fb pixel code
KATEGÓRIA KATEGÓRIA
Ajánló
Creator 400M - igényes E-ATX torony az MSI-től
Szerencsejáték? A britek kiátkoznák a loot boxokat
Hyper Scape, a Ubisoft titokban fejlesztett battle royale játéka
Rendhagyó Windows 10 frissítés érkezett
Ősszel jön a szupergyors Samsung 980 Pro SSD
Adataink után kémkedik a TikTok, Indiában betiltották
Stílusos Z490 lap érkezik az NZXT-től
Szkájvolker Lajos és a félmilliás droid tápos kiegészítéssel
Lassan 2 milliárd játékos lesz világszerte
A Vodafone reagált a felhasználói panaszokra
Robot kapta egy hollywoodi film főszerepét
25 perces bemutatón az új Avengers játék
5600XT VS 5700XT és az IGAZI Vágó István
Hivatalos kutatás készült a fővárosi ivóvízről
Cyberpunk 2077 - új előzetes és játékmenet-bemutató
2018. 10. 24

Gigabyte Radeon RX 560 – MMORPG olcsó videokártyával

Ezúttal azoknak szeretnénk egy nagyon költséghatékony videokártyát ajánlani, akik a tömeges online multiplayer játékok iránt érdeklődnek, így a konfigurációval szemben az átlagtól némileg eltérő igényeik lehetnek. A Gigabyte Radeon RX 560 OC 4G megbízható társ lehet a legtöbb MMORPG számára.

Abban az esetben, ha a játékos nem az általunk is gyakran tesztelt First Person Shooter játékok felé orientálódik, felmerülhet az a – mások számára kevésbé érdekes - kérdés, hogy mivel megy legjobban a World of Warcraft, Star Wars: The Old republic, vagy az Elder Scrolls Online, és ezen a ponton kézen fekvő megoldás a Gigabyte Radeon RX 560 OC 4G videokártya, ami a 4K felbontást is bizonyos mértékig kezelni tudja, illetve ultra beállítások mellett 1440p felbontással kifogástalanul viszi az ismertebb MMORPG játékokat. 51000Ft körüli árával az RX 560 OC 4G megoldással szolgál olyan játékosok számára, akik egy megfizethető videokártyával akarnak MMORPG-t full HD vagy nagyobb felbontásban játszani.

A Gigabyte Radeon RX 560 OC 4G-t egy gördülékeny 4K video playback funkcióval rendelkező 1080p gaming videokártyaként ajánlja a gyártó. 1300MHz boost órajellel és 4GB GDDR5 memóriával rendelkezik, ami alacsony fogyasztással párosul. Szintén sajátossága a low profile dizájn és kisebb méret, így kevesebb helyet foglal a házban. Az RX 560 legfeljebb három monitor egyidejűleg használatát támogatja, ennek megfelelően 1 HDMI, 1 DVI-D és 1 Display Port 1.4 csatolófelület rendelkezésre.

Az RX 560 Windforce Cooling technológiát használ a hűtésre. Ennek jellemzője, hogy a tápellátó áramkör hűvösen tartásáért két 80mm-es ventilátor felelős, ezeket háromszöges kialakítású lapátélekkel tervezték, ami kettéosztja a légáramot és a gyártó szerint ezzel 23%-kal nagyobb áramlást generál. Ezt a technológiát Direct Touch hűtőbordákkal párosították, ami a lehető legnagyobb közvetlen érintkezést teremti meg a GPU és a hűtőborda közt. Maga a hűtőrendszer kifejezetten csendes, a 3D aktív hűtés csak akkor aktivizálja magát, amikor a hőmérséklet elér egy adott szintet és szükségessé válik a hűtés. Alacsonyabb igénybevétel esetén azonban nem működik fölöslegesen, így garantálja a teljesen csendes játékélményt.

Az órajel közvetlen menedzselhető az Aorus Graphics Engine szoftver segítségével, ami közvetlen a Gigabyte weboldaláról letölthető. A szoftver könnyen átlátható és egyszerűen használható; könnyített megoldást nyújt overclockolásra azok számára is, akik nem rendelkeznek tapasztalattal ezen a téren.

Az alábbi táblázatok elég szemléletes példát mutatnak arról, hogyan futnak az ismertebb MMOPRG játékok az RX 560 OC 4G segítségével. Egy ilyen kényelmes és elérhető árú konfigurációval ez a videokártya jól viszi az ismertebb MMORPG játékokat. (Asus M5A99FX Pro alaplap, AMD FX 8350 nyolcmagos CPU 4 GHz, 8GB DDR3 Kingston HyperX Fury Red memória 1866MHz-en, Gigabyte Radeon RX 560 Gaming OC 4GB videokártya, Thermaltake ToughPower 750 Watt 80 Plus Gold tápegység.)

A Gigabyte RX 560 OC 4G-t alapvetően 1080p felbontáshoz ajánlja a gyártó, de a gyakorlatban azt láthatjuk, hogy több esetben ultra és maximális beállításokkal jól teljesít az 1440p és 4K közti ingoványosabb területen. World of Warcraft, Star Wars: The Old republic és Elder Scrolls Online esetében jól szerepel 1440p és ultra beállítások mellett. A Black Desert Online-t 1440p felbontással már nem szereti, és a 4K felbontás szintén megizzasztja a videokártyát - de a lényeg, hogy az RX 560 OC 4G jóval a gyártó által megjelölt 1080p felbontáson felül is problémamentesen visz több MMO-t.

Shooterek, pl. Doom esetében ultrán minden beállítást maximumra tolva stabilan 50 FPS-t hoz, effektek esetében kisebb engedményekkel stabilan 60 fölött teljesít. A gamerek általában a vizuális megjelenés és az FPS közti egyensúlyt próbálják megtalálni, és az RX 560 OC 4G megadja azt a 60 FPS-t anélkül, hogy a grafika terén áldozatokat kellene hoznunk.

Egy másik fontos tényező, amit figyelembe kell venni, az a hőmérséklet. Ultra grafikai beállítások mellett az RX 560 OC 4G hőmérséklete 60 fok körüli értéken mozog, ami 50 körülire csökken 1080p (full HD) felbontás mellett – ez elég hidegnek mondható egy gamer kártya esetében. Nagyobb terhelés mellett a ventilátorok hangja hallható, de nem zavaró.

A gyártó szerint az RX 560 Gaming OC 4GB egy 1080p (full HD) felbontáshoz ajánlott gaming videokártya. 1080P mellett ultra beállításokon konzisztens és elfogadható FPS-t hoz, de ez jóval magasabb, ha egy-egy másodlagos grafikai beállítás terén hajlandóak vagyunk apró engedményt tenni. Bár nem kifejezetten arra tervezték, ez a videokártya képes nyitni a 4K irányába, de ezen a téren már áldozni kell a grafikából, és alapvetően nem erre a felbontásra tervezték. Ugyanakkor, ha kifejezetten MMORPG-k számára keresünk egy megfizethető videokártyát, az RX 560 Gaming OC 4G megfelelő választás lehet.

NTG - PCX

2018. 10. 24

Creator 400M - igényes E-ATX torony az MSI-től
A tartalomgyártóknak készített ház nem csak ízléses és masszív, de tágas és csendes is egyszerre  Az MSI a derült égből ejtette rá a piacra új Creator 400M névre keresztelt gépházát, mellyel elsősorban azokat a felhasználókat célozzák meg, akik legalább hobbi szinten foglalkoznak tartalomgyártással, esetleg a jövőben munkaállomások építését tervezik. Ez az E-ATX lapokat szívesen fogadó torony rendkívül letisztult megjelenést, minőségi anyaghasználatot, megfelelő szellőztetési lehetőségeket és zajmentes működést kínál a vásárlóknak. Bár ez elsőnek egyszerű marketingfogásnak tűnik, a tervezéshez állítólag Leonardo da Vinci közismert Vitruvius-tanulmányszolgáltatta az ihletet, és ha a megfelelő szögből tekintünk a házra, valóban előtűnnek az aranymetszés arányai. Őszintén szólva hasonlót inkább a Fractal Designe-tól vártunk volna, de ez már legyen az ő bajuk. Az épület 550 x 235 x 503 mm-es méretei alapján sejthetjük, hogy a kihasználható belső tér nem állít majd elénk különösebb akadályokat, és az is valószínű, hogy viszonylag kevés micro-ATX, vagy Mini-ITX lapnak ad majd otthont, de természetesen a lehetőségünk megvan rá. Ehhez mérten akár 180 mm magas processzorhűtőt is választhatunk, videókártyából pedig nem túlzás a 450 mm hosszú szörnyeteg sem. A ház két szárnyra oszlik, így természetesen alulra ültethetjük a legfeljebb 180 mm-es tápegységet, és itt kapott helyet a kettő darab 3.5 hüvelykes meghajtót fogadó tálcás keret is. Ha inkább 2.5 colos méretben gondolkod
Szerencsejáték? A britek kiátkoznák a loot boxokat
A londoni parlament szerencsejátéknak minősítené a videojátékos zsákbamacskákat  A Lordok Házának szerencsejátékokkal foglalkozó bizottsága arra az álláspontra jutott, hogy a videojátékokban feloldható lootboxok tökéletesen beilleszthetők a szerencsejátékok kategóriájába, ezzel érvényesnek tekinthető rájuk a 2005 óta érvényes Gambling Act (szerencsejátékos törvény) – hozta le a hírt a BBC. A lootboxok a videojátékokban megszerezhető digitális zsákbamacskák, melyek tartalma kinyitásuk előtt ismeretlen, de az Eelectronic Arts például a jó öreg Kinder tojáshoz hasolította. Általában kozmetikai kiegészítőkről van szó, például egyedi festésről versenyautónk számára, vagy egy ritka öltözékről az általunk irányított hősöknek, mindenesetre bizonyos keretek között véletlenszerű, hogy mit is nyerhetünk. A meglepetés persze alapvetően egy pozitív dolog, ám amikor a tartalom tekintetében különféle esélyszámokat kapunk konkrétumok helyett (arany színű doboz, valami ritkább lesz benne), az 50 Ft-os bazári ajándék helyett pedig olykor százszor többet is kifizetünk valami ritka ajándék reményében, a helyzet valóban kevésbé tűnhet ártalmatlannak. A valódi probléma ott kezdődik, hogy nem csak a tetteik és pénztárcáik felett önállóan uralkodó nagykorú állampolgárok, de a jóval befolyásolhatóbb gyerekek is igen gyakran találkoznak vele, akiknek pláne nem kívánjuk, hogy már iskolás korukban egy félkarú rabló alternatívájával üssék el az idejüket, illetve gyakori esetben a szülők pé
Hyper Scape, a Ubisoft titokban fejlesztett battle royale játéka
Hamarosan futurisztikus online lövölde érkezik a Rainbow Six Siege fejlesztőitől A Ubisoft nem csak menetrendszerű Assassin’s Creed epizódjaival, és a végtelenségig facsart Far Cry szériával altatja a közönségét, hiszen az utóbbi években több multiplayer címmel is előállt, melyek némelyike egészen sikeres lett, és még most is kap friss tartalmakat. Most viszont úgy nézi ki, hogy elirigyelték a Respawn Enterainment és az Electronic Arts módszereit, így akárcsak az Apex Legends, úgy a franciák battle royale játéka is teljes titokban készült el. A vaskos szivárogtatás a Slasher fedőnéven is ismert Rod Breslau, e-sport újságíró és kommentátor műve volt, aki Twitteres bejegyzésében, az érdekes részletek mellet még a játék várható megjelenés idejét is megszellőztette. Egy gyors játékmenettel megáldott FPS-ről van szó, és ha a címe nem lenne elég beszédes, a korai hozzáféréssel megajándékozott streamerek közvetítéseiből kiderül, hogy ezúttal is sci-fi környezetben gyepálhatjuk egymást.  A Ubisoft Montréal alkotása Prisma Dimensions munkacímen készült, és egy tripla A kategóriás belső nézetű lövöldözős játék lett, mely végül Hyper Scape néven láthat napvilágot. Mint kiderült, a Call of Duty: Warzone-hoz és az Apex Legendshez hasonlóan, ez is „free to play” modell keretében lesz elérhető, és bár PC-n debütál, ha minden igaz, idővel a két nagyobb konzolon is tiszteletét teszi, méghozzá teljeskörű crosspaly támogatás kíséretében. Az újdonságot azonban nem csa
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres
Cookie / süti kezelés
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk a Részedre. Tudj meg többet...