fb pixel code
KATEGÓRIA
Ajánló
2019. 11. 12
Poszt-apokaliptikus futárszolgálat - Előrendelhető PC-re a Death Stranding
2019. 11. 12
Warcraft III Reforged - visszatér a legendás stratégia, már játszható a béta
2019. 11. 11
Lebukott a 64 magos AMD processzor - közeleg a TR 3990X
2019. 11. 08
Van élet odakint? - The Outer Worlds bemutató
2019. 11. 08
AMD vagy Nvidia? Radeon RX5700 vagy RTX2060 Super?
2019. 11. 07
Év végi AMD bejelentés! - Ryzen 9 3950X és 3. generációs Threadripper processzorok
2019. 11. 06
A pokol kapujában – bemutatkozott a Diablo IV
2019. 11. 06
Miért füstöl az AMD-s konfig? Ryzen 3600, Radeon 5700XT és egy hihetetlen szerelés.
2019. 11. 04
A legerősebb Intel? 8 x 5GHz? Itt az i9-9900KS processzor
2019. 10. 31
Hogyan épül a merev csöves számítógép? Most elmondjuk és megmutatjuk.
2019. 10. 30
GTX 1650 és 1660 SUPER - újra lecsapott az Nvidia
2019. 10. 29
Kit érdekel, hogy neked mennyire jó szerelni? Az 1,1 gurigás számítógép.
2019. 10. 28
Fejlettebb AMD BIOS, gyorsul a Ryzen, 3nm-en a TSMC, ingyen Layers of Fear es QUBE 2
2019. 10. 28
Ez nem csak gyerekjáték! Xiaomi Mi Robot Builder bemutató
2019. 10. 26
Az ideális gamer processzor? I5-9600K/Ryzen 5 3600/RTX2070 SUPER teszt
2019. 11. 06

A pokol kapujában – bemutatkozott a Diablo IV

Szemben a pokollal – bemutatkozott a Diablo IV

Nem egy mobiljáték - DIABLO 4


November első hétvégéjén, ismét megrendezésre került a Blizzard saját rendezvénye a BlizzCon, ahol a vállalat az ütős bejelentéseit prezentálja. Az aktuális újdonságok között talán a legérdekesebb, a korábban már híresztelt Diablo IV volt, melyről nem csak látványos előzetest kaptunk, de betekintés nyertünk a játékmenetbe is. A sajtó egy ideje már hangos a vállalton belül végbement változásoktól, és a közösség is egyre intenzívebben ad hangot nemtetszésének, amiért az üzleti döntések rendre felülírják a tekintélyes rajongóbázis igényeit. A magát játékos központú cégnek hirdető Blizzard számos döntésével hergelte már a közönségét. Az egyik példaértékű eset a közelmúltból, a tavalyi show keretében leleplezett mobiljáték, a Diablo Immortal volt. A népszerű, de a széria gyökereitől sok pontot eltávolodó Diablo 3 után, ez rendkívül kínos húzás volt, mely a helyszínen jelenlévő fanatikus rajongókat hideg zuhanyként érte. Ezután sejthettük, hogy idén igyekeznek majd kiköszörülni a csorbát, de legalábbis megpróbálják elkerülni, a legutóbbihoz hasonló fiaskó megismétlését. Ahogy azt megszokhattuk, idén sem nem maradtunk fejlesztési pletykák és kiszivárgó részletek nélkül, az aktuális várományos pedig egy teljes értékű Diablo folytatás volt, mely végül igazolást is nyert.


A Diablo IV először is egy rendkívül látványos, és meglepően horrorisztikus hangvételű animált előzetest kapott, ami kétségtelenül célba talált. A stúdiótól megszokott látvány, ezúttal egy rendkívül véres, és dermesztően sötét hangulatú jelenetsort keltett életre, ami előre vetíti, hogy a vártnál színesebbre sikerült előző rész után, ezúttal talán visszakanyarodunk az első két epizód komorabb, realisztikusabb megközelítéséhez. A 9 perces rövidfilm önmagáért beszél, és akkor is érdemes lehet megtekinteni, ha nem vagyunk nagy „hack and slash” vagy épp akció-RPG rajongók.

Még páran úton vannak a tábor felé - Diablo 4


A Blizzard ezúttal ennél többel is készült az eseményre, így a bemutatott gameplay trailer után lehetőség volt a játék megtekintésére, a szerencsések pedig ki is próbálhatták, milyen a játék, ebben az erősen korai szakaszában. Az időlimites demó verzió, három játszható karakter felett engedi át az irányítást, mely a visszatérő figurákkal, és a tábortüzes karakterválasztó képernyővel kétséget sem hagyott afelől, hogy visszakanyarodunk a 2000-ben megjelent második részhez. Annyi biztos, hogy a megjelenéskor 5 karakterosztályból választhatunk majd, és ezúttal is számíthatunk később megjelenő kiegészítő tartalomra, mely újabb játszható kasztokat emelhet be a pakliba.

Két kéz, két balta  - Diablo 4


Természetesen Barbár nélkül nincs Diablo, így akár mindkét kezünkbe fegyvert ragadva, egy megállíthatatlan sereg erejével felérő közelharci pusztítást végezhetünk. Faltörő kos módjára rohamozhatunk, forgószél módjára, fegyverünkkel kaszálva pöröghetünk. A barbár karakterének a legnehezebb fegyverek forgatása sem jelent gondot, mi pedig ismét élvezettel vethetjük majd magunkat a démoni seregek közé.

Tűz, jég, villám  - Diablo 4


Ismét játszható a klasszikus Sorceress karakter, mely elementális képességei segítségével felváltva képes tűz, jég és villám alapú támadások bevetésére, melyek az egyszerű tűzlabdától kezdve egészen extrém pusztításra is képesek. A mágus szerepét betöltő karakter fizikai ereje jóformán jelentéktelen, ám a varázslatokhoz szükséges Mana pontokból a legtöbbet birtokolja.

Farkasember? Rozsomák? Ugyan! - Diablo IV


Visszatér sokak kedvence, a Diablo 2 kiegészítő csomagjával bemutatkozott Druida is. A karakter alapvetően a Barbárok egyik törzséhez tartozott, ám egy harcosnál sokkal különlegesebb képességek birtokában van. A Sorceresshez hasonlóan, szintén képes a természeti erők irányítására, ám igazi különlegességét a vadállatok ereje jelenti. A felvételen két farkassal az oldalán halad előre, ám maga is egy medve, vagy farkas alakját felöltve csaphat szét ellenfelei között.

Lovon vágtathatunk az ellenség sorai közé - Diablo IV


A játék igen kezdeti állapotban van, ám már most látszik, hogy a fejlesztők a színes, kissé rajzfilmes látványvilág helyett ismét a klasszikusabb, realisztikus stílust vették elő. A megjelenésig még sok minden változhat, ám már most megismerhettünk néhány részletet, ami meghatározza az új epizódot. Bár a fejlesztők egy pillanatra sem mondták ki konkrétan, de az új megoldások miatt sokan mégis MMO-RPG-t kiáltottak. A műfaji meghatározás nyilván nem fedi a valóságot, viszont valóban egy teljesen nyílt világot járhatunk majd be, melyet öt különböző terület alkot, mindezt pedig alkalmanként megoszthatjuk majd más játékosokkal is.

Ismét ritka ereklyékért ölhetjük halomra a főellenfeleket - Diablo IV


Az MMO-s felhangért, illetve a multiplayer elemekért a véletlenszerűen aktiválódó közösségi események; a kizárólag együttes erővel legyőzhető bossok; és a PvP, vagy épp kereskedelmi területek felelnek majd. A hatalmas terület magával hozza a hátasok bevezetését is, így ezúttal akár lóháton is átszelhetjük a földi poklot. Paripánk megjelenéséhez egyedi harci mozdulatok is fűződnek, hiszen karakterünk a nyeregből előre vetődve, kasztjához illő egyedi támadásokat mutathat be. A pálya felépítését korábban véletlenszerűen generált területekkel variálták, és ez a megoldás most is visszaköszön, így a labirintus szerű barlangrendszerek egész biztosan szolgálnak majd meglepetésekkel.

A hangulattal talán nem lesz baj - Diablo IV


A felvételek alapján a harc sokban hasonlít a Diablo 3-ban látottakhoz, ám ha minden igaz, a világot már egy teljesen új grafikai motor mozgatja. Felszerelésünk ezúttal kevesebb darabból állhat, viszont visszatérnek a rúnák, melyek különleges extrákkal vértezhetnek fel bennünket. A játékmenetet bemutató felvételek ígéretesek, azonban a stúdió nem közölt megjelenési dátumot, és leszögezte, hogy még a fejlesztés elején járnak, így akár két-három évig is várnunk kell.

Karakterlap kezdeti formájában - Diablo IV


Amit itt láttunk érdekes, de nem árt megjegyezni, hogy a Diablo 3 első bemutatója után a kész játék rendesen megváltozott. Bízunk benne, hogy a Blizzard ezúttal betartja ígéreteit, megtalálja az egyensúlyt, és odafigyel a rajongókra is. Ha minden jól alakul, az új epizód képes lesz egyszerre hordozni a klasszikus epizódok erényeit, javítani a 3 problémás pontjait, és az újdonságokat is képes lesz a játékmenethez igazítania, hogy egyszerre kapjunk klasszikus erényeket és mégis újszerű élményt, mellyel a sorozat képes lesz előre haladni.

2019. 11. 06

Poszt-apokaliptikus futárszolgálat - Előrendelhető PC-re a Death Stranding
Az év legmegosztóbb sci-fi kalandja előrendelhető PC-re PlayStation 4-en már játszható a Death Stranding, 2020-tól azonban véget ér a konzolos exkluzivitás Hideo Kojima neve az utóbbi években kevés gamer figyelmét kerülhette el, hiszen a különc művész státuszt maximumra járató fejlesztő mindent elkövetett, hogy önálló projektje figyelmet kapjon. A 2016-ban bejelentett játék elkészült, megjelent, és végre kiderülhet, mit is takar a végletekig feszített titokzatoskodás, és a következetesen levezényelt reklámhadjárat. Bár a játék fejlesztése szoros együttműködésben zajlott a Sony-val, jövőre a PC-s közönség is kiveheti a részét az egyedi megközelítésű kalandjátékból, ugyanis a megjelenéssel egyidőben megnyílt az előrendelés lehetősége is. Aki rendelkezik a PS4-es változattal, az bizonyára örömmel fogadta a teljes körű magyar fordítást, így reméljük, hogy a feliratozás a PC-s változatot sem kerüli majd el. Az előzetes félelmekkel ellentétben, nem csak az Epic Games Store kínálatában lesz elérhető, tehát Steamen is megtaláljuk, egységesen 60€-ért, vagyis nagyjából 20 000 Ft-ért. Az alkotó nevével egybeforrtak az olyan fogalmak, mint a rétegelt történet, az elvont megközelítés, és a rendhagyó játékmenet, a konzolos kiadásról készült tesztek pedig már fellelhetők, és sok ponton igazolják az előzetes sejtéseket. A sci-fi és természetfeletti elemeket házasító világ megismeréséhez, egy aprólékos, türelmet igénylő kalandon át vezet az út. Igazi rétegjátékról van tehát szó,
Warcraft III Reforged - visszatér a legendás stratégia, már játszható a béta
Visszatér a világ egyik legsikeresebb stratégiai játéka Bár nem új epizódról van szó, bizonyára sokan várják a klasszikus Warcraft III felújított változatát is A Blizzard tavaly bejelentette, most október végén pedig elindította a zárt bétát. A 2002-es játék felújított változata Reforged névre hallgat, és a Frozen Throne néven megjelent nagysikerű kiegészítőcsomagot is magában foglalja majd. A zárt kapuk mögött zajló próbaidőszakban, elsőként a Spoils of War kiadás előrendelői vehetnek részt, akik jelenleg a többjátékos módot tesztelhetik. A limitált változatban gyelőre csak a Human és Orc fajok elérhetők, és 1v1 vagy 2v2 módok játszhatók. Idővel az alapváltozat előrendelői is bekapcsolódhatnak a tesztelésbe, és minden bizonnyal játszhatóvá válnak az Elfek is, egyéb játékmódok kíséretében. A Blizzard néhány kiválasztott játékosnak már október elejént megadta a lehetőséget, hogy elsőként vegyenek részt a bétában, így néhány kiszivárgó kép után, végre mozgásban is megmutatkozik a játék. A rögzített multiplayer meccseken keresztül láthatjuk, mekkora törődést kapott a vizualitás, idő közben pedig egyéb részletekre is fény derült. Nem rebootról, de nem is remakeről van szó, a remaster keretében viszont alaposan csiszoltak a modelleken, a felhasználói felületet, a menüt és a pályát pedig a jelenleg divatos képernyőfelbontásokhoz igazították. Aki tehát egyfajta ultrarealisztikus újragondolásra várt, az rossz helyen keresgél. A Blizzard ezúttal a Warcraft III időtáll
Lebukott a 64 magos AMD processzor - közeleg a TR 3990X
Lebukott a 64 magos AMD processzor? A komoly Threadripper egy új MSI alaplap promóciós videójában bukkant fel, de még továbbra sem hivatalos Nemrég mi is hírt adtunk az új harmadik generációs Ryzen Threadripper processzorokról, a 24 magos 3960X, és a 32 magos 3970X, legkorábban november 25-én kerülhet a boltokba. Az új szériához új lapkészletet is készített az AMD, az eddig csak pletykált 64 magos processzort, egy ilyen TRX40-es lap bemutatójában fedezték fel. A korábbra várt bejelentést ugyan későbbre halasztották, de nincs ok az aggodalomra, a 3990X néven várt HEDT CPU már nem maradhat sokáig rejtve. Erről nemrég megbizonyosodhatott a világ, mikor az MSI honlapjára felkerült, az új Creator TRX40 alaplapok promóciós videója. Az azóta eltávolított anyagon látszódott a Windows-os feladatkezelő, melyről leolvasható volt a lényeges információ, a törlés persze csak olaj volt a tűzre. 128 logikai szál, és egyetlen chip, a kizárólag 3. generációs Threadripperekhez tervezett alaplapban, vagyis szó sem lehet előző generációs hardverről. A három Creator alaplap magas szintű felszereltséget kínál, optimalizált felületi kiosztással, komoly terhelhetőséggel, és fokozott hűtési képességekkel, melyre szükség is lesz a 3990X kiszolgálásához. A már bemutatott Threadripper modellek november 25-én rajtolnak el, és ekkorra várják a 64 magos szörnyeteg leleplezését is, melyre legkorábban jövő év januárjában számíthatunk.
PCX 2006-2019.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres