fb pixel code
KATEGÓRIA KATEGÓRIA
Ajánló
2020. 05. 23
A merev csöves és a két jó munkásember.
2020. 05. 22
Az Epic Games nem áll le - Civilization VI ingyen
2020. 05. 22
Bemutatkozott az MSI B550 alaplapkínálata
2020. 05. 21
Begyorsulnak az SD kártyák, jön az SD 8.0
2020. 05. 21
A Noctua néma toronyhűtővel készül
2020. 05. 20
Olcsó kis erőgépek - Ryzen 3 3300X és 3100 teszteredmények
2020. 05. 19
Ultimátum! - Mégis jöhetnek a B450/Ryzen 4000 konfigurációk
2020. 05. 19
MAG CoreLiquid - AIO hűtők az MSI-től!
2020. 05. 19
Indulatokkal teli gépszerelés! Összemértük a 9700F és a 3800X erejét.
2020. 05. 18
MPEG-5 EVC - új videoformátum a Samsung, Huawei és Qualcomm összefogásában
2020. 05. 16
A méret a lényeg? Nem gyenge kis kocka.
2020. 05. 15
Nvidia A100 - az első Ampere grafikus processzor
2020. 05. 15
Ingyenes a GTA V, lehaltak az Epic szerverei
2020. 05. 14
Integrált GTX 1050 Ti egy kínai alaplapon
2020. 05. 14
Perceken át csodálhatjuk az Unreal Engine 5 képességeit
2018. 09. 10

Corsair RM850x áttekintés

A Corsair napjainkban a PC piac egyik legnagyobb szereplője, szó szerint termékek százait nyújtja a vásárlóknak, de nem mindig volt ez a helyzet. A cég főként memóriával és kapcsolt termékek gyártásával kezdte, és sok évbe telt, mire döntést hoztak a más piaci szegmensekben terjeszkedésről. Az első jelentős diverzifikáció a RAM-mal kapcsolatos termékekről a tápegységek (PSU) gyártására való átállást jelentette, a cég kezdetben csak néhány PSU-val lépett be a piacra. Ez a lépés azonban hatalmas sikert hozott, és ezzel megkezdődött a Corsair terjeszkedése a PC piac más területein.

Bár a cég ma már több száz különféle terméket gyárt, máig nagy hangsúlyt helyeznek a tápegységek gyártására, így a Corsair nem csak az egyik legnagyobb választékot nyújtja, de igen magas reputációval rendelkezik ezen a téren. A vállalat ma több tucatnyi PSU típust gyárt, ezek kilenc termékcsoportba vannak rendezve. A mai áttekintés tárgya az egyik legnépszerűbb sorozat modellje, az RMx.

A Corsair évekkel ezelőtt adta ki az RM sorozatot, azzal a szándékkal, hogy a termékek megbízhatóak, csendesek legyenek és általánosságban véve jó teljesítményt nyújtsanak, de mégis elérhető árúak maradjanak. Az utóbbi időben a cég hozzáadott néhány új funkciót, ami két részre osztotta a sorozatot, ezzel életet adva az RMi és RMx sorozatoknak. Utóbbi esetében a Corsair szoftvermonitorozást és kontrollt adott az RM termékeknek – olyan funkciókat, amivel korábban csak a prémium kategóriát képviselő HXi és AXi egységeket látták el, az RM esetében azonban ezek a funkciók már nem vonnak magukkal magasabb árakat. Ugyanakkor, az RMx sorozat hű maradt a termékcsalád eredeti célkitűzéseihez, és olyan PSU-kból áll, melyeket főként a jó teljesítményre és csendes működésre terveztek. Ennek az áttekintésnek tárgya az RM850x.

A dobozban

Az RM850x egy nagy kartondobozban érkezik, melyen sárga-fekete artwork látható, lassan ez válik a cég saját színsémájává. A doboz előlapja letisztult benyomást kelt, a kép középpontjában a tápegységgel, valamint a teljesítményre és kizárólag a legfontosabb jellemzőkre hívja fel a figyelmet. A termékre és a teljesítményre vonatkozó részletes információ a két oldalsó lapon és a hátoldalon található meg. A dobozban a tápegység habszivacs közt, jól védett helyen van, emellett egy szintetikus textilanyag is védelmet nyújt a kisebb sérülésekkel szemben.

Az RM850x csomagolása egyszerű és célszerű, ami nem váratlan dolog egy ilyen termékkategória esetében. A dobozban AC tápcsatlakozó található, valamint négy fekete M3.5 rögzítőcsavar, továbbá részletes használati utasítás - 10 különböző nyelven -, valamint néhány rövidebb kábelköteg. A Corsair nem mellékel csavarhúzót, kábelpántokat, vagy más kiegészítőt a PSU-val.

Akárcsak a korábbi verziók, az RM850x teljesen moduláris, ami azt jelenti, hogy még a mindig szükséges ATX kábel is eltávolítható. A SATA és Molex kábelek laposak, szalagszerűek, de a nagyobb PCIe és ATX/EPS tápkábelek normál kerek csatlakozók, fekete műanyag borításban. A tervező nem használhatott szalagszerű vezetékeket mindenre, mert a nagyobb kábelek borításán belül kis szűrőkondenzátorok helyezkednek el. A kábeleket műanyagzacskóban kapjuk, és ezekhez sincs kábelpánt, a Corsair egyszerű drótkötegeket használ.

Külső megjelenés

Az RM sorozatok újabb változata arányosan és esztétikáját tekintve is hasonló a korábbi modellekéhez, melyeket behelyettesít, ez alól egyetlen kivételt a matricák jelentik. A Corsair ugyanazt a lekerekített élekkel rendelkező vázat használja gyakorlatilag minden fejlettebb PSU esetében. Szaténfekete festés takarja a vázat és a tervezők odáig merészkedtek, hogy a matricákon szintén semleges színeket használnak, ami első ránézésre így elég ízléses dizájnnak tűnik. További esztétikai előrelépésnek számítanak a dombornyomott, párhuzamos gerincek, melyek a ventilátor ujjvédő-rácsozata mentén helyezkednek el a váz hátoldalán. A váz némileg rövidebb lett a korábbi verziókhoz képest, most 160 mm hosszú, ami valamennyivel hosszabb, mint egy szokványos ATX tápegység. Ez nem jelenthet problémát semelyik modern ATX váz számára, de a felhasználónak vigyáznia kell az alacsony költségű és atipikus dizájnokkal.

A tápegység specifikációit és hitelesítését tartalmazó matricát a váz tetején találhatjuk. A felhasználó számára van lehetőség arra, hogy elrejtse a feliratot, mert szabadon eldöntheti, hogy az RM850x ventilátorát felfelé vagy lefelé néző módon építi be. Az oldalsó matricát szintén úgy helyezték fel, hogy a baloldal felé néző matrica mindig függőlegesen álljon. A jobbra néző matrica azonban mindig fejjel lefelé lesz. Egy tipikus toknak csak nagyon ritkán van átlátszó jobboldali panelje, de egyéni dizájnok esetén ez probléma lehet. Tapasztaltabb felhasználó elméletileg eltávolíthatja és újrarakhatja az oldalsó matricákat a garanciális feltételek megszegése nélkül, mert a jótállási matrica az egyik csavaron található. Ugyanakkor, a matrica sértetlen állapotban eltávolítása kihívásnak bizonyulhat.

A váz hátsó oldala már kevésbé érdekes. A tipikus AC kábelvégtől és ki/be kapcsoló gombtól eltekintve csak egy bélyeget láthatunk itt, amin a modell azonosítója szerepel. A váz első lapja azonban tele van a moduláris kábelek számára szükséges csatlakozópontokkal. A nagy 24-pines ATX kábel két csatlakozóponthoz tartozik. A többi kábel esetében a csatlakozópontok két kategóriába sorolhatók: egyik a PCIe/CPU 12V 8-pines csatlakozóknak, másik a SATA/Molex 6-pines csatlakozóknak. A PCIe és CPU 12V kábelek bármelyik 8-pines csatlakozóba beilleszthetőek. A leosztás azonban elég érdekes, az egyik PCIe/CPU 12V 8-pin csatlakozópontot a 6-pines konnektorok közé helyezték el, a dizájner minden bizonnyal úgy gondolta, hogy ez a leghatékonyabb elrendezési mód a függőleges felületen.

Belső dizájn

A külső váz szétszedésével először a 135 mm-es ventilátort látjuk, ami az RM850x hűtéséért felelős. Ez egy Corsair NR135, olyan ventilátor, amit a cég közép- és alsó kategóriás termékeiben láthattunk. A közepes sebességű ventilátor jelenléte arra utal, hogy az RM850x hatékonysága nagy mértékben javult a korábbi generációs egységekhez képest. Ez egy Rifle Bearing ventilátor, ami nem rendelkezik olyan presztízzsel, mint a Corsair által néhány korábbi modellben használt FDB típusok. Ugyanakkor, a RM850x-nek van passzív módja és teljes körű irányítása van a ventilátor felett, ami azt jelenti, hogy be sem kapcsol a ventilátor, hacsak nincs szükség további hűtésre.

A Corsair középkategóriás tápegységeinek többségét a Channel Well Technologies (CWT) gyártja, ez alól az RM850x sem kivétel. Az RM850x/RM850 korábbi verzióit szintén a CWT gyártotta. Ez a platform nagy vonalakban a korábbi modellre épül, de vannak bizonyos fejlesztések is, ezek többsége a tápegység hatékonyságát javítja. Mindemellettt van néhány olyan modifikáció, ami a tápegység hosszú távú megbízhatóságát és külső (AC) hibából adódó sérülésekkel szembeni ellenállását javítja.

Az RM850x hűtőbordái teljesen megfelelőek egy ilyen teljesítménnyel rendelkező, nagyhatékonyságú PSU-hoz. Figyelembe véve a hibrid ventilátor módot, egyértelműen látszik, hogy a tervező kifejezetten nagy működési tartományt akart adni az RM850x-nek, mielőtt a ventilátor szükségessé válik. Az input szűrés szakasz az AC csatlakozó hátuljánál kezdődik és a fő PCB-ben folytatódik, négy Y kondenzátorral, két X kondenzátorral és két szűrő induktorral. Itt nincsenek meglepetések, pontosan ez a standard a nagy teljesítményű, átlagfogyasztónak szánt tápegységek esetében. A CWT ezen a ponton hozzzáadott egy relét, hogy a tápegység indulása után megkerülje az NTC termisztort, ezáltal jelentős hatékonyságjavulást adva az RM850x-nek.

Az RM850x két input egyenirányító híddal rendelkezik, ezek közé saját hűtőborda van beékelve, melyek kifejezetten nagyok ahhoz képest, amihez a korábbi, hasonló teljesítményű modellekben hozzászokhattunk. Az APFC áramkör majdnem tipikus, két MOSFET-tel és diódával rendelkezik. Ugyanakkor egy negyedik komponens is jelen van, egy SPN5003 Enhancement Mode FET, ami minimalizálja az RM850x fogyasztását, ha nincs terhelés alatt. Az APFC passzív komponensei két Nichion kondenzátor (400V / 470μF), plusz egy szűrő induktor, amit teljes egészében szigetelőanyag borít. A szigetelőanyag funkciója itt valószínűleg nem a védelem, hanem, hogy megakadályozzon olyan elektromechanikus rezgéseket, ami zajjal járna, ezzel hangosabbá téve a terméket. A CWT szinte mindegy egyes, prémium dizájn mentén készült termékében alkalmazza ezt az eljárást.

Két MOSFET alkot egy LLC-rezonáns félhíd inverziós szakaszt, ahol a másodlagos oldalon hat MOSFET alkotja az egység 12V vonalát. A 3.3V és 5V vonalak DC konverziós áramkörön keresztül vannak származtatva, melyek a tápegység élén a horizontális segédkártyán találhatóak. Valamennnyi elektrolitikus kondenzátort a Nippon Chemi-Con szállítja, polimer kondenzátorokat pedig majdnem mindet. Egy pár polimer kondenzátort a Nichion biztosít.

Hidegteszt eredményei

Az Anandtech összesítéséből kiderül, hogy a tápegységek teszteléséhez nagypontosságú elektronikus terhelést használtak maximum 2700 Watt áramhúzással, valamint egy Rigol DS5042M 40 MHz-es oszcilloszkópot, egy Extech 380803 teljesítmény analizátort, két nagypontosságú UNI-T UT-325 digitális hőmérőt, egy Extech HD600 SPL mérőeszközt és néhány más kiegészítőt.

Az RM850x legutóbbi verziója az input feszültségtől függetlenül valóban kiérdemli a 80Plus Gold hitelesítést. 230V AC input feszültség mellett 91,7% hatásfokot mértek az átlagos nominális terhelés tartományra (a tápegység kapacitásának 20%-ától 100%-áig), ami 89,6%-ra csökken, ha az AC input feszültség 115V. A maximum hatásfok 50%-os terhelésnél mérhető és 92,7% és 90,6%, 230V, valamint 115V AC input feszültség mellett. Bár a környezeti hőmérséklet kicsit magasabb volt mint az ajánlott 25 °C, az RM850x a teljes nominális terhelési tartományban felülmúlja a 80Plus Gold hitelesítés feltételeit. 20% alatti terhelés esetén a hatásfok jelentős mértékben csökken, de az RM850x valamennyi piaci vetélytársánál jobb, ha összehasonlításra kerül sor.

A Corsair mérnökei úgy tervezték az RM850x-et, hogy a ventilátor beindítása nélkül is képes legyen működni jelentős terhelés mellett. A ventilátor rendszerint akkor indul be, amikor a terhelés meghaladja a 220 Wattot, ami azt jelenti, hogy a hűtőventilátor valószínűleg soha nem lesz működésben, amikor a rendszer üresjáratban megy, vagy csak alapvető feladatokat lát el. Annak ellenére, hogy a ventilátor mozdulatlan, az RM850x működési hőmérséklete mégis viszonylag alacsony marad. Amikor a ventilátor elindul, gyakorlatilag teljesen csendben működik, egészen addig, ameddig a terhelés meg nem haladja a 450 Wattot. Ezen a ponton a ventilátor jelentősen felgyorsul. Ugyanakkor, még ezen a szinten is halk marad a működés, az okozott zaj közel sem éri el azt a szintet, amit egy átlagos videokártya okoz terhelés alatt.

Magas környezeti hőmérséklet mellett

Bár a Channel-Well Technologies inkább költséghatékony megoldásairól vált ismertté, az RM850x számára fejlesztett platformjuk kiemelkedő elektromos teljesítménnyel rendelkezik. Magas környezeti hőmérséklet mellett is kifogástalan marad a teljesítményminőség, 12V vonalon maximális terhelés alatt is mindössze 12 mV marad az ingadozás. A maximális feszültségingás 3,3V és 5V vonalon sem haladja meg a 12 mV-ot. A feszültségszabályozás szintén kifogástalan, mindegyik vonalon 0,6-0,7%-on belül marad a nominális terheléstartományban.

Ezek a számok ártól függetlenül is kifejezetten alacsonynak számítanak egy ilyen teljesítményű tápegység esetében. Az Anandtech szerint csak néhány termék tud versenyezni az RM850x teljesítményével, de ezek jelentősen drágábbak.

A környezeti hőmérséklet hatása nem látszik egyértelműen, ha a teljesítményminőség értékeit vesszük szemügyre, de a konverziós hatékonyság jelentősen csökken, különösen nagy terhelések mellett. 45 °C és 50 °C környezeti hőmérséklet esetén, 230V/11V AC input mellett az átlag nominális terhelés (20-100%) hatékonysága leesik 90,2%/88,1%-ra. A csökkenés nem állandó a teljes tartományban, az RM850x jelentősen rosszabbul teljesít olyan esetben, amikor hosszabb időtávra van kitéve fokozott terhelésnek, ami arra utal, hogy az aktív komponensek számára komoly kihívást jelentenek ezek a kedvezőtlen feltételek.

Különös módon az RM850x hőprofilja szinte nem is változott, ameddig a tápegység a hotboxon belül működött. A ventilátor nem indult el, mielőtt a terhelés meghaladta volna a 200 Wattot, de amikor elindult, észrevehetően gyorsabb volt, bár így is alig hallható. Ez nagyon gyorsan megváltozik, amikor a terhelés meghaladja a 450 Wattot. Ekkor a ventilátor hirtelen felgyorsul, és már tisztán hallható zajszintet ér el. Bár ez szükséges az ésszerű és megbízható működési hőmérséklet fenntartásához – amit az RM850x megtesz -, kifejezetten nagy számokat láthatunk, amikor a tápegység a maximális kapacitásán vagy ahhoz közeli szinten működik. Az RM850x ilyen feltételek mellett is képes kell legyen fenntartani a megbízható működést, de a magas hőmérséklet szemmel láthatóan hatást gyakorol a konverziós hatékonyságra.

Következtetés

A Corsair mérnökei arra tervezték az RMx sorozatot, hogy egyensúlyt teremtsen a csendes működés, a magas minőségű elektromos teljesítmény, és az elfogadható árak közt. Ez a sorozat gyakorlatilag hidat képez az elfogadhatóbb árszabás és a Corsair által gyártott elsőrangú termékek közt. Ebben a tekintetben ez előrelépésnek számít a viszonylag egyszerű, de fokozottan megbízható TXM sorozathoz képest, mert egy AXi sorozatú egység magas ára nélkül nyújt csendes működést.

Az RMx sorozat elsődleges értékesítési szempontja, hogy csendes működést biztosít, és az RM850x teljesítménye nem marad el az elvárásoktól. A tápegység ventilátora el sem indul 200W terhelés alatt, ami azt jelenti, hogy ventilátor nélkül fog működni, amikor a PC csak egyszerű mindennapi feladatokat lát el, például a böngésző fut rajta, vagy zenét hallgatunk. A legtöbb felhasználó számára az RM850x ventilátora csak akkor fog elindulni, amikor nagyteljesítményű videokártyát működtet, vagy játék fut a gépen.

Bár az RM850x fő értékesítési szempontja a csendes működés, nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a tényt, hogy a tápegység elektromos teljesítménye kivételes. Az RM850x magasan felülmúlja a várakozásokat, és olyan lenyűgöző teljesítményt nyújt a tesztelések során, amit egyébként kétszer ilyen árú termékeknél láthatunk csak. A platform elektromos hatékonyságával kapcsolatban sem lehetnek fenntartásaink, AC bemeneti feszültségétől függetlenül eléri a 80Plus Gold hitelesítés követelményeit.

Az RM850x Achilles-sarka a hőprofil kialakítása, ami az alacsony működési hőmérséklettel szemben előnyben részesíti a csendes működést. Ez a legtöbb esetben tökéletesen működik, mivel a felhasználók többsége soha nem venné igénybe a tápegység teljes 850W-os teljesítményét huzamosabb időre. Az RM850x kiváló akkusztikával jutalmazza tulajdonosát, alacsony terhelés mellett egyáltalán nem csap zajt, és fenntartja a még kényelmesnek mondható zajszintet, amikor a terhelés magasabb. Ugyanakkor, ha túlzó terhelésnek van kitéve, és a környezeti hőmérséklet magas, az RM850x hatásfoka némileg romlani kezd, mert az aktív komponensek lehetőségei itt elkezdenek túlfeszítetté válni. Ehhez azonban az egyetlen valós élethelyzet a kriptovaluta-bányászás, amihez az RM850x láthatóan nem megfelelő választás.

A Corsair RM8850x újabb változata jelenleg 49900 Ft áron elérhető. Bár az eredeti ár egy kicsit magasnak tűnhet egy 80Plus Gold hitelesítésű tápegység számára, máris sokkal indokoltabbá válik, ha a teljesítményt és az ötéves garanciát vesszük alapul. Ha bármi is kompetíciót jelent az RM850x számára, azok a Corsair saját újabb gyártmányai, mert az RM850x a cég HX és AX tápegységeihez képest alacsony áron elérhető, elektromos teljesítménye lenyűgöző, és a high-end felhasználók számára is rendkívül vonzó tápegységnek bizonyult.

NTG - PCX

2018. 09. 10

Az Epic Games nem áll le - Civilization VI ingyen
A világ egyik legismertebb és legösszetettebb stratégiai játékának legfrissebb epizódját szerezhetjük meg ingyen, ha május 28-ig, legkésőbb délután ötig bezárólag sikerült a megfelelő helyre kattintanunk. Az Epic Games nem viccelt, amikor azt állított, hogy 2020-ban sem fogja vissza magát, mikor a hetente esedékes ajándék játékok összeválogatásáról van szó. Még csak pár napja, hogy helyre rázódtak az Epic szerverei, miután azok is bezsebelték az ajándék GTA V-öt, akik csak sejtik mi lehet az, máris egy nagy kaliberű címmel kecsegtetnek. Más műfajt képvisel, viszont legalább ekkora legenda, sőt egy igazi klasszikus, mely jellegzetességei ellenére még konzolokra is megjelent: ez a Civilization VI. Legenda született A Civilization széria 1991-ben kezdte meg világhódító útját, amikor az azóta legendává vált Sid Meier úgy döntött, hogy a népszerű repülőgép-szimulátorok után más műfajokban is kipróbálja magát. A legnagyobb siker, vitán felül a körökre osztott stratégiák közismert darabja, a Civilization lett, mely annak ellenére vált szenzációvá, hogy a fejlesztő egykori társa, és közös stúdiójuk feje megnehezítette a kiadást, és szinte semmit sem törődött a játék népszerűsítésével. A Meier ekkor nem kisebb lehetőség elé állította a játékosokat, mint egy választott népcsoport életének egyengetése, az ősidőktől kezdve, egészen a grandiózus modern korokig. Az Epic ezúttal ráadásul nem valamelyik régebbi részt húzta elő a tarsoly mélyéről, hanem a 2016-os hatodik részt, mely
Bemutatkozott az MSI B550 alaplapkínálata
Az MSI hivatalos sajtóközleménye lerántja a leplet az új B550 lapkészlet köré épített termékekről A közismert hardvergyártó széles körben biztosít AMD AM4 foglalatot alkalmazó alaplapokat, azonban a különböző árkategóriákban elért sikerei vegyes képet mutatnak. Míg a drágább X570 sorozatuk viszonylag kevés elismerést kapott, középkategóriás B450 lapjaik szakmai szemmel, és felhasználói elégedettség tekintetében is kiválóan sikerültek. Elég csak a piacvezetőnek tekinthető TOMAHAWK vagy MORTAR modellekre gondolni, melyek tagadhatatlanul a legnépszerűbb darabok a platform teljes spektrumát tekintve. Láthatóan ezt a vonalat kívánják erősíteni a 3. generációs Ryzen CPU-khoz tervezett megoldásokkal, melyeket ezúttal is három alsorozatra osztottak. A termékpalettát érintő újdonságok Lightning Gen 4 Az MSI nem kevesebbet ígér, minthogy bármelyik B550 lappal megtapasztalhatjuk a PCE-Express 4.0 által kínált sebességet, mely megduplázza a PCI-Express 3.0 szabvány adatátviteli képességeit. A Lightning Gen 4 megoldás az összes B550 termékükön megtalálható, PCIe és M.2 foglalatokon egyaránt kiaknázható, így a hálózati- és adattároló eszközökön túl, a jövőben érkező fejlettebb videokártyák is profitálhatnak majd a megnövekedett sávszélességből. Ez nem csak a csúcskártyákra váró játékosoknak jó hír, hiszen az egyre fejlettebb NMVe SSD-k számára már adott az M.2 csatlakozók 64Gb/s sávszélessége. Továbbfejlesztett hőelvezetés A B450 lapok egyik legvonzóbb tulajdonsága a jól sikerül
Begyorsulnak az SD kártyák, jön az SD 8.0
Az SD kártyák új generációja akár 4 GB adatot is továbbíthat másodpercenként A memóriakártya-szabványokért felelős nonprofit szervezet bejelentette az SD 8.0 specifikáció bevezetését, ezzel megszüntetné az XQD és CFexpress kártyák technológiai előnyét. A hír lényege, hogy az új SD Express kártyák képesek lesznek kihasználni a PCI Express 4.0 sávok képességeit, ezzel pedig akár 4 GB/s adatátviteli sebességet is elérhetnek. Mats Larsson, a Futuresource vezető piaci elemzője szerint a két elterjedt és megbízható technológia alkalmazása segíti a jövőben érkező termékek megtervezését, és minden eszköz számára növeli majd a tárhelyopciókat. Ezek a teljes méretű kártyák az NVMe csatoló segítségével érik el ezt a látványos sebességű memória hozzáférést. Amber Huffman, az NVM Express elnöke is megszólalt, aki nem csak az intefész alkalmazásának örült, de azt is jelezte, hogy mostantól minden SD kártyán alkalmazni fogják az NVMe specifikációit. Lényegében, ha a kétsávos PCIe 3.0, vagy egysávos PCIe 4.0 felel a kommunikációért, a határ 2 GB/s, azonban két PCIe 4.0 sáv esetén elérhető a büszkén hirdetett 4GB/s sebesség is. Az SD 8.0 konkrétan 3938 MB/s adatátvitelt biztosíthat, ami nagyjából négyszerese a korábban produkált 985 MB/s-os felső határnak. A kártyák a gyártás során két-vagy három sor érintkezővel is elkészülhetnek, attól függően, hogy melyik szabványt szeretnék kihasználni. Természetesen ahogy eddig, az SD kártyák továbbra is megőrzik kompatibilitásukat a korábbi eszk
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres
Cookie / süti kezelés
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk a Részedre. Tudj meg többet...