| PCX átvevő pont | dec. 17 |
A Dr. Oetker eredeti pudingja igazi klasszikusnak számít. Magyarország legkedveltebb pudingpora eredeti Dr. Oetker minőségben.
Egy örök klasszikus, melyet az egész család szeret. A Dr. Oetker Eredeti Puding a termékválaszték klasszikus eleme, 1894 óta a kompetencia, a minőség és az élvezet védjegye. Adj gyermekednek még több gondoskodást, szeretetet és Dr. Oetker Eredeti Pudingot!
Összetevők:
kukoricakeményítő, étkezési só, aroma, színezék (karotinok).
Tápérték adatok
Elkészített pudingban: 100 g / Elkészített pudingban: 1 adagban kb. 144 g
Energia: 376 kJ 541 kJ - 89 kcal 128 kcal
Zsír: 1,3 g 1,9 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,8 g 1,2 g
Szénhidrát: 16g23 g
- amelyből cukrok: 10 g15 g
Fehérje: 3,0 g 4,3 g
Így: 0,15 g 0,21 g
A termékből 500 ml (1,5%-os zsírtartalmú) tej és 35 g cukor hozzáadásával 4 adag készíthető.
*Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal).
Elkészítés:
Hozzávalók:
Dr. Oetker vaníliaízű pudingpor, 500 ml tej és 3-4 csapott evőkanál cukor. (4 adag elkészítéséhez elegendő)
1. Kevés tejjel a pudingport és az ízlés szerint adagolt cukrot simára keverjük.
2. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport.
3. Folyamatos keverés közben, folyamatosan forrástól hőfokon, számítva még legalább 1 percig főzzük, amíg teljesen besűrűsödik. A pudingot hideg kiöblített formákba vagy tálkákba öntjük, kihűlés után tetszés szerint díszítve tálaljuk.
Receptjavaslat:
A pudingot a receptleírás alapján, azonban 400 ml almalével készítjük el. 200 ml habtejszínt kemény habbá verünk, és még meleg pudinghoz forgatjuk. Tálaláskor almaszeletekkel díszítjük.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Forrás: gyártó/forgalmazó 2025. november