fb pixel code
KATEGÓRIA
Ajánló
2019. 11. 11
Lebukott a 64 magos AMD processzor - közeleg a TR 3990X
2019. 11. 08
Van élet odakint? - The Outer Worlds bemutató
2019. 11. 08
AMD vagy Nvidia? Radeon RX5700 vagy RTX2060 Super?
2019. 11. 07
Év végi AMD bejelentés! - Ryzen 9 3950X és 3. generációs Threadripper processzorok
2019. 11. 06
A pokol kapujában – bemutatkozott a Diablo IV
2019. 11. 06
Miért füstöl az AMD-s konfig? Ryzen 3600, Radeon 5700XT és egy hihetetlen szerelés.
2019. 11. 04
A legerősebb Intel? 8 x 5GHz? Itt az i9-9900KS processzor
2019. 10. 31
Hogyan épül a merev csöves számítógép? Most elmondjuk és megmutatjuk.
2019. 10. 30
GTX 1650 és 1660 SUPER - újra lecsapott az Nvidia
2019. 10. 29
Kit érdekel, hogy neked mennyire jó szerelni? Az 1,1 gurigás számítógép.
2019. 10. 28
Fejlettebb AMD BIOS, gyorsul a Ryzen, 3nm-en a TSMC, ingyen Layers of Fear es QUBE 2
2019. 10. 28
Ez nem csak gyerekjáték! Xiaomi Mi Robot Builder bemutató
2019. 10. 26
Az ideális gamer processzor? I5-9600K/Ryzen 5 3600/RTX2070 SUPER teszt
2019. 10. 25
iPhone 11 Pro vs iPhone X. Fényképezési különbségek egy átlag felhasználó szemével
2019. 10. 21
IT hírek 10.21. - 3950X vs. i9-10980XE, megújul a DDR4, Observer és Alan Wake
2019. 08. 16

Új esemény és limitált Solos mode - Apex Legends

Tovább pörög az Apex Legends

A Respawn ingyenesen játszható battle royale lövöldéje nagyot szólt, ám megjelenése után valamelyest alábbhagyott, a hirtelen hatalmasra duzzadt játékosbázis lelkesedése. A kisebb-nagyobb szerverproblémákat, sőt, még a tömegeket érintő rejtélyes fagyásokat és véletlenszerű leállásokat is túlélte a közösség, ám a lassan csordogáló extra tartalmak és érdemi frissítések hiánya, már nagyobb falat volt. Azonban a fejlesztők nem álltak le, és a vérszegényre sikerült első szezon után új lendületet adtak a játéknak, hiszen azóta bővült a játszható karakterek listája, a második szezon pedig a kisebb-nagyobb változtatások mellett új fegyvert, még egy új hőst, és egy átrendezett csatateret is magával hozott. Jelenleg az augusztus 13-án startoló Iron Cown Collection eseményt élvezhetjük, mely augusztus 27-ig, egy régóta várt új játékmódot is megnyit számunkra.


Új esemény: Iron Crown Collection

Augusztus 27-ig küzdhetünk az extrákért


Bár az Apex Legendst az első pillanattól fogva csapatjátéknak tervezték, a három fős osztagokkal levezetett pusztítás mellett, néha bizony vágyunk egy kis magányos lövöldözésre, arra a klasszikus "free for all" élményre, amikor nem számíthatunk társaink segítségére, viszont gyakori kereszttűzre már annál inkább. A Solo érkezését már egy ideje pletykálta a közösség, és maguk a fejlesztők is beszéltek róla, hogy terveznek új játékmódokat, ám ehhez a játék alapjaihoz kell visszanyúlni, hiszen egy játék egyensúlya könnyen felborul, ha drasztikus változást eszközölnek a szerkezetén. A Solos mód tehát csak limitált ideig elérhető, amit egyfajta béta tesztnek tekinthetünk. A rövidke időszak alatt az alkotók begyűjtik a szükséges tapasztalatokat, ám a mód véglegesítésével kapcsolatban sajnos nem kaptunk egyértelmű ígéretet, egyelőre annyit tudunk, hogy "követik az eseményeket, aztán meglátják". Bízunk benne, hogy augusztus 27-ig pozitív benyomásokkal gazdagodnak a játékosok és a fejlesztők egyaránt, és a Solos játékmódot hamarosan végleges formájában is köszönthetjük.

Új helyszín, vagy "Octane Town Takover"

Lángoló gyűrűk, dobbantók, ugratók, és egy kis adrenalin.


A kissé őrült, sebességfüggő Octane karatere az első szezonnal érkezett, az aktuális eseménnyel pedig dedikált, egyedi helyszínt kapott. A Thunderdome közelében kialakított pályaszakaszt megközelítve, egy kissé átalakult környezetet találunk, melyet különféle rámpák, zászlók és ugrópadok színesítenek, ráadásul halálugrásra váró lángoló gyűrűkkel is ökörködhetünk. Az adrenalinfüggő rugóláb nevével fémjelzett terület végleg velünk marad, ráadásul a közösség pozitív visszajelzései esetén, akár más szereplők által inspirált terepek is felbukkanhatnak majd.

Crown Collection ládák, lootboxok és ideiglenes valuta

Lesz pár mutatós darab, ami megszerzésre vár


Természetesen nincs esemény extra tartalmak nélkül, melyek motiválják a játékosokat, hogy minden lehetséges pillanatot kisajtoljanak a limitált időszakból. A ritka kozmetikai tartalmakhoz azonban nem olyan egyszerű hozzájutni, ugyanis feladatok vagy célok teljesítésével nem kapunk automatikusan garantált tárgyjutalmat. Az esemény idejére bevezetésre került az "Event Shop" és mellé a "Crown" mint a limitált extrákra elkölthető valuta. A kihívások sikeres teljesítéséért Crown jár, amivel az Event Shop-ban költekezhetünk, azonban az igazán izgalmas darabokért bizony valós pénzt kell fizetnünk. Összesen 24 elkülönített, speciális ládához férhetünk hozzá, melyek minden esetben Epic, vagy Legendary kategóriás jutalmat rejtenek, köztük egyedi karakterpózokkal, kosztümökkel, zenékkel, némi Extra Crown társaságában. Ha ez nem lenne elég, ezeken felül elérhető egy új Heirloom tárgy, ami a legritkább extra, amit a játék kínálhat. Az egyedi felszerelés Bloodhound-hoz tartozik, és valóban mutatós, ám itt jöjjön némi fekete leves.

Veszett fejsze, nesze.


A máshogy fel nem oldható ládák mindegyike, egyenként 700 Coin-t, vagyis átszámolva nagyjából 2300 Ft-ot kóstál, ami még akkor sem túl baráti ajánlat, ha kihívások teljesítésével lehetőségünk van 2 láda ingyenes megszerzésére, ugyanis a 24-ből 22-t így is csak fizetés ellenében nyithatunk ki. A Heirloom csak az összes tárgy megszerzése után válik elérhetővé, ám nem kapjuk meg csak úgy, az aktivációval csak jogot nyerünk az újabb vásárláshoz. Az utolsóként feloldható tárgy, a Raven's Bite névre hallgató izzó nyelű fejsze, mindössze 3500 Coin-ért. A Respawn fejlesztői valóban számos klassz tartalmat készítettek, ám az EA ezúttal is közbeszólt. Bár a közösség előszeretettel támogatja az ingyenes játékot, a fórumokon kisebb lázadás alakult ki, a kiadó újabb húzása miatt. Ládanyitáskor annyi könnyítést kapunk, hogy a rendszer minden esetben új tárgyat ad majd, duplikálás nem fordulhat elő. A Heirloom az esemény lejártával bekerül majd Wraith pengéje mellé, ezzel bővítve a legkisebb eséllyel nyitható, és egyéb módon meg nem vásárolható tárgyak listáját. Az esemény után, minden el nem költött Crown átkonvertálódik Crafting Metallá, tehát nem vész el, csak átalakul.

Ismét pórul járhatnak a csalni vágyók

Minél jobb vagy, annál rosszabb?


Természetesen az Apex Legends sem mentes a csalóktól, a második szezonnal bevezetett hat fokos ranglétra tetején pl. pont azok járnak a legrosszabbul, akik magas szinten űzik a játékot. A rendszer a csalással magas szintet elérő játékosokat, természetesen szépen fellépteti Diamond, vagy akár Apex Predator kategóriába, így gyakran előfordul, hogy egyetlen meccs alatt, több abszurd módon teljesítő csapattal is találkozunk, akik hamar tönkreteszik a játékélményt.

Vigyázz mit veszel, és honnan veszed.


Az utóbbi időben azonban egy új jelenség ütötte fel a fejét, ami a potenciális csalók új rétegeit készteti némi gondolkodásra. A május környékén tetőző jelenségért egy Baldr néven ismert malware felel, mely azokat fenyegeti, akik megpróbálják megvásárolni a "New Cheat" néven ismert programot. A trükk lényege, hogy a vásárolni vágyók nem kapják meg amire vágynak, a másik fél viszont hozzájut a rosszban sántikálók személyes adataihoz, ugyanis a malware azonnal bejut az érintett gépre, és besöpri az értékes információkat, pl. Steam, Battle.net, Origin jelszavak, banki adatok, kártyainformációk, és még ki tudja mi. A hatékony szoftver egyfajta gerillamarketing formájában Twitch chaten, Discordon és persze beetető YouTube videók leírásaiban terjedt, a próbálkozók értékes adatai pedig, többnyire a Dark Web illegális piacterein kerültek értékesítésre.

Kettős motiváció

A legjobb 5 dupla XP-t kap


Az eseménnyel tehát számos érdekesség, küldetés és látványos skin érkezett, akik pedig időben beugranak és elég ügyesek, ma estétől kétszeres XP-re is szert tehetnek. A lehetőség tehát augusztus 16. 19:00-tól augusztus 19. 19:00-ig él, feltétele, hogy nyerjünk, vagy legalább a legjobb 5 között végezzünk. 

2019. 08. 16

Lebukott a 64 magos AMD processzor - közeleg a TR 3990X
Lebukott a 64 magos AMD processzor? A komoly Threadripper egy új MSI alaplap promóciós videójában bukkant fel, de még továbbra sem hivatalos Nemrég mi is hírt adtunk az új harmadik generációs Ryzen Threadripper processzorokról, a 24 magos 3960X, és a 32 magos 3970X, legkorábban november 25-én kerülhet a boltokba. Az új szériához új lapkészletet is készített az AMD, az eddig csak pletykált 64 magos processzort, egy ilyen TRX40-es lap bemutatójában fedezték fel. A korábbra várt bejelentést ugyan későbbre halasztották, de nincs ok az aggodalomra, a 3990X néven várt HEDT CPU már nem maradhat sokáig rejtve. Erről nemrég megbizonyosodhatott a világ, mikor az MSI honlapjára felkerült, az új Creator TRX40 alaplapok promóciós videója. Az azóta eltávolított anyagon látszódott a Windows-os feladatkezelő, melyről leolvasható volt a lényeges információ, a törlés persze csak olaj volt a tűzre. 128 logikai szál, és egyetlen chip, a kizárólag 3. generációs Threadripperekhez tervezett alaplapban, vagyis szó sem lehet előző generációs hardverről. A három Creator alaplap magas szintű felszereltséget kínál, optimalizált felületi kiosztással, komoly terhelhetőséggel, és fokozott hűtési képességekkel, melyre szükség is lesz a 3990X kiszolgálásához. A már bemutatott Threadripper modellek november 25-én rajtolnak el, és ekkorra várják a 64 magos szörnyeteg leleplezését is, melyre legkorábban jövő év januárjában számíthatunk.
Év végi AMD bejelentés! - Ryzen 9 3950X és 3. generációs Threadripper processzorok
Három új processzorral, és új lapkészlettel zárják az évet Elérkezett a pillanat, az AMD pedig bemutatta, milyen termékekkel készülnek az utolsó negyedévre. Az őszi hardveresőből több, egymástól különálló szegmens is részesül, így a felső kategóriában otthoni, és céges felhasználásra szánt termékekről is lehullott a lepel. A felhasználók többsége valószínűleg a 16 magos Ryzen bejelentését várták a legjobban, ám nem ez volt a bemutató egyetlen érdekessége.   Az eddigi sormintát látva nem éppen váratlan, hogy az AMD az év végén is erőset alakít. Ahogy azt a korábbi bejelentés alapján már sokan várták, bemutatkozott a 16 magos Ryzen 9 3950X, két 7nm-es lapkával a fedélzeten, és napokon belül a forgalmazása is megkezdődik, 225 000 Ft-os nettó áron. Ha ez nem lenne elég, végre leleplezésre került a Threadripperek következő generációja is, mely Zen 2 chipekre épül, és új processzorfoglalatot is kap. Az ünnepeket megelőző időszak, kiváló lehetőség az ígéretes termékek értékesítésére. A sikerhez azonban szükséges, hogy a 7nm-es termékeket képviselő asztali Ryzen, és a munkaállomásokba szánt 3. generációs Threadripper árai is egyaránt megfelelően alakuljanak, az új TRX40 lapkészlet már csak hab a tortán. Lássuk hát, mit tudunk az AMD újdonságairól. A 16 magos Ryzen 9 3950X   Nagyot dobbantott az AMD, hiszen nem csak a Threadripper, de az otthoni felhasználásra szánt processzorok is szintet léptek, valódi fejlődést hozva a piacra, olyasmit, amit sem az AMD, sem az Intel
A pokol kapujában – bemutatkozott a Diablo IV
Szemben a pokollal – bemutatkozott a Diablo IV November első hétvégéjén, ismét megrendezésre került a Blizzard saját rendezvénye a BlizzCon, ahol a vállalat az ütős bejelentéseit prezentálja. Az aktuális újdonságok között talán a legérdekesebb, a korábban már híresztelt Diablo IV volt, melyről nem csak látványos előzetest kaptunk, de betekintés nyertünk a játékmenetbe is. A sajtó egy ideje már hangos a vállalton belül végbement változásoktól, és a közösség is egyre intenzívebben ad hangot nemtetszésének, amiért az üzleti döntések rendre felülírják a tekintélyes rajongóbázis igényeit. A magát játékos központú cégnek hirdető Blizzard számos döntésével hergelte már a közönségét. Az egyik példaértékű eset a közelmúltból, a tavalyi show keretében leleplezett mobiljáték, a Diablo Immortal volt. A népszerű, de a széria gyökereitől sok pontot eltávolodó Diablo 3 után, ez rendkívül kínos húzás volt, mely a helyszínen jelenlévő fanatikus rajongókat hideg zuhanyként érte. Ezután sejthettük, hogy idén igyekeznek majd kiköszörülni a csorbát, de legalábbis megpróbálják elkerülni, a legutóbbihoz hasonló fiaskó megismétlését. Ahogy azt megszokhattuk, idén sem nem maradtunk fejlesztési pletykák és kiszivárgó részletek nélkül, az aktuális várományos pedig egy teljes értékű Diablo folytatás volt, mely végül igazolást is nyert. A Diablo IV először is egy rendkívül látványos, és meglepően horrorisztikus hangvételű animált előzetest kapott, ami kétségtelenül célba talált. A stúdió
PCX 2006-2019.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres