fb pixel code
KATEGÓRIÁK KATEGÓRIÁK
2021. 08. 20

A Noctua vásárlóinak ingyenes az LGA1700 rögzítőkészlet

Az osztrák gyártó hű marad régi hagyományaihoz, és most is megkönnyítik a platformváltástA Noctua hű mrad önmagához és vásárlóhoz.

Mint kiderült, az Intel tört némi borsot a PC-s felhasználók és perifériagyártók orra alá, soron következő processzoraik ugyanis megnehezíthetik a korábban vásárolt hűtők alkalmazását. Azt megszokhattuk, hogy az új foglalatok miatt a korábbi alaplapok nem vészelték át a generációváltást, az viszont jóval ritkább, hogy a forgalomban lévő hűtők se legyenek átmenekíthetők az új processzorunkra. Bár az új foglalat alakjához nehéz lesz tökéletesen idomulni, a Noctua vásárlóinak a rögzítéssel egészen biztosan nem lesz problémája.

Ingyenes a frissítés, ha megvan a számla.


Ahogy azt megszokhattuk, az osztrák Noctua nem csak hatékony és magas minőségű hűtőket gyárt, de hírnevét annak is köszönheti, hogy ezt a magas minőséget egyetlen termékük esetén is akár 10-15 éven át élvezhetjük. Az időtállóság kulcsa nem csak az anyaghasználat, vagy az aprólékos mérnöki munka, de például az az ügyfélközpontú hozzáállás, mely lehetővé teszi, hogy egy nagyobb változással járó platformváltás esetén sem kell búcsúznunk szeretett Noctua bordánktól. "Az AMD 2006-os AM2 bevezetése óta ingyenesen kínálunk ügyfeleinknek friss szerelőkészletet, és ezt a hagyományt büszkén folytatjuk az Intel közelgő Alder Lake-S processzorai és az LGA1700 foglalat kapcsán" – mondta Roland Mossig, a Noctua vezérigazgatója. Ez a lépés persze a márkát ismerők, illetve a rajongók számára nem volt meglepetés, mindenesetre jó látni, hogy a folyamatos változásban is ott van az a megnyugtató állandóság, amit a Noctua képvisel.

Igényes kiegészítő, ahogy a Noctua-tól megszoktuk.


Az új NM-i17xx-MP83 és NM-i17xx-MP78 SecuFirm2™ rögzítőkészletek lehetővé teszik a 83 és 78 mm-es elosztással rendelkező Noctua hűtők LGA1700-ra történő frissítését. A sajtóközlemény szerint a készletek a kiemelkedő megbízhatóságot, az optimális érintkezési nyomást és a könnyű, egyszerű telepítést ötvözik a fix merevítésű hátlapokkal, amelyek nem igényelnek semmilyen előzetes összeszerelést vagy beállítást. „Hogy mely hűtők kompatibilisek az egyes LGA1700-as alaplapokkal, azt a részletes alaplap-kompatibilitási listák tüntetik fel, melyek a Noctua Kompatibilitási Központban (NCC) lesznek megtekinthetők, amint az alaplapok elérhetővé válnak” – olvashatjuk az előzetes információkat. Szerencsére a hírhez mellékeltek egy kis listát is, melyből kiderül, hogy mely termékeikhez és azok egyedi kiadásaihoz érkezik külön kiegészítés, illetve az is, hogy mikor kezdődik meg az egyes hűtők frissített kiadásainak forgalmazása, melyek dobozában már alapból megtalálható lesz az LGA1700-as rögzítőkészlet.

Az NH-U14S kivételével szinte minden hűtőjük átaesik a frissítésen.


Külön kiemelik, hogy a barnás árnyalatról sötétebbre hangolt Chroma Black termékcsaládhoz is (NM-i17xx-MP83 és NM-i17xx-MP78) biztosítanak majd azokhoz színben passzoló, fekete rögzítőkészleteket, továbbá azt is egyértelművé teszik, hogy miként élhetünk az ingyenes frissítés lehetőségével. Aki esetleg nemrég csapott le egy Noctua hűtőre és hosszú távra tervez, esetleg még a kiegészítőkkel együtt újracsomagolt változat előtt szerezné be sajátját, annak néhány részletre oda kell majd figyelnie. A Noctua teljesen ingyen küldi el vásárlóinak az extra rögzítőelemeket, ám ehhez nem csak a Noctua hűtőnkről szóló számlát kell bemutatnunk, de egy LGA1700 CPU, vagy egy LGA1700 alaplap vásárlását igazoló bizonylatra is szükségünk lesz. Amennyiben a termékekkel rendelkezünk, de a régebben vásárolt hűtőnk számláját már nem találjuk, a frissítésre akkor is lehetőségünk lesz, igaz, nem ingyen, a boltokban ugyanis 7.90 €-ért, vagyis kb. 2800 forintért szerezhetjük majd be, hasonlóan az AM4 rögzítőkészlethez.

Chromax hűtőhőz fekete rögzítőkészlet


A Noctua régóta hangoztatja, hogy gondolnak a jövőre és hisznek a fenntarthatóságban. "Egy CPU-hűtő használata több platformgeneráción keresztül ahelyett, hogy minden egyes generációhoz új hűtőbordát vásárolnánk, nemcsak gazdaságos, de segít csökkenteni a felesleges hulladékot és értékes erőforrásokat takarít meg" – magyarázza a vezérigazgató Roland Mossig. "Azzal, hogy a hűtő cseréje helyett frissítesz, aktívan hozzájárulsz egy fenntarthatóbb PC-iparhoz!" A Noctua tehát a tudatos vásárlókat igyekszik megcélozni, akik a hűtőikre befektetésként is gondolhatnak, hiszen számos generációt lefedhetnek egyetlen vásárlással. Sajnos azonban van olyan produktumuk, ami kivételt képez, az NH-L9i sorozatú hűtőkhöz például nem lesz elérhető a különálló készlet. Ezeket a modelleket ugyanis súlyos kompatibilitási nehézségek miatt teljesen át kell tervezniük, az új NH-L9i-17xx és NH-L9i-17xx chromax.black hivatalosan októbertől lesz elérhető.

Az AMD AM5 űlíltólag méret tekintetében nem tér majd el a korábbiakból.


Az AMD-s felhasználóknak jó hír, hogy az új AM5 foglalatuk több mint valószínűleg gond nélkül fogadja majd a piacon lévő hűtőket, anélkül, hogy különálló, frissített rögzítőkészletet kelljen szereznünk hozzá. Bár az AMD szintén LGA-ra vált, de állítólag megőrzi a foglalat négyszögletes kialakítását, szemben az Intel új, téglalap alakú formájával, mely egyes hűtők esetén megnehezítheti a korábbi hűtési hatékonyság elérését. Aki pedig most nézelődne CPU-hűtés után, gondolja meg, hogy az átlagnál költségesebb Noctua termékkel milyen minőséget, garanciát és törődést kap, mely akár a következő tíz év során is garantálhatja a biztonságérzetét.

2021. 08. 20

EU-s szavazás előtt az egységes USB-C töltőszabvány
Az Európai Bizottság megegyezett, küszöbön áll az egységesítés és nem csak a telefonokhoz
Igaznak bizonyult a hír, miszerint az Európai Bizottság elkészült az elektronikus eszközök közös töltőszabványát meghatározó törvényjavaslattal. A folyamat ezzel beindult, az Apple pedig készülhet, mert nagyon úgy tűnik, hogy legfeljebb néhány éve maradt töltőfejet váltani, esetleg teljes mértékben elhagyni azt.
Ahogy arról augusztusban mi is beszámoltunk, az Európai Bizottság végre eljutott odáig, hogy megkezdje és talán el is érje az egységes európai töltőszabvány bevezetését. A 2018 óta tartó huzavona végül tavaly januárban elérte egyik legfontosabb nyugvópontját, amikor az Európai Parlament elhanyagolható ellenkezés mellett egyetértett az egységes töltőcsatlakozóra vonatkozó javaslattal. Ám ekkor a konkrét technológiai szabvány még nem került meghatározásra, azonban a hivatalos közlemény szerint most csütörtökön tovább döccent a fogaskerék, a jogszabály-tervezet ugyanis beterjesztésre került, a választás pedig természetesen az USB-C szabványra esett.
A választott csatlakozó típusa tehát aligha volt meglepetés, az idáig elvezető folyamat azonban meglepően nehézkes volt. Ahogy azt tájékoztató anyagukban is írják, az elmúlt tíz év alatt megfeszített munkával érték el, hogy a harminc különböző töltőfajtából nagyjából három maradjon, ennél a pontnál azonban megtorpantak. A most benyújtott javaslat éppen ezért nem áll meg pusztán a mobiltelefonoknál, és lényegében az elektro
Nagy az étvágya az új DeepCool AK620 CPU hűtőnek
A legnagyobbakkal konkurál az új duplatornyos processzorhűtő, ráadásul jóval olcsóbban teszi
A kínai illetőségű DeepCool már 25 éve látja el a hardverek kedvelőit a legkülönfélébb termékekkel, a perifériákon és tápegységeken túl azonban elsőként talán gépházaik és hűtési megoldásaik juthatnak eszünkbe. Most utóbbi kategóriával igyekeznek öregbíteni hírnevüket, az eredményt látva nem is sikertelenül, az AK620 ugyanis egy extrém teljesítményre felkészített asztali toronyhűtő lesz, mely a legerősebb Noctua hűtővel szemben is megállhatja a helyét, és úgy tűnik, hogy jóval kevesebbet kérnek érte.
Sokat elárul a piac felső szegmenséről, hogy a Noctua hűtők csúcsának számító NH-D15 már hét éve nem talál legyőzőre, igaz, erős kihívók és korrekt alternatívák azért időről időre érkeznek. Pontosan erre vállalkozott legutóbb a DeepCool, most bemutatkozó újdonságuk ugyanis szintén a felső ligában játszik, és a legerősebb asztali processzorok mellé kínál nem csak dizájnos, de hatékony hűtést, folyadék alkalmazása nélkül. Esetünkben tehát egy újabb méretes toronyhűtőről beszélhetünk, mely kiterjedésével és masszív tömegével már első ránézésre is bizalmat kelthet a vásárlóban, azonban felmerül a kérdés, hogy miért venne valaki a legjobbhoz nagyon közel álló terméket, ha még a legjobb is forgalomban van? Ebben a kérdésben két tényező befolyásolhatja nagyban a döntést, ebből az egyik a dizájn, mely erősen szubjektív, ebben a kategóriában pedig már erősen elgondolkodtató, hogy egy nekü
Az elemzők szerint beindult a RAM-ok árzuhanása
Lassacskán enyhülhetnek a hardverpiaci árak, legalábbis ami a DRAM-okat illeti
Két csapás is egy időben sújtja a világot, hiszen a vírusfertőzés okozta gazdasági és infrastrukturális problémák csak még mélyebbre rugdosták a chiphiányt nyögő piacot, ami természetesen a felhasználók hátán csattan. Míg a gyártók folyamatos áremeléssel reagálnak a megnövekedett keresletre, a vásárlók a beszerezhetetlen termékek, a lassú utánpótlás és a történelmi léptékű bolti árak között várják, hátha véget ér ez az őrület. Úgy tűnik, hogy a piaci elemzők szerint ismét felbukkanta fény az alagút végén, a memóriaárak legalábbis hosszú idő után megindultak lefelé.
A jó hírekért ezúttal is iparági folyamatokat nagyítóval figyelő TrendForce felelős, aki napokban újabb terjengősre sikerült elemzőcikket adott ki a közelmúlt és a jelen tapasztalatairól, továbbá arról, hogy mi várható az év végéig bezárólag. A tajvani félvezetőpiaci elemző cég legújabb jelentésében, frissített becslést kaptunk a DRAM árazási struktúrájáról az utolsó negyedévre vonatkozóan, és ezzel végre valami pozitívumot vetettek az olvasók elé. A változás szelét lényegében az hozhatja el, hogy az elemzők szerint 2021 negyedévében a gyártók nem csak utolérik magukat és teljesítik a feltorlódott megrendeléseiket, de végre valahára megfordulhat a libikóka, vagyis a készletek és kínálat nagyobb lesz, mint a megrendelői igény és az ügyfeleik vásárlókapacitása. Ehhez még az is hozzátartozik, hogy egyes piaci résztvevők – els
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
PCX 2006-2021.
Kapcsolat: [email protected]
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres
Cookie / süti kezelés
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk a Részedre. Tudj meg többet...