fb pixel code
KATEGÓRIA KATEGÓRIA
Ajánló
2020. 04. 03
Hasznos Chrome bővítmény segíti az oldalak gyorsabb betöltését
2020. 04. 03
Elérhető a Facebook Messenger asztali változata
2020. 04. 03
Koronás cukor járvány idején és egy ASUS ZenBook Duo
2020. 04. 02
Intel, az órajelbajnok! Comet Lake H mobilprocesszorok
2020. 04. 01
Így vehetünk részt a Valorant zárt bétájában!
2020. 04. 01
Big Navi? Íme az AMD Radeon RX Gamma XT!
2020. 04. 01
Jótékony gaming? Játékvásárlással is segíthetünk!
2020. 04. 01
Játszós home office konfig 180 ezerért!
2020. 03. 31
A Facebook fejleszti az élő közvetítéseket
2020. 03. 31
Megcsinálták! Ryzen 9 4900HS a legerősebb mobilprocesszor!
2020. 03. 30
Limbo? Inside? Végre életjel a fejlesztőktől
2020. 03. 30
Hétvégi felújítás? Modern Warfare 2 Remastered
2020. 03. 30
Az USA a TSMC-t is eltiltaná a Huaweitől
2020. 03. 27
Járványsegély? Közel egymillió dollárt adakozott a CD Projekt RED
2020. 03. 27
Isteni teljesítmény extrém áron? MSI MEG X570 GODLIKE
2020. 02. 14

Ezek magyarok? - Ingyenes a Kingdom Come: Deliverance

Két éve igazi különlegesség érkezett a játékpiacra, mely kilenc éves fejlesztéssel a háta mögött még a veterán szerepjátékosoknak is ínyenc falatnak bizonyult. Hogy mire volt elég a sok éves munka, azt most teljesen ingyen deríthetjük ki

A magyar szinkron biztos mosolyt csal az arcunkra


Több mint két millió eladott példány, egymilliónál is több PC-s játékos. Nagyon szép eredmény ez egy független cseh csapat önálló, új címétől. A realista szerepjáték ötletének 5 év fejlesztés után egy sikeres Kickstarter kampány adott lendületet, a támogatók bizalmát végül négy év idegőrlő várakozást követően egy nagyszabású alkotással hálálták meg, mely sárkányok és mágia nélkül is tömegeket varázsolt el. A siker kulcsa pedig pont a valósághű ábrázolásmódban rejlett, hiszen egy 1400-as évekbe helyezett történelmi szimuláció megvalósítása nem éppen kis falat, de a számtalan pozitív hangvételű Steam értékelés azt mutatja, hogy aki vevő egy tartalmas középkori kalandra, annak nagyszerű utazásban lesz része. A CryEngine 3.0 által megjelenített látvány csak a jéghegy csúcsa, a lényeg az igényes szövegekben, a gondosan kidolgozott küldetésekben, és a részletgazdag szerepjátékos rendszerben rejlik, melyeket a falu legjobb kovácsa sem kalapálhatott volna kerekebb egésszé. 

A CryEngine itt sem okoz csalódást


A történet akár klasszikus mese is lehetne, ám az alap felütés jellegén túl, aligha altatnak minket gyermeteg történetekkel. 1403-ban, az uralmat éppen csak átvevő Luxemburgi Zsigmond a pórnép sanyargatásával igyekszik rendet tenni a Cseh birodalomban. Henry egy kis falu kovácsának halálosan átlagos fia, akit a falu felégetése, és szüleinek halála térít el eseménytelennek ígérkező életútjáról. A játék nem ígér nekünk mesés gazdagságot, csodaszép hercegnőket, vagy hatalmas vagyonokat, pusztán a bosszú lehetőségét. A játék legfőbb erénye a fantasztikusan megrajzolt feudális világ, mely minden részletében történelmi hűségre törekszik. A helyszínek és a díszletek autentikusak, a társadalom pedig olyan mint bő 600 éve lehetett. Egyszerű népek végzik napi rutinjukat, és igyekeznek nem beleszaladni egy kósza kardba, ellenben nem csak lófrálnak az amúgy szabadon bejárható, 16 négyzetkilométeres térképen. A parasztok dolgoznak, szociális életet élnek (kocsmáznak), és olykor még egymással is interakcióba lépnek. Ahogy jobban belemerülünk az eseményekbe, természetesen izgalmas karakterekkel találkozunk, akik között igazán jól megírt hiteles személyiségek, rejtélyes figurák, és reménytelen hősök is akadnak majd. Nem lesz hiány súlyos döntésekben, meglepetésekben, a felnőtt tartalom pedig nem öncélú meztelenkedésben merül ki, ami egyeseknek talán rossz hír, de az összkép tekintetében dicséretes döntés. Számunkra még egy kis extrával is szolgál a játék, mivel kun támadóink magyar szitkokat szórnak majd felénk, ami egy picit kilóg ugyan a nagy realizmusból, viszont annál szórakoztatóbb.

A harcokban bőven lesz kihívás


Az igényes RPG-hez méltó fejlődési rendszert talán meg sem kell említeni, melyhez klasszikus Elder Scrolls-ból is ismerős képességfák, és egyedi harcrendszer társul. Előbbi bőséges teret ad az egyedi karakterekre vágyó játékosoknak, utóbbi viszont okozhat némi fejtörést. Mivel a szokásos akcióközpontú daraboktól eltérően, nem átlagos egyklikkes kaszabolásban lesz részünk, a halál pedig kellemetlen, de levakarhatatlan útitársunk lesz. A belső nézet nem könnyíti meg, hogy kettőnél is több ellenféllel is sikeresen felvegyük a harcot, ám aki a verbális képességekre gyúr, az elkerülhetetlen párbajokon túl hagyatkozhat a meggyőzés erejére is. A közönség imádta az egyre mélyülő, igényesen kidolgozott történetet, a történelmi hűséget, az alapos szerepjátékos mechanikákat, de persze itt sem minden csillogó kard edzett acél. A játékos életét még ma is hajlamosak megkeseríteni olyan idegőrlő bugok, amik akár a küldetéseket is derékbe törhetik, a mentési rendszer pedig a korszakhoz hasonlóan nem sok kegyelmet ismer. Bár több, és súlyosabb frissítés is érkezett, a töltési idők zavaróan hosszúak lehetnek, így a várakozás, a halál, és a játékmenetet derékba törő hibajelenségek egyaránt próbára tehetik a türelmünket. Szerencsére utóbbi jóval ritkább jelenség, mint a milyen megjelenéskor volt, és talán illik is elnézni, ha már teljesen ingyen kaptuk a játékot.

Nem csak szarvasra lőhetünk


Akit vonz egy izgalmas és tartalmas középkori kalandozás ígérete, az február 20. délután öt óráig pár kattintással Epic Games Store fiókához kötheti a játékot, ami végérvényesen ott is marad. Ha tetszik amit látunk és kérnénk még, s DLC-k megvásárlásával támogathatjuk a Warhorse Studios csapatát, amire szükségük is lesz, hiszen már bejelentették a második részt.

 Újra nagy durranás az ingyenes játékok között

KD - PCX

2020. 02. 14

Hasznos Chrome bővítmény segíti az oldalak gyorsabb betöltését
Bár a Google csütörtökön bejelentette, hogy a Chrome frissítései ismét érkezni fognak, ezt a felhasználói élményt javító kiegészítést is érdemes lehet kipróbálni A Chrome frissítései hamarosan ismét hadrendbe állnak, és a 83-as verzió is hamarabb várható az eredetileg júniusra tervezett megjelenésnél. Mivel a járványhelyzet miatt nagy mértékben megnövekedett a hackerek tevékenysége, a fejlesztők továbbra is a biztonsági intézkedésekre koncentrálnak, március végén pedig az Android felhasználók is megkapták az app 80-as verzióját. A böngésző sebessége jó ideje problémát okoz a felhasználóknak, hivatalos megoldás pedig egyelőre nincs terítéken, így még szerencse, hogy a Chrome Webáruházban találni alternatív megoldásokat. A FasterChrome egy viszonylag egyszerű trükköt alkalmaz a böngészési élmény javítására, mivel szimplán előtölti nekünk a megnyitásra váró oldalt. Ha a plugin aktív, elég a kurzort az adott link fölött pihentetni, így kattintás után már a kész oldal fogad minket, nem kell megvárnunk, míg a szöveg megjelenése után a képi tartalmak és a beágyazott videók is a helyükre kerülnek. A háttérművelet mindössze 65 milliszekundum alatt megkezdődik, így mire eljutunk egy rövidebb mondat végére, az új lap valószínűleg már készen is áll az olvasásra. Ha tesztelnénk kattintási sebességünket, az instant.page oldalt érdemes megnézni, melyen weblapkészítők érhetik el az oldalak betöltését gyorsító scriptet. Ha itt lejjebb görgetünk, a „Test your clicking speed”
Elérhető a Facebook Messenger asztali változata
A kezdeti tesztidőszak véget ért, így mindenki számára elérhetővé vált a Facebook Messenger különálló asztali változata. Korábban már írtunk róla, hogy a Facebook kiemelt figyelemmel kezeli a közösségi oldal üzeneküldő funkcióját, mely az aktuális helyzetben több felhasználót lát el, mint valaha. Bár az utóbbi időben a konferenciahívásokra specializálódott Zoom rengeteg embert csábított el, a Messenger asztali változata is sokaknak nyújthat kényelmes megoldást a kommunikációra. Mostantól nem feltétlenül szükséges a böngészőben megnyitott lapok között navigálni, és minden eddig megszokott funkció elérhető, így testre szabhatók az értesítések, és világos témáról a szemet kímélő sötét módra kapcsolhatunk. Az új kiadás megörökölte a mobilos app, illetve a böngészős felület funkcióit, és automatikusan szinkronizálja a történéseket, így a megszokott módon folytathatjuk, mikor másik eszközre váltunk. A letisztult dizájn mellett a sebességre sem lesz sok panaszunk, a nagyjából 300 megabájt tárhelyért cserébe jóval könnyebben kezelhetjük beszélgetéseinket. Természetesen csoportos beszélgetést és videóhívást is indíthatunk, a gyorsbillentyű funkció pedig két gombos parancsok lenyomásával segít minket gyakori műveletek elérésében, így nem kell majd mindenért a beállítások között keresgélnünk. Ha játék vagy munka közben nem szeretnénk az értesítések csilingelését hallgatni, egy kattintással azt is lekapcsolhatjuk, és természetesen az ablak méretét is tetszőlegesre szabhatjuk.
Intel, az órajelbajnok! Comet Lake H mobilprocesszorok
Még éppen csak berobbant a Ryzen 9 4900HS, melyben először köszönthettünk AMD terméket a mobilprocesszorok csúcsán, az Intel viszont kivárásra játszik, hogy a megfelelő pillanatban reagálhasson. Az április elején felbukkanó komolytalan hírek között gyanúsan figyeljük az újdonságokat, ezek az információk viszont megbízhatóank tűnnek. Ugyan az asztali teljesítményt ígérő 10. generációs laptopok már megjelentek az Intel honlapján is, a H szériáról egyelőre hallgatnak. A 10. generációs Comet Lake-H széria nem a legmodernebb fejlesztéseken alapszik, de ha hihetünk az adatoknak, láthatjuk, hogy az Intel továbbra is a magas órajelekben erős, így ismét magának követelheti a teljesítményvezér szerepét. A 10. generációs Comet Lake-H CPU sorozat március utolsó napjaiban bukkant fel, de a hat processzor részleteit először a hd-tecnologia.com közölte, így még nem tekinthető hivatalos bemutatónak. A korábbi szivárgások azért valószínűleg végre a helyükre kerülnek, és ahogy az sejthető volt, az Intel "újdonságai" nem hoznak semmi igazán váratlant. Az egyetlen komoly ütőkártyájuk viszont továbbra is játékban tartja őket, mely nem más, mint a magas órajel. A gyártó a végletekig igyekszik feszegetni gyártástechnológiáját 14nm++ lapkáival, és a paletta hat eleméből szinte mindegyik eléri, illetve meghaladja az 5Ghz-es magaslatokat, egyedül a két i5-ös fogja vissza magát. Bár a PCI-Express 3.0 és DDR4 támogatás változatlan, a H szériás chipek azért hoznak újdonságokat is, a HM470 lapkészle
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres