fb pixel code
KATEGÓRIA KATEGÓRIA
Ajánló
2020. 05. 31
Miért nem indul a Fortnite egy menő AMD konfiggal? A cheaterek meg ....... sünt!
2020. 05. 30
Ingyen Borderlands: The Handsome Collection az Epic Games Store-on!
2020. 05. 29
Nyárindító notebook akció a Lenovo-tól!
2020. 05. 29
ASUS ROG Strix GO 2.4 - Prémium funkciók, vezetékek nélkül
2020. 05. 28
Az Asus Z490 alaplapok is promócióval érkeznek
2020. 05. 28
Ajándék ROG Delta Core fejhallgató? Asus Vivobook S akció!
2020. 05. 28
8 TB-os SSD otthonra - érkezik a Sabrent Q sorozat
2020. 05. 27
Csillagromboló konfig 700.000 forintért.
2020. 05. 25
A Huawei vs. USA - Amerika járhat rosszabbul?
2020. 05. 25
Három új Ryzen 3000 XT processzor érkezik!
2020. 05. 23
A merev csöves és a két jó munkásember.
2020. 05. 22
Az Epic Games nem áll le - Civilization VI ingyen
2020. 05. 22
Bemutatkozott az MSI B550 alaplapkínálata
2020. 05. 21
Begyorsulnak az SD kártyák, jön az SD 8.0
2020. 05. 21
A Noctua néma toronyhűtővel készül
2020. 05. 22

Bemutatkozott az MSI B550 alaplapkínálata

Az MSI hivatalos sajtóközleménye lerántja a leplet az új B550 lapkészlet köré épített termékekrőlVárjuk a hivatalos árakat!

A közismert hardvergyártó széles körben biztosít AMD AM4 foglalatot alkalmazó alaplapokat, azonban a különböző árkategóriákban elért sikerei vegyes képet mutatnak. Míg a drágább X570 sorozatuk viszonylag kevés elismerést kapott, középkategóriás B450 lapjaik szakmai szemmel, és felhasználói elégedettség tekintetében is kiválóan sikerültek. Elég csak a piacvezetőnek tekinthető TOMAHAWK vagy MORTAR modellekre gondolni, melyek tagadhatatlanul a legnépszerűbb darabok a platform teljes spektrumát tekintve. Láthatóan ezt a vonalat kívánják erősíteni a 3. generációs Ryzen CPU-khoz tervezett megoldásokkal, melyeket ezúttal is három alsorozatra osztottak.

A termékpalettát érintő újdonságok

Lightning Gen 4

Szupergyors M.2, passzív hűtéssel


Az MSI nem kevesebbet ígér, minthogy bármelyik B550 lappal megtapasztalhatjuk a PCE-Express 4.0 által kínált sebességet, mely megduplázza a PCI-Express 3.0 szabvány adatátviteli képességeit. A Lightning Gen 4 megoldás az összes B550 termékükön megtalálható, PCIe és M.2 foglalatokon egyaránt kiaknázható, így a hálózati- és adattároló eszközökön túl, a jövőben érkező fejlettebb videokártyák is profitálhatnak majd a megnövekedett sávszélességből. Ez nem csak a csúcskártyákra váró játékosoknak jó hír, hiszen az egyre fejlettebb NMVe SSD-k számára már adott az M.2 csatlakozók 64Gb/s sávszélessége.


Továbbfejlesztett hőelvezetés

A B450 lapok egyik legvonzóbb tulajdonsága a jól sikerült passzív hűtés volt, mely nélkülözhetetlen támasza az erős VRM-nek. A stabil teljesítmény és megbízható tuning érdekében, ezúttal 7 W/mk (watt per méter-kelvin) hővezető képességre optimalizált hővezető padokat rögzítettek a tranzisztorokra, melyekre a kibővített hűtőbordázat feszül. Mindezt a hat réteg, 2oz vastagságú rézzel készült nyomtatott áramköri lap teszi teljessé, mely az előző szériához mérve jobb hőeloszlást és visszafogottabb, terhelés alatt mért hőértékeket ígér.

USB Type-C az előlapon is

Mostantól minden vásárló számára adott a lehetőség, hogy kihasználja a modern előlapi csatlakozópanellel szerelt gépházát, mivel az USB Type-C csatlakozók bekötése minden B550 lap esetén alapvető opció lesz. A gyors adatátvitel, vagy készülékink feltöltése ezáltal jóval kényelmesebbé válik, hiszen nem csak az alaplap I/O paneljét használhatjuk.

Csatlakozás, Flash BIOS, Optimalizált ClearCMOS

Bőséges felhozatal és kényelmi funkciók


A Flash BIOS gomb szerepe egyértelmű előnyt biztosít az alaplapi firmware frissítéséhez, hiszen a művelet processzor, memória, és videokártyára nélkül is elvégezhető, mindössze a tápegység bekötésére és egy USB-s pendrive csatlakoztatására van szükség. A ClearCMOS billentyű a BIOS alapbeállításait tölti vissza, ha egy hibás manőver meggátolná a rendszerindítást.

Címezhető RGB LED opciók

Természetesen a millió színben pompázó PC-k szerelmesei sem maradnak támogatás nélkül, a JRAINBOW-tűs csatlakozófej által biztosított világítási programok és fényeffektek minden B550 lapon elérhetők lesznek.

MPG sorozat

A legteljesebb csomagot az MPG lapok nyújtják, melyek a látványos dizájn és az RGB opciók mellett a tuningra vágyók maximalizmusát is kielégítik, tehát a középkategória felső szegmensét erősítik.

MPG B550 GAMING CARBON WIFI

A legjobb felszereltség a listán

A sportkocsik stílusát megidéző ATX dizájn, egy hasonlóan agresszív 12+2+1 VRM konstrukciót szállít, ami nagy valószínűséggel bármely AM4 foglalatba illeszthető processzorból kihozza a maximumot. Az agyondicsért alumínium hűtőbordák, a thermal pad, és a hat rétegű NYÁK együttese biztosítja az ehhez szükséges biztonságot, mely itt két M.2 fedlappal is kiegészül. A listán 2.5G LAN és Wi-Fi 6 AX vezeték nélküli hálózat, illetve Type-C és Flash BIOS is szerepel, a kivezetéseket pedig előre szerelt I/O pajzs védelmezi.

MPG B550I GAMING EDGE WIFI

A 8+2+1 VRM felépítést ezúttal egy látványos mini-ITX lapon találjuk, mely kellemes kombináció lesz a kompaktabb játékos masinák építőinek. A kis méret ellenére itt is jutott hely egy hűtőbordával ellátott M.2 foglalatnak, melyhez a leírás szerint egy duplagolyós csapágyazással ellátott ventilátor is társul. Utóbbi a szűkös konstrukció következtében beragadó hő miatt kerül bevetésre, és csak szükség esetén kapcsol be, azonban legnagyobb bánatunkra, pont erről a modellről nem osztottak meg termékfotót. 4K képes HDMI 2.1 és lőlapi Type-C is elérhető, egyéb részletekre azonban még várnunk kell.

MAG szorozat

A középkategória és a megbízható minőség találkozása ezúttal is itt keresendő, konkrétan a TOMAHAWK, MORTAR és BAZOOKA modellek különféle változataiban.

MAG B550 TOMAHAWK

Vajon ez lesz a következő közönségkedvenc?

A díjnyertes közönségkedvenc ezúttal sem maradhat le a listáról. Az indián támadófegyverről elnevezett modell hű volt nevéhez, így mindig támadásra készen állt, egyszerűségében minőség és strapabíróság rejtőzött. A masszivitást tükröző külsőségeket a 12+2+1 VRM dizájn teszi igazán értékessé, ezen túl egy 2.5G és egy gigabites LAN csatlakozó emeli a tétet, illetve a hűtőbordákkal szerelt dupla M.2, és a hatékonyabb általános hőelvezetés. A Flash BIOS, az I/O páncélzat vagy az előlapi Type-C szintént alaptartozék. RAM tuning esetén 4866 Mhz lesz az OC felső határa, a négy modul 128GB kapacitáson osztozhat, videokártyából pedig két példány is elfér az x16-os foglalatokban. Ennek a modellnek kifejezetten kíváncsiak leszünk az árazására, reméljük hamarosan többet is megtudunk.

MAG B550M MORTAR és MORTAR WIFI

Jól felszerelt micro-ATX

Ha egy apró lépcsőfokot teszünk lefelé, még mindig egy igényes MORTAR színvonalú alaplapot találunk, szintén korrekt felszereltséggel, méghozzá micro-ATX méretben, mellyel korábban is rengeteg vásárló számára volt az egyik legszerethetőbb modell. A zuhanó aknát imitáló logó alatt, 8+2+1 feszültségszabályzó rendszer fért el, a maximum 128GB RAM legfeljebb 4400 Mhz-ig húzható, és a két M.2 csatlakozóból pedig egynek jutott hűtőborda. A minőségi passzív hűtőbordát és felépítést azonban itt sem kell hiányolnunk, a WIFI változat pedig a 6 AX szabvánnyal 2400 Mbps vezetéknélküli sebességet nyújt.

PRO sorozat

Az alap nem egyenlő minimummal!

Végül a legegyszerűbb PRO modellek következnek, melyek az átlagos igényeket biztosítják, és egy kicsivel még többet is, méghozzá a termékcsalád többi tagjával azonos minőségben. A 10+2+1 felépítésű VRM nem ad okot a panaszra, ahogy a passzív hűtés sem, az alumínium M.2 bordát is beleértve. A B550-A PRO nyújtja a teljes méretű ATX megoldást, míg a PRO-VDH a micro-ATX formátumot erősíti, hogy a kevésbé költséges szegmensben is kitöltsék a vásárlói igényeket.

Borítékolt siker?

Jön az új lapkészlet, marad az igényes választék?


Az MSI természetesen halálosan magabiztos B550 termékeik minőségét illetően, és ha valóba a 400-as lapkészlet során megismert igénnyel építették fel őket, a vásárlói elégedettség igazolni fogja az újabb középutas vonal létjogosultságát. A VRM konstrukciók kifejezetten impozánsak, a hálózati opciók, az adatsebesség és a tuning lehetőségek egyaránt ígéretesek, és még az olcsóbb modellek esetében is megkapjuk a modern és szükséges alapokat, valószínűleg barátságos áron, ami kifejezetten versenyképessé teszi az MSI B550 megoldásait.

Egyes modellek még nem kaptak önálló terméklapot, ahogy az árak sem nyilvánosak még, a végső ítélet azonban amúgy is csak a tesztek érkezése után mondható ki, ahhoz azonban Ryzen 4000 processzorokra is szükség lesz.

2020. 05. 22

Ingyen Borderlands: The Handsome Collection az Epic Games Store-on!
Az Epic Games újabb közönségkedvencet tűzött promóciós listájára, a jövő csütörtökig elérhető ingyenes Borderlands: The Handsome Colelction ráadásul a népszerű széria két epizódját is tartalmazza.  Nincs megállás, az Epic Games tavaly megkezdett hadjárata minden héten más ajándék játékkal igyekszik népszerűsíteni a saját platformját, és nagyon úgy néz ki, hogy a digitális áruházak között egészen előkelő helyet szerzett magának, viszonylag rövid idő alatt. Az idei ajándékfelhozatal azonban erősebb lett, mint reméltük, és ha a GTA V vagy a Civilization VI nem volt elég meggyőző, most ismét egy közkedvelt alkotást zsebelhet be az, aki mostanáig még a gyakori leárazások esetén sem döntött a vásárlás mellet. A Borderlands 2009-ben egy nyílt világú akciójáték keretében ötvözte az FPS műfajt, és a végtelen lootolásban erős Diablo-féle „hack and slash” élményt. Az egyveleg ma már kézenfekvőnek tűnhet, ám a recept annyi kedvelhető alkotóelemet sorakoztatott fel, hogy azt csak gondos munkával lehetett ilyen ügyesen összefőzni. Nem is véletlen, hogy az első epizód üvöltött a folytatásért, a Gearbox fejlesztői pedig éltek is a lehetőséggel, és nem csak a játékmeneten csiszoltak, de szinte minden ponton többet nyújtottak, ezáltal végleg bebetonozva a szériát a legnépszerűbb videojátékok közé. A 11 éve tartó sikersorozat több mint 23 millió eladott példányt jelent, a múlt évben befutó harmadik epizóddal együtt, de vajon minek köszönhető ez a népszerűség? A játék iga
Nyárindító notebook akció a Lenovo-tól!
A Lenovo aktuális akciójában a játékosoknak szánt Legion, az üzleti kategóriás Thinkpad, illetve a szupervékony és egyedi Yoga laptopok egyaránt megtalálhatók.  A Lenovo a hordozható számítógépek nagy öregje és igazi úttörője, hiszen 1986-ban, az IBM-mel közös együttműködésben bemutatta az IBM PC Convertible modellt, mely az elsők között indította útjára a laptopok önálló kategóriáját. Ez persze már történelem, ahogy az is, hogy 2005-ben magába olvasztotta az IBM PC részlegét, így azóta a legendás ThinkPad sorozatot hivatalosan is Lenovo kínálatában találjuk meg. Most nyárköszöntő akciójukban a legnépszerűbb modellekből válogathatunk, akár mindennek ellenálló munkaeszközre; erős, de mégis vékony játékgépre; akár egy könnyen hordozható, mégis praktikus útitársra vágyunk. Lenovo Legion Természetesen a Lenovo nem csak formálja, de követi is a felhasználók és a hardverpiac igényeit, így 2017-ben útjára indította a játékosok igényeire szabott Legion sorozatát. Az új dedikált gamer brand alatt érkező notebookok, a kellemes dizájn mellett alu burkolatot, jobb szellőzést, kényelmes elosztású és háttérvilágítással ellátott billentyűzetet is kapott, hardveres téren pedig 7. generációs Intel processzorokkal, az Y720 modell esetében pedig GTX 1060 videokártyával és 4K kijelzővel hódított. A vásárlói tapasztalatok azt mutatták, hogy kifejezetten jól sikerült indulásról van szó, a rendszer megfelelő hűtéssel bírt, a processzor pedig stabilan és Throttling nélkül szolgálta ki, a
ASUS ROG Strix GO 2.4 - Prémium funkciók, vezetékek nélkül
Már elérhető az Asus új vezeték nélküli gamer fejhallgatója, mely elsőosztályú hangzást, zajszűrést, széles kompatibilitást és hosszú akkumulátoridőt ígér, méghozzá kompakt kivitelben. A tavalyi Gamescomon bejelentett újdonság az Asus játékosoknak szánt prémium ligáját erősíti, ráadásul az első vezetéknélküli headset, mely az asztali konzolok mellett a népszerű Nintendo Swtich játékkonzolt is hivatalosan támogatja. A GO 2.4 tehát nem csak dizájnjával próbálja magát vonzóvá tenni a gamer közösség számára, de lássuk csak mit tartogat még az új ROG STRIX zajkeltő. Első ránézésre is felismernénk, hogy Asus termékről van szó, ugyanakkor a külső jegyek nem csak a szemnek kedveznek, hiszen tervezéskor a kényelem és a stabilitás legalább ekkora hangsúlyt kapott. A rendkívül kényelmes viselet eléréséhez, a fülünket teljesen lefedő és rendkívül puha párnázatot kapott, minőségi bőr borítással. Ez a kombináció látható a felső íven is, az Asus pedig ragaszkodott a masszív fejpánthoz, tehát az idővel elfáradó gumis vagy fémdrótos szerkezet helyett, egy hagyományos, de mégis ügyesen megtervezett fém alapú tolósínnel igazíthatjuk fejformánkhoz. A jó hír, hogy miközben stabilan tartja a beállítást, órákon át is kényelmes marad, mégis tolerálja a bólogatást vagy a hirtelen mozdulatokat, így biztosan nem fog lecsúszni rólunk, raádásul mindezt 360 grammos össztömeg mellett. A bőr bevonatú felső elemhez és a hangpadokhoz, kellemes matt felületű műanyag elemek csatlakoznak, melyek nagyszerű f
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres
Cookie / süti kezelés
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk a Részedre. Tudj meg többet...