szemben egy GDDR5-ös GAMING OC verzióval. Érdekesség, hogy a 128-bites adatbusz marad, a sávszélesség viszont már 192 Gb/, az összehasonlítás azonban nem mutat komoly eltéréseket. A benchmark tesztek során az újdonság előnye nagyjából 6-9% volt, míg Full HD játéktesztekben minimum 2%, és legjobb esetben valamivel több mint 10%. Az Expreview értékelése alapján átlagban 6.4%-kal nőtt a teljesítmény, ami azonos áron nem rossz, de azért hatalmas ugrásnak nem tekinthető. Ez részben annak is köszönhető, hogy bár a CUDA magok száma változatlanul 896, vélhetően a fogyasztás miatt alacson
Ingyenes nyomozás és Spring Sale az Epic Games Storeban!
Ha időben felnézünk az Epic Games Store oldalára, pár napig még elcsíphetjük az aktuális ajándék játékokat. A változatos felhozatalt csütörtökön is egy igazán izgalmas cím váltja majd, és ha betáraztunk, érdemes lehet átböngészni a tavaszi leárazás ajánlatait is, hiszen egyes címeket akár 75%-os kedvezménnyel csíphetünk el. Gone Home A Fullbright Company 2013-as játéka egy azon felfedezésre épülő belsőnézetű kalandok között, amik nagy lökést adtak a részben csak sétaszimulátornak csúfolt műfaj elterjedésének. Megjelenésekor nem véletlenül követték pozitív kritikák, majd később olyan elismert alkotások, mint a hasonló megközelítést alkalmazó The Vanishing of Ethan Carter, Firewatch, vagy a szintén népszerű What Remains of Edith Finch. Közös pontjuk, hogy az akciót teljesen háttérbe szorítják, így az élmény nagy részét az erős atmoszférával övezett felfedezés és az eközben kibontakozó történet adják. Hősünk Katie, egy fiatal lány, aki hazatér Oregonba, ám reményeivel ellentétben nem találja otthon családját, így nyomozásba kezd. Feladatunk nem más, mint hogy saját ritmusunk szerint fedezzük fel a ház titkait, tárgyak, emlékek, sajtóanyagok és naplóbejegyzések vizsgálatával, melyek közelebb visznek minket múltunkhoz, és ezen keresztül a rejtély megoldásához. Hagyományos értelemben vett küldetések tehát nincsenek, ám felfedezéseink megnyithatják a ház elzárt pontjait, teret adva a további nyomozásnak. A játék legnagyobb erénye, hogy hogy nincs teljesen lineáris haladási ir
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres