fb pixel code
KATEGÓRIA
Ajánló
2019. 10. 19
A merev konfig visszatér? - i9-9900K/RTX2080 számítógép teszt
2019. 10. 17
Ingyenes hétvége és nagy leárazás - The Division 2
2019. 10. 16
Fallout az űrben? Íme a The Outer Worlds első 20 perce
2019. 10. 15
A világ leggyorsabb gépszerelői.
2019. 10. 14
IT hírek 10.14. - 10. generációs i3, Kaby Lake, extrém NAVI, ingyen Marsutazás
2019. 10. 14
Ádám csövezik. Hogyan készül egy folyadékhűtéses számítógép merev csövekkel?
2019. 10. 11
Középkategóriás, mégis prémium? - Ryzen 7 2700/GTX1660Ti számítógép teszt
2019. 10. 08
Kúpósztó vagy egy átlagos Gamer számítógép? TUF cuccok, Ryzen 7, X470, 970 Pro, 1660Ti
2019. 10. 07
IT hírek 10.07. - Intel biztonság és gyorsabb hálózat, AIO RTX, Játékdömping
2019. 10. 07
Jól szellőző QHD-ra alkalmas konfiguráció 390 000 ft-ért! 2700/RTX2060 S/32GB RAM/NVMe SSD
2019. 10. 07
Számítógép az irodába és játékra 260 ezer Ft-ért. Ryzen5 3400G/GTX1650/16GB RAM/ SSD /HDD/FSP
2019. 10. 03
Ki az igazi G? Négy dudás egy stúdióban
2019. 10. 03
Vegyes házasság - Ryzen 7 2700X/RTX2060 SUPER számítógép
2019. 09. 30
Egy kissé merev, de így szeretjük - 9900K/RTX2080Ti merev csöves vízhűtéssel
2019. 09. 30
IT hírek 09.30. - Lekörözné a Wi-Fit az Amazon, AMD PRO CPU-k, Oculus Quest PC-n, Metro 2033 ingyen
2019. 03. 07

Unruly Heroes ajánló, Wrath: Aeon of Ruin - retro FPS a 3D Realmstől

Hangulatos platform játékkal mutatkoztak be a volt Ubisoftos fejlesztők

A francia Magic Design Studios 2015-ben állt össze, az új csapatban pedig számos korábbi Ubisoft alkalmazottat találunk. Első produkciójukkal nem is valami sosem látott újdonságot próbáltak létrehozni, inkább egy szerethető ügyességi platform játékot, a Rayman által kikövezett úton.

Négyen, rémekre készen


Ezt viszont nem is rójuk fel nekik, hiszen a Rayman a mai napig méltán népszerű, minden korosztály számára tartogat szórakoztató pillanatokat, és azon kevés játékok egyike, amit egymás mellett ülve is játszhatunk közösen. A co-op lehetősége tehát itt is adott, ám ebben a tekintetben talán túlzásba is esik a játék, ugyanis a kihívás akkor kerül egyensúlyba, ha kihasználjuk a négy irányítható karakter nyújtotta lehetőséget. Bár a piacon végtelen mennyiségben találjuk meg a stílus képviselőit, a rakoncátlan hősök kalandjával mégis érdemes lehet tenni egy próbát. A kalandozásunk hátteréül szolgáló univerzum elkészítéséhez a Nyugati utazás című regény szolgált ihletként, a környezet, a hősök és a felbukkanó karakterek tehát egyaránt a kínai mitológiára támaszkodnak, és ez talán a legerősebb pontja a játéknak. A dizájn szemet gyönyörködtető, egy igényesen megrajzolt és hangulatos mesevilágba vezet minket.


A történet ehhez mérten egyszerű, de ahhoz elég, hogy tettre hívja a világ megmentéséhez szükséges hősöket, akik eltérő harcstílussal és néhány különböző, egyedi képességgel is bírnak. A játékmenet tehát nagyjából a szokásos, platformokon ugrálás, harc és logikai feladatok alkotják a csomagot, ami 29 pályán keresztül vezet végig minket a lineáris felépítésű interaktív mesén. Az irányítás alapvetően könnyed, ám okozhat majd nehéz pillanatokat. A támadásaink animációját nem szakíthatjuk meg, a megcélzott platformok és megragadható felületek pedig kissé csalókán lettek elkészítve, többször is előfordul majd, hogy eltévesztjük őket. Kellemes meglepetés, hogy a látványos harci technikákat nem csak a gépi ellenfelek ellen kamatoztathatjuk! Egymás ellen, vagy akár idegen játékosok ellen is harcolhatunk, a külön erre kihegyezett PVP módban, lokálisan és online egyaránt.

Majompofa a krokodil ellen


A kihívástól akkor se rettenjünk meg, ha kisebbek is vannak a csapatban, a halál a Raymanhez hasonlóan nem végleges, és a főellenségekkel folytatott küzdelem kivételével, szinte azonnal visszatérhetünk a pályára. Az apróbb hibák ellenére tehát egy igazán kellemes élmény vár ránk, a pihent humor és az igényes animációk megnyerőek, a karakterek egyediek, a pályák pedig nagyon hangulatosak. Aki közösen játszható és családbarát játékot keres, nem nyúlhat mellé a Unruly Heroes-zal, ami a főbb platformok mellett PC-re is elérhető és mindössze 20€-ért, vagyis nagyjából 6300 Ft-ért.


Nyáron érkezik a 3D Realms következő retro FPS-e


A 3D Realms-nek olyan klasszikusokat köszönhetünk, mint a Duke Nukem 3D vagy a Shadow Warrior, de kiadóként is számos emlékezetes játékot jegyeznek, elég csak a Wolfenstein 3D-re, vagy az első két Max Payne-re gondolni. A csapat hosszú ideje nem jelentkezett már teljesen önálló produkcióval, de idén új meglepetéssel szolgál.

Újra mozgásban a Quake Engine


Legutóbbi látogatásuk az FPS hőskorába, az Ion Maiden volt, ami a fent említett két klasszikus cím grafikai motorját, a Build Engine felújított változatát használva idézte meg korszak hangulatát. A kilencvenes évek belső nézetű akciójátékai iránt érzett romantika tehát nemhogy alább hagyott volna, de az évek múlásával talán csak egyre erősebb lett. Ezt bizonyítja az Ion Maiden, vagy a Dusk pozitív fogadtatása is, ezúttal pedig egy újabb utazást tehetünk a múltba, miközben a fejlesztők egy újabb lépést tesznek előre.

A Super Shotgun kötelező kellék


Ezt a lépést pedig már teljesen 3D-ben, az eredeti Quake engine felhasználásával teszik, ami John Carmack- és az id Software munkájának köszönhetően határozta meg a 90-es éveket, ám egészen máig nem sok információnk volt arról, hogy mivel is készülnek. A tavaly bemutatott nyúlfarknyi mozgóképen látható karakter, karján méretes pengével, egy rúnákkal díszített portálba lépve indult ismeretlen tájak felé. A fejlesztők Twitter oldalán jelent meg hír a ma érkező leleplezésről, a kiadásért az 1C Entertainment felel, a Quake logójára kísértetiesen emlékeztető képpel pedig irányba állították az érdeklődőket.


Le a Fejjel!Végül március hetedikén, helyi idő szerint délután egy körül befutott a várt trailer, és kiderült, hogy hová is vezet az a rejtélyes térkapu. Az alig másfél perces videóban pontosan a lényeg szerepel: a Wrath: Aeon of Ruin igazi nosztalgikus FPS lesz kastélyokkal, démoni szörnyekkel, kapcsolókkal és titkos járatokkal. Dinamikus mozgás, véres akció és zúzós metál zene, mindez klasszikus dark fantasy stílusban. A képsorokat látva biztosak lehetünk benne, hogy nem szenvedünk majd hiányt a különböző erejű és tű
zsebességű fegyverekben, ráadásul a közelharcban sem leszünk védtelenek, köszönhetően a karunkra rögzített méretes pengének. Igaz, a Doom óta minden játékban keresem a láncfűrészt, de a fejek lenyisszantása így is eredményesnek tűnik, ráadásul a penge több formáját is láthatjuk, így nem kizárt, hogy fejlesztés, vagy alternatív tüzelési mód is elérhető lesz. A technológia mellett tehát a hangulat is ismerős, az ígéret szerint pedig „nem fogjuk túlélni”. A játék még ezen a nyáron megérkezik és szinte az összes aktuális platformon elérhető lesz, mi pedig természetesen írni fogunk róla.


2019. 03. 07

Ingyenes hétvége és nagy leárazás - The Division 2
A csapat a lelke mindennek A francia Ubisoft, több egymáshoz hasonló szériát is üzemeltet, melyek alapját első sorban, a nagy bejárható területen zajló lövöldözés adja. Míg az egyjátékos kalandokért főként a Far Cry és az Assassin's Creed epizódok felelnek, a multiplayer élményt, jelenleg a Tom Clancy nevével fémjelzett Ghost Recon, és The Division játékok adják. Utóbbi 2008-ban mutatkozott be, ám nem egészen felelt meg a megjelenést megelőzően felgerjesztett elvárásoknak. A be nem tartott ígéretek és a hiányzó technikai kunsztok ellenére, rengetegen töltötték idejüket a csatatérré változott New York utcáin. És ez még csak a jéghegy csúcsa, hiszen számos céges rekord megdöntése után, végül 330 millió dolláros világszintű bevételt produkált, a kiegészítő tartalmakat és a mikrotranzakciókat pedig még nem is számoltuk. Borítékolható volt tehát a folytatás, mely a hiányosságok pótlásával, és a hibák kijavításával kecsegtette a játékosbázist. Idén márciusban meg is jelent a folytatás, melyet most vasárnapig ingyenesen kipróbálhatunk. Műfaját tekintve, egy kizárólag online játszható, külső nézetű akció-szerepjáték, melynek keretében, a rejtélyes vírus által letarolt New York-ban kell felszámolnunk az elszabadult bűnözést. Az idő nagy részében gép ellenfeleken kell átverekednünk magunkat, így tisztítva meg a várost a fegyveres csoportoktól. A játék egyik tartópillére a szerepjátékos rendszer, így nem csak mi léphetünk szintet, de ellenfeleink is különböző nehézségi fokot képvi
Fallout az űrben? Íme a The Outer Worlds első 20 perce
Kellemesnek ígérkezik a The Outer Worlds Emlékszünk a Fallout 76-ra? Ha kedveljük a szériát, akkor egészen biztosan előttünk van az a csúfos kudarc, és a pofátlanul elbagatelizált marketinghazugság, amit a Bethesda hányt a széria rajongói, és a játékosközösség elé. Nagyon úgy tűnik, hogy idén októberben, szó szerint betölti a majd az űrt az Obsidian Entertainment csapata, ugyanis új játékuk már csak pár hipertér ugrásra van tőlünk. A fejlesztők olyan referencákkal a hátuk mögött kezdtek a fejlesztésbe, mint a legendás Star Wars: The Knights of The Old Republic második része, a Neverwinter Nights 2, a Pillars of Eternity, vagy épp a Fallout: New Vegas, mely egyaránt a széria, és a stílus közkedvelt darabja. Aki tehát régóta vár egy stílusos akció-RPG-t, az most dörzsölheti a tenyerét, és még az első 20 percet is megnézheti. Aki esetleg figyelemmel kísérte a játék fejlesztését, az talán aggódott a különböző hibák, hiányosságok miatt, ám ez alapján bizakodhatunk, hogy a szemmel látható gondokat sikeresen orvosolták, már csak bíznunk kell abban, hogy legalább egy átlagos, a 3D-s érából származó Fallout epizód szintjét hozza majd, és akkor nem sokat panaszkodhatunk. A felvételen jól látható, hogy az atmoszférával nem lesz gond, a retro-futurisztius dizájn, stílusos formáival és színeivel egyszerre idézi meg a Bioshock féle art déco-t, és a Fallout alternatív történelmi hangulatát. Az előzetesekből már sejthető volt, hogy a pihent humor legalább akkora jelentőséget kap majd
IT hírek 10.14. - 10. generációs i3, Kaby Lake, extrém NAVI, ingyen Marsutazás
i3 lesz az i7-ből Nagyot fordult a kocka az IT piacon, mikor az AMD bemutatta tovább fejlesztett Ryzen processzorait. A harmadik generációs Zen CPU-k megjelenésével több magot és több logikai szálat kapunk a pénzünkért, a megnövekedett magonkénti teljesítményt viszont már az Intel sem hagyhatta figyelmen kívül. A kérdése tehát, hogy milyen választ ad a kék gyártó, a soron követező, 10. generációs asztali processzoraival. A legfrissebb hírmorzsák szerint, újragondolják a Core i szériát, és a belépő kategóriában is bevezetik, a többszálas munkavégzést. 2020-tól tehát az i3 processzorok is rendelkeznek majd Hyperthreading funkcióval, vagyis 4 maggal és 8 szállal dolgoznak majd. No nem új fejlesztésről van szó, egészen konkrétan a 2017-es i7 lesz az i3-as kupak alatt. A kissé esetlenül hangzó i3-10100, a SiSoftware adatbázisában bukkant fel, és twitteren tette közszemlére, egy TUM_APISAK nevű felhasználó. A leírás szerint, a processzor négy magos, nyolc szálas, alap órajele pedig 3.6GHz. A pletyka szerint, a Comet Lake processzorok mindegyike Hyperthreading képes lesz, vagyis az i5 hat maggal és tizenkét szállal, az i7 nyolc maggal és tizenhat szállal, az i9 pedig tíz maggal és húsz szállal támad majd. Valódi újdonságokról persze továbbra sem beszélhetünk, ugyanis a 2020-ban érkező Comet Lake, továbbra is a Sky Lake architektúrára épül majd. Viszlát Kaby Lake Eközben az Intel bejelentette, hogy hamarosan végleg búcsút int azon asztali processzorainak, melyek a Kaby
PCX 2006-2019.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres