fb pixel code
KATEGÓRIA KATEGÓRIA
Ajánló
Majdnem 900 milliós büntetés félrevezető hirdetések miatt
Brutális AORUS konfig közel 800 000 forintért!
Baleset áldozata lett az MSI elnöke
Univerzális csatlakozás - Bemutatkozott a Thunderbolt 4
Az új VVC kodek 50%-kal csökkenti a 4K videók méretét
Killing Floor 2, Lifeless Planet és The Escapist 2 ingyen!
5G-s gyorsulás? Hálózati fejlesztések Magyarországon
Vasárnap ingyen miénk lehet a Watch Dogs 2
Paradigmaváltás? Új anyagot fedezett fel a Samsung
Aprócska Thin mini-ITX alaplapok az ASRocktól
Stressz teszt 1.0 Warzone dupla és BFV teszt fincsi konfiggal
Kész az első hatékony koronavírus-gyógyszer
Készüljünk fel, úton a Fallout tévésorozat
Creator 400M - igényes E-ATX torony az MSI-től
Szerencsejáték? A britek kiátkoznák a loot boxokat
2019. 03. 07

Unruly Heroes ajánló, Wrath: Aeon of Ruin - retro FPS a 3D Realmstől

Hangulatos platform játékkal mutatkoztak be a volt Ubisoftos fejlesztők

A francia Magic Design Studios 2015-ben állt össze, az új csapatban pedig számos korábbi Ubisoft alkalmazottat találunk. Első produkciójukkal nem is valami sosem látott újdonságot próbáltak létrehozni, inkább egy szerethető ügyességi platform játékot, a Rayman által kikövezett úton.

Négyen, rémekre készen


Ezt viszont nem is rójuk fel nekik, hiszen a Rayman a mai napig méltán népszerű, minden korosztály számára tartogat szórakoztató pillanatokat, és azon kevés játékok egyike, amit egymás mellett ülve is játszhatunk közösen. A co-op lehetősége tehát itt is adott, ám ebben a tekintetben talán túlzásba is esik a játék, ugyanis a kihívás akkor kerül egyensúlyba, ha kihasználjuk a négy irányítható karakter nyújtotta lehetőséget. Bár a piacon végtelen mennyiségben találjuk meg a stílus képviselőit, a rakoncátlan hősök kalandjával mégis érdemes lehet tenni egy próbát. A kalandozásunk hátteréül szolgáló univerzum elkészítéséhez a Nyugati utazás című regény szolgált ihletként, a környezet, a hősök és a felbukkanó karakterek tehát egyaránt a kínai mitológiára támaszkodnak, és ez talán a legerősebb pontja a játéknak. A dizájn szemet gyönyörködtető, egy igényesen megrajzolt és hangulatos mesevilágba vezet minket.


A történet ehhez mérten egyszerű, de ahhoz elég, hogy tettre hívja a világ megmentéséhez szükséges hősöket, akik eltérő harcstílussal és néhány különböző, egyedi képességgel is bírnak. A játékmenet tehát nagyjából a szokásos, platformokon ugrálás, harc és logikai feladatok alkotják a csomagot, ami 29 pályán keresztül vezet végig minket a lineáris felépítésű interaktív mesén. Az irányítás alapvetően könnyed, ám okozhat majd nehéz pillanatokat. A támadásaink animációját nem szakíthatjuk meg, a megcélzott platformok és megragadható felületek pedig kissé csalókán lettek elkészítve, többször is előfordul majd, hogy eltévesztjük őket. Kellemes meglepetés, hogy a látványos harci technikákat nem csak a gépi ellenfelek ellen kamatoztathatjuk! Egymás ellen, vagy akár idegen játékosok ellen is harcolhatunk, a külön erre kihegyezett PVP módban, lokálisan és online egyaránt.

Majompofa a krokodil ellen


A kihívástól akkor se rettenjünk meg, ha kisebbek is vannak a csapatban, a halál a Raymanhez hasonlóan nem végleges, és a főellenségekkel folytatott küzdelem kivételével, szinte azonnal visszatérhetünk a pályára. Az apróbb hibák ellenére tehát egy igazán kellemes élmény vár ránk, a pihent humor és az igényes animációk megnyerőek, a karakterek egyediek, a pályák pedig nagyon hangulatosak. Aki közösen játszható és családbarát játékot keres, nem nyúlhat mellé a Unruly Heroes-zal, ami a főbb platformok mellett PC-re is elérhető és mindössze 20€-ért, vagyis nagyjából 6300 Ft-ért.


Nyáron érkezik a 3D Realms következő retro FPS-e


A 3D Realms-nek olyan klasszikusokat köszönhetünk, mint a Duke Nukem 3D vagy a Shadow Warrior, de kiadóként is számos emlékezetes játékot jegyeznek, elég csak a Wolfenstein 3D-re, vagy az első két Max Payne-re gondolni. A csapat hosszú ideje nem jelentkezett már teljesen önálló produkcióval, de idén új meglepetéssel szolgál.

Újra mozgásban a Quake Engine


Legutóbbi látogatásuk az FPS hőskorába, az Ion Maiden volt, ami a fent említett két klasszikus cím grafikai motorját, a Build Engine felújított változatát használva idézte meg korszak hangulatát. A kilencvenes évek belső nézetű akciójátékai iránt érzett romantika tehát nemhogy alább hagyott volna, de az évek múlásával talán csak egyre erősebb lett. Ezt bizonyítja az Ion Maiden, vagy a Dusk pozitív fogadtatása is, ezúttal pedig egy újabb utazást tehetünk a múltba, miközben a fejlesztők egy újabb lépést tesznek előre.

A Super Shotgun kötelező kellék


Ezt a lépést pedig már teljesen 3D-ben, az eredeti Quake engine felhasználásával teszik, ami John Carmack- és az id Software munkájának köszönhetően határozta meg a 90-es éveket, ám egészen máig nem sok információnk volt arról, hogy mivel is készülnek. A tavaly bemutatott nyúlfarknyi mozgóképen látható karakter, karján méretes pengével, egy rúnákkal díszített portálba lépve indult ismeretlen tájak felé. A fejlesztők Twitter oldalán jelent meg hír a ma érkező leleplezésről, a kiadásért az 1C Entertainment felel, a Quake logójára kísértetiesen emlékeztető képpel pedig irányba állították az érdeklődőket.


Le a Fejjel!Végül március hetedikén, helyi idő szerint délután egy körül befutott a várt trailer, és kiderült, hogy hová is vezet az a rejtélyes térkapu. Az alig másfél perces videóban pontosan a lényeg szerepel: a Wrath: Aeon of Ruin igazi nosztalgikus FPS lesz kastélyokkal, démoni szörnyekkel, kapcsolókkal és titkos járatokkal. Dinamikus mozgás, véres akció és zúzós metál zene, mindez klasszikus dark fantasy stílusban. A képsorokat látva biztosak lehetünk benne, hogy nem szenvedünk majd hiányt a különböző erejű és tű
zsebességű fegyverekben, ráadásul a közelharcban sem leszünk védtelenek, köszönhetően a karunkra rögzített méretes pengének. Igaz, a Doom óta minden játékban keresem a láncfűrészt, de a fejek lenyisszantása így is eredményesnek tűnik, ráadásul a penge több formáját is láthatjuk, így nem kizárt, hogy fejlesztés, vagy alternatív tüzelési mód is elérhető lesz. A technológia mellett tehát a hangulat is ismerős, az ígéret szerint pedig „nem fogjuk túlélni”. A játék még ezen a nyáron megérkezik és szinte az összes aktuális platformon elérhető lesz, mi pedig természetesen írni fogunk róla.


2019. 03. 07

Majdnem 900 milliós büntetés félrevezető hirdetések miatt
A hatóságok példát statuálnak a cseh tulajdonú kereskedővállalattal  „Közel 900 milliós büntetést kapott az Alza.hu” – hozta le a hírt az mmonline.hu (Marketing & Media Online). A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által bírságként megítélt 892 millió forint az Alza.hu webáruház üzemeltetőjét és cseh anyavállalatát sújtja, mivel korábbi hirdetéseikkel súlyosan félrevezették vásárlóikat. A hatóság ítélete állítólag nem véletlenül közelíti ilyen vészesen az egymilliárd forintos határt, ugyanis ezzel a többi vállalat számára is példát statuálnak, ez a káros gyakorlat ugyanis nem számít egyedi esetnek. Mint kiderült, a tekintélyes összegen felül további 30 millió forint eljárási bírság megfizetésére is kötelezik őket, mivel a hatósági eljáráshoz szükséges részleteket, konkrétan a vizsgálatok tárgyát képező kampányok költségére vonatkozó adatokat is hiányosan, vagy félrevezető módon közölték. Az MTI információi alapján, a GVH vizsgálata az Alza 2018. január és 2019. február közé eső, hat alkalmat számláló reklámkampányait vizsgálta, mely az Egyesült Államokból elterjedt és egyre népszerűbb Black Friday akcióra hívta fel a közönség figyelmét. A reklámanyagok a meghirdetett akciós időszakban „akár 80 százalékos” kedvezményt ígértek, ám mint kiderült, egyetlen bemutatott termék, vagy akár csak ahhoz hasonló áru sem kapott akár csak megközelítő mértékű leárazást. A hirdetésekben háztartási berendezések és különféle elektronikai cikkek szerepelt
Baleset áldozata lett az MSI elnöke
A technológiai szakember és cégvezető tragikus hirtelenséggel távozott  A tajvani sajtó értesülései szerint, kedden balesetet szenvedett és elhunyt Sheng-Chang ‘Charles’ Chiang, az MSI (Micro-Star International) elnök-vezérigazgatója. A tajvani Liberty Times hozta le elsőként a szomorú hírt, mely később futótűzként terjedt tovább, túllépve az informatikai jellegű magazinok felületein. A lap információi alapján Sheng-Chang Chiang a vállalat tájpeji Zhonghe kerületében álló irodaépületében tartózkodott, és - állítólag egy rossz mozdulat miatt - kizuhant a hetedik emeletről. A kiérkező mentőszolgálat igyekezett ellátni őt, ám megmenteni már nem sikerült. A hírt nemsokkal annak elterjedése után az MSI szóvivője hivatalosan is megerősítette, ám az eset pontos körülményeit azóta sem tisztázták. Mielőtt tavaly elfoglalta az elnöki széket, a közismert tajvani tech-vállalat már több mint húsz éve foglalkoztatta, 1999-ben csatlakozott, mint a mérnöki részleg alelnöke. 2010-től töltötte be a kutatás-fejlesztés, (Research and development, R&D) részleg alelnöki pozícióját és többek között kiemelkedő szerepe fűződött a Desktop Platform Business szárny felvirágoztatásához, illetve neki tulajdonítják a cég sikeres szemléletváltását is, melynek köszönhetően komoly sikereket értek el a játékosoknak szánt termékekkel, és a professzionális igényeket kielégítő eszközparjukkal. Az MSI szóvivője szerint nagy tiszteletnek örvendett a vállalatnál, és egy korábbi interjú ala
Univerzális csatlakozás - Bemutatkozott a Thunderbolt 4
Az Intel formálisan bejelentette univerzális csatlakozójának új generációját, és eloszlat néhány félreértést is  Uralkodik némi zavar a Thunderbolt 3 örököseként érkező negyedik generáció körül, amit elsősorban a tévesen kommunikált sebességnövekedésnek köszönhetnek. Most azonban végre tisztáztak néhány fontos részletet, így kiderült, hogy a Thunderbolt 4 valóban több területen is előre lép majd, ám az adatok mozgatására továbbra is - az amúgy impozáns - 40 Gb/s maximális sávszélességet kínálja. Az adatáramlást és energiaellátást biztosító szabvány jelenleg a legsokrétűbb megoldás a piacon, hiszen több platformon is megtalálható, és a nagyfelbontású megjelenítőktől egészen a külső videokártyákig sok mindent kiszolgál, ráadásul ehhez ma már elég egyetlen Type-C típusú USB csatlakozó. A Thunderbolt 4 természetesen visszafelé is kompatibilis marad, tehát ellátja az előző generációs USB 2.0, USB 3.2 legfeljebb 20 Gbps-os igényeit, illetve a DisplayPort feladatait is, ugyanakkor némi extrát is kínál, hiszen DisplayPort mellett a listán szerepel az USB4, a PCI Express, és az Ethernet támogatása is. A 40 gigabit másodpercenként történő továbbítása jelenleg két méteres távolságon belül garantálható, ezeket az értékeket pedig optikai technológiát használó vezetékekkel szeretnének feljebb tornászni a későbbiekben. Ami még kérdéses volt és megváltozott, az a PCI Express számára biztosított sávszélesség, a negyedik generáció ugyanis duplázza a Thunderbolt 3 képességeit, és
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres
Cookie / süti kezelés
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk a Részedre. Tudj meg többet...