fb pixel code
KATEGÓRIA KATEGÓRIA
Ajánló
2020. 05. 23
A merev csöves és a két jó munkásember.
2020. 05. 22
Az Epic Games nem áll le - Civilization VI ingyen
2020. 05. 22
Bemutatkozott az MSI B550 alaplapkínálata
2020. 05. 21
Begyorsulnak az SD kártyák, jön az SD 8.0
2020. 05. 21
A Noctua néma toronyhűtővel készül
2020. 05. 20
Olcsó kis erőgépek - Ryzen 3 3300X és 3100 teszteredmények
2020. 05. 19
Ultimátum! - Mégis jöhetnek a B450/Ryzen 4000 konfigurációk
2020. 05. 19
MAG CoreLiquid - AIO hűtők az MSI-től!
2020. 05. 19
Indulatokkal teli gépszerelés! Összemértük a 9700F és a 3800X erejét.
2020. 05. 18
MPEG-5 EVC - új videoformátum a Samsung, Huawei és Qualcomm összefogásában
2020. 05. 16
A méret a lényeg? Nem gyenge kis kocka.
2020. 05. 15
Nvidia A100 - az első Ampere grafikus processzor
2020. 05. 15
Ingyenes a GTA V, lehaltak az Epic szerverei
2020. 05. 14
Integrált GTX 1050 Ti egy kínai alaplapon
2020. 05. 14
Perceken át csodálhatjuk az Unreal Engine 5 képességeit
2019. 08. 16

Új esemény és limitált Solos mode - Apex Legends

Tovább pörög az Apex Legends

A Respawn ingyenesen játszható battle royale lövöldéje nagyot szólt, ám megjelenése után valamelyest alábbhagyott, a hirtelen hatalmasra duzzadt játékosbázis lelkesedése. A kisebb-nagyobb szerverproblémákat, sőt, még a tömegeket érintő rejtélyes fagyásokat és véletlenszerű leállásokat is túlélte a közösség, ám a lassan csordogáló extra tartalmak és érdemi frissítések hiánya, már nagyobb falat volt. Azonban a fejlesztők nem álltak le, és a vérszegényre sikerült első szezon után új lendületet adtak a játéknak, hiszen azóta bővült a játszható karakterek listája, a második szezon pedig a kisebb-nagyobb változtatások mellett új fegyvert, még egy új hőst, és egy átrendezett csatateret is magával hozott. Jelenleg az augusztus 13-án startoló Iron Cown Collection eseményt élvezhetjük, mely augusztus 27-ig, egy régóta várt új játékmódot is megnyit számunkra.


Új esemény: Iron Crown Collection

Augusztus 27-ig küzdhetünk az extrákért


Bár az Apex Legendst az első pillanattól fogva csapatjátéknak tervezték, a három fős osztagokkal levezetett pusztítás mellett, néha bizony vágyunk egy kis magányos lövöldözésre, arra a klasszikus "free for all" élményre, amikor nem számíthatunk társaink segítségére, viszont gyakori kereszttűzre már annál inkább. A Solo érkezését már egy ideje pletykálta a közösség, és maguk a fejlesztők is beszéltek róla, hogy terveznek új játékmódokat, ám ehhez a játék alapjaihoz kell visszanyúlni, hiszen egy játék egyensúlya könnyen felborul, ha drasztikus változást eszközölnek a szerkezetén. A Solos mód tehát csak limitált ideig elérhető, amit egyfajta béta tesztnek tekinthetünk. A rövidke időszak alatt az alkotók begyűjtik a szükséges tapasztalatokat, ám a mód véglegesítésével kapcsolatban sajnos nem kaptunk egyértelmű ígéretet, egyelőre annyit tudunk, hogy "követik az eseményeket, aztán meglátják". Bízunk benne, hogy augusztus 27-ig pozitív benyomásokkal gazdagodnak a játékosok és a fejlesztők egyaránt, és a Solos játékmódot hamarosan végleges formájában is köszönthetjük.

Új helyszín, vagy "Octane Town Takover"

Lángoló gyűrűk, dobbantók, ugratók, és egy kis adrenalin.


A kissé őrült, sebességfüggő Octane karatere az első szezonnal érkezett, az aktuális eseménnyel pedig dedikált, egyedi helyszínt kapott. A Thunderdome közelében kialakított pályaszakaszt megközelítve, egy kissé átalakult környezetet találunk, melyet különféle rámpák, zászlók és ugrópadok színesítenek, ráadásul halálugrásra váró lángoló gyűrűkkel is ökörködhetünk. Az adrenalinfüggő rugóláb nevével fémjelzett terület végleg velünk marad, ráadásul a közösség pozitív visszajelzései esetén, akár más szereplők által inspirált terepek is felbukkanhatnak majd.

Crown Collection ládák, lootboxok és ideiglenes valuta

Lesz pár mutatós darab, ami megszerzésre vár


Természetesen nincs esemény extra tartalmak nélkül, melyek motiválják a játékosokat, hogy minden lehetséges pillanatot kisajtoljanak a limitált időszakból. A ritka kozmetikai tartalmakhoz azonban nem olyan egyszerű hozzájutni, ugyanis feladatok vagy célok teljesítésével nem kapunk automatikusan garantált tárgyjutalmat. Az esemény idejére bevezetésre került az "Event Shop" és mellé a "Crown" mint a limitált extrákra elkölthető valuta. A kihívások sikeres teljesítéséért Crown jár, amivel az Event Shop-ban költekezhetünk, azonban az igazán izgalmas darabokért bizony valós pénzt kell fizetnünk. Összesen 24 elkülönített, speciális ládához férhetünk hozzá, melyek minden esetben Epic, vagy Legendary kategóriás jutalmat rejtenek, köztük egyedi karakterpózokkal, kosztümökkel, zenékkel, némi Extra Crown társaságában. Ha ez nem lenne elég, ezeken felül elérhető egy új Heirloom tárgy, ami a legritkább extra, amit a játék kínálhat. Az egyedi felszerelés Bloodhound-hoz tartozik, és valóban mutatós, ám itt jöjjön némi fekete leves.

Veszett fejsze, nesze.


A máshogy fel nem oldható ládák mindegyike, egyenként 700 Coin-t, vagyis átszámolva nagyjából 2300 Ft-ot kóstál, ami még akkor sem túl baráti ajánlat, ha kihívások teljesítésével lehetőségünk van 2 láda ingyenes megszerzésére, ugyanis a 24-ből 22-t így is csak fizetés ellenében nyithatunk ki. A Heirloom csak az összes tárgy megszerzése után válik elérhetővé, ám nem kapjuk meg csak úgy, az aktivációval csak jogot nyerünk az újabb vásárláshoz. Az utolsóként feloldható tárgy, a Raven's Bite névre hallgató izzó nyelű fejsze, mindössze 3500 Coin-ért. A Respawn fejlesztői valóban számos klassz tartalmat készítettek, ám az EA ezúttal is közbeszólt. Bár a közösség előszeretettel támogatja az ingyenes játékot, a fórumokon kisebb lázadás alakult ki, a kiadó újabb húzása miatt. Ládanyitáskor annyi könnyítést kapunk, hogy a rendszer minden esetben új tárgyat ad majd, duplikálás nem fordulhat elő. A Heirloom az esemény lejártával bekerül majd Wraith pengéje mellé, ezzel bővítve a legkisebb eséllyel nyitható, és egyéb módon meg nem vásárolható tárgyak listáját. Az esemény után, minden el nem költött Crown átkonvertálódik Crafting Metallá, tehát nem vész el, csak átalakul.

Ismét pórul járhatnak a csalni vágyók

Minél jobb vagy, annál rosszabb?


Természetesen az Apex Legends sem mentes a csalóktól, a második szezonnal bevezetett hat fokos ranglétra tetején pl. pont azok járnak a legrosszabbul, akik magas szinten űzik a játékot. A rendszer a csalással magas szintet elérő játékosokat, természetesen szépen fellépteti Diamond, vagy akár Apex Predator kategóriába, így gyakran előfordul, hogy egyetlen meccs alatt, több abszurd módon teljesítő csapattal is találkozunk, akik hamar tönkreteszik a játékélményt.

Vigyázz mit veszel, és honnan veszed.


Az utóbbi időben azonban egy új jelenség ütötte fel a fejét, ami a potenciális csalók új rétegeit készteti némi gondolkodásra. A május környékén tetőző jelenségért egy Baldr néven ismert malware felel, mely azokat fenyegeti, akik megpróbálják megvásárolni a "New Cheat" néven ismert programot. A trükk lényege, hogy a vásárolni vágyók nem kapják meg amire vágynak, a másik fél viszont hozzájut a rosszban sántikálók személyes adataihoz, ugyanis a malware azonnal bejut az érintett gépre, és besöpri az értékes információkat, pl. Steam, Battle.net, Origin jelszavak, banki adatok, kártyainformációk, és még ki tudja mi. A hatékony szoftver egyfajta gerillamarketing formájában Twitch chaten, Discordon és persze beetető YouTube videók leírásaiban terjedt, a próbálkozók értékes adatai pedig, többnyire a Dark Web illegális piacterein kerültek értékesítésre.

Kettős motiváció

A legjobb 5 dupla XP-t kap


Az eseménnyel tehát számos érdekesség, küldetés és látványos skin érkezett, akik pedig időben beugranak és elég ügyesek, ma estétől kétszeres XP-re is szert tehetnek. A lehetőség tehát augusztus 16. 19:00-tól augusztus 19. 19:00-ig él, feltétele, hogy nyerjünk, vagy legalább a legjobb 5 között végezzünk. 

2019. 08. 16

Az Epic Games nem áll le - Civilization VI ingyen
A világ egyik legismertebb és legösszetettebb stratégiai játékának legfrissebb epizódját szerezhetjük meg ingyen, ha május 28-ig, legkésőbb délután ötig bezárólag sikerült a megfelelő helyre kattintanunk. Az Epic Games nem viccelt, amikor azt állított, hogy 2020-ban sem fogja vissza magát, mikor a hetente esedékes ajándék játékok összeválogatásáról van szó. Még csak pár napja, hogy helyre rázódtak az Epic szerverei, miután azok is bezsebelték az ajándék GTA V-öt, akik csak sejtik mi lehet az, máris egy nagy kaliberű címmel kecsegtetnek. Más műfajt képvisel, viszont legalább ekkora legenda, sőt egy igazi klasszikus, mely jellegzetességei ellenére még konzolokra is megjelent: ez a Civilization VI. Legenda született A Civilization széria 1991-ben kezdte meg világhódító útját, amikor az azóta legendává vált Sid Meier úgy döntött, hogy a népszerű repülőgép-szimulátorok után más műfajokban is kipróbálja magát. A legnagyobb siker, vitán felül a körökre osztott stratégiák közismert darabja, a Civilization lett, mely annak ellenére vált szenzációvá, hogy a fejlesztő egykori társa, és közös stúdiójuk feje megnehezítette a kiadást, és szinte semmit sem törődött a játék népszerűsítésével. A Meier ekkor nem kisebb lehetőség elé állította a játékosokat, mint egy választott népcsoport életének egyengetése, az ősidőktől kezdve, egészen a grandiózus modern korokig. Az Epic ezúttal ráadásul nem valamelyik régebbi részt húzta elő a tarsoly mélyéről, hanem a 2016-os hatodik részt, mely
Bemutatkozott az MSI B550 alaplapkínálata
Az MSI hivatalos sajtóközleménye lerántja a leplet az új B550 lapkészlet köré épített termékekről A közismert hardvergyártó széles körben biztosít AMD AM4 foglalatot alkalmazó alaplapokat, azonban a különböző árkategóriákban elért sikerei vegyes képet mutatnak. Míg a drágább X570 sorozatuk viszonylag kevés elismerést kapott, középkategóriás B450 lapjaik szakmai szemmel, és felhasználói elégedettség tekintetében is kiválóan sikerültek. Elég csak a piacvezetőnek tekinthető TOMAHAWK vagy MORTAR modellekre gondolni, melyek tagadhatatlanul a legnépszerűbb darabok a platform teljes spektrumát tekintve. Láthatóan ezt a vonalat kívánják erősíteni a 3. generációs Ryzen CPU-khoz tervezett megoldásokkal, melyeket ezúttal is három alsorozatra osztottak. A termékpalettát érintő újdonságok Lightning Gen 4 Az MSI nem kevesebbet ígér, minthogy bármelyik B550 lappal megtapasztalhatjuk a PCE-Express 4.0 által kínált sebességet, mely megduplázza a PCI-Express 3.0 szabvány adatátviteli képességeit. A Lightning Gen 4 megoldás az összes B550 termékükön megtalálható, PCIe és M.2 foglalatokon egyaránt kiaknázható, így a hálózati- és adattároló eszközökön túl, a jövőben érkező fejlettebb videokártyák is profitálhatnak majd a megnövekedett sávszélességből. Ez nem csak a csúcskártyákra váró játékosoknak jó hír, hiszen az egyre fejlettebb NMVe SSD-k számára már adott az M.2 csatlakozók 64Gb/s sávszélessége. Továbbfejlesztett hőelvezetés A B450 lapok egyik legvonzóbb tulajdonsága a jól sikerül
Begyorsulnak az SD kártyák, jön az SD 8.0
Az SD kártyák új generációja akár 4 GB adatot is továbbíthat másodpercenként A memóriakártya-szabványokért felelős nonprofit szervezet bejelentette az SD 8.0 specifikáció bevezetését, ezzel megszüntetné az XQD és CFexpress kártyák technológiai előnyét. A hír lényege, hogy az új SD Express kártyák képesek lesznek kihasználni a PCI Express 4.0 sávok képességeit, ezzel pedig akár 4 GB/s adatátviteli sebességet is elérhetnek. Mats Larsson, a Futuresource vezető piaci elemzője szerint a két elterjedt és megbízható technológia alkalmazása segíti a jövőben érkező termékek megtervezését, és minden eszköz számára növeli majd a tárhelyopciókat. Ezek a teljes méretű kártyák az NVMe csatoló segítségével érik el ezt a látványos sebességű memória hozzáférést. Amber Huffman, az NVM Express elnöke is megszólalt, aki nem csak az intefész alkalmazásának örült, de azt is jelezte, hogy mostantól minden SD kártyán alkalmazni fogják az NVMe specifikációit. Lényegében, ha a kétsávos PCIe 3.0, vagy egysávos PCIe 4.0 felel a kommunikációért, a határ 2 GB/s, azonban két PCIe 4.0 sáv esetén elérhető a büszkén hirdetett 4GB/s sebesség is. Az SD 8.0 konkrétan 3938 MB/s adatátvitelt biztosíthat, ami nagyjából négyszerese a korábban produkált 985 MB/s-os felső határnak. A kártyák a gyártás során két-vagy három sor érintkezővel is elkészülhetnek, attól függően, hogy melyik szabványt szeretnék kihasználni. Természetesen ahogy eddig, az SD kártyák továbbra is megőrzik kompatibilitásukat a korábbi eszk
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres
Cookie / süti kezelés
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk a Részedre. Tudj meg többet...