fb pixel code
KATEGÓRIÁK KATEGÓRIÁK
2021. 08. 12

A Diablo 2: Resurrected ingyenes próbahétvégét kap

Az ígéretes felújított változat halad a maga útján, és közelegnek a nyílt próbanapok isHamarosan kezdetét veszi az ingyenes, nyílt béta.


Nem igazán van most nagyobb horderejű téma az Activision Blizzard körül kirobbant botránynál, hiszen hetek óta folyamatosan érkeznek a hírek a cégóriást érintő hivatalos vizsgálatokról, az esetről pedig hamar kiderült, hogy sajnos sokkal súlyosabb, mint amire bárki számított. Az amúgy is sok kritikával illetett vállalat ugyanis az egész céget átható, rengeteg alkalmazottat érintő zaklatási ügyektől feszült, és már csak a robbanásra várt. Míg a közönség a rengeteg ijesztő bizonyítékot, az érintettek elkeserítő beszámolóit és a felelősök magyarázkodását emészti, a játékosok milliói a megjelenésre váró alkotások jövője miatt is joggal aggódhatnak. A forró zivatarrá változott Blizzardnál ugyanis két nagy kaliberű Diablo cím is készülőben volt, de most úgy tűnik, hogy a Diablo 2 felújított kiadása megérheti az akadálytalan megjelenést és még bele is kóstolhatunk.

Ha már itt vagyok, keresek egy barlangot, tele démonokkal.


Nehéz dolog mostanság Blizzard játékról írni, hiszen néhány hónapja még gyanútlanul, tűkön ülve figyeltük a Diablo sorozattal kapcsolatos híreket, és azok közül is leginkább a Diablo 2: Ressurrectedre vonatkozó részleteket, hiszen a megjelenése sokkal közelebb van, mint a hivatalos folytatásnak. A Warcraft 3 méltatlanul igénytelenre sikerült Reforged verziója után megérkeztek a játékmenetet bemutató látványos felvételek, és a néhány szerencsés, aki még ki is próbálhatta, szintén pozitívan nyilatkozott a megújult látványba ágyazott klasszikus játékmenetről. Ezután végre úgy érezhettük, hogy a Diablo 2 felújított változata minden téren kiköszörüli a csorbát és egyszerre kényezteti majd el a régi rajongókat, és az új játékosokat. Mint kiderült, erről hamarosan a széles tömegek is meggyőződhetnek, ugyanis néhány nap múlva kezdetét veszi a béta időszak, és ha a háttérben dolgozó szerverek is úgy akarják, a tesztelésből nem csak néhány szerencsés meghívott, de minden érdeklődő kiveheti majd a részét.

NEm mondhatjuk, hogy rá sem ismerünk :)


Az első felvonás ezúttal is egy zárt bétával indul, melyhez a játék előrendelői, illetve a Diablo 3-at is tartalmazó Prime Evil Collection megrendelői csatlakozhatnak. Ez a korai hozzáférésű próbakör augusztus 13-án, helyi idő szerint este 7 órától veszi kezdetét és augusztus 17-ig tart, a fizető vendégek ráadásul már augusztus 11-én elkezdhetik letölteni a béta verziót, így minimalizálva a túlterhelt szerverek miatt szokásos indulási nehézségeket. Aki nem szeretné bizalmát, illetve pénzét előzetes próba nélkül a Blizzardba fektetni, annak augusztus 20-án, szintén este hét órától lesz esélye csatlakozni és egészen augusztus 23-ig nyúzhatja az eseményre elkerített, limitált tartalmakat. A nyílt bétához az előtöltés lehetősége augusztus 18-tól él, érdemes lesz mihamarabb beállni a sorba, mert nagy sorban állás és nyöszörgő szerverek várhatók. Érdekesség, hogy a nyílt játékba az Xbox és PlayStation konzolok tulajdonosai mindenféle egyéb előfizetés nélkül (Live Gold, PS Plus) is bekapcsolódhatnak. Az Early Acces-re viszont nem érvényes ez az engedmény, ahogy a teljes játékra sem lesz, így a konzolosok nem ússzák meg az extra költségeket, főleg, ha a multiplayer lehetőségeit is élvezni szeretnénk.

A felszerelés megosztása jóval könnyebbé válik.


Az ingyenes teszt során természetesen még nem nyitják meg előttünk a teljes játékot, így be kell érnünk az első két fejezettel, vagyis az Act 1 és az Act 2 lesz végigjátszható. Ez kedvcsinálónak több mint nagyszerű, főleg, hogy a játszható karakterek közül az Amazon, a Sorceress, a Barbár, a Paladin és Druida is elérhetők lesznek, tehát két térkép és öt játszható hősből kell kihoznunk a maximumot. Az előrendelők pedig még egy kis kényelmi engedményt is kapnak, ugyanis a korai hozzáférés alatt bejáratott karakterek nem fognak automatikusan törlődni, és az ingyenes béta alatt is elérhetők maradnak. Aki esetleg kétségek közt örlődne a gépigényt illetően, a felfrissített vizuális effektek élvezetéhez minimum egy Intel Core i3-3250 vagy AMD FX-4350 processzorra lesz szükség, a videokártya pedig lehetőleg ne legyen gyengébb egy GTX 660, vagy AMD Radeon HD 7850 VGA-nál.

A legendás tábortűz egy rajongó szemével. (deviantart.com/holyknight3000)


Ezeken felül 8 GB memóriára és legalább 30 GB szabad helyre lesz szükségünk, és sajnos Windows 10-nél régebbi rendszerrel is hiába próbálkozunk. Talán érdekes lehet, hogy a Blizzard eltávolította a TCP/IP lehetőséget, tehát LAN-ban, avagy a helyi hálózaton folytatott játék az eredeti ígéretekkel ellentétben többé nem opció. A hivatalos álláspont szerint biztonsági okokból, de az sokkal valószínűbb, hogy a kalózkodást szeretnék visszavetni, és részben a csalókat is, ez a funkció ugyanis korábban is teret adott a hasonló visszaélésekhez.

Apa, kezdődik!


A próba tehát itt van a nyakunkon, az érdeklődőknek érdemes előtölteni, az indulás napján pedig valószínűleg acél idegekre is szükség lesz, hiszen a bejelentkezés nehézségei és a hirtelen megszakadó szerverkapcsolat ilyenkor benne vannak a pakliban. A Diablo 2: Ressurected hivatalos megjelenése amúgy szeptember 23., ahogy PC-re, úgy az előző és az aktuális konzolgenerációra is, beleértve még a Nintendo Switchet is. Reméljük, hogy a vállalat helyzete a megjelenést és a fejlesztést nem fogja komolyan befolyásolni, addigis érdemes szemügyre venni az első két fejezet eredeti átvezető videóinak felújított változatait, amivel majd az új kiadásban is találkozhatunk, ezekért KATT ide, vagy a fenti beágyazott videóra.

2021. 08. 12

EU-s szavazás előtt az egységes USB-C töltőszabvány
Az Európai Bizottság megegyezett, küszöbön áll az egységesítés és nem csak a telefonokhoz
Igaznak bizonyult a hír, miszerint az Európai Bizottság elkészült az elektronikus eszközök közös töltőszabványát meghatározó törvényjavaslattal. A folyamat ezzel beindult, az Apple pedig készülhet, mert nagyon úgy tűnik, hogy legfeljebb néhány éve maradt töltőfejet váltani, esetleg teljes mértékben elhagyni azt.
Ahogy arról augusztusban mi is beszámoltunk, az Európai Bizottság végre eljutott odáig, hogy megkezdje és talán el is érje az egységes európai töltőszabvány bevezetését. A 2018 óta tartó huzavona végül tavaly januárban elérte egyik legfontosabb nyugvópontját, amikor az Európai Parlament elhanyagolható ellenkezés mellett egyetértett az egységes töltőcsatlakozóra vonatkozó javaslattal. Ám ekkor a konkrét technológiai szabvány még nem került meghatározásra, azonban a hivatalos közlemény szerint most csütörtökön tovább döccent a fogaskerék, a jogszabály-tervezet ugyanis beterjesztésre került, a választás pedig természetesen az USB-C szabványra esett.
A választott csatlakozó típusa tehát aligha volt meglepetés, az idáig elvezető folyamat azonban meglepően nehézkes volt. Ahogy azt tájékoztató anyagukban is írják, az elmúlt tíz év alatt megfeszített munkával érték el, hogy a harminc különböző töltőfajtából nagyjából három maradjon, ennél a pontnál azonban megtorpantak. A most benyújtott javaslat éppen ezért nem áll meg pusztán a mobiltelefonoknál, és lényegében az elektro
Nagy az étvágya az új DeepCool AK620 CPU hűtőnek
A legnagyobbakkal konkurál az új duplatornyos processzorhűtő, ráadásul jóval olcsóbban teszi
A kínai illetőségű DeepCool már 25 éve látja el a hardverek kedvelőit a legkülönfélébb termékekkel, a perifériákon és tápegységeken túl azonban elsőként talán gépházaik és hűtési megoldásaik juthatnak eszünkbe. Most utóbbi kategóriával igyekeznek öregbíteni hírnevüket, az eredményt látva nem is sikertelenül, az AK620 ugyanis egy extrém teljesítményre felkészített asztali toronyhűtő lesz, mely a legerősebb Noctua hűtővel szemben is megállhatja a helyét, és úgy tűnik, hogy jóval kevesebbet kérnek érte.
Sokat elárul a piac felső szegmenséről, hogy a Noctua hűtők csúcsának számító NH-D15 már hét éve nem talál legyőzőre, igaz, erős kihívók és korrekt alternatívák azért időről időre érkeznek. Pontosan erre vállalkozott legutóbb a DeepCool, most bemutatkozó újdonságuk ugyanis szintén a felső ligában játszik, és a legerősebb asztali processzorok mellé kínál nem csak dizájnos, de hatékony hűtést, folyadék alkalmazása nélkül. Esetünkben tehát egy újabb méretes toronyhűtőről beszélhetünk, mely kiterjedésével és masszív tömegével már első ránézésre is bizalmat kelthet a vásárlóban, azonban felmerül a kérdés, hogy miért venne valaki a legjobbhoz nagyon közel álló terméket, ha még a legjobb is forgalomban van? Ebben a kérdésben két tényező befolyásolhatja nagyban a döntést, ebből az egyik a dizájn, mely erősen szubjektív, ebben a kategóriában pedig már erősen elgondolkodtató, hogy egy nekü
Az elemzők szerint beindult a RAM-ok árzuhanása
Lassacskán enyhülhetnek a hardverpiaci árak, legalábbis ami a DRAM-okat illeti
Két csapás is egy időben sújtja a világot, hiszen a vírusfertőzés okozta gazdasági és infrastrukturális problémák csak még mélyebbre rugdosták a chiphiányt nyögő piacot, ami természetesen a felhasználók hátán csattan. Míg a gyártók folyamatos áremeléssel reagálnak a megnövekedett keresletre, a vásárlók a beszerezhetetlen termékek, a lassú utánpótlás és a történelmi léptékű bolti árak között várják, hátha véget ér ez az őrület. Úgy tűnik, hogy a piaci elemzők szerint ismét felbukkanta fény az alagút végén, a memóriaárak legalábbis hosszú idő után megindultak lefelé.
A jó hírekért ezúttal is iparági folyamatokat nagyítóval figyelő TrendForce felelős, aki napokban újabb terjengősre sikerült elemzőcikket adott ki a közelmúlt és a jelen tapasztalatairól, továbbá arról, hogy mi várható az év végéig bezárólag. A tajvani félvezetőpiaci elemző cég legújabb jelentésében, frissített becslést kaptunk a DRAM árazási struktúrájáról az utolsó negyedévre vonatkozóan, és ezzel végre valami pozitívumot vetettek az olvasók elé. A változás szelét lényegében az hozhatja el, hogy az elemzők szerint 2021 negyedévében a gyártók nem csak utolérik magukat és teljesítik a feltorlódott megrendeléseiket, de végre valahára megfordulhat a libikóka, vagyis a készletek és kínálat nagyobb lesz, mint a megrendelői igény és az ügyfeleik vásárlókapacitása. Ehhez még az is hozzátartozik, hogy egyes piaci résztvevők – els
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
PCX 2006-2021.
Kapcsolat: [email protected]
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres
Cookie / süti kezelés
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk a Részedre. Tudj meg többet...