image
BIO GREENMARK LENCSE FEKETE BELUGA 500G
2 299 Ft

 
 
 
 
 
 

BIO GREENMARK LENCSE FEKETE BELUGA 500G

Cikkszám: 213261
Gyártó : -
Megbízhatóság: 100%
 
2 299 Ft
Várható átvétel
PCX átvevő pont nov. 05
Foxpost nov. 06
MPL Automata nov. 06
Posta Pont nov. 06
DPD Futár nov. 06
MPL Futár nov. 06
DPD Expressz nov. 05

A vegetáriánusok kaviárja. A beluga lencse nevét a legjobb minőségű fekete kaviárról kapta. 

Mire jó
A lencse az egyik legérdekesebb hüvelyes növény. Proteinben ez a leggazdagabb. Emellett rostokban és ásványi anyagokban is igen gazdag, főként vas- és magnéziumtartalma magas. Ezzel szemben kevés B-vitamint tartalmaz. A lencse a kutatások szerint igen gazdag antioxidáns vegyületekben, melyek a szabad gyökök megkötése révén fontos szerepet töltenek be a betegségmegelőzésben. Egészségvédő, immunrendszer erősítő, béltisztító hatása van. 

Tápanyagtartalom: 100g-ban átlagosan: 
Energia (kJ / kcal) 1342 / 321
Fehérje (g / 100 g) 23,5
Szénhidrát (g / 100 g) 50,8
Zsír (g / 100 g) 1,4 
Ásványi anyagok: Kálium, kalcium, vas, foszfor, magnézium, nátrium
Vitamin: B1, B2, B6 

Glikémiás index: 30 

Felhasználása
Különleges alapanyag salátákhoz, hidegtálakhoz, levesekhez vagy köretekhez. Különleges diós íze van. 

Főzése: 
Főzés előtt nem kell beáztatni, a lencsék közül a beluga lencse a legapróbb szemű, gyorsan megfő. Köménymaggal és szerecsendióval megbolondítható, de babérlevéllel és sóval fűszerezve is kiváló. Főzési ideje: kb. 20-30 perc 
Enyhén fűszerezve, nem túlfőzve tökéletesen illeszthető fogyókúrás étrendbe. 

Receptek: Vörös- és fekete lencsefőzelék 

Forrás: gyártó / forgalmazó - 2023

Ajánló
image
BIO BIORGANIK MAZSOLA 500G
2 998 Ft
image
BIO BIORGANIK QUINOA 500G
2 499 Ft
image
BIO GREENMARK LENCSE ZÖLD 500G
2 699 Ft
image
BIO GREENMARK MAZSOLA PRÉMIUM 500G
2 899 Ft
image
N&Z GOJI BOGYÓ 300G
2 598 Ft
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned.

Légy naprakész!
PCX 2006-2025.
Kapcsolat: [email protected]
Cookie / süti kezelés Az oldalon cookie-kat használunk, melynek részleteit itt találod.