fb pixel code
KATEGÓRIA KATEGÓRIA
Ajánló
2020. 04. 03
Hasznos Chrome bővítmény segíti az oldalak gyorsabb betöltését
2020. 04. 03
Elérhető a Facebook Messenger asztali változata
2020. 04. 03
Koronás cukor járvány idején és egy ASUS ZenBook Duo
2020. 04. 02
Intel, az órajelbajnok! Comet Lake H mobilprocesszorok
2020. 04. 01
Így vehetünk részt a Valorant zárt bétájában!
2020. 04. 01
Big Navi? Íme az AMD Radeon RX Gamma XT!
2020. 04. 01
Jótékony gaming? Játékvásárlással is segíthetünk!
2020. 04. 01
Játszós home office konfig 180 ezerért!
2020. 03. 31
A Facebook fejleszti az élő közvetítéseket
2020. 03. 31
Megcsinálták! Ryzen 9 4900HS a legerősebb mobilprocesszor!
2020. 03. 30
Limbo? Inside? Végre életjel a fejlesztőktől
2020. 03. 30
Hétvégi felújítás? Modern Warfare 2 Remastered
2020. 03. 30
Az USA a TSMC-t is eltiltaná a Huaweitől
2020. 03. 27
Járványsegély? Közel egymillió dollárt adakozott a CD Projekt RED
2020. 03. 27
Isteni teljesítmény extrém áron? MSI MEG X570 GODLIKE
2020. 02. 13

Az új Windows 10 frissítés megöli a hangot és az internetet

Egy lépés előre, kettő hátra? A keresési funkciót javító frissítés katasztrofális hibákat okozott, a javítás javítása még várat magára.

Az egész valamikor a 2019 Májusi, és Novemberi frissítések alkalmazása után kezdődött, a zavaró rendszerhiba egészen mostanáig nehezítette meg a felhasználók életét. A furcsa jelenség a Fájlkezelő (File Explorer) defektjét okozta, és lehetetlenné tette a keresést. Egyes esetekben a Start menü és a Vezérlőpult keresőmezője szürkévé, vagyis használhatatlanná vált, nem reagált a jobb kattintásra, és a vágólapra másolt szöveg sem volt beilleszthető. Ennek orvoslására érkezett a KB4532695 csomag, úgy 10 nappal ezelőtt.

Egészen addig nem gyanakszunk, amíg nem okoz gondot


A változások listája szerint, nem csak a keresőnk javul meg az újraindítás után, de USB Type-C csatlakozónkból is hibaüzenetek nélkül távolíthatjuk el pendrive-unkat, működik az invitáció online játékokra, és még a Windows Hello arcfelismerés is hatékonyabb lesz. Nos, nem kizárt, hogy ez így történt, ám a telepítést elvégző felhasználók, az arcfelismerő pontosságának tesztelése helyett valami mással voltak elfoglalva. Ugyanis pár napon belül kiderült, hogy a segítő szándékkal kiadott update burlesque filmekbe illő káoszt okozott, nyomában indítási gondokkal, váratlan rendszerösszeomlásokkal. Ha ez nem lett volna elég, ezek után még a kereső sem lett 100%-os.

Rossz ómen?


A jelentések apokaliptikus állapotokról szólnak, melyek részeként sokan tapasztaltak klasszikus "kék halál" kíséretében maga alá rogyó rendszert, indítás közben összeomló rendszert, eltűnő hangot és helyrehozhatatlanul letiltott hangkártyát. Volt, akinél bemondta az unalmast a Bluetooth, de a csúcs a teljes hálózati szolgáltatás megszűnése volt, természetesen internettel együtt. Utóbbi volt, hogy egy újraindítás után visszatért, hogy aztán megint leállhasson. Jobb esetben vállalhatatlanul megnőtt a boot idő, a kereső ráadásul továbbra is betegeskedett, így a jobb klikk alkalmazásához előbb bal kattintással elő kellett hozni a kurzort. Bár a jelenségek nem minden esetben, vagy nem feltétlenül egyszerre jelentkeztek, de pont elegendő panasz érkezett ahhoz, hogy a helyzetre ráhúzható legyen a tragikomikus jelző.

Nem kell hang, ha be sem kapcsol.


A dolog akkor kezdett eszkalálódni, amikor kiderült, hogy a frissítés eltávolítása nem feltétlenül hozza helyre az okozott károkat, ugyanis volt akinek a rendszer továbbra sem volt hajlandó felismerni semmilyen csatlakoztatott hangeszközt. Persze sokan biztosan észre sem vették, hogy az új csomag idő közben már beépült, mivel nem tapasztaltak semmiféle rendellenességet. Aki azonban még nem végezte el a frissítést, talán jobb ha megvárja a dupla javítást javító mentőcsomagot, biztos ami biztos. Aki úgy döntene, hogy nem kockáztat, és a következő frissítésig inkább megszabadulna a KB4532695 kódnevű potenciális pokolgéptől, az a Vezérlőpult > Programok > Programok és szolgáltatások > Telepített frissítések menüpont alatt letörölheti.


A Microsoft mondhatni kellemetlen helyzetbe keverte magát, és igen kényelmetlenbe a felhasználóit, akiknek egy része most nagyjából csökkentett módban használhatja számítógépét. Remélhetőleg a megoldás hamar érkezik, és nem csak olaj lesz a tűzre.

2020. 02. 13

Hasznos Chrome bővítmény segíti az oldalak gyorsabb betöltését
Bár a Google csütörtökön bejelentette, hogy a Chrome frissítései ismét érkezni fognak, ezt a felhasználói élményt javító kiegészítést is érdemes lehet kipróbálni A Chrome frissítései hamarosan ismét hadrendbe állnak, és a 83-as verzió is hamarabb várható az eredetileg júniusra tervezett megjelenésnél. Mivel a járványhelyzet miatt nagy mértékben megnövekedett a hackerek tevékenysége, a fejlesztők továbbra is a biztonsági intézkedésekre koncentrálnak, március végén pedig az Android felhasználók is megkapták az app 80-as verzióját. A böngésző sebessége jó ideje problémát okoz a felhasználóknak, hivatalos megoldás pedig egyelőre nincs terítéken, így még szerencse, hogy a Chrome Webáruházban találni alternatív megoldásokat. A FasterChrome egy viszonylag egyszerű trükköt alkalmaz a böngészési élmény javítására, mivel szimplán előtölti nekünk a megnyitásra váró oldalt. Ha a plugin aktív, elég a kurzort az adott link fölött pihentetni, így kattintás után már a kész oldal fogad minket, nem kell megvárnunk, míg a szöveg megjelenése után a képi tartalmak és a beágyazott videók is a helyükre kerülnek. A háttérművelet mindössze 65 milliszekundum alatt megkezdődik, így mire eljutunk egy rövidebb mondat végére, az új lap valószínűleg már készen is áll az olvasásra. Ha tesztelnénk kattintási sebességünket, az instant.page oldalt érdemes megnézni, melyen weblapkészítők érhetik el az oldalak betöltését gyorsító scriptet. Ha itt lejjebb görgetünk, a „Test your clicking speed”
Elérhető a Facebook Messenger asztali változata
A kezdeti tesztidőszak véget ért, így mindenki számára elérhetővé vált a Facebook Messenger különálló asztali változata. Korábban már írtunk róla, hogy a Facebook kiemelt figyelemmel kezeli a közösségi oldal üzeneküldő funkcióját, mely az aktuális helyzetben több felhasználót lát el, mint valaha. Bár az utóbbi időben a konferenciahívásokra specializálódott Zoom rengeteg embert csábított el, a Messenger asztali változata is sokaknak nyújthat kényelmes megoldást a kommunikációra. Mostantól nem feltétlenül szükséges a böngészőben megnyitott lapok között navigálni, és minden eddig megszokott funkció elérhető, így testre szabhatók az értesítések, és világos témáról a szemet kímélő sötét módra kapcsolhatunk. Az új kiadás megörökölte a mobilos app, illetve a böngészős felület funkcióit, és automatikusan szinkronizálja a történéseket, így a megszokott módon folytathatjuk, mikor másik eszközre váltunk. A letisztult dizájn mellett a sebességre sem lesz sok panaszunk, a nagyjából 300 megabájt tárhelyért cserébe jóval könnyebben kezelhetjük beszélgetéseinket. Természetesen csoportos beszélgetést és videóhívást is indíthatunk, a gyorsbillentyű funkció pedig két gombos parancsok lenyomásával segít minket gyakori műveletek elérésében, így nem kell majd mindenért a beállítások között keresgélnünk. Ha játék vagy munka közben nem szeretnénk az értesítések csilingelését hallgatni, egy kattintással azt is lekapcsolhatjuk, és természetesen az ablak méretét is tetszőlegesre szabhatjuk.
Intel, az órajelbajnok! Comet Lake H mobilprocesszorok
Még éppen csak berobbant a Ryzen 9 4900HS, melyben először köszönthettünk AMD terméket a mobilprocesszorok csúcsán, az Intel viszont kivárásra játszik, hogy a megfelelő pillanatban reagálhasson. Az április elején felbukkanó komolytalan hírek között gyanúsan figyeljük az újdonságokat, ezek az információk viszont megbízhatóank tűnnek. Ugyan az asztali teljesítményt ígérő 10. generációs laptopok már megjelentek az Intel honlapján is, a H szériáról egyelőre hallgatnak. A 10. generációs Comet Lake-H széria nem a legmodernebb fejlesztéseken alapszik, de ha hihetünk az adatoknak, láthatjuk, hogy az Intel továbbra is a magas órajelekben erős, így ismét magának követelheti a teljesítményvezér szerepét. A 10. generációs Comet Lake-H CPU sorozat március utolsó napjaiban bukkant fel, de a hat processzor részleteit először a hd-tecnologia.com közölte, így még nem tekinthető hivatalos bemutatónak. A korábbi szivárgások azért valószínűleg végre a helyükre kerülnek, és ahogy az sejthető volt, az Intel "újdonságai" nem hoznak semmi igazán váratlant. Az egyetlen komoly ütőkártyájuk viszont továbbra is játékban tartja őket, mely nem más, mint a magas órajel. A gyártó a végletekig igyekszik feszegetni gyártástechnológiáját 14nm++ lapkáival, és a paletta hat eleméből szinte mindegyik eléri, illetve meghaladja az 5Ghz-es magaslatokat, egyedül a két i5-ös fogja vissza magát. Bár a PCI-Express 3.0 és DDR4 támogatás változatlan, a H szériás chipek azért hoznak újdonságokat is, a HM470 lapkészle
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres