fb pixel code
KATEGÓRIA KATEGÓRIA
Ajánló
Az USA vasárnap letiltja a TikTok-ot, de van még egy kiskapu
Bemelegítés a Legion előtt - Ingyenes a Watch Dogs 2!
Megjelent, és már el is fogyott az RTX 3080
Zen 3 és RDNA 2 - vadászat a vörös októberre!
Durva számítógép, amit Ádám is hazavinne!
Szerver az óceán mélyén - vízhűtés Microsoft módra
TikTok helyett? A YouTube Shorts már elérhető Indiában
3.2 milliárd dolláros per zajlik a YouTube ellen
Eldőlt, az Nvidia felvásárolja az ARM-et!
Leállhat az EU és USA közti adatkommunikáció?
Megfizethető lett a chipekbe épített folyadékhűtés
Egy bővítmény visszaállítja a klasszikus Facebookot
Egy robot cikkét közölte le a The Guardian
Megjelent az Android 11
Egy karfiolon tesztelték az első 3.2 gigapixeles kamerát
2020. 08. 11

A Windows 10 többé nem frissíti netről a drivereket

Biztonsági okokra hivatkozva megszüntetik a Windows egy népszerű funkciójátMegszűnik az automatikus telepítés

Számos kisebb-nagyobb átalakuláson esik át a Windows 10 operációs rendszer, amit részben a hordozható eszközökre érkező Windows 10X érkezésének köszönhetünk. A Windows Latest oldalán azonban egy igen váratlan frissítésről számoltak be, mely már bőven elhagyta a tesztelési fázist és nem a jövő egy ismeretlen pillanatában érkezik, mivel a v2004-es frissítéshez érkező 19041.423 verziószámú csomagot már több felhasználó is letöltötte és telepítette. Az új csomag azonban nem csak újdonságokkal szolgál, sokkal inkább elvesz valami régit, ugyanis az Eszközkezelő (Device Maganer) ezzel megválik a driverek telepítését segítő egyik megszokott funkciótól.

Ahogy eddig ismertük, netről vagy saját tárhelyről telepített


Az Eszközkezelő a Windows rendszerek egyik leglényegesebb eleme, mivel ezen az informatív panelen tekinthetjük át a tételesen listázott hardvereinket, illetve itt ellenőrizhetjük az eszközillesztők állapotát, frissességét, és kedvünk szerint letilthatjuk, törölhetjük, vagy lecserélhetjük a számunkra optimális verziószámra. A Microsoft már régóta lehetőséget biztosít a felhasználók számára, hogy a drivereket kedvük szerint telepítsék vagy frissítsék, a legelterjedtebb módszereket pedig az Eszközkezelő biztosította. Az automatikus keresés például megkerülte a Windows Update döcögősen működő várólistáját, és célzottan az adott eszközhöz keresett újabb verziót a Microsoft szervereinek használatával. A másik módszer természetesen a lokális tárhelyet böngészte át, melyben mi szűkíthettük le a keresés helyét, az általunk már letöltött illesztőket rejtő könyvtárakra. A legfrissebb hírek szerint előbbiről le kell mondanunk, ha a Windows 10 rendszerünkön már aktív a 2004-es átfogó frissítés és a napokban érkezett 19041.423 kiegészítés.

Mostantól az automatikus keresés is csak a gépünkön nézelődik majd


Az aktuális frissítés ugyanis szépen csendben deaktiválta a lehetőséget, hogy rendszerünk az internet segítségével kutasson újabb eszközillesztők után, a „Frissített illesztőprogramok automatikus keresése” gomb mostantól kizárólag a gépünkre letöltött fájlok között keres majd és azokat telepítheti. Az Illesztőprogramok frissítése funkciót ezzel elvágták a lehetőségtől, hogy a Microsoft szervereihez csatlakozzon, így azok a felhasználók, akik eddig elégedett voltak a rendszer automata segédfunkciójával, mostantól minden esetben maguknak kell megkeresniük a megfelelő drivereket, akkor is, ha az adott eszköz hivatalos támogatása esetleg megszűnt és a szükséges szoftver vagy driver már csak kétes forrásokból fellehető. A Microsoft természetesen mossa kezeit, így azok az átlag felhasználók, akik kevésbé tapasztaltak a veszélyes oldalak kiszűrésében, valószínűleg számolhatnak néhány adathalász és vírusbánya weboldal által okozott kellemetlenséggel, melyek az elsők között kínálják majd eszközeikhez a legfrissebb verziójú illesztőprogramokat.

Mostantól a Windows Update által kínált listát használhatjuk


Ezt némileg ellensúlyozhatja az a funkció, melyet a Windows Update beállításai közé helyeztek el. Az új „választható frissítések megtekintése” menüpont az illesztőprogramokhoz elérhető frissítések listáját mutatja meg, rajta a gyártó nevével, illetve az eszköz típusával és verziószámával. A változás tehát nem olyan ijesztő, mint amilyennek elsőre tűnik, hiszen, ha a funkció nem mutat majd komoly működési problémákat, akkor valójában kényelmessé teszi az eszközillesztők naprakészen tartását. A problémát az okozhatja, hogy az eszközkezelő más szervereken kutakodott, mint a Windows Update, így nem kizárt, hogy csak a driverek jóval szűkebb spektrumából válogathat.

Reméljük elegendő eszközillesztőt tartalmaz


A Microsoft tehát újra átvariálta egy kényelmi funkcióját, de legalább nem tüntette el teljesen, mely tervei szerint a frissítési élmény korszerűsítését szolgálja. A KB4568831 (19041.423) frissítéshez tartozó változások és újítások listája ide kattintva a hivatalos oldalon megtekinthető.

2020. 08. 11

Az USA vasárnap letiltja a TikTok-ot, de van még egy kiskapu
Napokon belül életbe lép a TikTokot betiltó amerikai határozat, de az ügy még nem ért véget Donald Trump újabb nagy port kavaró nemzetbiztonsági intézkedése napokon belül életbe lép, olvashatjuk abban a hivatalos sajtóanyagban, melyet az Egyesült Államok kereskedelmi minisztere, Wilbur Ross tett közzé. A mai napon új rendelet születik, mely vasárnaptól nem csak a rendkívül népszerű TikTok videós alkalmazást, de a közösségi felületként és pénzküldő appként működő WeChatet is kivonja a forgalomból. Ez lényegében annyit tesz, hogy ezek a kínai fejlesztésű szoftverek mostantól egyetlen amerikai forrásból, tehát sem az Apple boltjából, sem a Google digitális áruházából, sem kevésbé közismert felületekről nem lesznek letölthetők. Elvileg azon készülékek, amelyeken már telepítve voltak a tiltás alá került appok, azok továbbra is be tudnak majd lépni, viszont az alkalmazások folyamatosan felbukkanó frissítéseihez nem férnek majd hozzá, emiatt hamarosan számukra is nehézkessé válhat azok stabil futtatása. A kiadott tájékoztató ezt úgy részletezi, hogy minden hozzájuk köthető szolgáltatás felfüggesztésre kerül, legfőképpen a terjesztésüket és frissítésüket segítő tárhelyszolgáltatások és alternatív elérhetőséget biztosító felületek, az alkalmazáson belül végezhető fizetéses és átutalásos funkciók, illetve folyamatok, továbbá minden olyan USA-ban fejlesztett mobilos szoftver, ami valamilyen módon alkalmazza a programok alapkódját, funkcióit és szolgáltatásait. A szöveg minden tiltás
Bemelegítés a Legion előtt - Ingyenes a Watch Dogs 2!
Aki lemaradt a Ubisoft Forward alatt osztogatott ajándékról, most lesz pár napja, hogy lecsapjon rá! Az utóbbi évek másról sem szóltak, mint kibertámadásokról, illetve magáról az adatbiztonságról és annak összes vonzatáról, kiemelve a társadalom közös félelmét a nagyvállalatok uralmától és a személyes biztonságunk fokozatos elvesztésétől. A téma tehát a mindennapjaink részévé vált, és míg a filmes és sorozatos vonalon láthattunk pár jó megközelítést, például boncolgatott hasonló témákat a nyomasztó társadalmi sci-fi, a Black Mirror; de ottvan a könnyedebb megközelítést alkalmazó, a témát viszont nagyszerűen boncolgató Person of Interest, addig játék fronton legfeljebb az indie vonalon keresgélhettünk komolyabb hackeres történet után. Aztán jött a Ubisoft, és a témát egy teljesen új fejlesztésének fókuszába helyezte, ráadásul a közepesre sikerült első epizód után is kitartott a szériánál, mely ha minden jól megy, még idén elér nagyszabású harmadik epizódjához, a Legionhöz. Azt gondolhatnánk, hogy a Ubisoft hogy még egyszer nem sütheti el ugyanazt, amit a Watch Dogs első epizódjánál, vagyis a szokásos csillagokat ígérő reklámkampányt, mögötte egy látványos, de kissé összecsapott játékkal, de aztán ránézünk a legnépszerűbb sorozataikra, és nagyon naivnak érezzük magunkat. Első alkalommal sajnos be kellett érnünk lapos karakterekkel, egysíkú küldetésekkel és sablonokból felépített történettel, amit a hackelés köré épített képességek és a jobban sikerült jelenetek sem i
Megjelent, és már el is fogyott az RTX 3080
Az első készleteket a másodperc tört része alatt kapkodták el Annyi egészen biztosan kijelenthető, hogy az Nvidia legutóbbi Ampere bemutatója kifejezetten hatásosra sikerült, hiszen másról sem hallani, mint az új RTX kártyák képességeiről és az előző generációnál jóval korrektebbre sikerült árazásáról. Azonban míg a nagyobb tesztoldalak időben megkapták a maguk tesztpéldányait, a vásárlók már nem feltétlenül ilyen szerencsések, hiszen egyre többen jelzik, hogy esélyük sem volt rendelést leadni, mert az új kártya jóformán a megjelenés pillanatától fogva elérhetetlen. Sorakoznak az Egyesült Államokból származó panaszos Twitter bejegyzések, az országban ugyanis ma elvileg hivatalosan is megkezdték az RTX 3080 terjesztését. Nagyon úgy néz ki, hogy az Nvidia nem tudta, esetleg nem is akarta kiszolgálni a közönségét, pedig valószínűleg ők és partnereik is tisztában voltak a rendelkezésre álló készletek mennyiségével, erről valahogy mégis elfelejtették tájékoztatni a láthatóan lázas vásárlási lázban izzó érdeklődőket. A The Verge cikke szerint az új 699 $-os csodakártya az Nvidia weboldalán olyan hamar került át "kifogyott" kategóriába, hogy az érkezők nagy része még csak nem is látta, hogy lett volna szabad opció a rendelésre. Nem jobb a helyzet a gyártópartnerek egyedi kialakítású termékeivel sem, ugyanis hasonló hírek érkeznek az Amazon, Newegg, Best Buy és más amerikai kereskedő oldalakról is, melyeken a legjobb opció jelenleg az, hogy értesítést kérhetünk, amennyiben a kárt
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
Horváth Kristóf
Működni működik, de csak akkor használom, ha nem találok drivert. Amit a májkrémszoft mostanság művel az még viccnek is rossz, ilyen frissítések után hogy bízzam rá, hogy normális drivereket rakjon fel, normális beállításokkal? Majd megcsinálom én magam, mert tudom, hogy az van normálisan megcsinálva.
2020-08-13 19:37:07
Beke Dávid Gábor
Sosem frissítettem netről drivereket azzal a funkcióval. Kétlem hogy egyáltalán működött. :D
2020-08-13 09:38:12
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres
Cookie / süti kezelés
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk a Részedre. Tudj meg többet...