fb pixel code
KATEGÓRIA KATEGÓRIA
Ajánló
2020. 06. 02
Trump vs. Twitter - cenzúra és sztrájk a közösségi oldalakon
2020. 06. 02
Elérhető a Windows 10 májusi frissítőcsomagja
2020. 05. 31
Miért nem indul a Fortnite egy menő AMD konfiggal? A cheaterek meg ....... sünt!
2020. 05. 30
Ingyen Borderlands: The Handsome Collection az Epic Games Store-on!
2020. 05. 29
Nyárindító notebook akció a Lenovo-tól!
2020. 05. 29
ASUS ROG Strix GO 2.4 - Prémium funkciók, vezetékek nélkül
2020. 05. 28
Az Asus Z490 alaplapok is promócióval érkeznek
2020. 05. 28
Ajándék ROG Delta Core fejhallgató? Asus Vivobook S akció!
2020. 05. 28
8 TB-os SSD otthonra - érkezik a Sabrent Q sorozat
2020. 05. 27
Csillagromboló konfig 700.000 forintért.
2020. 05. 25
A Huawei vs. USA - Amerika járhat rosszabbul?
2020. 05. 25
Három új Ryzen 3000 XT processzor érkezik!
2020. 05. 23
A merev csöves és a két jó munkásember.
2020. 05. 22
Az Epic Games nem áll le - Civilization VI ingyen
2020. 05. 22
Bemutatkozott az MSI B550 alaplapkínálata
2019. 06. 27

Átrendeződés - július 2-án jön az Apex Legends második szezonja

A hivatalos bejelentés ma este esedékes, de a bemutatóanyag természetesen előbb kiszivárgott

A Respawn nagy sikerű ingyenes battle royale játéka nagyot szólt, és a Season 2 startjával megérkezik a sokak által várt tartalmi bővítés


Az Apex Legends hatalmas pörgéssel napok alatt vált a streamerek kedvencévé, és soha nem látott gyorsasággal gyűjtötte be az érdeklődőket. A Titanfall univerzumába helyezett lövölde, kezdetben 8 eltérő képességű hőssel, dinamikus mozgással, és pörgős játékmenettel hódított, jóformán derült égből csapódott be, ráadásul teljesen ingyenesen elérhető. A kezdeti lelkesedés persze lassacskán alábbhagyott, ahogy a hirtelen óriásira duzzadt játékosbázis tagjai elkezdtek ráunni az egyetlen pályára, a választható fegyverekre, és azokra a hősökre, melyeknek stílusa és képességei a leginkább passzoltak az igényeikhez. A jól bevált modellhez igazodva, a Respawn is szezon alapú szolgáltatásban gondolkodott, ám a márciusban debütált első szezon nem volt túl tartalmas. Egy bónusz karakter érkezett ugyan, ám ekkor se játékmódokkal, se új területekkel nem gazdagodott a játék. A megjelenést követően folyamatosan érkeztek a kiszivárgott fejlesztői anyagok, köztük több potenciális "Legend", vagyis játszható hős vázlataival. A készítők persze visszafogottan nyilatkoztak, ám élvezték a játékosok érdeklődését, eközben legalább olyan csendben hegesztették a következő szezon kiegészítőcsomagját, mint magát az alapjátékot. A találgatásnak vége, a Season 2 július 2-án érkezik.

Dobod el?!


Az új szezont megelőző várakozás azért nem zajlott eseménytelenül, június 2-án beindult a Legendary Hunt esemény. A játékmódban nehezített körülmények között kell a top 5-be kerülnünk, így pályázhatunk a különféle digitális ajándékokra. Alig több mint egy hete pedig kisebb, sárkányszerű szárnyas lények jelentek meg a pálya felett, sikeres levadászásukkal hozzájuthatunk a karmaik közt szorongatott lootboxokhoz. Az E3-on megtartott kedvcsinálón már beharangoztak pár érdekességet, így a 10. hősről is lerántották a leplet. A hivatalos leleplezés ma este hét órakor esedékes, de az internet türelmetlen népe már előbányászta a prezentációra szánt videóanyagokat. Az első rész egy hangulatos, rajzfilmesre animált teaser, ami ráhangol bennünket az új eseményekre, a második pedig egy hagyományos trailer, ahol kiemelik az érdemi újdonságokat.

Reméljük nem zavarják a legyek


A második szezon valóban mozgalmasnak ígérkezik, és az eddigi részletek azt jelzik, hogy az Apex Legends a jövőben jóval tudatosabban bánik a saját mitológiájával, konkrétan végre valóban elkezd foglalkozni vele. Mintának a Fortnite szolgálhat, ahol időről időre átalakul a pálya, és ezzel szinkronban valamelyest a játékmenet is módosul. Ez a recept ott bevált, és egy kis vérfrissítés az Apex játékosainak is új élményt hozhat. A leginkább említésre méltó esemény hatásos, és valóban új színt hozhat a játékmenetbe. Úgy néz ki, hogy mostantól a sziget körüli víztömegben bokájukat áztató (már ha van nekik olyan) monstrumok is szerephez jutnak. Olyannyira, hogy a Leviatánok szépen be fognak sétálnia pályára, átrendezik a terepet, és ha nem vigyázunk, az arcunkat is. Az eseményéhez a  Repulsor nevezetű területen található toronynak lesz köze, amit a trailerben láthatunk összedőlni. A leírások alapján a torony egyfajta elektromos kerítés volt, ahhoz hasonló, ami a Jurassic Parkban tartotta távol a T-Rexet a látogatóktól. Ahogy az illik, a berendezések időről-időre csődöt mondanak, így jöhet egy kis lokális apokalipszis.


Új szezonhoz új hős is dukál. A Wattson névre hallgató francia hölgy, a support kasztot erősíti majd, a bemutató alapján pedig magának az aréna tervezőjének a lánya. Egyik képességével elektromos kerítést helyezhet le, így ha harc közeben, vagy egy stratégiailag fontos ponton húzzuk fel, nem csak lelassítja az áthaladó ellenfeleket, de azonnal feltárja társai helyzetét is. Ultimate képessége egy pajzsgenerátor lesz, ami a csapat minden tagjának személyes páncélzatot biztosít majd, mely kritikus pillanatban meg is fordíthatja az események menetét.
 


Új fegyvert is kapunk, ám az csak Care pack-ből, illetve airdropból lesz begyűjthető. Az új puska egy legendás besorolású LMG lesz, így sajnos csak limitált mennyiségű lőszerrel rendelkezik majd. Az L-STAR névre hallgató ágyú, természetesen komoly sebzés kiosztására képes, ám ha túlmelegedik, a karbantartás időigényes lesz. Nagyon úgy tűnik, hogy a játékosok panaszait sem hagyják figyelmen kívül, egy új kiegészítő például kísérletet tesz a söréteket köpködő Mozambique használhatóvá tételére, de új lőszertípust is gyűjthetünk majd, ami néhány fegyver esetén megnöveli a pajzsra ható sebzés mértékét. Az energiafegyverek új tárat kapnak, ami nem csak az ellőhető lőszer mennyiségét, de az újratöltés idejét is optimalizálja. A Kraber, a Flatline, a P2020, az Alternator és a Triple Take a ritkábban használt fegyverek közé tartoznak, a frissítés állítólag jótékonyan hat majd rájuk, ám hogy milyen javulásokról van szó, azt csak a szezon kezdetekor ismerhetjük meg. Azt már tudjuk, hogy a shotgunhoz használatos töltényből kevesebbet, az energiacellákból viszont többet tarthatunk magunknál. Visszafogják viszont az Arc Start, a népszerű dobócsillag mostantól kevésbé lesz pusztító erejű, így hacsak nem telitalálatról van szó, a környéken állók pajzsát nem viszi majd le azonnal. A pajzs nélkül rohangászókat még így is azonnal el tudja intézni, az elhajítás után viszont néhány tizedmásodperccel tovább kell várnunk a detonációra. A pályára lehívható airdropok tartalma mostantól igazodni fog ahhoz, hogy a játék korai, középső, vagy épp az utolsó szakaszában járunk.

A SEASON 2 július másodikától elérhető!

2019. 06. 27

Trump vs. Twitter - cenzúra és sztrájk a közösségi oldalakon
Átalakulás vár a két népszerű közösségi oldalra, mivel Donald Trump erős kézzel szabályozná a Twitteren és Facebookon gyakorolt cenzúrát.  Az utóbbi napokban Donald Trump amerikai elnök komoly szankciókat lengetett be, a közösségi média szabályozását illetően. Az közismert, hogy Trump él hal a Twitteres kommunikációért, bejegyzéseiből rengeteg meme születik, az elnöki stáb pedig gyakran kényszerül tűzoltásra, mivel az elnöki bejegyzéseket maga Trump írja és teszi közzé, bármiféle előzetes egyeztetés nélkül. Emellett azonban az is közismert, hogy nyilatkozataiban bírálja, illetve megszűri az általa elfogultnak tartott orgánumokat és csatornákat, de egy ideje azt is rengetegszer hangoztatja, hogy az online felületek gátolják az általa képviselt republikánus oldal szólásszabadságát. A technológia világát érintő újabb szankciókra pont a Twitter miatt került sor, mivel az elnök egyik posztját nemrég megbízhatatlannak minősítették az oldal automata mechanizmusai. Az oldal történetében először történt ilyen, Trumpnak pedig mindössze két napra volt szüksége, hogy megtegye az általa szükségesnek ítélt lépéseket. A rendelet tárgyát képező jogszabály valójában nem új, a Communications Decency Act 230. cikkelye 1996-ban került bejegyzésre, a lényege pedig az, hogy felmentse a tartalomszolgáltatókat az ott megosztott tartalmakkal kapcsolatos jogi felelősség alól. Tehát például egy Facebookon megosztott tartalomért kizárólag a megosztója felel, ugyanakkor az oldalaknak lehetősége
Elérhető a Windows 10 májusi frissítőcsomagja
Újításokkal, bővítésekkel, újragondolt Cortana funkciókkal érkezik az májusi csomag, és a türelmetlenek akár már most telepíthetik.  A May 2020 Update már jó ideje készül, és aki tagja a Windows Insider programnak, az kivehette a részét a tesztelési folyamatból, mely most hivatalosan is lezárult. A Microsoft úgy ítélte meg, hogy elegendő visszajelzés és teszteredmény érkezett, így még időben, május végén elérhetővé tette a végleges változatot. Bár a csomag terjesztése hivatalosan is megkezdődött, csak fokozatosan teszik elérhetővé a felhasználók számára, ezzel igyekeznek elkerülni a kompatibilitási problémákból adódó kellemetlenségeket. Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen az utóbbi időben még a kisebb frissítésekkel is sokaknak gondja adódott, ezért a rendszer ellenőrzi az adott számítógépet, tehát ha még nem látjuk a frissítéskezelőben, nem feltétlenül érdemes erőltetni a manuális telepítését. Konzol = PC? Csak majdnem! A Microsoft valóban sok érdekességgel készült, például implementálásra kerül a továbbfejlesztett DirectX12 Ultimate. Az új verzió átjárást biztosít a fejlesztők számára a PC-k és a vállalat hamarosan érkező új Xbox One X konzolja között, megkönnyítve a több platformot megcélzó alkotások elkészítését. A grafikus API az RTX kártyákat már biztosan támogatja, de a hamarosan megjelenő új Nvidia és AMD architektúrák szintén azonnal a listára kerülnek majd, tehát a konzolok új generációja és a modern PC-s hardverek kezelése talán most került a legközelebb eg
Ingyen Borderlands: The Handsome Collection az Epic Games Store-on!
Az Epic Games újabb közönségkedvencet tűzött promóciós listájára, a jövő csütörtökig elérhető ingyenes Borderlands: The Handsome Colelction ráadásul a népszerű széria két epizódját is tartalmazza.  Nincs megállás, az Epic Games tavaly megkezdett hadjárata minden héten más ajándék játékkal igyekszik népszerűsíteni a saját platformját, és nagyon úgy néz ki, hogy a digitális áruházak között egészen előkelő helyet szerzett magának, viszonylag rövid idő alatt. Az idei ajándékfelhozatal azonban erősebb lett, mint reméltük, és ha a GTA V vagy a Civilization VI nem volt elég meggyőző, most ismét egy közkedvelt alkotást zsebelhet be az, aki mostanáig még a gyakori leárazások esetén sem döntött a vásárlás mellet. A Borderlands 2009-ben egy nyílt világú akciójáték keretében ötvözte az FPS műfajt, és a végtelen lootolásban erős Diablo-féle „hack and slash” élményt. Az egyveleg ma már kézenfekvőnek tűnhet, ám a recept annyi kedvelhető alkotóelemet sorakoztatott fel, hogy azt csak gondos munkával lehetett ilyen ügyesen összefőzni. Nem is véletlen, hogy az első epizód üvöltött a folytatásért, a Gearbox fejlesztői pedig éltek is a lehetőséggel, és nem csak a játékmeneten csiszoltak, de szinte minden ponton többet nyújtottak, ezáltal végleg bebetonozva a szériát a legnépszerűbb videojátékok közé. A 11 éve tartó sikersorozat több mint 23 millió eladott példányt jelent, a múlt évben befutó harmadik epizóddal együtt, de vajon minek köszönhető ez a népszerűség? A játék iga
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres
Cookie / süti kezelés
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk a Részedre. Tudj meg többet...