Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1587 kJ (379 kcal) Zsír 2 g - amelyből telített zsírsavak 2 g Szénhidrát 5,8 g - amelyből cukrok 0 g Fehérje 82 g Só 0 g
Felhasználási javaslat: Felhasználható kenyérsütőgéppel vagy hagyományos módon készült pékáruhoz a liszt sikértartalmának növelésére. (Adagolás: 1 ek/500 g).
Búzahús készítése:
A búzahúsport meleg vízzel összekeverjük, így gumiszerű massza lesz.
Cipókat formálunk belőle és min. 10 percig pihentetjük.
Forrásban levő fűszeres vízbe dobva megfőzzük. Ha feljött a víz tetejére, kiszedjük és felszeleteljük.
Tovább főzzük kb. 10 percig.
Kihűlés után bepanírozva kisüthető, vagy egyéb "húsos" konyhatechnikával tovább feldolgozható.