image
GLUTÉNMENTES EMESE KENYÉRPOR 450G
609 Ft

 
 
 
 
 
 

GLUTÉNMENTES EMESE KENYÉRPOR 450G

Cikkszám: 520312
Gyártó : -
Megbízhatóság: 100%
 
609 Ft
Garancia: 12 hónap
Várható átvétel
PCX átvevő pont szept. 05
Foxpost szept. 08
MPL Automata szept. 08
Posta Pont szept. 08
DPD Futár szept. 08
MPL Futár szept. 08
DPD Expressz szept. 05
Nagy csomag szept. 10

Egyszerűen elkészíthető, gluténmentes lisztkeverék. 
Egy csomag 450 grammos kenyérporból egy 75 dkg kenyér süthető, de a lisztkeverék használható süteményekhez, pl réteshez és túrógombóchoz is egyaránt.

Tojásérzékenyek, tejcukor érzékenyek, szójaérzékenyek is fogyaszthatják. (Tojás és tej nélkül is elkészíthető)

Összetétel:
kukoricakeményítő, kukoricaliszt, dextróz (szőlőcukor), burgonyapehely, só

Átlagos tápérték tartalom 100g termékben:
Energia tart: 1438 kJ/338 kcal
Fehérje: 1,8 g
Zsír: 0,35g
 - amelyből telített zsírsavak 0,1g
Szénhidrát: 82g
 - amelyből cukrok 6,4g 
Só 1,8g

Receptek:

KENYÉR
Az EMESE kenyérporból az alábbi receptek szerint készíthetünk egy 75 dkg-os gluténmentes kenyeret:

Kenyér hozzávalók:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyosra melegített, 4 dl vízben, amiben elkevertük a 3 kávéskanál kristálycukrot. Hozzákeverjük az egy csomag / 0,45 dkg / kenyérporhoz, ezután belekeverünk 3 evőkanál étolajat. Robotgéppel jól kikeverjük. Egy sűrű galuskaszerű tésztát kapunk, amit egy előre zsírral vagy étolajjal kikent formába öntünk. Elsimítjuk a formában, majd a tészta tetejét kb. 3 cm-es mélységben, hosszában bevágjuk. Előre melegített sütőben/gáztűzhelynél teljes lángon, villanysütőben 200 C fokon 45 percig sütjük. Ha akarjuk, dúsíthatjuk 1 tojással, van akinek így ízletesebb. Ha a sütés befejezése előtt kb. 10 perccel, étolajjal megkenegetjük, fényesebb, ropogósabb kenyerünk lesz.
Keleszteni nem szabad!

  • Kenyér másként
    1 csomag Emese kenyérpor, 4 dl víz, 4 dkg élesztő, 3 kávéskanál kristálycukor, 4 dkg margarin.
    A kenyérporban elmorzsoljuk a 4 dkg margarint és belekeverjük a vízben felfuttatott élesztőt. Robotgéppel jól kikeverjük. Formába tesszük, és ugyanúgy sütjük, mint az előző recept szerint. Ha a sütés befejezése előtt kb. 10 perccel, étolajjal megkenegetjük, fényesebb, ropogósabb kenyerünk lesz.
    Keleszteni nem szabad!
     
  • Kenyér tejföllel
    1 csomag Emese kenyérpor, 0, 2 dl tejföl, 2 dl víz, 2 dkg élesztő
    A kenyérporba beleöntjük a tejfölt, összekeverjük, és belekeverjük a vízben felfuttatott élesztőt. Robotgéppel jól kikeverjük Formába tesszük, és ugyanúgy sütjük, mint az előző recept szerint.
    Keleszteni nem szabad!
     
  • Fűszeres kenyér
    1 csomag Emese kenyérporba belekeverünk 1 csapott kávéskanál borsot, 1 csapott kávéskanál őrölt köményt, 2 púpos kávéskanál szárított snidlinget. Az előző receptek közül kiválasztunk egyet, és az alapján sütjük.
    Az elkészült kenyér tárolása: Ajánlatos a kihűlt kenyeret felszeletelve, alufóliába csomagolva mélyhűtőben tárolni, és fogyasztás előtt az elegendő mennyiséget gázsütőben, vagy mikrohullámú sütőben felmelegíteni. Kenyérpirítóban megpirítva is nagyon ízletes. A kenyérpor keverék használható rántáshoz, sűrítéshez, készíthető belőle palacsinta, panírozott húsok és ételek.

TÚRÓGOMBÓC
Hozzávalók:

  • 25 dkg túró 
  • 10 dkg Emese kenyérpor
  • 1 tojás

A hozzávalókat összekeverjük gombócokat formálunk és bő vízben kifőzzük. Főzés előtt ne hagyjuk állni. Sót már ne adjunk hozzá, mivel a Kenyérpor tartalmazza.

 

:
 

Ajánló
image
DÉNES NATURA BULGUR 500G
620 Ft
image
BIO BIORGANIK KENYÉRMORZSA TELJES ŐRLÉSŰ 200G
640 Ft
image
GLUTÉNMENTES SCHAR SALINIS SÓS PEREC 60G
620 Ft
image
PACO BULGUR 500G
629 Ft
image
DÉNES NATURA BULGUR BARNA 500G
629 Ft
Légy naprakész!
PCX 2006-2025.
Kapcsolat: [email protected]
Cookie / süti kezelés Az oldalon cookie-kat használunk, melynek részleteit itt találod.