fb pixel code
KATEGÓRIA
Ajánló
2019. 11. 12
Poszt-apokaliptikus futárszolgálat - Előrendelhető PC-re a Death Stranding
2019. 11. 12
Warcraft III Reforged - visszatér a legendás stratégia, már játszható a béta
2019. 11. 11
Lebukott a 64 magos AMD processzor - közeleg a TR 3990X
2019. 11. 08
Van élet odakint? - The Outer Worlds bemutató
2019. 11. 08
AMD vagy Nvidia? Radeon RX5700 vagy RTX2060 Super?
2019. 11. 07
Év végi AMD bejelentés! - Ryzen 9 3950X és 3. generációs Threadripper processzorok
2019. 11. 06
A pokol kapujában – bemutatkozott a Diablo IV
2019. 11. 06
Miért füstöl az AMD-s konfig? Ryzen 3600, Radeon 5700XT és egy hihetetlen szerelés.
2019. 11. 04
A legerősebb Intel? 8 x 5GHz? Itt az i9-9900KS processzor
2019. 10. 31
Hogyan épül a merev csöves számítógép? Most elmondjuk és megmutatjuk.
2019. 10. 30
GTX 1650 és 1660 SUPER - újra lecsapott az Nvidia
2019. 10. 29
Kit érdekel, hogy neked mennyire jó szerelni? Az 1,1 gurigás számítógép.
2019. 10. 28
Fejlettebb AMD BIOS, gyorsul a Ryzen, 3nm-en a TSMC, ingyen Layers of Fear es QUBE 2
2019. 10. 28
Ez nem csak gyerekjáték! Xiaomi Mi Robot Builder bemutató
2019. 10. 26
Az ideális gamer processzor? I5-9600K/Ryzen 5 3600/RTX2070 SUPER teszt
2019. 06. 27

Átrendeződés - július 2-án jön az Apex Legends második szezonja

A hivatalos bejelentés ma este esedékes, de a bemutatóanyag természetesen előbb kiszivárgott

A Respawn nagy sikerű ingyenes battle royale játéka nagyot szólt, és a Season 2 startjával megérkezik a sokak által várt tartalmi bővítés


Az Apex Legends hatalmas pörgéssel napok alatt vált a streamerek kedvencévé, és soha nem látott gyorsasággal gyűjtötte be az érdeklődőket. A Titanfall univerzumába helyezett lövölde, kezdetben 8 eltérő képességű hőssel, dinamikus mozgással, és pörgős játékmenettel hódított, jóformán derült égből csapódott be, ráadásul teljesen ingyenesen elérhető. A kezdeti lelkesedés persze lassacskán alábbhagyott, ahogy a hirtelen óriásira duzzadt játékosbázis tagjai elkezdtek ráunni az egyetlen pályára, a választható fegyverekre, és azokra a hősökre, melyeknek stílusa és képességei a leginkább passzoltak az igényeikhez. A jól bevált modellhez igazodva, a Respawn is szezon alapú szolgáltatásban gondolkodott, ám a márciusban debütált első szezon nem volt túl tartalmas. Egy bónusz karakter érkezett ugyan, ám ekkor se játékmódokkal, se új területekkel nem gazdagodott a játék. A megjelenést követően folyamatosan érkeztek a kiszivárgott fejlesztői anyagok, köztük több potenciális "Legend", vagyis játszható hős vázlataival. A készítők persze visszafogottan nyilatkoztak, ám élvezték a játékosok érdeklődését, eközben legalább olyan csendben hegesztették a következő szezon kiegészítőcsomagját, mint magát az alapjátékot. A találgatásnak vége, a Season 2 július 2-án érkezik.

Dobod el?!


Az új szezont megelőző várakozás azért nem zajlott eseménytelenül, június 2-án beindult a Legendary Hunt esemény. A játékmódban nehezített körülmények között kell a top 5-be kerülnünk, így pályázhatunk a különféle digitális ajándékokra. Alig több mint egy hete pedig kisebb, sárkányszerű szárnyas lények jelentek meg a pálya felett, sikeres levadászásukkal hozzájuthatunk a karmaik közt szorongatott lootboxokhoz. Az E3-on megtartott kedvcsinálón már beharangoztak pár érdekességet, így a 10. hősről is lerántották a leplet. A hivatalos leleplezés ma este hét órakor esedékes, de az internet türelmetlen népe már előbányászta a prezentációra szánt videóanyagokat. Az első rész egy hangulatos, rajzfilmesre animált teaser, ami ráhangol bennünket az új eseményekre, a második pedig egy hagyományos trailer, ahol kiemelik az érdemi újdonságokat.

Reméljük nem zavarják a legyek


A második szezon valóban mozgalmasnak ígérkezik, és az eddigi részletek azt jelzik, hogy az Apex Legends a jövőben jóval tudatosabban bánik a saját mitológiájával, konkrétan végre valóban elkezd foglalkozni vele. Mintának a Fortnite szolgálhat, ahol időről időre átalakul a pálya, és ezzel szinkronban valamelyest a játékmenet is módosul. Ez a recept ott bevált, és egy kis vérfrissítés az Apex játékosainak is új élményt hozhat. A leginkább említésre méltó esemény hatásos, és valóban új színt hozhat a játékmenetbe. Úgy néz ki, hogy mostantól a sziget körüli víztömegben bokájukat áztató (már ha van nekik olyan) monstrumok is szerephez jutnak. Olyannyira, hogy a Leviatánok szépen be fognak sétálnia pályára, átrendezik a terepet, és ha nem vigyázunk, az arcunkat is. Az eseményéhez a  Repulsor nevezetű területen található toronynak lesz köze, amit a trailerben láthatunk összedőlni. A leírások alapján a torony egyfajta elektromos kerítés volt, ahhoz hasonló, ami a Jurassic Parkban tartotta távol a T-Rexet a látogatóktól. Ahogy az illik, a berendezések időről-időre csődöt mondanak, így jöhet egy kis lokális apokalipszis.


Új szezonhoz új hős is dukál. A Wattson névre hallgató francia hölgy, a support kasztot erősíti majd, a bemutató alapján pedig magának az aréna tervezőjének a lánya. Egyik képességével elektromos kerítést helyezhet le, így ha harc közeben, vagy egy stratégiailag fontos ponton húzzuk fel, nem csak lelassítja az áthaladó ellenfeleket, de azonnal feltárja társai helyzetét is. Ultimate képessége egy pajzsgenerátor lesz, ami a csapat minden tagjának személyes páncélzatot biztosít majd, mely kritikus pillanatban meg is fordíthatja az események menetét.
 


Új fegyvert is kapunk, ám az csak Care pack-ből, illetve airdropból lesz begyűjthető. Az új puska egy legendás besorolású LMG lesz, így sajnos csak limitált mennyiségű lőszerrel rendelkezik majd. Az L-STAR névre hallgató ágyú, természetesen komoly sebzés kiosztására képes, ám ha túlmelegedik, a karbantartás időigényes lesz. Nagyon úgy tűnik, hogy a játékosok panaszait sem hagyják figyelmen kívül, egy új kiegészítő például kísérletet tesz a söréteket köpködő Mozambique használhatóvá tételére, de új lőszertípust is gyűjthetünk majd, ami néhány fegyver esetén megnöveli a pajzsra ható sebzés mértékét. Az energiafegyverek új tárat kapnak, ami nem csak az ellőhető lőszer mennyiségét, de az újratöltés idejét is optimalizálja. A Kraber, a Flatline, a P2020, az Alternator és a Triple Take a ritkábban használt fegyverek közé tartoznak, a frissítés állítólag jótékonyan hat majd rájuk, ám hogy milyen javulásokról van szó, azt csak a szezon kezdetekor ismerhetjük meg. Azt már tudjuk, hogy a shotgunhoz használatos töltényből kevesebbet, az energiacellákból viszont többet tarthatunk magunknál. Visszafogják viszont az Arc Start, a népszerű dobócsillag mostantól kevésbé lesz pusztító erejű, így hacsak nem telitalálatról van szó, a környéken állók pajzsát nem viszi majd le azonnal. A pajzs nélkül rohangászókat még így is azonnal el tudja intézni, az elhajítás után viszont néhány tizedmásodperccel tovább kell várnunk a detonációra. A pályára lehívható airdropok tartalma mostantól igazodni fog ahhoz, hogy a játék korai, középső, vagy épp az utolsó szakaszában járunk.

A SEASON 2 július másodikától elérhető!

2019. 06. 27

Poszt-apokaliptikus futárszolgálat - Előrendelhető PC-re a Death Stranding
Az év legmegosztóbb sci-fi kalandja előrendelhető PC-re PlayStation 4-en már játszható a Death Stranding, 2020-tól azonban véget ér a konzolos exkluzivitás Hideo Kojima neve az utóbbi években kevés gamer figyelmét kerülhette el, hiszen a különc művész státuszt maximumra járató fejlesztő mindent elkövetett, hogy önálló projektje figyelmet kapjon. A 2016-ban bejelentett játék elkészült, megjelent, és végre kiderülhet, mit is takar a végletekig feszített titokzatoskodás, és a következetesen levezényelt reklámhadjárat. Bár a játék fejlesztése szoros együttműködésben zajlott a Sony-val, jövőre a PC-s közönség is kiveheti a részét az egyedi megközelítésű kalandjátékból, ugyanis a megjelenéssel egyidőben megnyílt az előrendelés lehetősége is. Aki rendelkezik a PS4-es változattal, az bizonyára örömmel fogadta a teljes körű magyar fordítást, így reméljük, hogy a feliratozás a PC-s változatot sem kerüli majd el. Az előzetes félelmekkel ellentétben, nem csak az Epic Games Store kínálatában lesz elérhető, tehát Steamen is megtaláljuk, egységesen 60€-ért, vagyis nagyjából 20 000 Ft-ért. Az alkotó nevével egybeforrtak az olyan fogalmak, mint a rétegelt történet, az elvont megközelítés, és a rendhagyó játékmenet, a konzolos kiadásról készült tesztek pedig már fellelhetők, és sok ponton igazolják az előzetes sejtéseket. A sci-fi és természetfeletti elemeket házasító világ megismeréséhez, egy aprólékos, türelmet igénylő kalandon át vezet az út. Igazi rétegjátékról van tehát szó,
Warcraft III Reforged - visszatér a legendás stratégia, már játszható a béta
Visszatér a világ egyik legsikeresebb stratégiai játéka Bár nem új epizódról van szó, bizonyára sokan várják a klasszikus Warcraft III felújított változatát is A Blizzard tavaly bejelentette, most október végén pedig elindította a zárt bétát. A 2002-es játék felújított változata Reforged névre hallgat, és a Frozen Throne néven megjelent nagysikerű kiegészítőcsomagot is magában foglalja majd. A zárt kapuk mögött zajló próbaidőszakban, elsőként a Spoils of War kiadás előrendelői vehetnek részt, akik jelenleg a többjátékos módot tesztelhetik. A limitált változatban gyelőre csak a Human és Orc fajok elérhetők, és 1v1 vagy 2v2 módok játszhatók. Idővel az alapváltozat előrendelői is bekapcsolódhatnak a tesztelésbe, és minden bizonnyal játszhatóvá válnak az Elfek is, egyéb játékmódok kíséretében. A Blizzard néhány kiválasztott játékosnak már október elejént megadta a lehetőséget, hogy elsőként vegyenek részt a bétában, így néhány kiszivárgó kép után, végre mozgásban is megmutatkozik a játék. A rögzített multiplayer meccseken keresztül láthatjuk, mekkora törődést kapott a vizualitás, idő közben pedig egyéb részletekre is fény derült. Nem rebootról, de nem is remakeről van szó, a remaster keretében viszont alaposan csiszoltak a modelleken, a felhasználói felületet, a menüt és a pályát pedig a jelenleg divatos képernyőfelbontásokhoz igazították. Aki tehát egyfajta ultrarealisztikus újragondolásra várt, az rossz helyen keresgél. A Blizzard ezúttal a Warcraft III időtáll
Lebukott a 64 magos AMD processzor - közeleg a TR 3990X
Lebukott a 64 magos AMD processzor? A komoly Threadripper egy új MSI alaplap promóciós videójában bukkant fel, de még továbbra sem hivatalos Nemrég mi is hírt adtunk az új harmadik generációs Ryzen Threadripper processzorokról, a 24 magos 3960X, és a 32 magos 3970X, legkorábban november 25-én kerülhet a boltokba. Az új szériához új lapkészletet is készített az AMD, az eddig csak pletykált 64 magos processzort, egy ilyen TRX40-es lap bemutatójában fedezték fel. A korábbra várt bejelentést ugyan későbbre halasztották, de nincs ok az aggodalomra, a 3990X néven várt HEDT CPU már nem maradhat sokáig rejtve. Erről nemrég megbizonyosodhatott a világ, mikor az MSI honlapjára felkerült, az új Creator TRX40 alaplapok promóciós videója. Az azóta eltávolított anyagon látszódott a Windows-os feladatkezelő, melyről leolvasható volt a lényeges információ, a törlés persze csak olaj volt a tűzre. 128 logikai szál, és egyetlen chip, a kizárólag 3. generációs Threadripperekhez tervezett alaplapban, vagyis szó sem lehet előző generációs hardverről. A három Creator alaplap magas szintű felszereltséget kínál, optimalizált felületi kiosztással, komoly terhelhetőséggel, és fokozott hűtési képességekkel, melyre szükség is lesz a 3990X kiszolgálásához. A már bemutatott Threadripper modellek november 25-én rajtolnak el, és ekkorra várják a 64 magos szörnyeteg leleplezését is, melyre legkorábban jövő év januárjában számíthatunk.
PCX 2006-2019.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres