fb pixel code
KATEGÓRIA
Ajánló
2019. 10. 17
Ingyenes hétvége és nagy leárazás - The Division 2
2019. 10. 16
Fallout az űrben? Íme a The Outer Worlds első 20 perce
2019. 10. 15
A világ leggyorsabb gépszerelői.
2019. 10. 14
IT hírek 10.14. - 10. generációs i3, Kaby Lake, extrém NAVI, ingyen Marsutazás
2019. 10. 14
Ádám csövezik. Hogyan készül egy folyadékhűtéses számítógép merev csövekkel?
2019. 10. 11
Középkategóriás, mégis prémium? - Ryzen 7 2700/GTX1660Ti számítógép teszt
2019. 10. 08
Kúpósztó vagy egy átlagos Gamer számítógép? TUF cuccok, Ryzen 7, X470, 970 Pro, 1660Ti
2019. 10. 07
IT hírek 10.07. - Intel biztonság és gyorsabb hálózat, AIO RTX, Játékdömping
2019. 10. 07
Jól szellőző QHD-ra alkalmas konfiguráció 390 000 ft-ért! 2700/RTX2060 S/32GB RAM/NVMe SSD
2019. 10. 07
Számítógép az irodába és játékra 260 ezer Ft-ért. Ryzen5 3400G/GTX1650/16GB RAM/ SSD /HDD/FSP
2019. 10. 03
Ki az igazi G? Négy dudás egy stúdióban
2019. 10. 03
Vegyes házasság - Ryzen 7 2700X/RTX2060 SUPER számítógép
2019. 09. 30
Egy kissé merev, de így szeretjük - 9900K/RTX2080Ti merev csöves vízhűtéssel
2019. 09. 30
IT hírek 09.30. - Lekörözné a Wi-Fit az Amazon, AMD PRO CPU-k, Oculus Quest PC-n, Metro 2033 ingyen
2019. 09. 30
Számítógép, amit nem minden nap látsz. Merev csöves folyadékhűtés, brutális alkatrészek és fényorgia
2019. 09. 23

IT hírek 09.23. - AMD hírek, Intel frissítés, EPYC 8K, ingyen Batman és GTA játékok

Késik a Ryzen, támad a Threadripper

AZ AMD igyekszik felkészülni a megnövekedett keresletre


Az E3 rendezvényen bemutatott Ryzen 9 3950X asztali processzor szeptemberi startja végül későbbre csúszik. Erre állítólag azért volt szükség, mert az AMD, illetve a 7nm-es processzorok gyártását végző TSMC nem számított ilyen mértékű érdeklődésre, ezért nem tudták maradéktalanul ellátni a kereskedőket a szükséges mennyiséggel. Hogy ezt elkerüljék, a 16 magos szörnyeteg megjelenését novemberre tolták, és igyekeznek felkészülni az ünnepi szezonra is, miközben készül az otthoni felhasználásra szánt erőgépeket hajtó széria is. A Ryzen Threadripepr, az EPYC szerverprocesszorok visszafogottabb változata, melyből hamarosan a Ryzen 3000-re épülő széria is elérhetővé válik. Annyi már biztos, hogy a legvisszafogottabb változat is 24 magos lesz, az értékesítés pedig szintén novemberben veszi kezdetét.

Komoly teljesítmény otthon, és vállalati felhasználásra egyaránt


Eközben lezajlott az első valós idejű 8K kódolás. A bemutatót az AMD és a videós technológiák fejlesztésében vezető szerepet betöltő Beamr hozta tető alá. A prezentáció két szempontból is érdekes volt, hiszen egyfelől a Beamr 5-re keresztelt fejlett HEVC kódoló bemutatója volt, eközben az is kiderült, hogy mire képes egy AMD EPYC 7742 processzor, ha egy szoftver képes mind a 64 mag meghajtására. A 8K-s anyag valós időben, 79 képkocka per másodperc sebességgel, és 10-bites színmélységű HDR-rel futott. Az AMD kommunikációja szerint, örömmel csatlakoznak a Beamr-hez, hogy az EPYC 7002 szériás processzorokra építve magas minőségű videokódolást hozzanak a piacra. Emellett azért is elismerésüket fejezték ki, amiért a Beamr 5 single és dual socket konfigurációkban is képes az összes processzormag következetes használatára.

Most még felesleges, de pár év múlva jóformán elavult lesz


A 8K talán most még túlzásnak tűnhet, azonban a 4K televíziók elterjedéséből is látható, hogy az új technológiák szép lassan helyet szorítanak maguknak a piacon, és ezt aligha befolyásolja hazánkéhoz hasonló videoszolgáltatások technológiai fejlettsége, ahol még a HD csatornák is lassan váltak elérhetővé. A Consumer Technology Association (CTA) előrejelzése szerint 2022 végére, csak az Egyesült Államokban több mint 3.4 millió 8K TV kerül értékesítésre, a szabvány pedig várhatóan az ázsiai-csendes óceáni térségben terjed el a leggyorsabban.


Intel gondok és NAVI pletykák

Vajon mit tartogat még a NAVI?


Szemfüles felhasználók nemrég áttúrtak egy friss Mesa 3D frissítést, melyben NAVI 12 és 14 GPU-kra vonatkozó utalást fedeztek fel. Ez alapján még nem borítékolható az új kártyák érkezése, és sokkal valószínűbb, hogy az AMD mindössze előre biztosítani kívánja a kompatibilitást. A pletykák persze szárnyra keltek, és mivel a következő végleges Mesa verzió novemer 5-én jelenik meg, a közönség szerint az új NAVI-k érkezése már akár októberben esedékes lehet. Korábban egy 4GB-os fedélzeti memóriával rendelkező NAVI 14 kártya eredményei már igazolást nyertek, így érthető a fokozott várakozás. Az adatok szerint a vizsgált GPU 24 számítási egységgel (CU) rendelkezik, ehhez képest az RX 5700 széria alapját képező NAVI 10 GPU-ban 40 CU található. Az AMD nem kommentálja a híreszteléseket, a közösség viszont továbbra is a Radeon RX 5600 és 5500 sorozatok bemutatkozására számít.

Az új szériával gépünkből egyszer működő retro PC lehet


Eközben az Intel bejelentette, hogy a 2016-ban megjelent Apollo Lake processzorcsaládból több modell is az elvártnál gyorsabban öregszik. A sok éves használat alatt a lapkák jelátvivő képessége csökken, ezáltal a szilíciumlapka degradációja természetes jelenségnek minősül, azonban előfordulhat hogy a megjeölt termékek esetén egyes részek akár tíz éven belül is érezhetően elhasználódnak. A 25 helyett 15 éves várható élettartam még így is a generációs elavulás határán belül van, az Intel azonban frissített változatokat dob piacra. Az új CPU-k E jelölést kapnak, így a boltokban már Celeron N3350E, J3355E, J3455E és Pentium N4200E néven lesznek megtalálhatók.


Ingyen játék? Most hat Batman játékot, és egy GTA-t is bezsebelhetünk!

Három jól sikerült játék, temérdek tennivaló, fejtörők, látványos akciók, teljesen ingyenAz Epic Games megállíthatatlanul dobálja utánunk az ajándék játékokat, és ezúttal különleges apropót is talált arra, hogy a felhasználókat a saját digitális platformjához csábítsa. Ugyanis idén lett 80 éves Batman karaktere, aki a DC képregények után tv-s és mozis karriert is befutott, a méltó videójátékos adaptáció viszont sokáig váratott magára. Ez volt a 2009-es Arkham Asylum, mellyel a Rocksteady a játékipar sok éves adósságát törlesztette a közönség, és a sajtó legnagyobb megelégedésére. A folytatások borítékolhatók voltak, jött is az Arkham City, majd a közepes minőségű, oldalágon érkező Origins után, az Arkham Knight bővítette valódi trilógiává a sorozatot.

Ketten egy képernyő előtt, mint a hőskorszakban


Akinek eddig kimaradt volna a legendás akció-kaland széria, az most nyugodtan kipróbálhatja milyen a denevérember bőrébe bújva lopakodni a börtönné alakított Arkham elmegyógyintézet falai között, majd kirándulást tehet a birtokot övező börtönvárosba, végül Gotham-et is megtisztíthatja a mocsoktól. A teljes várost bebarangolhatjuk, repülhetjük, vagy autózhatjuk, az utolsó epizódban ugyanis nem csak a toronyházak csúcsai között vitorlázhatunk, de az évek alatt igazi tankká változott Batmobile-t is irányíthatjuk. Ha ez nem lenne elég, az Arkham Knight ezen változatából eltávolították az erőforrásigényes másolásvédelmet, ami az Epic számára 
megspórol némi licence díjat, számunkra viszont valamelyest javít a játék teljesítményén. Az ütős csomag mellé ráadásul családbarát szórakozást is kapunk, ugyanis a szintén trilógiává bővült Lego Batman játékok is ingyenesek, melyek különlegessége, hogy támogatják a kooperatív játékot, melyet akár egyetlen képernyőn is elérhetünk. Figyelem, az akció csütörtökön lejár, így akinek eddig kimaradt, az egy Epic Games Store regisztrációt követően, véglegesen digitális könyvtárába helyezheti a játékokat.

A San Andres egy új korszak hajnala volt


Elszabadultak a digitális áruházak, az egyre hosszabb sort pedig mostantól a Rockstar Games is bővíti. Az újabb PC-s kliens természetesen a vállalat saját játékainak ad otthont, melyekből jelenleg a Grand Theft Auto V, az L.A. Noire: Complete Edition, a Grand Theft Auto: Vice City és San Andreas, a Max Payne 3: Complete Edition, illetve a Bully: Scholarship Edition érhető el. A Rockstar Games szívesen növelné bevételeit a STEAM áruház megkerülésével, ugyanakkor a STEAM-en keresztül már megvásárolt darabokat az új launcher gond nélkül felismeri, és működik a cloud saving, vagyis az online tárhelyre történő mentés is. Hogy mennyire lesz népszerű az új felület, az még kérdéses, a Rockstar ettől függetlenül minden regisztrálónak kedveskedik valamivel, ugyanis limitált ideig minden új fiókhoz jár a legendás GTA: San Andreas

KD - PCX

2019. 09. 23

Ingyenes hétvége és nagy leárazás - The Division 2
A csapat a lelke mindennek A francia Ubisoft, több egymáshoz hasonló szériát is üzemeltet, melyek alapját első sorban, a nagy bejárható területen zajló lövöldözés adja. Míg az egyjátékos kalandokért főként a Far Cry és az Assassin's Creed epizódok felelnek, a multiplayer élményt, jelenleg a Tom Clancy nevével fémjelzett Ghost Recon, és The Division játékok adják. Utóbbi 2008-ban mutatkozott be, ám nem egészen felelt meg a megjelenést megelőzően felgerjesztett elvárásoknak. A be nem tartott ígéretek és a hiányzó technikai kunsztok ellenére, rengetegen töltötték idejüket a csatatérré változott New York utcáin. És ez még csak a jéghegy csúcsa, hiszen számos céges rekord megdöntése után, végül 330 millió dolláros világszintű bevételt produkált, a kiegészítő tartalmakat és a mikrotranzakciókat pedig még nem is számoltuk. Borítékolható volt tehát a folytatás, mely a hiányosságok pótlásával, és a hibák kijavításával kecsegtette a játékosbázist. Idén márciusban meg is jelent a folytatás, melyet most vasárnapig ingyenesen kipróbálhatunk. Műfaját tekintve, egy kizárólag online játszható, külső nézetű akció-szerepjáték, melynek keretében, a rejtélyes vírus által letarolt New York-ban kell felszámolnunk az elszabadult bűnözést. Az idő nagy részében gép ellenfeleken kell átverekednünk magunkat, így tisztítva meg a várost a fegyveres csoportoktól. A játék egyik tartópillére a szerepjátékos rendszer, így nem csak mi léphetünk szintet, de ellenfeleink is különböző nehézségi fokot képvi
Fallout az űrben? Íme a The Outer Worlds első 20 perce
Kellemesnek ígérkezik a The Outer Worlds Emlékszünk a Fallout 76-ra? Ha kedveljük a szériát, akkor egészen biztosan előttünk van az a csúfos kudarc, és a pofátlanul elbagatelizált marketinghazugság, amit a Bethesda hányt a széria rajongói, és a játékosközösség elé. Nagyon úgy tűnik, hogy idén októberben, szó szerint betölti a majd az űrt az Obsidian Entertainment csapata, ugyanis új játékuk már csak pár hipertér ugrásra van tőlünk. A fejlesztők olyan referencákkal a hátuk mögött kezdtek a fejlesztésbe, mint a legendás Star Wars: The Knights of The Old Republic második része, a Neverwinter Nights 2, a Pillars of Eternity, vagy épp a Fallout: New Vegas, mely egyaránt a széria, és a stílus közkedvelt darabja. Aki tehát régóta vár egy stílusos akció-RPG-t, az most dörzsölheti a tenyerét, és még az első 20 percet is megnézheti. Aki esetleg figyelemmel kísérte a játék fejlesztését, az talán aggódott a különböző hibák, hiányosságok miatt, ám ez alapján bizakodhatunk, hogy a szemmel látható gondokat sikeresen orvosolták, már csak bíznunk kell abban, hogy legalább egy átlagos, a 3D-s érából származó Fallout epizód szintjét hozza majd, és akkor nem sokat panaszkodhatunk. A felvételen jól látható, hogy az atmoszférával nem lesz gond, a retro-futurisztius dizájn, stílusos formáival és színeivel egyszerre idézi meg a Bioshock féle art déco-t, és a Fallout alternatív történelmi hangulatát. Az előzetesekből már sejthető volt, hogy a pihent humor legalább akkora jelentőséget kap majd
IT hírek 10.14. - 10. generációs i3, Kaby Lake, extrém NAVI, ingyen Marsutazás
i3 lesz az i7-ből Nagyot fordult a kocka az IT piacon, mikor az AMD bemutatta tovább fejlesztett Ryzen processzorait. A harmadik generációs Zen CPU-k megjelenésével több magot és több logikai szálat kapunk a pénzünkért, a megnövekedett magonkénti teljesítményt viszont már az Intel sem hagyhatta figyelmen kívül. A kérdése tehát, hogy milyen választ ad a kék gyártó, a soron követező, 10. generációs asztali processzoraival. A legfrissebb hírmorzsák szerint, újragondolják a Core i szériát, és a belépő kategóriában is bevezetik, a többszálas munkavégzést. 2020-tól tehát az i3 processzorok is rendelkeznek majd Hyperthreading funkcióval, vagyis 4 maggal és 8 szállal dolgoznak majd. No nem új fejlesztésről van szó, egészen konkrétan a 2017-es i7 lesz az i3-as kupak alatt. A kissé esetlenül hangzó i3-10100, a SiSoftware adatbázisában bukkant fel, és twitteren tette közszemlére, egy TUM_APISAK nevű felhasználó. A leírás szerint, a processzor négy magos, nyolc szálas, alap órajele pedig 3.6GHz. A pletyka szerint, a Comet Lake processzorok mindegyike Hyperthreading képes lesz, vagyis az i5 hat maggal és tizenkét szállal, az i7 nyolc maggal és tizenhat szállal, az i9 pedig tíz maggal és húsz szállal támad majd. Valódi újdonságokról persze továbbra sem beszélhetünk, ugyanis a 2020-ban érkező Comet Lake, továbbra is a Sky Lake architektúrára épül majd. Viszlát Kaby Lake Eközben az Intel bejelentette, hogy hamarosan végleg búcsút int azon asztali processzorainak, melyek a Kaby
Hozzászólások
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
FAIR-TECH Szerviz Kft.
*: "... startja végül későbbre csúszik. Erre _álíltóalg_ azért volt..."*: "...némi licence díjat, _számunkra_ viszont valamelyest..."
2019-10-09 17:32:58
PCX 2006-2019.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres