fb pixel code
KATEGÓRIA KATEGÓRIA
Ajánló
Milyen számítógépet vegyek a gyereknek, amin jól fut a Fortnite?
F1 2018 - ingyenes a száguldó cirkusz digitális változata
240 Hz-es és 165 Hz-es AOC AGON monitorok érkeznek
A TikTok és a WeChat is az USA tiltólistáján, Kína tiltakozik
Az Intel leiskolázza az AMD-t? Vagy mégsem? Jóképességű szerelők akcióban.
Az FBI szerint is ideje lenne elengedni a Windows 7-et
Új középkategóriás hűtők az ID-Coolingtól
Az Nvidia több RTX kártya gyártását is befejezte
Piramis PC? AZZA Pyramid Mini 806
Ingyenes lesz a Halo Infinite multiplayer
10 milliárd dollárnyi netközvetítő műholdat lő fel az Amazon
Nem frissítjük szívesen a Windowsunkat
Nagy Twitter hack - őrizetben egy 17 éves fiú
Az új BE kiadás lefarag a Sapphire Pulse 5700 XT árából
Irodai "Gamer" 110 ezerért, 3 játékteszttel (Fortnite, CS: GO, Valorant). Joakim megmutatja
2019. 12. 23

144Hz és G-Sync 4K felbontáson? Itt vannak a gamer TV-k!

Kétségtelen, hogy a karácsony előtti időszakban extrém módon megnövekedik a nagy képernyős TV-k iránti érdeklődés, hiszen ha nem kompetitív címekről van szó, rengetegen inkább a kanapé kényelméből élvezik kedvenc játékaikat. Akik a nagy bevásárlásig spóroltak a legjobb élményt nyújtó, vagy legjobb értékekkel felszerelt ajánlatokra, lehet hogy csalódottak lesznek, ugyanis a közelmúltban két gyártó kínálatában is elérhetővé váltak magas képfrissítéssel bíró, G-Sync technológiát kínáló modellek.

Korában túlzásnak tűnhetett egérrel és billentyűzettel a TV elé ülni

A szóban forgó készülékeket persze nem éppen a belépő árkategóriában találjuk, de gondoljunk csak bele, hogy nem is olyan rég még elérhetetlenek voltak olyan nagy képátlójú kijelzők, melyek nagy felbontáson, alacsony bemeneti késleltetéssel kínáltak magas képfrissítést. Az ideális játékélmény eddig a játékra specializált monitorok kiváltsága volt, és ha minden igényt kielégítő darabra áhítoztunk, vagyis minimális input lag-ra, legalább 120Hz-re, erős színekre de még HDR-re is, hiába volt meg rá az anyagi tőkénk, hiszen minden technológiát eddig aligha találhattuk meg egyetlen termékben. Ezt a hézagot tölti ki az Asus, mely ROG STRIX brandje alatt mutatott be méretes panellel ellátott kijelzőt, de a legváratlanabb meglepetést mégis az LG okozta: bizonyos piacon lévő modelljein egy szoftverfrissítéssel teszi lehetővé, hogy mindezeket egyszerre élvezhessük, így jobb áron juthatunk látványos képminőséghez, gyors és reszponzív játékélményhez.

ASUS ROG PG65U

4K, 144Hz és 4ms válaszidő

Az Asus-ról tudjuk, hogy elkötelezett a "gamer" jelzővel felcímkézett hardverek és perifériák készítésében, melyeket leginkább a ROG termékcsaládban találunk, illetve a fiatalabb TUF brand alatt, egy fokkal kedvezőbb áron. Idén azonban megjelent a ROG Swift PG65U, mely valójában egy játékosokat megcélzó monitor, tekintélyes 65 colos képátlóval.

Ne is reménykedjünk kedvező árszabásban

A 3840x2160-es képpontsűrűséget egy 95%-os DCI-P3 színtér lefedettséggel ellátott VA panelen élvezhetjük, mely 4ms-os válaszidőt (gray to gray), legfeljebb 144Hz-es képfrissítést, és teljes Nvidia G-Sync Ultimate kompatibilitást biztosít, a 384 független LED-zóna pedig akár 1000 nites fényerőt kínál, a kontrasztos HDR élményért. Ami még érdekes lehet, hogy a gyorsaság nem csak a DiasplayPort, de már HDMI segítségével is elérhető, így akár az Xbox tulajdonosok is profitálhatnak a monitor, vagyis TV képességeiből.

LG OLED TV-k és a G-Sync támogatás

Nagyszerű színek, kontrasztos kép és magas felbontás

A vállalat novemberben elérhetővé tett egy kiadós firmware frissítést, melyek a 2019-ben megjelent OLED TV-k számára hozta el az ígért G-Sync kompatibilitást, elsőként az Egyesült Államokban. Ez annyit jelent, hogy az 55 illetve 65 hüvelykes E9, 55, 65 és 77 hüvelykes C9, 55 és 65 hüvelykes B9 modellek gond nélkül együttműködnek majd Geforce videokártyákkal. Itt tehát minden igényt kielégítő, fantasztikus színhűséget produkáló televíziókról van szó, melyek úgy kínálnak játékosok számára fontos funkciókat, hogy az áruk alacsonyabb, mint a gamer kategóriás ROG kijelző. Az itt elérhető képfrissítés valamivel alacsonyabb, a 120Hz azonban még mindig nagyszerű ajánlat, ha figyelembe vesszük az OLED által biztosított "végtelen" kontrasztot, a képminőséget és a relatív alacsony válaszidőt, mely a tapasztalatok alapján sosem látott gyorsaságot biztosít ebben a kategóriában.

120Hz, G-Sync, HDR és OLED technológia

Az LG minimum egy GTX 16 sorozatba tartozó kártyát ajánl a G-Sync alkalmazásához, ám ha a 4K felbontást is ki szeretnénk használni, egy RTX 2070 vagy 2080 az ajánlott VGA. Azt fontos megemlítenünk, hogy nem beszélhetünk valódi G-Sync eszközökről, sokkal inkább a VESA adaptive sync (ismertebb nevén AMD FreeSync) specifikációknak megfelelő termékekről. Ezek a TV-k tehát nem kaptak dedikált G-Sync hardvert, a funkciót szoftveresen biztosítják. Eddig nem találhattunk OLED paneles gamer monitorokat, vagyis ilyen képminőséget és ekkora sebességeket korábban egyetlen termék sem nyújtott. Az LG ledolgozta hátrányát a késleltetés oldalán, miközben jelentősen megemelte a valós képfrissítést, ezzel pedig tulajdonképpen úttörővé vált.

2019. 12. 23

F1 2018 - ingyenes a száguldó cirkusz digitális változata
A Forma 1 versenyek hivatalos játékváltozata most pár napig ingyen beszerezhető Az autósportok egyértelműen legnépszerűbb alágazata a Forma 1, hiszen a futamok élő közvetítései világszerte milliókat vonzanak a készülékek elé, és itthon is mindig szépen megtelt a Hungaroring magyar érdeklődőkkel, még a masszív jegyárak ellenére is. Nem meglepő hát, hogy létezik belőle hivatalos játékváltozat is, és nehéz is lenne elképzelni, hogy más csapat nyerje el a készítés lehetőségét, mint az autós játékokban veteránnak számító Codemasters, akinek 1987-es negyedik munkája a Grand Prix Simulator volt, többek között Commodere 64-re. Az F1 szériát is már bő 11 éve hegesztik, és talán nincs is jobb promóciós módszer a júliusban megjelent F1 2020 népszerűsítésére, mint az alig 2 éves F1 2018, mely most bő két napon át ingyen beszerezhető. Szimulátor vagy könnyed arcade jellegű élmény? Egyik sem egészen, és valószínűleg pont a sportág népszerűsége okán nem mertek egyértelműen voksolni egyik, vagy másik irány mellett, hiszen ha egy végletekig részletes és aprólékos szimulációt készítenek, a befektetett idő és pénz valószínűleg csak egy szűk rajongói rétegnél talál otthonra, akiknek az elégedettsége sajnos üzleti szempontból nem igazán mérvadó, míg a nyélgázon is tökéletesen kanyarodó járgányok és az ellenfelek pályáról történő kipöckölése talán még a kiskorú rajongókat is kiakasztaná. Az F1 tehát inkább a sportág hátterének és körülményeinek változását nyomon követő darab, mely a szabályo
240 Hz-es és 165 Hz-es AOC AGON monitorok érkeznek
Az AOC izgalmas és fantasztikusan gyors gamer monitorokkal bővíti prémium kínálatát A 86 éves múlttal rendelkező kijelzőgyártó szinte minden árkategóriában képviselteti magát, így megtaláljuk a prémium szegmensben is, melyben a gamereknek az AGON névre keresztelt modelleket érdemes keresniük. A játékosoknak készített minőségi kijelzők színes skáláját most két újabb izgalmas árnyalattal bővítik, melyek egyike ezúttal is a kompromisszumoktól mentes sebességre koncentrál, míg a másik a színhűségre vágyóknak kínál magas képfrissítéssel bíró alternatívát. Két monitor két méretben, két különböző panellel és eltérő képfrissítéssel? Az AOC nem alibizett és mindjárt két teljesen eltérő monitort készített a 27 colos AGON AG273QXP, és a 25 colos AGON AG251FZ2E modellek képében. Elsőként vegyük a nagyobb testvért, hiszen egy 27 hüvelykes képátlóval megáldott darabról van szó, mely úgy teljesít 165 Hz-es képfrissítést, hogy egy 8 bites NANO IPS panel néz szembe velünk, méghozzá impozáns 2560x1440-es felbontással. Ebben az esetben tehát dicséretes színmegjelenítést is kapunk, hiszen az Adobe RGB színtér 98 százalékos pontossággal jelenik meg, az sRGB pedig 133 százalékos lefedettséget élvez. A korrekt 350 nites fényerőhöz 1000:1 arányú kontraszt társul, a játék alatt igényelt sebességet és folyamatosságot pedig 1 milliszekundumos GtG (szürkéből szürkébe) válaszidő, és AMD FreeSync Premium technológia garantálják. A vaskos kávát nélkülöző keret természetesen alapvetőnek tekinthető, a
A TikTok és a WeChat is az USA tiltólistáján, Kína tiltakozik
Az Egyesült Államok mostantól nem üzletelhet a kínai ByteDance és a Tencent vállalatokkal Az utóbbi hónapokban folyamatosan érkeztek a hírek az Egyesül Államok és Kína közti huzavonáról, és a Huawei és a ZTE totális bojkottja után újabb kínai nagyvállalatok kerültek amerikai célkeresztbe. Az aktuális kiszemelt ezúttal a 2.2 milliárd felhasználót mozgató TikTok videós alkalmazás, és az appot tulajdonló ByteDance nagyvállalat, melyeket ismételten adatvédelmi és nemzetbiztonsági aggályok ürügyén vontak vizsgálat alá. Most csütörtökön azonban pont kerülhetett az ügy végére, és bár a Microsoftos felvásárlás még nem biztos, hogy elmarad, a Trump kormányzat meghozta döntését és a végleges tiltás mellett voksolt. Ahogy arról már korábban szó volt, Donald Trump amerikai elnök kilátásba helyezte a TikTok kitiltását Amerikából, majd némileg megenyhült, és nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a Microsoft kivásárolja a kínai céget, az alkalmazást üzemeltető alvállalat kritikus részéből. A tárgyalások meg is kezdődtek, ám Kína továbbra is tagadta, hogy visszaélne az amerikai felhasználók adataival, és tiltakozott a lehetséges tranzakció ellen. Végül Trump beváltotta ígéretét és csütörtökön valóban aláírta a nyilatkozatot, mely nem csak az országhoz kötődő cégek, de az amerikai polgárok számára is megtiltotta a kínai vállalatokkal történő együttműködést. A többesszám pedig egyáltalán nem véletlen, ugyanis a feketelistára egy olyan tekintélyes üzleti szereplő is felkerült, mint a jelenle
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres
Cookie / süti kezelés
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk a Részedre. Tudj meg többet...