fb pixel code
KATEGÓRIA KATEGÓRIA
Ajánló
2020. 02. 17
Váratlan gyorsulás? GDDR6 memóriát kaphat a GTX1650
2020. 02. 17
A Metro Exodus végre Steamen, most 40%-os leárazással
2020. 02. 17
Corsair A500 - 10 év után újra léghűtés a Corsairtől
2020. 02. 16
Mit tud egy 270 ezres konfig Ryzen 3600 GTX1660Ti összeállításban?
2020. 02. 14
Ezek magyarok? - Ingyenes a Kingdom Come: Deliverance
2020. 02. 13
Víruspánik? Először marad el a Mobile World Congress
2020. 02. 13
Az új Windows 10 frissítés megöli a hangot és az internetet
2020. 02. 13
A mindenre (is) elég brutál processzor. 💪
2020. 02. 12
YouTube music? Ezt kínálja a Google, ha zenére vágyunk
2020. 02. 12
Hajlékony és okos, avagy az összecsukható telefonok reneszánsza
2020. 02. 11
80 Terabájt? Fejlett HAMR merevlemezek érkeznek
2020. 02. 11
Különc AMD alaplap hivatalos Thunderbolt támogatással
2020. 02. 10
Chrome 80 - újabb változások a Google böngészőjében
2020. 02. 10
Érkeznek a B550-es és a Z490-es alaplapok a Gigabyte-tól!
2020. 02. 10
Apple ítélet - 25 millió eurós bírság a lassított telefonok miatt
2020. 02. 13

Az új Windows 10 frissítés megöli a hangot és az internetet

Egy lépés előre, kettő hátra? A keresési funkciót javító frissítés katasztrofális hibákat okozott, a javítás javítása még várat magára.

Az egész valamikor a 2019 Májusi, és Novemberi frissítések alkalmazása után kezdődött, a zavaró rendszerhiba egészen mostanáig nehezítette meg a felhasználók életét. A furcsa jelenség a Fájlkezelő (File Explorer) defektjét okozta, és lehetetlenné tette a keresést. Egyes esetekben a Start menü és a Vezérlőpult keresőmezője szürkévé, vagyis használhatatlanná vált, nem reagált a jobb kattintásra, és a vágólapra másolt szöveg sem volt beilleszthető. Ennek orvoslására érkezett a KB4532695 csomag, úgy 10 nappal ezelőtt.

Egészen addig nem gyanakszunk, amíg nem okoz gondot


A változások listája szerint, nem csak a keresőnk javul meg az újraindítás után, de USB Type-C csatlakozónkból is hibaüzenetek nélkül távolíthatjuk el pendrive-unkat, működik az invitáció online játékokra, és még a Windows Hello arcfelismerés is hatékonyabb lesz. Nos, nem kizárt, hogy ez így történt, ám a telepítést elvégző felhasználók, az arcfelismerő pontosságának tesztelése helyett valami mással voltak elfoglalva. Ugyanis pár napon belül kiderült, hogy a segítő szándékkal kiadott update burlesque filmekbe illő káoszt okozott, nyomában indítási gondokkal, váratlan rendszerösszeomlásokkal. Ha ez nem lett volna elég, ezek után még a kereső sem lett 100%-os.

Rossz ómen?


A jelentések apokaliptikus állapotokról szólnak, melyek részeként sokan tapasztaltak klasszikus "kék halál" kíséretében maga alá rogyó rendszert, indítás közben összeomló rendszert, eltűnő hangot és helyrehozhatatlanul letiltott hangkártyát. Volt, akinél bemondta az unalmast a Bluetooth, de a csúcs a teljes hálózati szolgáltatás megszűnése volt, természetesen internettel együtt. Utóbbi volt, hogy egy újraindítás után visszatért, hogy aztán megint leállhasson. Jobb esetben vállalhatatlanul megnőtt a boot idő, a kereső ráadásul továbbra is betegeskedett, így a jobb klikk alkalmazásához előbb bal kattintással elő kellett hozni a kurzort. Bár a jelenségek nem minden esetben, vagy nem feltétlenül egyszerre jelentkeztek, de pont elegendő panasz érkezett ahhoz, hogy a helyzetre ráhúzható legyen a tragikomikus jelző.

Nem kell hang, ha be sem kapcsol.


A dolog akkor kezdett eszkalálódni, amikor kiderült, hogy a frissítés eltávolítása nem feltétlenül hozza helyre az okozott károkat, ugyanis volt akinek a rendszer továbbra sem volt hajlandó felismerni semmilyen csatlakoztatott hangeszközt. Persze sokan biztosan észre sem vették, hogy az új csomag idő közben már beépült, mivel nem tapasztaltak semmiféle rendellenességet. Aki azonban még nem végezte el a frissítést, talán jobb ha megvárja a dupla javítást javító mentőcsomagot, biztos ami biztos. Aki úgy döntene, hogy nem kockáztat, és a következő frissítésig inkább megszabadulna a KB4532695 kódnevű potenciális pokolgéptől, az a Vezérlőpult > Programok > Programok és szolgáltatások > Telepített frissítések menüpont alatt letörölheti.


A Microsoft mondhatni kellemetlen helyzetbe keverte magát, és igen kényelmetlenbe a felhasználóit, akiknek egy része most nagyjából csökkentett módban használhatja számítógépét. Remélhetőleg a megoldás hamar érkezik, és nem csak olaj lesz a tűzre.

2020. 02. 13

Váratlan gyorsulás? GDDR6 memóriát kaphat a GTX1650
Úgy néz ki, hogy az Nvidia belépő kategóriás kártyája is vérfrissítésen esik át Az utóbb időben nem volt ritka, hogy viszonylag friss hardverek furcsa, és váratlan revíziót kapjanak. Nemrég az AMD volt, aki csendben Zen2 magokkal modernizálta az első generációs Ryzen 5 1600 processzorát, most pedig az Nvidia léphet előre. A SUPER kártyák bevezetésekor láthattunk hasonlót, hiszen a 1660 SUPER leginkább a GDDR6-os memóriájával különbözött elődjétől, a 1650 SUPER viszont többek között erősebb GPU-t, komolyabb memóriabuszt, és magasabb TDP limitet kapott. Egyelőre úgy tűnik, ezúttal átnevezésről nem lesz szó, egyszerűen csak frissítik a tavaly áprilisban bevezetett alapszériát is. Ahogy az lenni szokott, a hírt a VideoCardz.com osztotta meg a nagyközönséggel, miszerint a legkisebb Turing is szintet léphet, és megválhat az öregedő GDDR5 VRAM csomagtól. Ha ezúttal is hihetünk az EEC (Eurasian Economic Commission) adatbázisában szereplő információknak, a megfizethető VGA-ra vágyók hamarosan némi extra sebességet kaphatnak a pénzükért. A listán szereplő tételek között a következők a legérdekesebbek, melyeken a gyártó gyakorlata szerimt a D előtag jelezheti az alapmodelletől eltérő memóriát: MSI GeForce GTX 1650 D6 GAMING X MSI GeForce GTX 1650 D6 GAMING MSI GeForce GTX 1650 D6 VENTUS XS OC MSI GeForce GTX 1650 D6 VENTUS XS MSI GeForce GTX 1650 D6 AERO ITX OC MSI GeForce GTX 1650 D6 AERO ITX MSI GeForce GTX 1650 D6T LP OC MSI GeForce GTX 1650 D6T LP A teljes képhez
A Metro Exodus végre Steamen, most 40%-os leárazással
Az Epic Store exkluzivitása véget ért, az orosz poszt-nukleáris világ mostantól Steamen keresztül is felfedezhető A megjelenést követően mi is írtunk a 4A Games trilógiájának harmadik darabjáról, mely nem csak nekünk jött be, de a sajtó és a játékosok szerint is igen hangulatosra sikerült. Szótlan főhősünk rádöbben, hogy a fagytól sújtott Moszkván túl élhetőbb a klíma, így az új élet lehetőségétől hajtva, egy gőzmozdony fedélzetén útra kel maréknyi csapatával. A tájak szellősebbek, a környezet változatosabb és lenyűgözőbb mint valaha, az ismeretlen kihívások még fenyegetőbbek, a grafikától pedig lélegzetünk is eláll majd, főleg ha bírjuk hardverrel, pláne, hogy RTX támogatás is elérhető. Aki eddig vaskosabb leárazásra várt, esetleg visszafogta magát, hogy végre Steames könyvtárát gazdagíthassa a kalanddal, az most 40%-os kedvezménnyel 23.99€-ért, vagyis nagyjából 8000 Ft-ért csaphat le a játékra. Ha esetleg teljesen kihagytuk volna a sorozatot, az első két rész felújított változatai most vaskos 75%-os engedménnyel, vagyis egyenként 5€-ért (~1700 Ft) kaphatók. Ha a legteljesebb csomagot szeretnénk, az Exodus összes kiegészítőjét magában foglaló Expansion Pass is kelleni fog, mely 25%-kal lett olcsóbb, ráadásul a Metro Franchise Bundle ( 2033 +Last Light Redux, Exodus + Expansion Pass) most kevesebb mint a teljes ár feléért, 16 800 Ft-ért szerezhető be. A stílus kedvelőinek ez talán a legjobb ajánlat, melyet a Steamen érhetünk el. Vigyázat, ha bizonytala
Corsair A500 - 10 év után újra léghűtés a Corsairtől
A Corsair tíz éve nem állt elő klasszikus toronyhűtővel, az újdonság ráadásul mutat néhány okos megoldást, de vajon megéri ezt választani? Az A50 és A70 processzorhűtők 2010-ben bukkantak föl, ám az igényes hardverekről ismert gyártó azóta inkább kompakt vízhűtéses rendszerekkel bombázta a piacot. Hogy vajon miért tért vissza ennyi idő után erre a területre? A tíz év szünetet ugyan nem magyarázták meg, de jelezték, hogy tisztában vannak annak a rétegnek az igényeivel, mely nem bízik a folyadékos rendszerekben, például tart a potenciális szivárgástól. Tény, hogy az AIO hűtők nem feltétlenül hatékonyabbak, praktikusabbak, és nem is halkabbak a toronyhűtőknél, de ez azt jelenti, hogy az A500 mindkét terep ajánlataival szemben ajánlott választás? Annyi biztos, hogy ahány hűtő, annyiféle rögzítési technika, még akár egy márkán vagy sorozaton belül is találhatunk pár pillanat alatt felpattintható, vagy hosszasabb szöszmötölést igénylő darabokat. Az AIO hűtők ezzel szemben a CPU oldalán kevesebb fejtöréssel járnak, és ami a legfontosabb, biztosan nem ütköznek akadályba a magasabb RAM modulok esetén. A radiátor rögzítésével együtt azonban sokszor idegőrlőbb folyamat lehet felszerelni őket, a pumpa pedig extra hangszennyezést dob a képletbe, ami a csendre vágyókat biztosan valami drágább, de megbízható ventilátoros megoldás felé terel. Az A500 ezeken a területeken rendkívül kifinomult és ügyes megoldásokat alkalmaz, amiket évek óta szeretnénk látni, és aminél rosszabbal már egye
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: [email protected]
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres