fb pixel code
KATEGÓRIA KATEGÓRIA
Ajánló
2020. 02. 19
Az Asus javítja a melegedő ROG STRIX Navikat
2020. 02. 19
Ipari forradalom? Ingyenes az Assassin's Creed Syndicate
2020. 02. 19
A NAGY PROCESSZOR TESZT! 21 Intel és AMD proci erejét mértük össze.
2020. 02. 18
Már a falak is okosak? Az MIT felturbózza a Wi-Fi-t
2020. 02. 18
Korai hozzáférés? Comet Lake-S processzorokat árult egy webáruház
2020. 02. 17
Váratlan gyorsulás? GDDR6 memóriát kaphat a GTX1650
2020. 02. 17
A Metro Exodus végre Steamen, most 40%-os leárazással
2020. 02. 17
Corsair A500 - 10 év után újra léghűtés a Corsairtől
2020. 02. 16
Mit tud egy 270 ezres konfig Ryzen 3600 GTX1660Ti összeállításban?
2020. 02. 14
Ezek magyarok? - Ingyenes a Kingdom Come: Deliverance
2020. 02. 13
Víruspánik? Először marad el a Mobile World Congress
2020. 02. 13
Az új Windows 10 frissítés megöli a hangot és az internetet
2020. 02. 13
A mindenre (is) elég brutál processzor. 💪
2020. 02. 12
YouTube music? Ezt kínálja a Google, ha zenére vágyunk
2020. 02. 12
Hajlékony és okos, avagy az összecsukható telefonok reneszánsza
2019. 05. 10

Hűvös mint a pokol feneke - Cooler Master Hyper 212 Black Edition processzorhűtő

Ebben a cikkben a Cooler Master Hyper 212 vonalának legújabb tagjával fogunk közelebbről megismerkedni. Remek ár/érték aránya miatt sokaknak lehet jó megoldás akik utángyártott hűtőt keresnek nagyobb teljesítményű processzorukra.

Ami még említésre méltó mindjárt így az elején, az a kompatibilitás. Rengeteg tokozásra jó a 212 Black. A méreteket pedig úgy tervezték, hogy akár mind a 4, vagy mind a 8 alaplapi memória slot-unkat ki tudjuk használni, függetlenül a RAM borda magasságától, hiszen kiváló hűtő teljesítménye ellenére nem túl széles hűtőről beszélünk. Magasság tekintetében sem kell aggódnunk, a maga 158,8 mm-es magasságával a legtöbb gamer házikóba kényelmesen bele cuppan. Mindemellett attól sem kell tartanunk, hogy bekapcsoláskor úgy kell érezzük magunkat mint Gagarin elvtárs és a gép egy holdra szállást kísérel meg mellettünk, szó sincs ilyesmiről, a csendességet egy Silencio FP120 garantálja nekünk. Az árak pedig jelenleg úgy festenek, hogy a nem RGB 9625.- HUF, az RGB-s változat pedig 12587.- HUF.

Csendes egyszerűség és rideg nyugalom


Specifikációk:

-Hűtő lamellák anyaga: Aluminium
-Hűtő csövek anyaga: Réz
-Bevonat anyaga: Fekete nikkel (hőleadást nem befolyásolja)
-Csomagban kapott ventilátor : 1x Silencio FP120
-Ventilátor méretei: 120 x 120 x 25mm
-Ventilátor sebessége: 650 – 2,000 RPM ± 10% PWM
-Ventilátor zajszintje: 6.5 – 26 dBa
-Ventilátor csatlakozója: 4-Pin (PWM)
-Garancia: 24 hónap
-Intel foglalat kompatibilitási lista: Intel LGA 2066, 2011-v3, 2011, 1151, 1150, 1155, 1156, 1366
-AMD foglalat kompatibilitási lista: AMD AM4, AM3+, AM3, AM2+, AM2, FM2+, FM2, FM1
-Hűtő méretei: 123 x 77 x 158.8 mm
-Hűtő teljesítmény ~ 150W

Hagyja lélegezni a RAM-okat is


Kicsomagolás:

A doboz maga hordozza a Cooler Master tipikus jegyeit, gondolok itt a lilás beütésre. Hátulján pedig egy rövid specifikációval találkozunk.

Szokásos doboz, a megszokott dizájn

Magyar leírás nincs, de a méreteket feltüntették


A doboz tartalmazza magát a hűtőt, az említett Silencio FP120 ventilátort, tartozékokat Intel és AMD foglalaton való felfogatáshoz,- illetve plusz egy ventilátor felszereléséhez, 4 pines (PWM) ventilátor elosztó kábelt, garanciával és installálással kapcsolatos dokumentációkat.

Minden ami a beszereléshez kell


Hozzám a Black Edition nem RGB-s változata érkezett, ennek a ventilátora 4 pines PWM-es csatlakozóval rendelkezik. Kialakítását tekintve pedig a lapátokon is jól látható gyakorlott szemnek, hogy a tervezők inkább statikus nyomásra mentek rá, mintsem a légszállításra. Aki pedig nem érné be ennyivel és kell a push-pull, annak jó hír, hogy a Silencio FP120 külön is kapható és a már említett kiegészítő tartozékokkal könnyedén fel is szerelhető.

Nem villog, pedig lenne rá oka


Maga hűtőtest ugyanúgy néz ki mint az RGB-s modellnél, egyedül a ventilátor más ahhoz egy SF120R RGB jár, tehát a Cooler Master célja az RGB-s változattal az lehetett, hogy akinek fontos a dizájn is és szeretné hűtőjét még egyedibbé varázsolni, azok számára ily módon nyújtanak testreszabhatósági lehetőséget.

Keskeny és hatékony


Egy kis teszt

Teszt konfiguráció a saját gépem volt. Maximus VIII Formula alaplap, i5-6600K (delidelt) processzorral, 16GB 3600CL15-ös memóriákkal, 250GB 970 Evo Plus SSD-vel, valamint a táp ellátásról egy Cooler Master 650W MWE Gold Full Modular gondoskodott.

Gyári értékek mellett nagyon hűvösen tartotta a processzort, ekkor turbóval 3,9GHz-es órajelen ketyegett. De természetesen nem bírtam magammal, úgy gondoltam nem azért kaptam, hogy csak össze maszatoljam, hanem azért, hogy leteszteljem.

OC értékeink a következők szerint alakultak. 4,8 GHz, 4,4GHz uncorral, melyhez 1,38 volt kellett. 10 kör Intel Burn Test után Very High beállítás mellett csupán 81 fokra melegedett fel, ez pedig lenyűgöző teljesítmény!

Zajszint tekintetében is meg voltam elégedve. “Idle” nagyon csendes, a WD RED merevlemezemet jobban hallottam, terhelés hatására azért már a maga 34db-es értékével, jobban lehetett hallani, de végtére is játék alatt - pláne ha valaki fülhallgatóval játszik - abszolút nem zavaró.

Csendélet.


Végszó

Összességében a Cooler Master ismét nagyot alkotott ezzel a hűtővel. Merem azt mondani, hogy gagyibb kompakt folyadékhűtőknél jobb teljesítménye van és az ára is nagyon kedvező.


Modst3R - PCX

2019. 05. 10

Az Asus javítja a melegedő ROG STRIX Navikat
Amikor azt hittük, hogy az egyedi megoldások megjelenésével többé nem lesz gond az RX5700 széria hűtésével, az Asus ROG Strix megoldásai új bekezdést indítottak. A rossz tapasztalatok egyre csak gyűltek, az Asus azonban kiderítette a problémát és megoldást is ajánl. A ROG Strix a felső kategóriás termékekről és tuningra kihegyezett komponensekről szól, ám gyártó rendesen elnézett valamit. A vásárlók alig várták, hogy egy izmos hűtéssel felszerelt strapabíró kártyát kapjanak, ám a megjelenést hamarosan panaszos vásárlói bejelentések követték, a kártyák ugyanis indokolatlanul komoly melegedést produkáltak. Bár a gyártó az AMD-re mutogat, az a helyzet, hogy a problémáért mindkét fél felelős.  Jobb később mint soha, mondhatnák, ugyanis utólagos tesztek kiderítették, hogy az AMD téves információkkal látta el partnerét a hűtés rögzítéséhez szükséges nyomás mértékéről. Az elvégzett mérések során 50 és 70 PSI között értek el optimális teljesítményt, ezzel szemben az AMD eredetileg 30 és 40 PSI körül határozta meg, a megfelelő hőtovábbításhoz szükséges értéket. Bár az AMD valóban tévedett, a felelősség áthárítása nem túl elegáns, hiszen tökéletesen látszik, hogy az Asus egyáltalán nem tesztelte megfelelő alapossággal a szériát, mielőtt útjára bocsátotta a vásárlók felé. A helyzet megoldása a hűtést rögzítő csavarokban rejlik, a ROG kártyákon alkalmazott darabok egyszerűen nem elég szorosak a szükséges nyomás eléréséhez. A helyzet orvoslására sokan alátétekkel, és a csava
Ipari forradalom? Ingyenes az Assassin's Creed Syndicate
A sorozat kilencedik darabja ugyan csak a megjelenített történelmi korszakot tekintve volt forradalmi, de ha valaki a klasszikus Assassin's Creed stílusra vágyik, ugyanakkor megdobbantja a szívét a 19. század Angliája, ne hagyja ki az Epic Games Store aktuális akcióját. A Ubisoft bejáratott szériája 2007-es megjelenése óta, jóformán egyetlen évet sem hagyott ki újabb epizód nélkül. A Syncicate ráadásul a sorozat legnagyobb fiaskóját, a 2014-es Unity-t követte, mely tökéletes céltáblája volt a játékipar pofátlansága miatt méltatlankodó tömegeknek. A futószalagon gyártott epizódok, az ezerszer is újrahasznosított ötletek és a minden innovációt nélkülöző (de teljes áron értékesített) részek után, a kiadó átgondolni kényszerült, hogyan tartsa életben a sok fejéstől kimerült tehenét. Így míg a Montréali szárny belekezdett az átgondoltabb Origins fejlesztésébe, a kanadai csapat kisebb hírverés mellett megpróbálta visszarángatni a bérgyilkosokat a vállalhatóság talajára. A Syndicate tehát nem a teljes megújulás, inkább az engesztelés jegyében készült, és ezt igazából egészen szépen teljesíti. Azzal nehéz vitatkozni, hogy az Assassin's Creed még legrosszabb pillanataiban is fantasztikusan megszerkesztett játéktereket tárt elénk, és ez alól a Syndicate sem kivétel. Az 1800-as évek Londonja a megszokott alapossággal lett kidolgozva, a környezet minden pillanatában a hitelesség érzetét kelti, így az időutazós faktor, ami a sorozat egyik legnagyobb vonzereje, ezt a részt is simán e
Már a falak is okosak? Az MIT felturbózza a Wi-Fi-t
Az internet és a vezeték nélküli hálózat mára olyan hétköznapi igénnyé vált, hogy a szakadozó kapcsolat komoly frusztrációt okoz a kényelemhez szokott felhasználónak. A kutatók nem a stressz kezelésére, sokkal inkább a Wi-Fi technológia megtámogatására alkották meg újdonságukat. Mind tudjuk, hogy még a legkomolyabb routerek és hálózati eszközök sem tudnak leküzdeni bármekkora távolságot, és minden falat. Hogy házunk minden pontján stabil netkapcsolatot biztosíthassunk, különféle jelerősítő megoldások között válogathatunk, akár minden szobába antennákat aggathatunk, és gépünkbe is komolyabb antennát szerelhetünk, hogy biztos legyen a végeredmény. Ám ez nem minden esetben hatékony, sőt, legyen akárhány antennánk, a jel sokszor rendkívül meggyengül, mire a forrástól az adott ponthoz ér, a sok kiegészítő pedig sokkal költségesebb, mint amilyen hatékony. Az MIT munkatársai ezt a problémát egy modernebb megoldással orvosolják. A Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) úgy gondolta, ahelyett, hogy minden konnektorba jelerősítőket aggatnánk, miért ne használhatnánk antenna gyanánt az adott környzetet, vagyis az épület falait. A szoftveresen vezérelt RFocus természetesen úgynevezett "okos felület", mely több mint 3000 antenna és 100 áramköri lap egységéből áll, hogy a fogadó oldalán így maximalizálja a leadott jel erősségét. A tesztek megmutatták, hogy akár tízszeresen képes az átlagos jel felerősítésére, mindezt meglepően olcsón. Az apró antennák m
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
Zsombi
Nekem is ilyen hűtőm van, nagyon csendes, nem is lehet hallani. A fekete szálcsiszolt "tető" a hűtőbordák fölött nagyon jól néz ki.
2019-05-12 10:24:42
Zsombi
Nekem is ilyen van, tényleg nagyon jó hűtő és semmi hangja nincsen
2019-05-12 09:52:48
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: [email protected]
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres