image
BIO BIORGANIK VILÁGOS NÁDCUKOR 1000G
1 890 Ft
 
 
 
 
 
 
BIO BIORGANIK VILÁGOS NÁDCUKOR 1000G
Cikkszám: 952226
Gyártó : -
Megbízhatóság: 100%
1 890 Ft
Várható átvétel
PCX átvevő pont máj. 09
Packeta máj. 10
MPL Automata máj. 10
Foxpost máj. 10
Easybox automata máj. 10
Sameday futár máj. 10
Posta Pont máj. 10
MPL futár máj. 10
Expressz szállítás máj. 09
Nagy csomag máj. 14

A cukornád, amelyből a nádcukor készül, a trópusi és szubtrópusi területeken terem. Érdekesség, hogy aratáskor a növény szárát vágják csak le, nem húzzák ki a földből, így újra teremni tud és nem kell újra ültetni, vagyis egy megújuló cukorforrás. Ez nem csak gazdaságossá teszi a nádcukor termelését, de környezetvédelmi szempontból is hasznos.

A nádcukrot a növény húsos szárában található nedvből nyerik, feldolgozása során nem használnak semmilyen adalékanyagot. A folyamat során különválik a finom, kristályos cukor és a melasz (ezt a mellékterméket később a rum gyártásához használják fel), de a színanyagok egy része megmarad a cukorkristályokba zárva, ennek köszönheti a cukor a különleges, kellemes színét.

A bio nádcukor feldolgozása során csak egyszer kristályosítják, tehát ez a legkevésbé finomított formája a nádcukornak (kivéve a nyers nádcukrot).

A nádcukor kémiailag ugyanúgy szacharóz (két cukormolekulából álló szénhidrát), mint a répacukor, tehát nem ajánlott azoknak, akiknek figyelniük kell a cukorbevitelükre. Viszont mivel természetes, szennyeződés és mesterséges színezékmentes, jobb választás mindenki más számára.

Összetevő
nádcukor*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1700 kJ / 400 kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 98 g
- amelyből cukor: 98 g
Fehérje: 0 g
Só: 0 g

Felhasználás
A répacukorhoz hasonló, ételben, italban, sütéshez, főzéshez vagy hideg fogásokhoz egyaránt felhasználható. Íze és illata karakteresebb, lágyabb, különleges aromát kölcsönöz a ételekhez. Különösen érdemes olyan fogásokban nádcukorral kiváltani a répacukrot, ahol a cukor ízének fontos szerepe van (pl. habcsók, habkrém, karamell). Adagolása nem tér el a kristálycukorétól.

Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó. 

Származási hely: India

Ajánló
image
BIO RAPUNZEL CUKORNÁD-MELASZ 300G
1 789 Ft
image
BIO BIORGANIK DATOLYASZIRUP 365G
1 890 Ft
image
MÉHES MÉZES SZÖRP LEVENDULÁS 500ML
1 789 Ft
image
HERBÁRIA SZÖRP CSIPKE 500ML
1 890 Ft
PCX 2006-2024.
Kapcsolat: [email protected]
Cookie / süti kezelés Az oldalon cookie-kat használunk, melynek részleteit itt találod.