image
HERBÁRIA TEA CSALÁNLEVÉL SZÁLAS 30G
509 Ft
 
 
 
 
 
 
HERBÁRIA TEA CSALÁNLEVÉL SZÁLAS 30G
Cikkszám: 750692
Gyártó : -
Megbízhatóság: 100%
509 Ft
Várható átvétel
PCX átvevő pont jún. 24
DPD Pont jún. 25
Foxpost jún. 25
MPL Automata jún. 25
Posta Pont jún. 25
DPD Futár jún. 25
MPL Futár jún. 25
DPD Expressz jún. 24
Nagy csomag jún. 27

A népi gyógyászatban vizeletkiválasztó rendszer működést segítő és enyhe vizelethajtó hatása miatt használatos.

Összetevők:
szálas csalánlevél

Gyógyteák elkészítésének főbb módjai:
gyógyteák egyszeri adagjának elkészítésekor általban egy evőkanál (kb. 2-3g) gyógynövényt egy csésze (kb. 2-3dl) vízzel vonunk ki. Gyógytea készítésekor kerüljük a fém eszközök használatát.

Forrázat:
Lágy, puha állományú virágokból, levelekből, föld feletti hajtásokból, illóolaj tartalmú gyógynövényekből leggyakrabban forrázatot készítünk. Az előírt mennyiségű gyógynövényt a megadott mennyiségű, forrásban lévő vízzel leöntjük, lefedett edényben 10-15 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.

Főzet:
Kemény, fás állományú gyökerekből, gyökértörzsekből, kérgekből, nehezen kivonható, nem hőérzékeny hatóanyagú gyógynövényekből általában főzetet készítünk. Az előírt mennyiségű gyógynövényt a megadott mennyiségű vízzel forrástól számított 4-5 percig főzzük, pótolva közben az elpárolgott vizet. Elkészítés után azonnal leszűrjük.

Hideg vizes kivonat:
Olyan gyógynövényekből készítjük, amelyek hatóanyagai hőre érzékenyek (pl. C-vitamin, nyálka anyagok). az előírt mennyiségű gyógynövényt a megadott mennyiségű, szobahőmérsékletű vízzel leöntjük, lefedett edényben kb. 5-10 órn át állni hagyjuk, majd leszűrjük.

Alkalmazása
A gyógynövényből forrázatot készítünk. A csészébe helyezett 1db filter tasakot/1 evőkanál vágott drogot leforrázzuk 1,5dl vízzel. A forrázatot lefedve 5-8 percigállni hagyjuk, majd ízesítve fogyasztjuk.
Napi adagja 8-12 gramm, de külsőleg alkalmazva rosszul gyógyuló sebek, fekélyek borogatására alkalmas.

Tárolás:
Száraz helyen, legfeljebb 25C-on.

Gyártja:
Herbária Zrt.

 


 

 

 

 

 

PCX 2006-2025.
Kapcsolat: [email protected]
Cookie / süti kezelés Az oldalon cookie-kat használunk, melynek részleteit itt találod.