fb pixel code
KATEGÓRIA
Ajánló
2020. 01. 29
Pénztárcabarát AMD konfig a mindennapokra!
2020. 01. 29
NZXT C széria? Új Gold minősítésű tápok korrekt áron
2020. 01. 27
Filléres hatmagos? Ryzen 5 1600 AF, Zen+ magokkal
2020. 01. 27
Hamisított Wraith Prism hűtésre figyelmeztet az AMD!
2020. 01. 25
Élet 60 Hz fölött. Miért válasszunk gamer monitort?
2020. 01. 23
Ismét megizzasztottuk az RX5700XT-t!🔥
2020. 01. 23
Doom Eternal előzetes - elkészült és a tesztelők imádják
2020. 01. 22
Megvalósult az UltraRAM! A Britek fejlett univerzális memóriát alkottak
2020. 01. 22
Őrült szerelők üvöltése! RX5500XT VS GTX1660Ti, Ryzen5 2600X vs Ryzen7 2700X?
2020. 01. 22
Ingyen Freeman? A Half-Life részek most ingyen játszhatók
2020. 01. 21
Control mozi készülhet? A Rogue One írója benne lenne
2020. 01. 21
Kiderült mely Huawei készülékek kapják meg az új frissítést.
2020. 01. 21
Son Goku lenyomja a Jediket is! Jól fogy a Dragon Ball Z: Kakarot
2020. 01. 21
A Dying Light 2 megjelenése is csúszik!
2020. 01. 20
Olcsó? Akkor futás! - Xiaomi Mi AirDots bluetooth fülhallgató
2019. 11. 06

A pokol kapujában – bemutatkozott a Diablo IV

Szemben a pokollal – bemutatkozott a Diablo IV

Nem egy mobiljáték - DIABLO 4


November első hétvégéjén, ismét megrendezésre került a Blizzard saját rendezvénye a BlizzCon, ahol a vállalat az ütős bejelentéseit prezentálja. Az aktuális újdonságok között talán a legérdekesebb, a korábban már híresztelt Diablo IV volt, melyről nem csak látványos előzetest kaptunk, de betekintés nyertünk a játékmenetbe is. A sajtó egy ideje már hangos a vállalton belül végbement változásoktól, és a közösség is egyre intenzívebben ad hangot nemtetszésének, amiért az üzleti döntések rendre felülírják a tekintélyes rajongóbázis igényeit. A magát játékos központú cégnek hirdető Blizzard számos döntésével hergelte már a közönségét. Az egyik példaértékű eset a közelmúltból, a tavalyi show keretében leleplezett mobiljáték, a Diablo Immortal volt. A népszerű, de a széria gyökereitől sok pontot eltávolodó Diablo 3 után, ez rendkívül kínos húzás volt, mely a helyszínen jelenlévő fanatikus rajongókat hideg zuhanyként érte. Ezután sejthettük, hogy idén igyekeznek majd kiköszörülni a csorbát, de legalábbis megpróbálják elkerülni, a legutóbbihoz hasonló fiaskó megismétlését. Ahogy azt megszokhattuk, idén sem nem maradtunk fejlesztési pletykák és kiszivárgó részletek nélkül, az aktuális várományos pedig egy teljes értékű Diablo folytatás volt, mely végül igazolást is nyert.


A Diablo IV először is egy rendkívül látványos, és meglepően horrorisztikus hangvételű animált előzetest kapott, ami kétségtelenül célba talált. A stúdiótól megszokott látvány, ezúttal egy rendkívül véres, és dermesztően sötét hangulatú jelenetsort keltett életre, ami előre vetíti, hogy a vártnál színesebbre sikerült előző rész után, ezúttal talán visszakanyarodunk az első két epizód komorabb, realisztikusabb megközelítéséhez. A 9 perces rövidfilm önmagáért beszél, és akkor is érdemes lehet megtekinteni, ha nem vagyunk nagy „hack and slash” vagy épp akció-RPG rajongók.

Még páran úton vannak a tábor felé - Diablo 4


A Blizzard ezúttal ennél többel is készült az eseményre, így a bemutatott gameplay trailer után lehetőség volt a játék megtekintésére, a szerencsések pedig ki is próbálhatták, milyen a játék, ebben az erősen korai szakaszában. Az időlimites demó verzió, három játszható karakter felett engedi át az irányítást, mely a visszatérő figurákkal, és a tábortüzes karakterválasztó képernyővel kétséget sem hagyott afelől, hogy visszakanyarodunk a 2000-ben megjelent második részhez. Annyi biztos, hogy a megjelenéskor 5 karakterosztályból választhatunk majd, és ezúttal is számíthatunk később megjelenő kiegészítő tartalomra, mely újabb játszható kasztokat emelhet be a pakliba.

Két kéz, két balta  - Diablo 4


Természetesen Barbár nélkül nincs Diablo, így akár mindkét kezünkbe fegyvert ragadva, egy megállíthatatlan sereg erejével felérő közelharci pusztítást végezhetünk. Faltörő kos módjára rohamozhatunk, forgószél módjára, fegyverünkkel kaszálva pöröghetünk. A barbár karakterének a legnehezebb fegyverek forgatása sem jelent gondot, mi pedig ismét élvezettel vethetjük majd magunkat a démoni seregek közé.

Tűz, jég, villám  - Diablo 4


Ismét játszható a klasszikus Sorceress karakter, mely elementális képességei segítségével felváltva képes tűz, jég és villám alapú támadások bevetésére, melyek az egyszerű tűzlabdától kezdve egészen extrém pusztításra is képesek. A mágus szerepét betöltő karakter fizikai ereje jóformán jelentéktelen, ám a varázslatokhoz szükséges Mana pontokból a legtöbbet birtokolja.

Farkasember? Rozsomák? Ugyan! - Diablo IV


Visszatér sokak kedvence, a Diablo 2 kiegészítő csomagjával bemutatkozott Druida is. A karakter alapvetően a Barbárok egyik törzséhez tartozott, ám egy harcosnál sokkal különlegesebb képességek birtokában van. A Sorceresshez hasonlóan, szintén képes a természeti erők irányítására, ám igazi különlegességét a vadállatok ereje jelenti. A felvételen két farkassal az oldalán halad előre, ám maga is egy medve, vagy farkas alakját felöltve csaphat szét ellenfelei között.

Lovon vágtathatunk az ellenség sorai közé - Diablo IV


A játék igen kezdeti állapotban van, ám már most látszik, hogy a fejlesztők a színes, kissé rajzfilmes látványvilág helyett ismét a klasszikusabb, realisztikus stílust vették elő. A megjelenésig még sok minden változhat, ám már most megismerhettünk néhány részletet, ami meghatározza az új epizódot. Bár a fejlesztők egy pillanatra sem mondták ki konkrétan, de az új megoldások miatt sokan mégis MMO-RPG-t kiáltottak. A műfaji meghatározás nyilván nem fedi a valóságot, viszont valóban egy teljesen nyílt világot járhatunk majd be, melyet öt különböző terület alkot, mindezt pedig alkalmanként megoszthatjuk majd más játékosokkal is.

Ismét ritka ereklyékért ölhetjük halomra a főellenfeleket - Diablo IV


Az MMO-s felhangért, illetve a multiplayer elemekért a véletlenszerűen aktiválódó közösségi események; a kizárólag együttes erővel legyőzhető bossok; és a PvP, vagy épp kereskedelmi területek felelnek majd. A hatalmas terület magával hozza a hátasok bevezetését is, így ezúttal akár lóháton is átszelhetjük a földi poklot. Paripánk megjelenéséhez egyedi harci mozdulatok is fűződnek, hiszen karakterünk a nyeregből előre vetődve, kasztjához illő egyedi támadásokat mutathat be. A pálya felépítését korábban véletlenszerűen generált területekkel variálták, és ez a megoldás most is visszaköszön, így a labirintus szerű barlangrendszerek egész biztosan szolgálnak majd meglepetésekkel.

A hangulattal talán nem lesz baj - Diablo IV


A felvételek alapján a harc sokban hasonlít a Diablo 3-ban látottakhoz, ám ha minden igaz, a világot már egy teljesen új grafikai motor mozgatja. Felszerelésünk ezúttal kevesebb darabból állhat, viszont visszatérnek a rúnák, melyek különleges extrákkal vértezhetnek fel bennünket. A játékmenetet bemutató felvételek ígéretesek, azonban a stúdió nem közölt megjelenési dátumot, és leszögezte, hogy még a fejlesztés elején járnak, így akár két-három évig is várnunk kell.

Karakterlap kezdeti formájában - Diablo IV


Amit itt láttunk érdekes, de nem árt megjegyezni, hogy a Diablo 3 első bemutatója után a kész játék rendesen megváltozott. Bízunk benne, hogy a Blizzard ezúttal betartja ígéreteit, megtalálja az egyensúlyt, és odafigyel a rajongókra is. Ha minden jól alakul, az új epizód képes lesz egyszerre hordozni a klasszikus epizódok erényeit, javítani a 3 problémás pontjait, és az újdonságokat is képes lesz a játékmenethez igazítania, hogy egyszerre kapjunk klasszikus erényeket és mégis újszerű élményt, mellyel a sorozat képes lesz előre haladni.

2019. 11. 06

NZXT C széria? Új Gold minősítésű tápok korrekt áron
A nem egészen két éve megjelent E széria, a megfizethetőség és a kiváló minőség között próbált egyensúlyt teremteni. Ezzel népszerűvé is vált a vásárlók körében, most pedig itt az új C sorozat, mely ismét a játékosoknak kínál stabil teljesítményt. Folytatja jó szokását az NZXT, és újabb kiváló hatékonyságú, teljesen moduláris tápegységet dob piacra. Az E széria a Seasonic Focus+ Gold termékeire építkezett, így ezúttal is a nagynevű gyártó garantálja, a kritikus fontosságú belső alkatrészek minőségét. A 150 x 150 x 86 mm-es méretek otthoni és szerver kategóriában is bevethetők, vagyis teljesítik az ATX12 v2.4 és EPS12V v2.92 szabványokat. A vállalat elsősorban a játékra épített rendszereket célozza, így ezúttal az 500 wattos kiadás kimarad a keretből. Az induló modell teljesítménye 650 watt, majd ezt követik a 750 és 850 wattos kiadások, természetesen egyaránt 80 Plus Gold minősítéssel. A terhelés alatt termelődő hőségről, mindhárom terméken ugyanolyan 120mm-es, folyadékcsapágyas ventilátor gondoskodik, mely maximum 32.3 decibel zajszinttel operál. Ha nem hajtjuk épp a hardverigényes alkalmazásokat, a Zero-RPM üzemmód kapcsolóját benyomva elérhető a teljes csend is. Amennyiben megfelelő alaplappal bírunk, a legnagyobb 850 wattos modell akár két RTX2080Ti kártya ellátására is képes, legfeljebb nyolc SATA eszköz kíséretében. A legkisebb modellen 3, a többin 6 molex is található, amennyiben rengeteg ventilátorunk, vagy egyéb perifériánk megkövetelné. A 12 voltos ágon szi
Filléres hatmagos? Ryzen 5 1600 AF, Zen+ magokkal
2017-ben a 14nm, es Zen architektúrára építkező Ryzen 5 1600 volt a legjobb választás a megfizethető processzorok között. Egy évvel később pedig a Ryzen 5 2600 és a 12nm-es Zen+ magok érkeztek, hogy ebbe az ársávba jelentős fejlődést hozzanak. Majd jött a Ryzen 5 3600, 7nm-en, nagyszerű magonkénti teljesítménnyel. De akkor mégis mi a Ryzen 5 1600 AF? Tulajdonképpen egy erősen leárazott Ryzen 5 2600, minimálisan gyengébb teljesítménnyel. Első ránézésre a doboz nem árulkodik a különbségről, márpedig ez az 1600, nem az az 1600. A legfurcsább mégis az, hogy az AMD nem új néven dobta piacra, hogy ráirányítsa a figyelmet, egyszerűen csak helyettesíti egy már paicon lévő modelljét. A döntés oka állítólag rémesen egyszerű, ugyanis kifogyóban vannak 14nm-es készletek, így az AMD egyszerűen csak tovább lép 12nm-es gyártásra, és egy módosított 2600-at kínál, még kedvezőbb áron. 6 Zen+ mag, 12 szál, 3.2 Ghz alap frekvencia, 3.6 Ghz Boost órajel, 65 wattos fogyasztás, mindezt nagyjából 85$-os induló összegért, vagyis 30 000 Ft körüli áron. Ez kevesebb mint a fele a 2600-ért megjelenéskor elkért összegnek, mely ekkor 200$ volt, adó, vám és a kereskedők haszna nélkül. A Ryzen 5 2600 teljesítménye viszont több mint csábító azok számára, akik megfizethető áron vágynak korrekt játékos teljesítményre. Akármit is tervez az elkövetkező évekre az AMD, ez a magabiztosság több mint biztató, és már alig várjuk, hogy mire képesek a 4000-es sorozat tagjai. A teszteredmények egyre csak szapor
Hamisított Wraith Prism hűtésre figyelmeztet az AMD!
A gyártó hivatalos közleményben figyelmeztet az ismeretlen eredetű hűtőre A napokban terjedni kezdett a hír, miszerint az AMD frissíti a Ryzen 7 és Ryzen 9 processzorokhoz mellékelt gyári hűtőit. A Wraith Prism RGB modellek általános megítélése pozitív, pláne, hogy az Intel ajándék hűtői kevésbé hatékonyak, a drágább tuning processzorokhoz pedig semmilyen megoldást nem biztosítanak. Bár ebben a kategóriában amúgy is érdemes hatékonyabb hűtőt vásárolni, a Wraith Prism általános felhasználás mellett hibátlanul teljesít, hiszen 100-140 wattos terhelést is képes kezelni. Az ázsiai Xfastest fórum képekkel megerősített pletykája szerint, a 4 hővezető cső (heatpipe) két plusz csővel egészül ki, és a frissebb CPU szállítmányok már az újabb változattal érkezhetnek. A felhasználók közt egyből beindult a vita, miszerint a hat rézcső valójában csak ront majd a hatékonyságon, míg mások azzal érveltek, hogy minden bizonnyal átgondolt döntésről van szó, hiszen az AMD nem lépne meg feleslegesen, egy ehhez hasonló módosítást. Mint kiderült, nem is lép, ugyanis hivatalos nyilatkozatban cáfolta, hogy a híresztelés tárgya hivatalos AMD termék lenne. Ahogy bejegyzésük említi, a harmadik féltől származó hűtő (tehát nem saját, és nem hivatalos partner terméke), valóban a Wraith Prism RGB dizájnját kapta meg, és még a márkajelzést is lemásolta, a cég azonban óvva inti a felhasználókat. Bár megjelenésükben jóformán azonosak az eredeti termékkel, nem felelnek meg az AMD minőségi elvárásainak,
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: [email protected]
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres