fb pixel code
KATEGÓRIA KATEGÓRIA
Ajánló
2020. 04. 01
Jótékony gaming? Játékvásárlással is segíthetünk!
2020. 04. 01
Játszós home office konfig 180 ezerért!
2020. 03. 31
A Facebook fejleszti az élő közvetítéseket
2020. 03. 31
Megcsinálták! Ryzen 9 4900HS a legerősebb mobilprocesszor!
2020. 03. 30
Limbo? Inside? Végre életjel a fejlesztőktől
2020. 03. 30
Hétvégi felújítás? Modern Warfare 2 Remastered
2020. 03. 30
Az USA a TSMC-t is eltiltaná a Huaweitől
2020. 03. 27
Járványsegély? Közel egymillió dollárt adakozott a CD Projekt RED
2020. 03. 27
Isteni teljesítmény extrém áron? MSI MEG X570 GODLIKE
2020. 03. 27
Az új mobil AMD odaszúrt a 3950X-nek is!
2020. 03. 27
Ezekkel az alkatrészekkel vigyázz, ha gépet építesz!
2020. 03. 26
Most ingyen beszerezhető a World War Z!
2020. 03. 26
EUV gyártás és DDR5? Érkeznek a Samsung újdonságai
2020. 03. 26
AMD videokártyák lopott adatait árulja egy ismeretlen!
2020. 03. 25
200W TDP és kompakt méret? Thermalright Black Eagle
2017. 07. 08

Streacom ST-DB4S passzív számítógép ház

Streacom ST-DB4S a különleges látványt nyújtó ezüst kocka

Hűtőház az asztalodon - alu passzív ház

Most egy olyan kuriózumról fogok beszámolni, amit az ember igen ritkán lát az asztalon, igen egy hűtőházról lesz szó, de hogy jön ez a számítástechnikához? PC házakról és házhűtőkről már biztosan hallottál, de amit most láttam, az egy számítógépház, ami passzív hűtő is egyben!
Aki komolyabb gamernek tartja magát vagy csak egy olcsó lemez gépházra van szüksége, most nyugodtan tovább is lapozhat, ez az elegánsan egyszerű és szép minőségi alumínium számítógépház nem nekik ajánlgatja magát!

Ha nem is kifejezetten gémereknek, de HTPC építőknek vagy csak otthoni felhasználóknak igen meggyőző lehet egy olyan számítógépház, ami kizárólag passzív hűtéssel rendelkezik. Engem mindenesetre meggyőzött! A csajoknak is le fog esni az álla, ha ezt meglátják az asztalodon, persze a haverjaid eleinte fanyalogni fognak, mert ezen a házon nincsenek színes LED-ek....

Kevesen ismerik, de van egy passzív hűtésű házairól ismert holland gyártó, a Streacom aki mostanában jött ki Streacom ST-DB4S prémium minőségű alumínium hűtőbordákból alkotott bi-szimmetrikus kockaházával! Ezzel most egy olyan számítógépházat alkotott, mely bármelyik felhasználó számára valóban sokat adhat a felhasználói élményhez! Jobban belemerülve a ház tulajdonságaiba, meg kell osztanom veletek ennek valódi előnyeit egy megszokott gépházzal szemben!

Mindenki ismeri már az érzést, amit egy hagyományos számítógépet bekapcsolva érzünk, főleg nyári melegben. Felzúg jó pár ventilátor a házban, akár 4-5 darab is lehet egy gépben, kezdve a táp igencsak nagy méretű propellerével. Ez egész nap monoton zúgást biztosít szobánkban. Ezzel a házzal ezt nyugodtan elfelejtheted!

Az elsőre meghökkentő kialakítású, de igen egyszerű vonalvezetésű kompakt méretű gépház egy formás talpakon álló kicsi ezüst színű kocka, ami nem foglal sok helyet, mégis jól fog mutatni a monitor és a többi technikai kütyü mellett. Ha eddig csak hagyományos számítógép házakat láttál igencsak meg fogsz döbbenni a különbségen, ami főleg az ezüstkocka oldalait leszedve tárult eléd!

Kezdjük az elején, vegyük magunk elé a becsomagolt DB4S házat, ahogy megérkezik a futárral.

Már a dupla csomagolásból kiszedve is a prémium minőséget éreztetik veled! Maga a ház egy fogantyúval ellátott kulturált kartondobozban és rugalmas többrétegű polisztirol habréteg között érkezik, széthajtogatható dobozától megszabadítva a védőrétegből kivéve külön tetszeni fog, hogy a ház tetejét alkotó akril tetőlapot is védőfólia borítja, de ugyanilyen fólia réteg veszi körül az egész DB4S ezüstkockát, ez egyben húzható le róla. Az lesz az első benyomásod, hogy ebben a csomagolásban semmi sérülés nem érhette a házat.

 

A Streacom ST-DB4S ház a maga 7,5 kg tömegével is jelzi, hogy nem sajnálták belőle az anyagot, kompakt kialakítása és mérete miatt mégis modern és szofisztikált, hogy stílusos legyek, hűvös eleganciát áraszt! Akár a monitorod mellé helyezve is határozottan jól néz ki! Ha már megszerezted, nem fogod eldugni, de ezt nem is kell.

Az ezüst kocka mellett külön dobozban találod a processzor rögzítésére szolgáló keretet, a hűtést biztosító rézcsöveket, a hővezető fémlapokat, valamint kis csomagban ezek rögzítéséhez szükséges szereléket, még hőelvezető pasztát is. Ez utóbbi igen fontos, passzív hűtésnél különösen! Sokan tudják ezt, mégis gyakran elhanyagolják.

Ha raktál már össze számítógépes konfigurációt, a most kicsomagolt elemekből azonnal látni fogod, hogy a DB4S összeszerelése szokatlan élmény lesz. Itt viszont nem kell aggódnod, hogy minden furat megfelelő helyen lesz-e vagy be tudod-e majd hajtani rendesen az összes csavart! A részletes, rajzokkal ellátott leírás segítségével a rutinosabbak simán boldogulhatnak az összerakással. Ha mégsem megy, mert nem érzed magad elég gyakorlott gépösszerakónak, nyugodtan bízd a PCX-re a szerelést és profi munkát fogsz kapni.

A ház 13 mm-es extrudált, minőségi alumínium ötvözet oldallapokból áll, rendkívül masszív kerettel és precíziós megmunkálású belsővel rendelkezik, ha a kezedbe veszed a darabjait, valóban prémium minőség érzetét adja, egyszerűen szép és rögtön látható, hogy igen hatékonyan óvja majd a benne elhelyezkedő alkatrészeket is!

Itt jön a ház lényege, ugyanis kialakításának köszönhetően gyakorlatilag minden oldal passzív hűtőbordaként szolgál, a 4 darab 6 mm-es hőelvezető rézcső (heat pipe) segítségével a csatlakoztatott oldal 65W hőleadást tud kezelni, de az a hőleadás extra hűtőbordákkal és a gyártó L6H hőcsöveivel 110W-ra is emelhető.

Így néz ki a DB4S alumínium gépház a védőlapok eltávolítása után:


 Oldallapjai és beszerelő paneljai külön külön leszedhetők, így a táp és szükséges hardverelemek beszerelése igen könnyűnek ígérkezik!

Ebből a perspektívából nézve érteni fogod, miért is hatékony a DB4S passzív hűtése:

A ház méretei: 260 x 260 x 270 mm, ebből következik, hogy a Streacom ST-DB4S ház a mini-ITX alaplapokat támogatja. Az alaplap az oldalpanelekkel párhuzamosan szerelhető be, a hőelvezető csövek erre merőlegesen futnak.


Az univerzális konzolrendszernek köszönhetően szinte minden mini-ITX alaplapot be tudsz építeni a házba.
Ezt nagyban megkönnyíti, hogy az alkatrészeket valóban modulárisan és rugalmasan tudod elhelyezni, ezt a rögzítésükre szolgáló panelekkel és a felszerelő konzolokkal oldhatod meg.

Ha a processzorod még megfelel felhasználói igényednek, külön jó hír, hogy a beépíthető foglalatot állíthatóra tervezték, gyakorlatilag minden CPU-val kompatibilis. Nyugodtan nézd meg a foglalatod és nem fogsz kételkedni ebben egy pillanatig sem!

A maximális hőfelvétel érdekében a réz hőcsövek közvetlenül érintkeznek a processzorral, ezzel jelentősen javítják a hűtési teljesítményt. A felvett hőmennyiség leadását a réz hőcsövek közvetlenül a ház oldalával érintkezve érik el.

Tutira tetszeni fog, hogy a merevlemezek beszerelésére igen sok variáció lehetséges, alaphelyzetben 5 darab 3,5″-os HDD, vagy akár 12 darab 2,5″-os HDD, de a kedvenc SSD-d is helyet kaphat benne, de mindenki más-más kombinációban pakolhatja tele meghajtóival, attól függően, mennyi és milyen tároló és a rendszer futtatásra használt meghajtója van!

A képeken jól láthatod a meghajtók rögzítésének számtalan módját:

Ezen a képen láthatod, hogy a beszerelő konzolok rögzítési megoldása kifejezetten ötletes, mert nem furatokkal és csavarokkal van megoldva, hanem oldalirányba eltolható és kézzel meghúzható csavarokkal rögzíthetsz minden egyes konzolt a kerethez.

Ha HTPC-t szeretnél építeni, de nem válnál meg szívesen a DVD lemezeidtől sem, jó hírrel szolgálhatok, külön beszerezhető a gyártó Streacom DB4 ODD Kit kiegészítője, ami lehetővé teszi akár Blu-ray meghajtó beépítését is.

A ház teteje egy strapabíró tömör fekete akril lap, amire többen különböző kedvenc mütyürt fognak rakni, akár egy kisebb cserepes virág is jól mutatna rajta, ha nem kéne időnként meglocsolni! Ha szükséged van rá, ennek a lapnak a helyére szerelheted az opcionálisan megvásárolható DB4 ODD Kit-et, így a kedvenc filmedet gyakorlatilag csak be kell tolni a ház tetején lévő nyílásba. Nagyon egyszerű és mégis dizájnos megoldás. Lehetőleg pici gyerek ne jusson a közelébe, mert perselynek nézheti!

A videokártyák beszerelhetőségénél meg kell említenem egy igen hasznos infót, hogy a két beépítő helyre akár egy dupla slotos dedikált videokártya is kerülhet, ez maximálisan 200 mm hosszú, 110 mm magas lehet. Azért nem gamer kártyákra, de főleg nem bányászatra kell itt gondolni, de ezt nemsoká megérted, ha látod a tápok értékeit!

A nagy és zajos tápegységeknek búcsút mondhatsz, mert a ház energia ellátásának biztosítására a hagyományos ventilátoros tápegység helyett a gyártó kompakt méretű, passzív hűtésű ST-ZF240 ZeroFlex 240W tápját fogod megkapni és beépíteni.
Alternatívaként kompatibilisek még a házzal a Streacom Nano szériás 120W és 160W tápegységeket is, gyakorlatilag a beszerelt meghajtók és egyéb alkatrészek energia szükséglete határozhatja meg a megfelelő tápegységet. Szerintem érdemes kiválasztani a megfelelőt, ha a beépített alkatrészeknek bőven elég a kevesebb watt is!

Külön tetszeni fog majd, hogy a DB4S gépház harmóniáját semmilyen csatlakozó port elhelyezése nem töri meg, ezt egyszerűen azzal érték el, hogy a két USB 3.0 port a ház alján a széles lábak közé szélre került. Arra azért figyelj, hogy ha van nagyobb méretű pendrive-od, az már nem biztos, hogy csatlakoztatható függőlegesen, ez esetben érdemes egy USB hubot beszerezni.

A bekapcsoló gombot sem az oldallapon kell majd keresned, ez először talán kicsit szokatlan lesz, az is alulra került, ezt egyébként a ház talpán ikon jelöli, amit egy szolid LED világít meg. Szerintem sötétben is eszméletlenül jól néz ki majd emiatt!

Formabontó ugyan. de a ház falával párhuzamosan beépített mini-ITX alaplap csatlakozóinak kivezetéseit is alul, a ház közepén találod, de ezeket az épp megfelelő magasságú széles talpak miatt kényelmesen elérheted.

Ennyi lett volna a bemutató!

Nagyon remélem, hogy sikerült az érdeklődésed felkeltenem ez iránt a szuper különleges passzív hűtésű ház iránt!

Köszönöm a megtisztelő figyelmed!

2017. 07. 08

Jótékony gaming? Játékvásárlással is segíthetünk!
Nemrég adtunk hírt a CD Projekt RED felajánlásáról, mikor a játékipar egyik legszimpatikusabb vállalata közel egymillió dollárt adományozott az egészségügynek. A hírek azóta egyre több játékipari szereplőt említenek, akik szintén hasonlóan inspiráló lépést tettek, és a Humble Bundle aktuális akcióján keresztül most akár mi is segíthetünk. Humble Conquer COVID-19 Bundle Mintha csak tegnap lett volna, hogy a videojátékok kedvelőit világszerte a konzolok új generációjának érkezése és a tavaszi játékmegjelenések tartották lázban, mások a késve érkező alkotások miatt bosszankodtak. A járvány azonban rendesen átírta a hétköznapjainkat, de ha már otthon ragadtunk, a hírek figyelése mellett játékokkal is elüthetjük az időt. A kedvezményes gyűjteményeiről, és jótékonysági akcióiról is ismert Humble Bundle akciójával, most két legyet üthetünk egy csapásra: úgy juthatunk olcsón egy értékes játékcsomaghoz, hogy a teljes összeg felajánlásra kerül. A speciális ajánlat keretében több mint 40 játékhoz férhetünk hozzá, melyet egy vaskosabb csokor e-book és hangoskönyv fog közre, természetesen angol nyelven. Az összeállításba olyan ismert stúdió is dobott be játékokat, mint a THQ Nordic, és számos közkedvelt indie játék fejlesztője is beköszönt, hogy közösen egy ezer dolláros összértéket meghaladó (nagyjából 340 000 Ft) válogatást kínáljanak fel, alig több mint 10 000 Ft-ért. A hátékok listája a következő: A Darksiders széria első két részének bővített kiadásai, melyekben
A Facebook fejleszti az élő közvetítéseket
Sok szolgáltató igyekszik valamilyen módon segíteni az online kommunikációt, akár a hálózat tehermentesítésével, akár a szükséges alkalmazások módosításával. A korlátozások mellett azonban számos fejlesztés is történik, a kiterjesztett hírszolgáltatás mellett a Facebook például az élő közvetítéseket segítő funkciókkal bővül. A „live stream”, vagyis az élő közvetítés még sosem volt ilyen népszerű, ám nem csak a közkedvelt Twitch csatornák nézőszáma magas, de a Facebookon indított élő bejelentkezések is megszaporodtak. A közösségi oldal fejlesztői reagálnak növekvő igényekre, így az elkövetkező hetekben igyekeznek a Facebook Live szolgáltatást elérhetőbbé tenni, minden felhasználó számára. Az első lépés, hogy csökkenteni igyekeznek a szolgáltatáshoz szükséges adatforgalmat, így azok is könnyebben használhatják, akik esetleg csak minimális mennyiségű mobilinternettel rendelkeznek. A frissítés teljesen régiófüggetlen, tehát minden felhasználót érint majd. Olyannyira, hogy bővülnek a hozzáférési lehetőségeink is, így nem feltétlen lesz szükség Facebook fiókra, egy élő adás megtekintéséhez. Ezt valószínűleg a közvetítőre bízzák majd, ahogy azt is, hogy biztosít-e lehetőséget az interakcióra, melyre a telefonhálózat (PSTN) integrálásával új lehetőség nyílik. Az élő adás kezdeményezője ingyenes számokat hozhat létre, ezzel a kiválasztott nézők is szóhoz juthatnak. Érkezik az „audio only”, vagyis a kizárólag hang alapú közvetítés, mely a videós adatfolyam n
Megcsinálták! Ryzen 9 4900HS a legerősebb mobilprocesszor!
Nagyszerű korszak ez a hardverkedvelők és a technológiai fejlesztések rajongóinak, ami első sorban az AMD törekvéseinek köszönhető. A Ryzen processzorok bevezetésével, illetve a Zen magok folyamatos fejlesztésével új életet leheltek a tetszhalott CPU piacba, ám arra sokan nem gondoltunk, hogy olyan téren is feltörnek, ahol korábban sosem rúgtak komolyan labdába. Ez a terület pedig a laptopok felső kategóriája. Korábban mi is közöltünk egy kiszivárgott mérési eredményt, most azonban elérhető bőséges számú hivatalos teszt és beszámoló, melyeknek mindegyike egy felé mutat: a Zen 2 magok bevetésével az új mobilprocesszor nem csak a nyers erő, de hatékonyság tekintetében is állva hagyta az Intelt. A tesztek alanya minden esetben az új Asus Zephyrus G14, mely egy ultrakönnyű notebook, ám ez egészen addig nem tűnhet különösnek, amíg nem tudjuk, hogy milyen processzor hajtja. A Ryzen 9 4900HS egy 8 magos, 16 szálas processzor, 3 GHz-es alap-, és 4.3 GHz-es Boost órajellel, mely a 7nm-es gyártástechnológiának köszönhetően mindössze 35 wattos TDP-vel dolgozik. Mostanáig a piac legerősebb laptopokba szánt megoldását természetesen az Intel szállította, egy Core i9-9980HK formájában, mely szintén 8 magos és 16 szálas, ugyanakkor 14nm-es csíkszélességen készült és 45 wattos TDP-vel indul, alap frekvenciája 2.3 Ghz, és megfelelő hűtés esetén akár 5 Ghz-es Boost elérésére is képes. Hogy mi ebben a különleges? Bár alapvetően mi is elsősorban a PC-s hardverelemek körül forgolódunk, az eh
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
PsxHun
Ennek a háznak semmi értelme,szellőzése nulla max vga nélküli alaplap+proci kombóra jó. De az ára király !! (100k körül)
2017-08-07 12:08:38
Nagy Bence Bendegúz
de jól néz ki :D
2017-07-20 13:52:36
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres